שאלה(ות) | בקשר לאוזניות - תגובות רציניות בבקשה.

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
YoniAsp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אוקיי דבר ראשון אני רוצה להגיד תודה לאלה שעזרו לי בבחירת נגן בפורום של נגנים ניידים. :)

אוקיי אז ככה...
רציתי לדעת כמה דברים:
1 - כמה חשוב באוזניות כפתור או איניר העומס (אם ככה קוראים לזה שזה בעצם האומים (Ohm) ) יש הבדל משמעותי בין 16Ohm ל 32Ohm ובמה הוא מתאפיין (כלומר בבאסים או ברעשי רקע או מה שזה לא עושה...) ?
2 - רציתי לדעת אם הטווח תדרים קריטי אם הוא שונה ב3 מהשני.. למשל : יש לנו אוזניה א' שהיא 20-20,000 ויש לנו אוזנייה ב' שהיא 17-20,000, האם יש הבדל מהותי בין האוזניות בהנחה ששאר הקריטריונים זהים?
3 - (קשור ל2) הקילו הרץ מתאר את הבסים או את הגבוהים? (כאילו המספר הגבוה מציין את הצלילים הגבוהים או שאת הנמוכים? או שזה בכלל לא קשור)?.
4 - ישנן אוזניות שההתנגדות שלהם (אם ככה קוראים לזה) היא 108db זאת אומרת שאם אני לא עובר את ה108db האלו לא אמורה להיות שום בעיה? כי אני לא מתכוון לשמוע מוזיקה באוזניות מעל אפילו 90db כדי לא להרוס את האוזניים ואני מניח שישנם עוד אנשים כמוני, למה הם עושים כ"כ הרבה התנגדות? אם זה לא מה שהם מתכוונים אז למה הם מתכוונים בהתנגדות הזו? ואם זה כן זה, אם אני עובר את הרמה שהם כותבים? למשל 108db מה אני אשמע באוזניות? בסים בעיתיים?
5 ואחרון - כשהסתכלתי על אוזניות של סנהייזר באיביי קראתי את המפרט שלהם וראיתי שאוזניה שעולה כ600 שקלים בארץ דיי דומה במפרטה לאוזנייה שעולה כ30 שקלים בהום סנטר (כמובן שיש הבדלים אבל אני לא יודע כמה הם מהותים וכתוצאה מכך נבעו כל השאלות שכתבתי למעלה)...
אז, מה אתם חושבים על אוזניה עם מפרט כזה (אני לא אכתוב את העומס התנגדות וכאלה אני אכתוב רק יח' מידה בתקווה שתבינו):
108db
16ohm
20-20,000
...
היא נראית לי דיי ממוצעת... ויש את האוזניה השנייה שנראית לי יותר טובה:
102db
20-22,000
32ohm
...
תודה רבה לעוזרים.

יוני (אפילו פרסמתי ב5 וחצי בבוקר בתקווה שעד שאני אחזור היום בערב תהיה לי תשובה מפורטת).

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

1) נקרא עכבה, בגדול לנגנים ניידים נהוג ללכת על אוזניות עם עכבה נמוכה יחסית על מנת
לקבל ווליום סביר. אין הבדל "באיכות" בין 16 או 32.

2) אתה יכול בכיף להתעלם מהנתון הזה לגמרי.

3) קילוהרץ זה פשוט אלפי הרץ - זה מתאר את הגבוהים.

4) פה אתה מתכוון לנצילות - אין פה קשר לעוצמה המקסימלית אם כי לעוצמה המינימלית
שמקבלים עם עוצמת סיגנל מסויימת. רוב האוזניות לנגנים ניידים די דומות באספקט הזה,
ושוב אין פה קשר "לאיכות".

5) תתעלם מנתון טווח התדרים באוזניות - זה חסר משמעות לגמרי.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

בקיצור אתה צריך המלצה מה לקנות ...

הנק' היחידה שלא הוסברה בהרחבה היא תחום התדרים . האוזן האנושית יכולה לשמוע בין 20 הרץ ל20 אלף הרץ 20-20000 . הרץ זו יחידת מידה שמתארת כמה תנודות לשניה .באס הוא כאשר יש מספר מועט של יחידות לשניה וקולות גבוהים (כגון "צסססס" ) הם באלפי הרץ לשניה . kilo=1000 , כלומר , 20HZ-20KHZ .
בפועל , רוב האנשים לא שומעים בטווח הזה אלא בטווח מצומצם יותר (אני שומע עד 17.5K ) .
אבל לנתונים הללו אין משמעות באוזניות .

ולגבי ההמלצות :
לי אישית יש MX70 של senheiser שהם אוזנות לספורט . ממליץ על החברה ואתה יכול לקנות באייבורי את הדגם MX300 ב180 ש"ח
http://ivory.co.il/product.asp?productid=1861&CatCode=
קח בחשבון שמדובר באוזניות מסוג שאוטם את תעלת האוזן .

בנוסף ,אני בעלים גאים של אוזניות AKG k701 , שהם אוזניות קשת( ענקיות) שלא מתאימות לנגן , אבל , החברה הזו מדהימה באוזניות שהיא מייצרת .
גם דגמים זולים של אוזניות כפתור שנמכרים בבאג ב100 ש"ח +- , נשמעים מצויין . שמעתי את akg313 שהם עולים 120 ש"ח אם אני לא טועה , נשמעו מצויין .

תתרחק מאוזניות של הום סנטר , ישמעו לך כמו טרנסיסטור של פעם שהיו מקבלים חינם עם קופונים מעיתון ידיעות .

YoniAsp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אז מה שאתם בעצם אומרים לי זה שכדאי לי פשוט להתעלם מהנתונים? איך אני אדע איזו אוזנייה יותר איכותית?
ולא, אני לא מחפש המלצה (למרות שתודה רבה) משום שחשבתי לקנות את הסנהייזר CX500 , איך אני אדע שז ואוזנייה באמת איכותית?

ותודה רבה שעזרתם.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #5 

אוזניות כמו רמקולים מומלץ לרכוש "מבית טוב", אבל בשונה מרמקולים אי אפשר סתם ללכת לחנות
שמוכרת ולעשות מבחני האזנה. צריך להסתמך על המלצות של אחרים/ביקורות/מדידות/וכמובן אם
יוצא לך להאזין.

YoniAsp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אז... מה אתה חושב על הCX500 ? =]

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #7 

מומלצות

YoniAsp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה רבה =]

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

YoniAsp כתב:אז... מה אתה חושב על הCX500 ? =]
...
קצת באיחור (נתקלתי בשרשור במקרה), אבל שים לב -

אם אתה מתכנן לקנות ב Ebay - יש המון זיופים של אוזניות סנהייזר - אני נפלתי על זיוף של ה CX-500 :->נראות מצוין מבחוץ, שומעים זוועה מבפנים.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #10 

אני הזמנתי את ה Shure se210 מאנגליה ,

1. האוזניות בדרך.
2. לא שמעתי אותן.
3. קניתי אותן מפני שהבנתי שחברת Shure נחשבת לטובה בתחום.
4. מקווה שלא אצטרך לשלם הרבה מכס ...

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #11 

טוב, קיבלתי את האוזניות Shure se210.

אין מה לומר , מעולות , אוטמות את הסביבה מצד אחד - מפיקות צליל איכותי כמו ש Shure יודעת להפיק מצד שני.

אביזרים נילווים רבים , מתאימים לכל מבנה אוזן וטעם .

שווה כל אגורה ( שילמתי הרבה מאד אגורות ...)

מומלץ (l)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”