המלצה על כבל סקארט לסקארט
הרבה אנשים מבקשים המלצות על כבלים. אולי קשה להמליץ לכן אין שרשורים מסודרים של המלצות על כבלים השונים(נהוג בפורומים להדביק שרשורים כאלו כדי שיהיה מקור אחיד ולא יפחתו שרשורים רבים בשאלות אלו).
קנינו טלוויזיה 32" של שארפ. אני מגיע הביתה רק בסופ"ש, אז אני אמנם רוצה איכות, אבל לא עד כדי כך(כשתהיה לי דירה משלי בעתיד, אז כבר אשקיע בכבלים איכותיים באמת) כדי להשקיע מאות ש"ח ע כבלים של מונסטר וכאלה, במיוחד שאני לא מאמין שאני אראה הבדל באיכות ששווה את זה.
אז היתי רצה המלצה על כבל שנותן יחס איכות-מחיר טוב.
המרחק קצר(אפילו 0.75 מטר עשוי להספיק).
ללא כל המלצה וידעמ וקדם, היתי מנסה ללכת על -
http://exp.shopy.co.il/products/91609
יש הארות/הערות?
חג שמח לכולם.
קנינו טלוויזיה 32" של שארפ. אני מגיע הביתה רק בסופ"ש, אז אני אמנם רוצה איכות, אבל לא עד כדי כך(כשתהיה לי דירה משלי בעתיד, אז כבר אשקיע בכבלים איכותיים באמת) כדי להשקיע מאות ש"ח ע כבלים של מונסטר וכאלה, במיוחד שאני לא מאמין שאני אראה הבדל באיכות ששווה את זה.
אז היתי רצה המלצה על כבל שנותן יחס איכות-מחיר טוב.
המרחק קצר(אפילו 0.75 מטר עשוי להספיק).
ללא כל המלצה וידעמ וקדם, היתי מנסה ללכת על -
http://exp.shopy.co.il/products/91609
יש הארות/הערות?
חג שמח לכולם.
בזמנו הייתי באותו מצב כמוך.
החיפוש אחר כבל סקארט שיתן יחס טוב בין תמורה-לעלות.
לאחר לא מעט חיפוש בנושא, הכבל שהלכתי עליו הוא של חברת Thor, ואני מאוד מרוצה ממנו.
אני רכשתי אותו מ- futureshop.co.uk , בעלות של 15£.
במידה ולא תוכל למצוא אותו הייתי ממליץ על כבלים של QED.
בהצלחה
החיפוש אחר כבל סקארט שיתן יחס טוב בין תמורה-לעלות.
לאחר לא מעט חיפוש בנושא, הכבל שהלכתי עליו הוא של חברת Thor, ואני מאוד מרוצה ממנו.
אני רכשתי אותו מ- futureshop.co.uk , בעלות של 15£.
במידה ולא תוכל למצוא אותו הייתי ממליץ על כבלים של QED.
בהצלחה
אני מדבר כמובן על הארץ.
אני לא מצאתי כבלים של Thor בארץ.
ראיתי אותם ב-amazons הבריטי(באמריקאי לא), איך זה נשמע לך להזמין משם 2 כאלו לארץ(בהנחה שהמשלוח יהיה אפשרי)?
לצערי, לפי התמונות, ראיתי שהכבלים הללו של Thor לא מתחברים בזווית כמו כבלים רבים של סקארט, אלא באותה הזווית כמו החיבור עצמו. ב-LCD שלי שתקוע לקיר כנראה לא יהיה מקום לזה
יש גם כבלים של Phillips באופיס דיפו שעולים 99 ש"ח בפעם האחרונה שראיתי(1.5 מטר גם כן).
נ.ב. אי אפשר לשלוח מאמזונס לארץ(בגלל שזה מוצר אלקטרוני מן הסתם). באתר שאתה קנית ממנו לא מצאתי שום דבר של Thor.
אני לא מצאתי כבלים של Thor בארץ.
ראיתי אותם ב-amazons הבריטי(באמריקאי לא), איך זה נשמע לך להזמין משם 2 כאלו לארץ(בהנחה שהמשלוח יהיה אפשרי)?
לצערי, לפי התמונות, ראיתי שהכבלים הללו של Thor לא מתחברים בזווית כמו כבלים רבים של סקארט, אלא באותה הזווית כמו החיבור עצמו. ב-LCD שלי שתקוע לקיר כנראה לא יהיה מקום לזה
יש גם כבלים של Phillips באופיס דיפו שעולים 99 ש"ח בפעם האחרונה שראיתי(1.5 מטר גם כן).
נ.ב. אי אפשר לשלוח מאמזונס לארץ(בגלל שזה מוצר אלקטרוני מן הסתם). באתר שאתה קנית ממנו לא מצאתי שום דבר של Thor.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי אתה מבזבז את זמנך ובפוטנציה גם את כספך. במרחק המדובר גם כבל העשוי ממהדקים משרדיים או ח10 צה"לי יעשה את העבודה. אם מצאת כבל של פיליפס בפחות מ 100 שקל אני מבטיח לך שתראה איתו טוב כמו עם כבל שעולה פי עשר יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האם מה שאתה אומר זה בגלל שרוב הצפייה שלי תהיה בכבלים והם משדרים ב-PAL?
כי התגובות הן ממש מדהימות וכמות האנשים שאומרים שהם הופתעו מאוד לראות את ההבדל בין כבל רגיל לכבל הזה היא גדולה.
הנה-
http://www.amazon.co.uk/Thor-Scart-to-1 ... 539&sr=8-6
אני אוכל לרכוש את זה רק אם אשלח לדוד שלי בארה"ב והוא ישלח לי במשלוח אישי.
צר לי שהקבל הזה אינו נטוי, כי אין מקום בין הטלוויזיה לקיר...
כי התגובות הן ממש מדהימות וכמות האנשים שאומרים שהם הופתעו מאוד לראות את ההבדל בין כבל רגיל לכבל הזה היא גדולה.
הנה-
http://www.amazon.co.uk/Thor-Scart-to-1 ... 539&sr=8-6
אני אוכל לרכוש את זה רק אם אשלח לדוד שלי בארה"ב והוא ישלח לי במשלוח אישי.
צר לי שהקבל הזה אינו נטוי, כי אין מקום בין הטלוויזיה לקיר...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כמות האנשים המופתעים לטובה עומדת ביחס ישיר לכמות האנשים שהתחברו מקודם בכבל SCART שהיה מסוגל להעביר רק Composite ו S-Video. וכך נוצרות האגדות שיש כבלים איכותיים ששווה לשלם עבורם כמה מאות שקלים.
ולא, אין לזה שום קשר ל PAL, כי (א) הכבל אדיש לשיטת השידור ו(ב) SCART ממילא בשימוש רק במדינות שתחת התקינה האירופאית ושם משתמשים רק ב PAL ו SECAM
ולא, אין לזה שום קשר ל PAL, כי (א) הכבל אדיש לשיטת השידור ו(ב) SCART ממילא בשימוש רק במדינות שתחת התקינה האירופאית ושם משתמשים רק ב PAL ו SECAM
אתב רציני? אתה אומר שרוב האנשים הללו לא קלטו שהם מעבירים בכבל שלהם רק אות SVIDEO או קומפוזיט?
כרגע אני משתמש בכבל SCART הרגיל שהוט הביאו, אז אני מודאג ושואל איך אגלה האם כבל הסקארט שלי מעביר באמת RGB?
קינפגתי RGB גם בממיר וגם בטלוויזיה וזה עובד(ואם בממיר אני משנה ל-SVHS או PAL כאשר בטלוויזיה עדיין RGB התמונה נחשכת).
כרגע אני משתמש בכבל SCART הרגיל שהוט הביאו, אז אני מודאג ושואל איך אגלה האם כבל הסקארט שלי מעביר באמת RGB?
קינפגתי RGB גם בממיר וגם בטלוויזיה וזה עובד(ואם בממיר אני משנה ל-SVHS או PAL כאשר בטלוויזיה עדיין RGB התמונה נחשכת).
חשבתי אולי יש להם שידורי HD או משהו... כי אצלי אם אני מקנפג לאות CVBS בממיר ובטלוויזיה ההבדל אינו כזה גדול ודי מאכזב אישית, למרות שיחסית לטלוויזיית LCD אני מרוצה מאיכות התמונה של שידורי הטלוויזיה אצלי(קנינו את השארפ בעיקר בגלל זה).ולא, אין לזה שום קשר ל PAL, כי (א) הכבל אדיש לשיטת השידור ו(ב) SCART ממילא בשימוש רק במדינות שתחת התקינה האירופאית ושם משתמשים רק ב PAL ו SECAM...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

עכשיו ירד לי האסימון בנוגע ל PAL. נזכרתי שהחכמים בלילה בהוט החליטו להמציא לעצמם מונחים טכניים משלהם והם קוראים ל Composite בשם PAL. אז כדי ליישר את ההדורים כדאי שתדע שאם אתה מחובר להוט אז : PAL=Composite=CVBS
בנוגע להעברה: כשאתה לא מצליח להעביר את האות שהגדרת, ויהיה זה RGB או S-Video, אתה תמיד תקבל בצד השני Composite ותתפלא, הרבה אנשים לא יודעים את זה והם מחליפים כבלים כאחוזי אמוק עד שאיזה צירוף של הגדרות וכבלים מביא אותם במקרה לתוצאה הרצויה. היות והם לא זוכרים כבר מה שהם עשו אז ברור להם שהחלפת הכבל "פתרה להם את הבעיה ועכשיו רואים מצויין". החלק השני באוכלוסיה עצלן מכדי לבצע נסיונות ותיקונים ומסתפק בתלונות ש"אין הבדל אצלם בבית בין RGB ל Composite"
בנוגע להעברה: כשאתה לא מצליח להעביר את האות שהגדרת, ויהיה זה RGB או S-Video, אתה תמיד תקבל בצד השני Composite ותתפלא, הרבה אנשים לא יודעים את זה והם מחליפים כבלים כאחוזי אמוק עד שאיזה צירוף של הגדרות וכבלים מביא אותם במקרה לתוצאה הרצויה. היות והם לא זוכרים כבר מה שהם עשו אז ברור להם שהחלפת הכבל "פתרה להם את הבעיה ועכשיו רואים מצויין". החלק השני באוכלוסיה עצלן מכדי לבצע נסיונות ותיקונים ומסתפק בתלונות ש"אין הבדל אצלם בבית בין RGB ל Composite"
ניחשתי כבר שה-PAL זה CVBS.
מה שתיארתי לך בהודעה הקודמת מוכיח שאצלי עובר אות RGB? אני אחזור בקצרה:
1. אם אני מגדיר בטלוויזיה RGB, אז כל דבר בממיר חוץ מ-RGB מביא להחשכת התמונה(לא רואים כלום בעצם).
2. יש הבדל קטן באיכות בין RGB לבין קומפוזיט(אם אני מגדיר CVBS בטלוויזיה ו-PAL בממיר). קשה לי להזדהות עם ההודעות המתלהבות של אנשים שפתאום רואים תמונה שהיא crisp clear לעומת קודם לכן.
מה שתיארתי לך בהודעה הקודמת מוכיח שאצלי עובר אות RGB? אני אחזור בקצרה:
1. אם אני מגדיר בטלוויזיה RGB, אז כל דבר בממיר חוץ מ-RGB מביא להחשכת התמונה(לא רואים כלום בעצם).
2. יש הבדל קטן באיכות בין RGB לבין קומפוזיט(אם אני מגדיר CVBS בטלוויזיה ו-PAL בממיר). קשה לי להזדהות עם ההודעות המתלהבות של אנשים שפתאום רואים תמונה שהיא crisp clear לעומת קודם לכן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי זה מאוד משנה למה מחברים ובמה צופים. אחת הטעויות הבסיסיות היא האמונה ש"כבלים משפרים" שהיא צמודה בדרך כלל לטענה הלא נכונה ש"RGB נשפר את התמונה". האמת הקרה היא ששום שיטת העברה או כבל לא ישפרו לך את התמונה כי התפקיד שלהם הוא רק להעביר את המקור באופן נאמן ככל האפשר אל המסך. מכאן אתה כבר תבין לבד שבחיבור לממיר המוציא מרוב הערוצים שידור באיכות נוראית אתה לא תראה הרבה הבדלים.
לעומת זאת כשעוברים ל DVD המקודד באיכות הרבה יותר גבוהה רואים את ההבדלים באופן מוחשי מאוד.
הסיבה השניה היא שבכל מקרה צריך לכייל את המסך. אם המסך לא מכוייל נכון תראה גרוע בשני המקרים. ביס יש ערוץ מיוחד (144) שמיועד לעזור לבצע כיול ראשוני אבל בהוט חושבים (וכנראה שבצדק) שרוב המנויים שלהם בכלל לא מבינים מה רוצים מהחיים שלהם ולכן לא תקבל ישועה מהכיוון שלהם.
לעומת זאת כשעוברים ל DVD המקודד באיכות הרבה יותר גבוהה רואים את ההבדלים באופן מוחשי מאוד.
הסיבה השניה היא שבכל מקרה צריך לכייל את המסך. אם המסך לא מכוייל נכון תראה גרוע בשני המקרים. ביס יש ערוץ מיוחד (144) שמיועד לעזור לבצע כיול ראשוני אבל בהוט חושבים (וכנראה שבצדק) שרוב המנויים שלהם בכלל לא מבינים מה רוצים מהחיים שלהם ולכן לא תקבל ישועה מהכיוון שלהם.
זה מסביר את הפער הקטן באיכות בין הקומפוזיט לבין ה-RGB כשאני צופה בממיר.
בהמשך אעשה ניסוי קטן לראות את ההבדלים ב-DVD.
זה ממש מוזר לי שרוב המגיבים ב-amazon עד כדי כך "בורים", הרי רבים מהם אמורים להיות אנשים שקוראים בפורומים ומתעניינים בקונפיגורציות וכו'...
אתה יכול "לאשר" לי שבכבל SCART שלי עובר אות RGB?
----------
כל הקטע של הכיול חדש לי לחלוטין. יש מדריך מומלץ או משהו להתחיל ממנו?
אני ממש מודה לך על העזרה, יש לי "כבלי לידה" בנושאים הללו.
בהמשך אעשה ניסוי קטן לראות את ההבדלים ב-DVD.
זה ממש מוזר לי שרוב המגיבים ב-amazon עד כדי כך "בורים", הרי רבים מהם אמורים להיות אנשים שקוראים בפורומים ומתעניינים בקונפיגורציות וכו'...
אתה יכול "לאשר" לי שבכבל SCART שלי עובר אות RGB?
----------
כל הקטע של הכיול חדש לי לחלוטין. יש מדריך מומלץ או משהו להתחיל ממנו?
אני ממש מודה לך על העזרה, יש לי "כבלי לידה" בנושאים הללו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא צריך לאשר לך כלום כשאתה יכול לעשות את זה בעצמך ובעלות מינימלית. RGB מועבר דרך שלושה פינים במחבר SCART שהם 7, 11, 15. כל מה שאתה זקוק לו זה מולטימטר ב 30 שקל שקונים באייס ולבדוק שאתה סוגר מעגל כשאתה מצמיד את הפרובים לפינים הנ"ל משני צידי הכבל.
אתה יכול לראות תרשים באתר של וויקיפדיה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/SCART בכלל שווה לך לקרוא את המאמר שם כי זה יסגור לך הרבה קצוות.
הבורות של המגיבים באמזון לא מפתיעה. אודיו ווידאו זה לא משהו שאנשים לומדים בבית ספר ורובנו מצפה שזה "פשוט יעבוד".
עפר לאור כתב מאמר מעולה המסביר כיצד לכייל כשאתה מחובר ליס, אתה תוכל לשאוב ממנו הרבה ידע בסיסי ועד כמה שאני זוכר המאמר נמצא בדביקים של פורום עיבוד תמונה / כיול
אתה יכול לראות תרשים באתר של וויקיפדיה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/SCART בכלל שווה לך לקרוא את המאמר שם כי זה יסגור לך הרבה קצוות.
הבורות של המגיבים באמזון לא מפתיעה. אודיו ווידאו זה לא משהו שאנשים לומדים בבית ספר ורובנו מצפה שזה "פשוט יעבוד".
עפר לאור כתב מאמר מעולה המסביר כיצד לכייל כשאתה מחובר ליס, אתה תוכל לשאוב ממנו הרבה ידע בסיסי ועד כמה שאני זוכר המאמר נמצא בדביקים של פורום עיבוד תמונה / כיול
טוב, אז ניסיתי לבחון כבלים מה-DVD לטלוויזיה.
אציין שמדובר היה בדיסק DVD פיראטי(כלומר פורמט DVD לכל דבר, עם קבצי VOB והכל, אבל לא מקורי). נכון לזמנו לפחות, הם לא באיכות של דיסקי DVD מקוריים.
ניסיתי 3 כבלים(אצל כולם זה אותו חיבור משני הצדדים):
1. קומפוזיט
2. SVIDEO - גיליתי שאחד כזה הגיע עם כרטיס המסך.
3. SCART של הוט.
לא נגעתי בכיול כלל וכלל! רק בקונפיגורציה של אותות.
ההבדל בין 1 ל-3 היה מורגש יותר מאשר מהממיר. ההבדל בהחלט מורגש, אבל לא גדול מאוד שיצדיק מבחינתי את ההתלהבות של הגולשים. אולי זה בגלל הדיסק ובגלל שלא עשיתי כיול כי ראיתי קצת עיוותים בכל זאת. אולי בכל זאת גם כבל SCART משפיע במידת מה(כי מדובר מן הסתם בזבל שהוט מביא).
ההבדלים באיכות גם הוכיחו לי שה-SCART שיש לי מעביר אות RGB.
תודה על כל העזרה שלך, למדתי הרבה.
אציין שמדובר היה בדיסק DVD פיראטי(כלומר פורמט DVD לכל דבר, עם קבצי VOB והכל, אבל לא מקורי). נכון לזמנו לפחות, הם לא באיכות של דיסקי DVD מקוריים.
ניסיתי 3 כבלים(אצל כולם זה אותו חיבור משני הצדדים):
1. קומפוזיט
2. SVIDEO - גיליתי שאחד כזה הגיע עם כרטיס המסך.
3. SCART של הוט.
לא נגעתי בכיול כלל וכלל! רק בקונפיגורציה של אותות.
ההבדל בין 1 ל-3 היה מורגש יותר מאשר מהממיר. ההבדל בהחלט מורגש, אבל לא גדול מאוד שיצדיק מבחינתי את ההתלהבות של הגולשים. אולי זה בגלל הדיסק ובגלל שלא עשיתי כיול כי ראיתי קצת עיוותים בכל זאת. אולי בכל זאת גם כבל SCART משפיע במידת מה(כי מדובר מן הסתם בזבל שהוט מביא).
ההבדלים באיכות גם הוכיחו לי שה-SCART שיש לי מעביר אות RGB.
תודה על כל העזרה שלך, למדתי הרבה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש לא מעט מיקרים בטלוויזיות שיש להן שתי כניסות SCART שקליטת RGB אפשרית רק באחת מהן (בדרך כלל הראשונה). במיקרים אלו הכניסה השניה בדרך כלל מסוגלת לקלוט רק S-Video ו Composite או לפעמים רק Composite. זה כמובן מתועד בספר המפעיל וזה גם השלב שבו האנשים בדרך כלל מקללים את הרגע שבו הם זרקו את הספר מדריך למשתמש שהם קיבלו עם המסך.