בעיית ריצוד בסרטים עם SCART
מקווה שזה שייך לפורום הזה.
יש לי DVD קורא USB, אליו היה מחובר לי כבל Svideo to Svideo.
כך הייתי רואה סרטים והכל טוב ויפה.
החלטתי לשדרג את הכבל ל -SCART to SCART, בכדי שאוכל גם לראות וגם לשמוע, ולא כל פעם להחליף כבל אודיו בטלוויזיה. (בטלוויזיה שלי אני יכול לחבר רק אודיו לכבלים או ל- DVD, אין אפשרות ששניהם יחוברו יחדיו.).
הבעיה עכשיו: בסרטים שה- FR שלהם הוא 23, התמונה מרצדת מידי פעם...
רציתי לדעת האם הבעיה היא בכבל SCART ?
אולי SCART בכלל לא מסתדרים ע 23FR, כי זה נמוך להם או משהו...
אשמח להבהרות (או הפניה לפורום המתאים).
חג שמח.
יש לי DVD קורא USB, אליו היה מחובר לי כבל Svideo to Svideo.
כך הייתי רואה סרטים והכל טוב ויפה.
החלטתי לשדרג את הכבל ל -SCART to SCART, בכדי שאוכל גם לראות וגם לשמוע, ולא כל פעם להחליף כבל אודיו בטלוויזיה. (בטלוויזיה שלי אני יכול לחבר רק אודיו לכבלים או ל- DVD, אין אפשרות ששניהם יחוברו יחדיו.).
הבעיה עכשיו: בסרטים שה- FR שלהם הוא 23, התמונה מרצדת מידי פעם...
רציתי לדעת האם הבעיה היא בכבל SCART ?
אולי SCART בכלל לא מסתדרים ע 23FR, כי זה נמוך להם או משהו...
אשמח להבהרות (או הפניה לפורום המתאים).
חג שמח.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה היא לא ב SCART אלא בדרך שבה הגדרת אותו ב DVD ובשקע שאליו חיברת אותו במסך.
הבעיה המרכזית עם SCART היא שהוא מסוגל לשדר 3 שיטות שידור שונות ואם לא מגדירים נכון אז מה שמקבלים היא בררת המחדל הנחותה שהיא Composite.
מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר בנגן ה DVD שיוציא RGB דרך ה SCART ולוודא שהכבל נעוץ בשקע ה SCART בטלוויזיה שיודע לקבל RGB - לא כולם יודעים ובדרך כלל אם יש לך מעל לשקע SCART בודד במסך אז רק אחד מהם מסוגל לקבל RGB.
הבעיה המרכזית עם SCART היא שהוא מסוגל לשדר 3 שיטות שידור שונות ואם לא מגדירים נכון אז מה שמקבלים היא בררת המחדל הנחותה שהיא Composite.
מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר בנגן ה DVD שיוציא RGB דרך ה SCART ולוודא שהכבל נעוץ בשקע ה SCART בטלוויזיה שיודע לקבל RGB - לא כולם יודעים ובדרך כלל אם יש לך מעל לשקע SCART בודד במסך אז רק אחד מהם מסוגל לקבל RGB.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
את המשפט האחרון לא כל כך הבנתי... ה- DVD מוגדר אצלי RGB, אבל באמת יש לי שני שקעים של SCART בטלוויזיה. יכול להיות שהשני מיועד לכך?Catskinner כתב:לא כולם יודעים ובדרך כלל אם יש לך מעל לשקע SCART בודד במסך אז רק אחד מהם מסוגל לקבל RGB....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בשביל להבין צריך להתעמק טיפה בהיבטים הטכניים של חיבור ה SCART וברשותך אפרט.
חיבור ה SCART נועד להיות חיבור רב תכליתי, דו כיווני, ומסוגל להעביר גם אודיו וגם ווידאו כשאת הווידאו הוא מסוגל להעביר בשלוש שיטת שונות כשהאיכות המרבית מושגת בהעברת RGB דרכו.
אבל מה, לא תמיד זה מתאפשר, לפעמים בגלל בעיות של כבל (נדיר), לעיתים תכופות יותר בגלל שהשקע שאליו מתחברים לא תומך בכל השיטות שבתקן ולרוב בגלל חוסר תאימות בהגדרות. כדי שלא להגיע למצב שבו מתחברים ולא רואים כלום יש ל SCART טריק שלא תמיד מודעים אליו והוא ששידור ה Composite הנחות תמיד פעיל (הוא משמש גם כאות סנכרון לשיטות הטובות יותר). כך שאם הגדרת העברת RGB ב DVD ותקעת את הכבל בשקע שלא יודע לקבל RGB, אתה תראה את השידור ב Composite וזה יהיה די נוראי.
להרבה טלוויזיות שיש להן שני שקעי SCART בחרו שלא לתמוך בקבלת RGB בשניהם. ההגיון הוא שלרוב שקע אחד משמש לחיבור ל DVD או לממיר שכן יודעים לשדר RGB ואילו השקע השני משמש לחיבור מכשיר ווידאו VHS ישן שממילא יודע לשדר רק ב S-Video במקרה הטוב.
לכן כדאי שתתעמק קצת בחוברת ההפעלה שקיבלת עם המסך ותבדוק את המפרט שלה כדי לוודא איזה משני השקעים יודע לקבל RGB. אני לא אתפלא אם תגלה שרק אחד מהם מסוגל לכך.
זהו על רגל אחת. אתה יכול לקרוא יותר על ה SCART בוויקיפדיה אם זה עורר את התענינותך.
חיבור ה SCART נועד להיות חיבור רב תכליתי, דו כיווני, ומסוגל להעביר גם אודיו וגם ווידאו כשאת הווידאו הוא מסוגל להעביר בשלוש שיטת שונות כשהאיכות המרבית מושגת בהעברת RGB דרכו.
אבל מה, לא תמיד זה מתאפשר, לפעמים בגלל בעיות של כבל (נדיר), לעיתים תכופות יותר בגלל שהשקע שאליו מתחברים לא תומך בכל השיטות שבתקן ולרוב בגלל חוסר תאימות בהגדרות. כדי שלא להגיע למצב שבו מתחברים ולא רואים כלום יש ל SCART טריק שלא תמיד מודעים אליו והוא ששידור ה Composite הנחות תמיד פעיל (הוא משמש גם כאות סנכרון לשיטות הטובות יותר). כך שאם הגדרת העברת RGB ב DVD ותקעת את הכבל בשקע שלא יודע לקבל RGB, אתה תראה את השידור ב Composite וזה יהיה די נוראי.
להרבה טלוויזיות שיש להן שני שקעי SCART בחרו שלא לתמוך בקבלת RGB בשניהם. ההגיון הוא שלרוב שקע אחד משמש לחיבור ל DVD או לממיר שכן יודעים לשדר RGB ואילו השקע השני משמש לחיבור מכשיר ווידאו VHS ישן שממילא יודע לשדר רק ב S-Video במקרה הטוב.
לכן כדאי שתתעמק קצת בחוברת ההפעלה שקיבלת עם המסך ותבדוק את המפרט שלה כדי לוודא איזה משני השקעים יודע לקבל RGB. אני לא אתפלא אם תגלה שרק אחד מהם מסוגל לכך.
זהו על רגל אחת. אתה יכול לקרוא יותר על ה SCART בוויקיפדיה אם זה עורר את התענינותך.
הסבר מעולה
הסבר מקצועי ומעניין.
לאחר קריאת חוברת ההוראות, הן בעברית והן באנגלית, לא מצוין שם הבדל בין שני סוגי השקעים.
אולם אני פשוט אעביר את הכבל לשקע השני, ואראה אם תופעת הריצוד חוזרת גם בסרטים נוספים. (שאגב, ראיתי שזה קורה רק בסרטים עם FR23).
אני אמנם לא אבדוק זאת בסרטים שראיתי שזה קורה (כי לראות שוב את אותו הסרט בטווח זמן כזה זה מוגזם), אולם אני אבדוק זאת עם סרטים "המועדים לפורענות", קרי FR23.
בכל מקרה, אחזור לדווח בהודעה זו כאשר אדע סופית אם זה הסתדר או לא, כהבעת הערכה.
המשך חג שמח. :)
לאחר קריאת חוברת ההוראות, הן בעברית והן באנגלית, לא מצוין שם הבדל בין שני סוגי השקעים.
אולם אני פשוט אעביר את הכבל לשקע השני, ואראה אם תופעת הריצוד חוזרת גם בסרטים נוספים. (שאגב, ראיתי שזה קורה רק בסרטים עם FR23).
אני אמנם לא אבדוק זאת בסרטים שראיתי שזה קורה (כי לראות שוב את אותו הסרט בטווח זמן כזה זה מוגזם), אולם אני אבדוק זאת עם סרטים "המועדים לפורענות", קרי FR23.
בכל מקרה, אחזור לדווח בהודעה זו כאשר אדע סופית אם זה הסתדר או לא, כהבעת הערכה.
המשך חג שמח. :)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

דרך אגב, אבדן רגעי של התמונה יכול להיווצר בגלל שהתקע לא לחוץ טוב בשקע. כפי ששמת לב אין ל SCART שום נעילה והתקע אמור להישאר במקומו בזכות לחץ פשוט. רק שזה לא מספיק ודי במשקל של הכבל כדי לשלטף את התקע ממקומו.
אוקיי, בדקתי את השקע השני עם סרט של 23FR (שאם היה משודר עם השקע הקודם היה אמור לרצד),
ונכון לעכשיו ניתן לסמן V על הבדיקה הראשונה
אני כמובן אמשיך לבדוק עם עוד כמה סרטים ואתן תשובה סופית אם זה הסתדר.
מה שכן, רציתי לשאול שאלה אחרת. במידה ואני מחבר למכשיר ה- DVD כבל Svideo, מה אני אמור להגדיר במכשיר ה- DVD?
יש לי שם 3 אופציות ריאליות לכך: Composite, Component, RGB. אין לי אפשרות בשם Svideo.
אז איזו מבין שלוש האפשרויות אני צריך לבחור?
ונכון לעכשיו ניתן לסמן V על הבדיקה הראשונה
אני כמובן אמשיך לבדוק עם עוד כמה סרטים ואתן תשובה סופית אם זה הסתדר.
מה שכן, רציתי לשאול שאלה אחרת. במידה ואני מחבר למכשיר ה- DVD כבל Svideo, מה אני אמור להגדיר במכשיר ה- DVD?
יש לי שם 3 אופציות ריאליות לכך: Composite, Component, RGB. אין לי אפשרות בשם Svideo.
אז איזו מבין שלוש האפשרויות אני צריך לבחור?
טוב, חזרתי לאחר שבדקתי עם כמה סרטים וסדרות.Catskinner כתב:דרך אגב, אבדן רגעי של התמונה יכול להיווצר בגלל שהתקע לא לחוץ טוב בשקע. כפי ששמת לב אין ל SCART שום נעילה והתקע אמור להישאר במקומו בזכות לחץ פשוט. רק שזה לא מספיק ודי במשקל של הכבל כדי לשלטף את התקע ממקומו....
ועדיין כשאני רואה בעזרתו (ומקונפג אצלי RGB או כל דבר אחר ב- DVD), יש בעיות של הוידאו מידי פעם בתמונה.
אני אנסה להסביר את זה הכי פשוט: הסרט כל הזמן רץ, והאודיו תקין, אבל יש מידי פעם מעין "שיעולים" של הוידאו, כלומר כאילו לוקחים את הוידאו ומנערים אותו. זה קורה למקטעים של פחות משניה, אבל מרגישים בזה.
ולהזכירך, ה- SCART מחובר לשקע השני עכשיו. מה ניתן לעשות?
אגב, שמתי לב שזה קורה בסרטים שה- FR שלהם הוא 23, אם זה עוזר לך איך שהוא להבין...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

רק שלסרטים ב DVD ה Frame Rate הוא 24 רק ב NTSC. גרסאות ה PAL הן כולן 25
דווקא לא ידידי, צרפתי צילום מסך של מאפיינים של סרט DVD שתיווכח.Catskinner כתב:רק שלסרטים ב DVD ה Frame Rate הוא 24 רק ב NTSC. גרסאות ה PAL הן כולן 25...
הסרטים שאני ראיתי מחולקים ברובם ל- FR23 או FR25.
ולהלן הראייה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה מדבר על סרט XVID/DIVX במקרה? חשבתי שאתה מדבר על סרט מ DVD. דרך אגב, משהו שם לא בסדר מסיבה פשוטה: הקצב צריך להיות 23.976 Frames per seconds ואם תעיין בקצבי הדגימה של הווידאו אז תראה שהם כל כך נמוכים שאתה כבר לא אמור לראות כלום.
כן, סרטי DIVX. ואתה צודק חלקית, כי יש גם Frame Rate 23, כמקשה אחת בפני עצמו.
לגבי ה- Data Rate, אז הוא באמת נמוך, אבל לדעתי זה בגלל הקידוד.
בכל אופן, אני רואה טוב מאוד ב- DVD שלי ללא הבדל בין גבוה לנמוך.
אבל עדיין אין הסבר למה יש את ה"ניעורים" של הוידאו.
אולי זה קשור באמת לכך שה- Data Rate נמוך?...
לגבי ה- Data Rate, אז הוא באמת נמוך, אבל לדעתי זה בגלל הקידוד.
בכל אופן, אני רואה טוב מאוד ב- DVD שלי ללא הבדל בין גבוה לנמוך.
אבל עדיין אין הסבר למה יש את ה"ניעורים" של הוידאו.
אולי זה קשור באמת לכך שה- Data Rate נמוך?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אולי קוראים לזה 23FPS אבל הקצב הוא באמת 23.976 והסיבה שאתה רואה מפעם לפעם קפיצונת היא בגלל ההעברה ל 25
אוקיי, אז אנחנו מתקדמים.Catskinner כתב:אולי קוראים לזה 23FPS אבל הקצב הוא באמת 23.976 והסיבה שאתה רואה מפעם לפעם קפיצונת היא בגלל ההעברה ל 25...
עכשיו אנחנו כנראה יודעים את הסיבה.
אני יכול לומר לך בוודאות גם שזה לא קשור לכבל, כי יש לי את הקפיצות האלה גם עם כבל SCART וגם עם כבל Svideo.
אז כנראה זה באמת קשור ל- FR והמעבר שהוא עושה ל- 25 כמו שאמרת.
אז, איך מתגברים על הבעיה? :מבולבל:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זו בעיה ידועה ואין לה ממש פתרון מהשרוול אם אתה לא רוצה להתעסק בהמרות וללמוד בדרך יותר על VirtualDubMod ממה שרצית.
בעקריון הבעיה היא כזו: או שהנגן או שהמסך שלך אינם מסוגלים להציג ישירות תכנים שקודדו בקצב של 23.976 ולכן יש להם מנגנון של הוספת פריים כפול מפעם לפעם כדי להתאים את הקצב ל 25 שהוא הקצב של PAL. זה בדרך כלל גורם למעין קפיצה/הקפאה רגעית של הווידאו וזה בעיקר בולט כשיש תנועה אופקית על המסך.
יכול להיות שהצגת הקובץ דרך מחשב תפתור זאת, אבל זה ידרוש ממל לחבר את המחשב למסך.
בעקריון הבעיה היא כזו: או שהנגן או שהמסך שלך אינם מסוגלים להציג ישירות תכנים שקודדו בקצב של 23.976 ולכן יש להם מנגנון של הוספת פריים כפול מפעם לפעם כדי להתאים את הקצב ל 25 שהוא הקצב של PAL. זה בדרך כלל גורם למעין קפיצה/הקפאה רגעית של הווידאו וזה בעיקר בולט כשיש תנועה אופקית על המסך.
יכול להיות שהצגת הקובץ דרך מחשב תפתור זאת, אבל זה ידרוש ממל לחבר את המחשב למסך.
תשמע, הסבר יותר ממצה מזה לא הייתי יכול לקבל :)
עכשיו הבנתי הכל.
מה שכן, נשארה לי עוד שאלה אחרונה בנושא - איך אני יכול לדעת האם הנגן או המסך שלי אינם מסוגלים להציג ישירות תכנים שקודדו בקצב של 23.976?
יש דרך לעשות בדיקה לכך, למשל בדרך השלילה?
עכשיו הבנתי הכל.
מה שכן, נשארה לי עוד שאלה אחרונה בנושא - איך אני יכול לדעת האם הנגן או המסך שלי אינם מסוגלים להציג ישירות תכנים שקודדו בקצב של 23.976?
יש דרך לעשות בדיקה לכך, למשל בדרך השלילה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בקשר לנגן אני לא יודע אבל כל מסך הנמכר היום ונושא את התקן HD Ready 1080p מסוגל לקבל ולהציג במקור 24FPS.
גם מזרימי המדיה כמו ה TVIX 6500A יודעים לעשות העברה אוטומטית של קצב אבל לדעתי ליצרני נגני ה DVD לא משתלם להשקיע בזה ואני לא הייתי ממליץ לך לרכוש מזרימדיה כדי לראות דרכו תכני DIVX עם קצבי דגימה כל כך נמוכים כמו שיש לך.
גם מזרימי המדיה כמו ה TVIX 6500A יודעים לעשות העברה אוטומטית של קצב אבל לדעתי ליצרני נגני ה DVD לא משתלם להשקיע בזה ואני לא הייתי ממליץ לך לרכוש מזרימדיה כדי לראות דרכו תכני DIVX עם קצבי דגימה כל כך נמוכים כמו שיש לך.