עזרה בבחירת LCD 42
שלום לכולם,
לפני שבוע קיבלתי מסך חדש של טושיבה 42 אינץ' דגם RV500 FHD, מסך מאוד מאכזב, ואני מתכוון להחליף אותו, קיימות לי מספר אופציות להחלפה של המסך ואני מתלבט בינהן, אגב המסך ישמש כ 60% לצפיה ב SD, השאר ל HD, PS3 וסרטי DIVX למיניהם.
האופציות להחלפה הן:
1. פיליפס 5603
2. LG 53
LG 55 ,3
4. סמסונג A550 40
מדובר על תקציב של כ- 5000 ש"ח, וכרגע רק המסכים המופיעים הם האלטרנטיבות.
לעזרתכם אודה!
לפני שבוע קיבלתי מסך חדש של טושיבה 42 אינץ' דגם RV500 FHD, מסך מאוד מאכזב, ואני מתכוון להחליף אותו, קיימות לי מספר אופציות להחלפה של המסך ואני מתלבט בינהן, אגב המסך ישמש כ 60% לצפיה ב SD, השאר ל HD, PS3 וסרטי DIVX למיניהם.
האופציות להחלפה הן:
1. פיליפס 5603
2. LG 53
LG 55 ,3
4. סמסונג A550 40
מדובר על תקציב של כ- 5000 ש"ח, וכרגע רק המסכים המופיעים הם האלטרנטיבות.
לעזרתכם אודה!
כפי שכתבתי כרגע האופציות היחידות שלי הם שציינתי.guy11 כתב:למה לא פלזמה?...
חוץ מיזה אני לא רואה איזה פלזמות יענו על הדרישות שלי טוב כמו LCD, כי חשוב לי לחבר גם PS3, ואני יודע שקיימת בעיה של צריבה, ובלו ריי רואים יותר טוב ב LCD.
אז שוב, השאלה היא מבין הדגמים שציינתי, אם יש לכם גם המלצות מאוד טובות לגבי פלזמות אז תירשמו, ואני אראה אם יש לי אופציה כזאת בכלל, למרות שאני נוטה יותר לכיוון LCD כרגע.
מאיפה החלטת שבלו ריי רואים טוב יותר ב LCD, קנה פנסוניק PV80 אתה תיראה בה טוב יותר גם ב SD וגם ב HD, הסיכוי לצריבה מאוד נמוך, תהנה.ביילי77 כתב:כפי שכתבתי כרגע האופציות היחידות שלי הם שציינתי.guy11 כתב:למה לא פלזמה?...
חוץ מיזה אני לא רואה איזה פלזמות יענו על הדרישות שלי טוב כמו LCD, כי חשוב לי לחבר גם PS3, ואני יודע שקיימת בעיה של צריבה, ובלו ריי רואים יותר טוב ב LCD.
אז שוב, השאלה היא מבין הדגמים שציינתי, אם יש לכם גם המלצות מאוד טובות לגבי פלזמות אז תירשמו, ואני אראה אם יש לי אופציה כזאת בכלל, למרות שאני נוטה יותר לכיוון LCD כרגע....
אחי על מה אתה מדבר? בדקתי את הטלויזיה שהמלצת עליה והיא 1024X768 שזה אפילו פחות מ HD READY, איך בדיוק אני אמור לראות ב FULL HD יותר טוב בטלויזיה שאתה המלצת? (אני לא תוקף, אני פשוט באמת לא יודע ויכול להיות שאני מפספס משהו).roei_s כתב:מאיפה החלטת שבלו ריי רואים טוב יותר ב LCD, קנה פנסוניק PV80 אתה תיראה בה טוב יותר גם ב SD וגם ב HD, הסיכוי לצריבה מאוד נמוך, תהנה.ביילי77 כתב:כפי שכתבתי כרגע האופציות היחידות שלי הם שציינתי.guy11 כתב:למה לא פלזמה?...
אז שוב, השאלה היא מבין הדגמים שציינתי, אם יש לכם גם המלצות מאוד טובות לגבי פלזמות אז תירשמו, ואני אראה אם יש לי אופציה כזאת בכלל, למרות שאני נוטה יותר לכיוון LCD כרגע.......
בנוסף הבנתי שבפלזמות כפי שציינתי עשויה להיות בעייה של צריבה אם מחברים PS3 ואני לא יכול להמר אם תהיה או לא תהיה, בנוסף פלזמה שוקלת פי 2 מ LCD כך שזה עשוי להיות פחות נוח להתעסק עם זה.
הבנתי שב SD פלזמה לוקח כמעט כל LCD בהליכה, אבל אני לא בטוח שאני רוצה לוותר על היכולות HD, כי כפי שציינתי אני מתכוון לנצל FULL HD דרך ה PS3 וגם לראות סרטים באיכות HD דרך המחשב.
לכן שוב, מבין הטלוויזיות שציינתי למעלה, מה ניראה לכם הכי כדאי?
על הפיליפס קראתי ביקורת לא ממש טובה ב CNET, למרות שהיא היחידה שמגיעה עם SCART אז אולי כן כדאי לשקול אותה..? דרך אגב הפיליפס היא לצערי גם הטלויזיה הכי מכוערת מבינהם, אמנם בתמונות היא נראית טוב, אבל ראיתי אותה בכמה חנויות והיא לא ממש הרשימה (בלשון המעטה).
אז מה אתם אומרים??
עניתם כאן על כל נושא חוץ ממה ששאלתי... אבל לשאלתך:roki6 כתב:תזהר מהבטחות כאלו וממתן תשלום כלשהוasaf23 כתב:אפשר להחזיר טלוויזיה אחרי שבוע שימוש?...
על טלוויזיה לניסיון ,
כל כתם , שריטה ומשחקים של המוכר
ישאירו אצלך טלוויזיה שאולי לא תרצה...
בעקרון ע"פ החוק אפשר להחזיר מוצר עד 14 יום לאחר הקניה באריזתו המקורית, ולחנות מותר לגבות איזשהו תשלום עד 10% לצורך החזרה של המוצר למחסן וכאלו.
לגבי מוכר שהבטיח לך שאתה יכול לקחת מוצר לנסיון, אז כל עוד עשית במוצר מה שנקרא "שימוש סביר", כלומר פתחת את הטלויזיה, הוצאת מהקופסא, חיברת DVD וכו' על המכשיר נצבר קצת אבק או כל קשקוש קטן אחר, עדיין נחשב כסביר, ולמוכר תהיה בעיה קשה לסגת מההסכם בתנאים כאלו (בית משפט יחייב אותו + הוצאות), אבל אם נעשה במכשיר שימוש שהוא לא סביר ונגרמו נזקים שלא הגיוני שייגרמו תוך שימוש כפי המקובל במוצר, אז ללקוח תהיה בעיה להחזיר\להחליף את המוצר ללא תשלום לפחות של קנס מסויים.
בכל אופן תמיד רצוי שיהיה ללקוח איזשהו הסכם כזה כתוב ביד, למרות שחוזה בע"פ תקף בדיוק באותה מידה, רק שיותר קשה להוכיח את קיומו..
לגבי השאלה אם מישהו אחר יקבל מסך משומש, אז התשובה היא שתלוי במוכר, בעקרון אין בעיה להעביר למישהו את המסך, כל עוד הוא במצב חדש, ועושים את זה כל הזמן, בעיקר בארץ, בארה"ב למשל יש חוק נגד זה, ואז מוכרים במחיר מוזל יחסית (OPEN BOX).
עכשיו אני שואל שוב, מישהו בפורום כאן יכול לענות לגבי השאלה המקורית שלי?