ניסיונותיי במציאת פתרון מוכן וכולל בנושא העלו חרס אז החלטתי לחבר משהו בעצמי ואם כבר אז למה לא לשתף. (אני בטוח שעוד מישהו ישטוף אותי על איך זה שלא ראיתי שנכתב משהו בשולי האינטרנט/האתר בנושא ואפשר למצוא בעזרת גוגל אם משתמשים בסינטקס מיוחד
בידיי מסך FULLHD 37 ומסך לפטופ קטן אך ברזולוציה קצת גבוהה יותר כך שנאלצתי לעשות משהו בנידון.
כמו כל אחד שמתחבר בפעם הראשונה למסך ברזולוציה גבוהה ולא מבין למה הכל קטן התחלתי לשחק עם הDPI כדי לנסות ולאזן עניינים רק בשביל לגלות שחלק מהאפליקציות לא תומכות ואלה שכן עוברות Scaling לא טבעי.
ולעניינינו, גלישה באינטרנט דורשת שיפצורים כדי שהשימוש יהיה נוח.
חלק אינטגרלי מהפתרון הוא Firefox גרסא אחרונה.
אז נתחיל מהדברים שלדעתי הם הכרחיים לעבודה...
1. Full page zoom - היכולת להגדיל את כל הדף במלואו ולא רק את הטקסט או מה שקורה שעושים Ctrl - +/-.
2. Shortcutsאם כבר הנושא עלה, אז קיצורי דרך משפרים את איכות החיים פלאים, תלמדו אותם.
הנה כמה בשביל לגרות: Ctrl-L לשורת הכתובת, Ctrl-K לשורת החיפוש, Backspace זה פשוט דף אחורה, Ctrl-T טאב חדש ועוד עוד...
3.כמה Addons -
No Squint- עוזר לשמור הגדרות ברירת מחדל לZoom (גם טקסט וגם מלא)
Tiny Menu - מקטין את התפריטים לכפתור אחד בפינה (חוסך מקום)
Stylish - עוזר להתאים את הממשק הFirefoxיי לכמעט כל דבר שתרצה.
ל-Stylish הוסיפו את הStyle הבא (מגדיל את הפונט לממשק ה-Firefox, תרגישו חופשי להרחיב):
[left]
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gateke ... s.only.xul"); /* set default namespace to XUL */
/* Set global font size */
* {
font-family: sans-serif !important;
font-size: 14pt !important
}
[/left]
זהו בגדול, מקווה שלא שכחתי שומדבר.
תהנו ותנו פידבק אני אשמח לשמוע איך אתם עובדים על המסך מרחוק ברזולוציה גבוהה.
תודה,
--רן.