משלמים על הזכות לשלם
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73208
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3700592,00.html
לא מזמן נתבשרנו על עוד המצאה שיווקית לזכות הגניוס של עמנו - תשלום תמורת הזכות לשלם. בזק תגבה 5 שקלים על תשלום החשבון באמצעות הנציג הטלפוני, ובחברות אחרות בוודאי תוהים: איך לא חשבנו על זה קודם?
מדהים, הא?
לא מזמן נתבשרנו על עוד המצאה שיווקית לזכות הגניוס של עמנו - תשלום תמורת הזכות לשלם. בזק תגבה 5 שקלים על תשלום החשבון באמצעות הנציג הטלפוני, ובחברות אחרות בוודאי תוהים: איך לא חשבנו על זה קודם?
מדהים, הא?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
חייבים להודות שזה מעודד לשלם יותר דרך האינטרנט. בימינו באמת אין הצדקה לטלפן, כמעט לכל מקום יש אפשרות לתשלום מקוון. מצד שני אני חושב שהם צריכים להתחשב בלקוחות מבוגרים מעל גיל מסויים, שקשה להם להסתדר עם מה שלנו נראה טריוויאלי. אני רק מקווה שהמצב לא יהיה תירוץ לכל מיני המצאות מקוריות של סמנכלי שיווק מלוקקים בשביל להרוויח עוד שקל כמו "דמי אבטחה" בזמנו, המצאה חצופה שלא שמעתי עליה באף מקום חוץ מישראל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
בתור אדם שבשנים האחרונות מבלה הרבה זמן בהסברים לארגונים כמה אפשר לנצל את פלטפורמת האינטרנט על מנת לייעל את החברה.
אני מתקשה להבין את הרציונל של החיוב למי שבוחר שלא לשלם דרך האינטרנט.
כמו שנכתב, ישנה אוכלוסיה מבוגרת שתשלום דרך הטלפון עדיין נראה להם כמו פלא טכנולוגי.
מה הם רוצים? שאנשים ילכו לדואר לשלם?
ט מ ט ו ם
אני מתקשה להבין את הרציונל של החיוב למי שבוחר שלא לשלם דרך האינטרנט.
כמו שנכתב, ישנה אוכלוסיה מבוגרת שתשלום דרך הטלפון עדיין נראה להם כמו פלא טכנולוגי.
מה הם רוצים? שאנשים ילכו לדואר לשלם?
ט מ ט ו ם
העם דורש..... כל מיני דברים
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

בסדר,MadCow כתב:זה תמיד שיגע אותי - אנשים שמזמינים כרטיסים לקולנוע דרך האינטרנט, משלמים 4 (!) שקלים עמלה. על מה ? חסכתי לכם זמן של קופאי !...
אבל העמלה היא לכל סוג הזמנה ולא רק לערוץ מסוים
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק לגמרי, אבל האולפנים רואים את זה מצידם כאילו הם עשו לך טובה ענקית וחסכו לך עמידה בתור למרות שבפירוש זה בולשיט (תגיע חצי שעה לפני ואין תור) ובפועל הם גובים לך דרך האינטרנט מחיר יקר יותר על אותו מוצר. תעשה כמוני, תגיע 30 דקות לפני, תקנה כרטיסים בלי לחץ ותעביר את הזמן שנותר בלהסתובב בחנויות או משהו.MadCow כתב:זה תמיד שיגע אותי - אנשים שמזמינים כרטיסים לקולנוע דרך האינטרנט, משלמים 4 (!) שקלים עמלה. על מה ? חסכתי לכם זמן של קופאי !...
דווקא נראה לי לגיטימי מה שבזק עושים. יש עלות לגבייה, ובמקרה הזה לא נראה לי שהמטרה לעשות קופה אלא פשוט לצמצם את השימוש בשירות הזה.
הכתבה בYNET דמגוגית לגמרי כולל הביטוי "לשלם על הזכות לשלם".
יש מספיק דרכים לשלם בלי נציג אנושי: אינטרנט, הוראת קבע, טלפונית אוטומטית, דואר.
השירות לשלם מול טלפן עולה כסף, ואם יינתן בחינם, כולנו נשלם אותו.
השירות לשלם מול טלפן עולה כסף, ואם יינתן בחינם, כולנו נשלם אותו.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כמעט כל התשלומים בטלפון הם חינמיים ועדיין יש לא מעט שמשלמים דרך האינטרנט כי זה נוח, מהיר ואין זמן המתנה שעולה כסף. אני חושב שכדאי להם לשווק את זה בצורה חיובית ולא בשיטת המקל, כלומר בזק יכולים לצאת במבצע שמי שמשלם באינטרנט יקבל חשבון סופי מופחת בסכום סימלי. הסכום זה לא מה שישנה כאן, אלא הגישה שבאה לקראת הלקוחות שיאמצו את השינוי בגלל היתרונות שלו, לא כי הם יקבלו "עונש".moco כתב:דווקא נראה לי לגיטימי מה שבזק עושים. יש עלות לגבייה, ובמקרה הזה לא נראה לי שהמטרה לעשות קופה אלא פשוט לצמצם את השימוש בשירות הזה.
השירות לשלם מול טלפן עולה כסף, ואם יינתן בחינם, כולנו נשלם אותו....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הם לא הראשונים דרך אגב..
על עמלות הבנקים שמעת כבר אני מניח..
כל פעולה מול המוקד הטלפוני ( לא הסניף, מוקד טלפוני ! ) עולה לך כסף.
רק במענה הממחושב או באינטרנט אתה פטור מעמלות.
ליאור
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

לא תמיד הפטור מלא, לפעמים כן, לפעמים יש עמלה מופחתת.Lior_M כתב:הם לא הראשונים דרך אגב..
ליאור...
מי הם אלה שלא יכולים?sam22 כתב:אפשר לצמצם שימוש בערוץ הזה בדרכים אחרות
לגבות כסף דווקא ממי שלא יכול להשתמש בשרותים שלהם, זה גועל נפש
מי שיכול כבר לא מתקשר לטלפנים שלהם...
הרוב הגדול משלם בהוראת קבע בכרטיס אשראי.
מי שאין לו כרטיס אשראי, גם לא יכול לשלם בטלפון אלא חייב ללכת לדואר עם מזומן או צ'ק .
לתת דווקא הנחה למשלמים בשיטות אוטומטיות כמובן היה נראה יותר טוב, אבל אני מניח שמכיוון שהרוב כבר משלמים ככה זו הייתה יוצאת הנחה כל כך קטנה שבטח לא הייתה משפיעה על אלה שחשוב להם לדבר עם טלפנית.
תמיד, בשרשורים באתר על חנויות הי-פי יעודיות\ אנשים פה ממליצים ומזכירים שעל שירות משלמים. למה זה שונה במקרה הזה?
הכתב בYNET הצליח בצורת הניסוח ובעזרת הרבה חוסר אמת להציג את הפעולה הכי סבירה בצורה מגוחכת. הקשקוש הכי גדול זה להציג את זה כמשהו ישראלי. בכל העולם זה ככה.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מאיפה אתה יודע מה קורה בכל העולם? לבזק יש כיסים מספיק עמוקים, כצרכן אתה אמור לשאוף לשלם להם מה שפחות. אתה משלם אחזקת קו של עשרות שקלים בחודש גם אם לא דיברת דקה, זה כן הוגן?moco כתב:מי הם אלה שלא יכולים?sam22 כתב:אפשר לצמצם שימוש בערוץ הזה בדרכים אחרות
לגבות כסף דווקא ממי שלא יכול להשתמש בשרותים שלהם, זה גועל נפש
מי שיכול כבר לא מתקשר לטלפנים שלהם...
הרוב הגדול משלם בהוראת קבע בכרטיס אשראי.
מי שאין לו כרטיס אשראי, גם לא יכול לשלם בטלפון אלא חייב ללכת לדואר עם מזומן או צ'ק .
לתת דווקא הנחה למשלמים בשיטות אוטומטיות כמובן היה נראה יותר טוב, אבל אני מניח שמכיוון שהרוב כבר משלמים ככה זו הייתה יוצאת הנחה כל כך קטנה שבטח לא הייתה משפיעה על אלה שחשוב להם לדבר עם טלפנית.
תמיד, בשרשורים באתר על חנויות הי-פי יעודיות\ אנשים פה ממליצים ומזכירים שעל שירות משלמים. למה זה שונה במקרה הזה?
הכתב בYNET הצליח בצורת הניסוח ובעזרת הרבה חוסר אמת להציג את הפעולה הכי סבירה בצורה מגוחכת. הקשקוש הכי גדול זה להציג את זה כמשהו ישראלי. בכל העולם זה ככה....
שוב, לא מדובר בשירות אקסטרה. הם בשורה התחתונה באמת רוצים לקבל עמלה על זה שהם מקבלים כסף, וזה זלזול וחוסר כבוד בלקוחות הכי ותיקים שלהם שהם אלה שמשתמשים בשירות הזה יותר לדעתי.
אתה צודק. הגזמתי. לא חקרתי את כל הארצות.mulder כתב: מאיפה אתה יודע מה קורה בכל העולם? לבזק יש כיסים מספיק עמוקים, כצרכן אתה אמור לשאוף לשלם להם מה שפחות. אתה משלם אחזקת קו של עשרות שקלים בחודש גם אם לא דיברת דקה, זה כן הוגן?
שוב, לא מדובר בשירות אקסטרה. הם בשורה התחתונה באמת רוצים לקבל עמלה על זה שהם מקבלים כסף, וזה זלזול וחוסר כבוד בלקוחות הכי ותיקים שלהם שהם אלה שמשתמשים בשירות הזה יותר לדעתי....
אני יודע מה קורה בארה"ב , שם יגבו ממך תוספת על הרבה תשלומים טלפוניים (לא מתיחס דווקא לחשבונות חברות טלפון).
גיגול מהיר מביא דוגמא של עמלה של $3.95 על תשלום בטלפון: http://www.clearwater-fl.com/services/c ... /phone.asp
שמעתי שגם בצרפת זה כך.
המסקנה ל"כל העולם" אומנם הייתה נמהרת. לא יודע מה עבר עלי.
עיניין תשלום "אחזקת הקו" לא קשור לנושא שלנו.
לא יודע למה אתה חושב שהלקוחות הכי ותיקים שלהם הם דווקא אלה שמשתמשים בשירות הזה. למיטב זכרוני השירות קיים בערך כ20 שנה.
הלקוחות הכי ותיקים (חוץ מהרוב אשר שלמים בהוראת קבע), הם דווקא אלה שאוהבים ללכת לדואר.
סתם קוריוז: אני עצמי השתמשתי בשירות הזה כשגרתי בשכירות (לפני תקופת האינטרנט) כי התהליך האנושי יצא יותר מהר מאשר התהליך האוטומטי המייגע עם אין סוף לחיצות המקשים.
משה
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

moco,
אני מסכים איתך שהכיוון הוא לייעל ולשפר
אני מתכוון לאוכלוסיה של מבוגרים
שגם IVR נראה להם פלא טכנולוגי
אפשר בקלות להציג את אוכלוסיה זו כפטורה מתשלום עמלהכזו.
בדיוק כמו שהם נוסעים בחצי מחיר באוטובוס או קונים כרטיס לקולנוע
אני מסכים איתך שהכיוון הוא לייעל ולשפר
אני מתכוון לאוכלוסיה של מבוגרים
שגם IVR נראה להם פלא טכנולוגי
אפשר בקלות להציג את אוכלוסיה זו כפטורה מתשלום עמלהכזו.
בדיוק כמו שהם נוסעים בחצי מחיר באוטובוס או קונים כרטיס לקולנוע
העם דורש..... כל מיני דברים
sam22,
לא יודע למה החלטתם שמדובר בשרות לזקנים.
דווקא מכיר לא מעט זקנים. הם לא משתמשים בשירות זה שבכלל הוא "חדש" עבורם.
אלה, שקרוביהם לא דאגו לסדר להם הוראת קבע, הולכים כמו פעם לדואר.
הנחות לזקנים זה דבר חיובי. זה לא קשור לתשלום דרך טלפנית או לא.
מה שהרגיז אותי בכל הנושא הזה זו הדמגוגיה של הכתב בYNET, שמצליח להציג פעולה סבירה של בזק כמין סוג של אטימות ורדיפת בצע. הוא פונה לבטן ולא לראש, תוך בלבול כל הקוראים ודיסאינפורמציה.
אני בטוח שאפשר למצוא בבזק, כמו בכל גוף גדול, מספיק דברים אחרים שבאמת צריכים לעצבן.
לא יודע למה החלטתם שמדובר בשרות לזקנים.
דווקא מכיר לא מעט זקנים. הם לא משתמשים בשירות זה שבכלל הוא "חדש" עבורם.
אלה, שקרוביהם לא דאגו לסדר להם הוראת קבע, הולכים כמו פעם לדואר.
הנחות לזקנים זה דבר חיובי. זה לא קשור לתשלום דרך טלפנית או לא.
מה שהרגיז אותי בכל הנושא הזה זו הדמגוגיה של הכתב בYNET, שמצליח להציג פעולה סבירה של בזק כמין סוג של אטימות ורדיפת בצע. הוא פונה לבטן ולא לראש, תוך בלבול כל הקוראים ודיסאינפורמציה.
אני בטוח שאפשר למצוא בבזק, כמו בכל גוף גדול, מספיק דברים אחרים שבאמת צריכים לעצבן.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
moco, רק שזו לא פעולה סבירה כי היא מפלה בין עשירים לעניים למשל. מי שיש לו כסף לחיבור לאינטרנט בבית פתור מעמלה ומי שאין לו מחשב בבית אכל אותה או שיצטרך לשלב את התשלום יחד עם הליכה לבנק הדואר כדי לפדות את הצ'ק מהיטוח לאומי.
זה גם מפלה בין קבוצות שמתקשות לתפעל ממשק אינטרנטי המשלב FLASH למשל, ניקח את אלה שנאלצים להשתמש בקוראי מסכים כי הם מוגבלי ראיה.
ובסופו של דבר זה לא משרת את הציבור, אותו ציבור שבמשך עשרות שנים מימן את התשתית שעליה בזק רוכבת כיום.
זה גם מפלה בין קבוצות שמתקשות לתפעל ממשק אינטרנטי המשלב FLASH למשל, ניקח את אלה שנאלצים להשתמש בקוראי מסכים כי הם מוגבלי ראיה.
ובסופו של דבר זה לא משרת את הציבור, אותו ציבור שבמשך עשרות שנים מימן את התשתית שעליה בזק רוכבת כיום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.