פריסת רשת ביתית בבית חדש
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אנחנו בדיוק לאחר רכישה של הבית ונכנסים בעוד כמה חודשים.
אני מתכוון לפרוס רשת בכל הבית.
הבית בנוי מ2 קומות, למעלה 4 חדרי שינה ולמטה סלון, מטבח וממ"ד (סוג של חדר עבודה).
אני מתכוון לרשת את כל החדרים.
חשבתי על הפתרון הבא: ראוטר של בזק (אלחוטי), יחובר לעולם.
בכל קומה יהיה סוויץ' שיחובר לכל המחשבים.
הסוויץ' בקומה התחתונה יחובר לסלון, לחדר עבודה, לסוויץ' בקומה השנייה ולראוטר של בזק.
הסוויץ' בקומה העליונה יחובר לסוויץ' מהקומה התחתונה ולשאר המחשבים בקומה העליונה.
חשבתי על הפתרון הזה כי הוא נראה לי יותר פשוט מפריסת רשת IP בבית, אין התעסקות עם כתובות IP וSUB NETWORKS וכו'.
מצורף תרשים
אני מתכוון לפרוס רשת בכל הבית.
הבית בנוי מ2 קומות, למעלה 4 חדרי שינה ולמטה סלון, מטבח וממ"ד (סוג של חדר עבודה).
אני מתכוון לרשת את כל החדרים.
חשבתי על הפתרון הבא: ראוטר של בזק (אלחוטי), יחובר לעולם.
בכל קומה יהיה סוויץ' שיחובר לכל המחשבים.
הסוויץ' בקומה התחתונה יחובר לסלון, לחדר עבודה, לסוויץ' בקומה השנייה ולראוטר של בזק.
הסוויץ' בקומה העליונה יחובר לסוויץ' מהקומה התחתונה ולשאר המחשבים בקומה העליונה.
חשבתי על הפתרון הזה כי הוא נראה לי יותר פשוט מפריסת רשת IP בבית, אין התעסקות עם כתובות IP וSUB NETWORKS וכו'.
מצורף תרשים
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אין בעיה לשרשר Switch ל- Switch,
אבל מה זאת אומרת "להימנע מכתובות IP " ?זה Must. רק תדאג שיהיו סטאטיות ולא יחולקו דינאמית (DHCP)
ואגב, בתצורה הזו פשוט מתחייב להתפנק באיזה NAS. אל תחזיק את התכנים מקומית על איזה שרת/תחנת עבודה.
אבל מה זאת אומרת "להימנע מכתובות IP " ?זה Must. רק תדאג שיהיו סטאטיות ולא יחולקו דינאמית (DHCP)
ואגב, בתצורה הזו פשוט מתחייב להתפנק באיזה NAS. אל תחזיק את התכנים מקומית על איזה שרת/תחנת עבודה.
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 13/04/2009 10:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה טוב...
כמובן שהכל יהיה GIGA
אם תרצה המלצה על ראוטר GIGA במחיר טוב - אני קניתי אחד "ירוק" לא מזמן מתוצרת D-LINK - לדעתי במחיר ממש טוב...
ההמלצה שלי - תעשה הכנה ממש בכל חדר - כולל המטבח... (לך תדע מה יהיה מחר... מקרר ONLINE..., מקרר עם מזרימדיה..
)
השחלות נעימות
כמובן שהכל יהיה GIGA
אם תרצה המלצה על ראוטר GIGA במחיר טוב - אני קניתי אחד "ירוק" לא מזמן מתוצרת D-LINK - לדעתי במחיר ממש טוב...
ההמלצה שלי - תעשה הכנה ממש בכל חדר - כולל המטבח... (לך תדע מה יהיה מחר... מקרר ONLINE..., מקרר עם מזרימדיה..
השחלות נעימות
-
pup26
-
- חבר ותיק

תודה רבה.
בכל מקרה אני אפרוס CAT5, כמו שכתבתי זה יהיה סוויץ' ולא ראוטר, אז כרגע אינ אשים סוויץ' רגיל ובבוא העת אני אחליף לסוויץ' ג'יגה.
כדי שתהיה רשת ג'יגה אמיתית אז כל הקופסות צריכים לעבוד בפרוטוקול ג'יגה אטרנט (ג'מבו פריימס וכו').
בכל מקרה אני אפרוס CAT5, כמו שכתבתי זה יהיה סוויץ' ולא ראוטר, אז כרגע אינ אשים סוויץ' רגיל ובבוא העת אני אחליף לסוויץ' ג'יגה.
כדי שתהיה רשת ג'יגה אמיתית אז כל הקופסות צריכים לעבוד בפרוטוקול ג'יגה אטרנט (ג'מבו פריימס וכו').
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כמובן שאז כל התשתית רצוי שתתמוך ב- Giga. (כרטיסי רשת, Switchים וכו"..)lawpower כתב:נראה טוב...
כמובן שהכל יהיה GIGA
השחלות נעימות...
ה- Tvix אגב, לא יתמוך בזה..
-
pup26
-
- חבר ותיק

זה לא קריטי כרגע, מספיק שהחוטים יכולים להעביר ג'יגה אטרנט, לגבי שאר ציוד הרשת זה דורש החלפה של כל הציוד (סוויצ'ים, כרטיסי רשת וכו').
לכן כרגע אני רק אפרוס חיווט של CAT5 וקופסאות רגילות
לכן כרגע אני רק אפרוס חיווט של CAT5 וקופסאות רגילות
-
pup26
-
- חבר ותיק

הראוטר יהיה היחיד שאחראי על כתובות הIP, הסוויצ'ים לא יכירו בכלל IP, אני אבצע חלוקת כתובות סטטית לפי MAC ADDRESS, בתוך הבית המידע יעבור בשכבה 2, ורק החוצה הראוטר ישמש כNAT.
-
pup26
-
- חבר ותיק

NAS יהיה בשלב מאוחר יותר.
כרגע יהיו רק 2 מחשבים וסטרימר, בעתיד כל התוספות. הסכימה היא פריסת הרשת גם לעתיד (פשוט אני עושה את ההכנה מראש).
כנראה אני אארגן לעצמי מחשב שיהיה שרת מדיה מבוסס לינוקס, NAS אמיתי יהיה רק בעתיד...
כרגע יהיו רק 2 מחשבים וסטרימר, בעתיד כל התוספות. הסכימה היא פריסת הרשת גם לעתיד (פשוט אני עושה את ההכנה מראש).
כנראה אני אארגן לעצמי מחשב שיהיה שרת מדיה מבוסס לינוקס, NAS אמיתי יהיה רק בעתיד...
2סיבות עיקריות:pup26 כתב:איזה סיבה יש לי להעביר ערימה של כבלים בין הקומות? אני מעביר אחד וזהו, זה עונש להעביר 8 כבלים....
1. מתג אחד של 16 פורטים זול יותר מ-2 של 8 פורטים...
2. רוחב הפס בין 2 המתגים מוגבל לרוחב פס של פורט בודד לעומת (במתגים איכותיים) רוחב פס מלא גם אם כולם משדרים לכולם...
תחשוב מה קורה אם יותר ממחשב אחד בקומה העליונה מושך סרט או קובץ כבד מאלמנט שנמצא בקומה התחתונה. יותר גרוע, מישהו בקומה העליונה מושך קובץ מלמטה, וכל אחד אחר בקומה העליונה לא יכול לגלוש באינטרנט בגלל שהרשת עמוסה...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מעניין מה שאתה אומר....TangoMan כתב:
תחשוב מה קורה אם יותר ממחשב אחד בקומה העליונה מושך סרט או קובץ כבד מאלמנט שנמצא בקומה התחתונה. יותר גרוע, מישהו בקומה העליונה מושך קובץ מלמטה, וכל אחד אחר בקומה העליונה לא יכול לגלוש באינטרנט בגלל שהרשת עמוסה......
אתה בטוח שזה ככה?
גם 100 מגה וגם 1 גיגה נסתמים בשלב מסויים... זה פשוט עיניין של תכנון...pup26 כתב:מדובר על רוחב פס של 100 מגה לפורט בודד, או 1 ג'יגה בסוויץ' 1 ג'יגה......
אם אתה חושב שזה יספיק לך... אתה חוסך את הכבלים (אבל לא את ההפרש על עוד מתג).
אני פרסתי בכל הדירה כבלים שמגיעים למתג בודד...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אפשר לשמוע על הדגם ועל המחיר של ה D-LINK?lawpower כתב:נראה טוב...
כמובן שהכל יהיה GIGA
ההמלצה שלי - תעשה הכנה ממש בכל חדר - כולל המטבח... (לך תדע מה יהיה מחר... מקרר ONLINE..., מקרר עם מזרימדיה..)
השחלות נעימות...
בוודאי... נאמר שאתה מעתיק קובץ ממחשב למחשב, אתה יכול בלי הרבה בעייה לנצל 1 גיגה (צריך רק רכיבים שיכולים לעבוד במהירות הזאת)...zovirax כתב:מעניין מה שאתה אומר....TangoMan כתב:
תחשוב מה קורה אם יותר ממחשב אחד בקומה העליונה מושך סרט או קובץ כבד מאלמנט שנמצא בקומה התחתונה. יותר גרוע, מישהו בקומה העליונה מושך קובץ מלמטה, וכל אחד אחר בקומה העליונה לא יכול לגלוש באינטרנט בגלל שהרשת עמוסה......
אתה בטוח שזה ככה?...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
287 לGREEN ETHERNET ו 267 ללא ירוק
המחירים בש"ח כמובן...