אוקיי אז ככה...
רציתי לדעת כמה דברים:
1 - כמה חשוב באוזניות כפתור או איניר העומס (אם ככה קוראים לזה שזה בעצם האומים (Ohm) ) יש הבדל משמעותי בין 16Ohm ל 32Ohm ובמה הוא מתאפיין (כלומר בבאסים או ברעשי רקע או מה שזה לא עושה...) ?
2 - רציתי לדעת אם הטווח תדרים קריטי אם הוא שונה ב3 מהשני.. למשל : יש לנו אוזניה א' שהיא 20-20,000 ויש לנו אוזנייה ב' שהיא 17-20,000, האם יש הבדל מהותי בין האוזניות בהנחה ששאר הקריטריונים זהים?
3 - (קשור ל2) הקילו הרץ מתאר את הבסים או את הגבוהים? (כאילו המספר הגבוה מציין את הצלילים הגבוהים או שאת הנמוכים? או שזה בכלל לא קשור)?.
4 - ישנן אוזניות שההתנגדות שלהם (אם ככה קוראים לזה) היא 108db זאת אומרת שאם אני לא עובר את ה108db האלו לא אמורה להיות שום בעיה? כי אני לא מתכוון לשמוע מוזיקה באוזניות מעל אפילו 90db כדי לא להרוס את האוזניים ואני מניח שישנם עוד אנשים כמוני, למה הם עושים כ"כ הרבה התנגדות? אם זה לא מה שהם מתכוונים אז למה הם מתכוונים בהתנגדות הזו? ואם זה כן זה, אם אני עובר את הרמה שהם כותבים? למשל 108db מה אני אשמע באוזניות? בסים בעיתיים?
5 ואחרון - כשהסתכלתי על אוזניות של סנהייזר באיביי קראתי את המפרט שלהם וראיתי שאוזניה שעולה כ600 שקלים בארץ דיי דומה במפרטה לאוזנייה שעולה כ30 שקלים בהום סנטר (כמובן שיש הבדלים אבל אני לא יודע כמה הם מהותים וכתוצאה מכך נבעו כל השאלות שכתבתי למעלה)...
אז, מה אתם חושבים על אוזניה עם מפרט כזה (אני לא אכתוב את העומס התנגדות וכאלה אני אכתוב רק יח' מידה בתקווה שתבינו):
היא נראית לי דיי ממוצעת... ויש את האוזניה השנייה שנראית לי יותר טובה:108db
16ohm
20-20,000...
תודה רבה לעוזרים.102db
20-22,000
32ohm...
יוני (אפילו פרסמתי ב5 וחצי בבוקר בתקווה שעד שאני אחזור היום בערב תהיה לי תשובה מפורטת).