שלט אוניברסלי לצורך מספר פעולות בלחיצה אחת
ברשותי רסיבר ימאהה 3900 ומסך פלזמה פיוניר 5090 ואני מחפש שלט אוניברסלי שיתן לי פתרון מאוד ספציפי והוא:
למשל, לצורך צפייה ב YES-MAX אז בלחיצה אחת על כפתור מסויים שאתכנת מראש הרסיבר והפלזמה ידלקו בו זמנית אבל כאשר שניהם יהיו במצב הכניסה שאליה מחובר הממיר של YES-MAX והשלט ישלוט על הממיר.
אומנם הדוגמא שנתתי היא לגבי YES-MAX אבל אני מעוניין לתכנת כפתורים נוספים לכל שאר הכניסות הנוספות של הרסיבר בסנכרון עם הכניסות המקבילות של הפלזמה כמו YES-HD, DVD, מחשב וכו'.
אין לי ניסיון בשלטים אוניברסלים אך במחשבה כללית אני מוצא כמה בעיות שאין לי מושג מה הפתרון שלהם והם:
1. כאשר הרסיבר שלי כבוי הוא נדלק רק בלחיצה על POWER והוא לא נדלק כאשר אני לוחץ ישירות על כניסה מסויימת וכך גם המסך, לכן אין לי שמץ של מושג איך ניתן להדליק את הרסיבר והפלזמה בלחיצה אחת ישירות למצב הכניסה הרצוי.
2. הרסיבר ממוקם בתחתית המזנון, המסך תלוי מעל המזנון ושאר המכשירים ממוקמים בצידי המזנון ולכן קורה המון פעמים שממיקום מסויים השולחן סלון מסתיר את הרסיבר ואין לו קו ישיר עם השלט, אך עם הפלזמה כמעט תמיד יש קו ישיר עם השלט, מה קורה במצב כזה כאשר שלט אוניברסלי אמור לתת פקודה גם למסך וגם לרסיבר בו זמנית והרסיבר לא קיבל את הפקודה והמסך כן?
למשל, לצורך צפייה ב YES-MAX אז בלחיצה אחת על כפתור מסויים שאתכנת מראש הרסיבר והפלזמה ידלקו בו זמנית אבל כאשר שניהם יהיו במצב הכניסה שאליה מחובר הממיר של YES-MAX והשלט ישלוט על הממיר.
אומנם הדוגמא שנתתי היא לגבי YES-MAX אבל אני מעוניין לתכנת כפתורים נוספים לכל שאר הכניסות הנוספות של הרסיבר בסנכרון עם הכניסות המקבילות של הפלזמה כמו YES-HD, DVD, מחשב וכו'.
אין לי ניסיון בשלטים אוניברסלים אך במחשבה כללית אני מוצא כמה בעיות שאין לי מושג מה הפתרון שלהם והם:
1. כאשר הרסיבר שלי כבוי הוא נדלק רק בלחיצה על POWER והוא לא נדלק כאשר אני לוחץ ישירות על כניסה מסויימת וכך גם המסך, לכן אין לי שמץ של מושג איך ניתן להדליק את הרסיבר והפלזמה בלחיצה אחת ישירות למצב הכניסה הרצוי.
2. הרסיבר ממוקם בתחתית המזנון, המסך תלוי מעל המזנון ושאר המכשירים ממוקמים בצידי המזנון ולכן קורה המון פעמים שממיקום מסויים השולחן סלון מסתיר את הרסיבר ואין לו קו ישיר עם השלט, אך עם הפלזמה כמעט תמיד יש קו ישיר עם השלט, מה קורה במצב כזה כאשר שלט אוניברסלי אמור לתת פקודה גם למסך וגם לרסיבר בו זמנית והרסיבר לא קיבל את הפקודה והמסך כן?
אם היה לך לדוגמא רק פיוניר
אז יש ברוב המכשירים שלהם מאחור כניסה ויציאה שנקראת CONTROL IN CONTROL OUT
כלומר דרך כבל מונו עפ בננה המכשיר מקבל דרך הרסיוורפיוניר שברשור פקודות רק מהרסיוור הגלוי לכל שאר המכשירים ללא צורך בגילוי העינית שלהם אלא דרך הכבל(ממכשיר אין יוצא למכשיר אווט)
במידה ואין לך הכל פיוניר
בדוק אם יש לך יצאת מתח ברסיוור שנקראת 12V TRIGER
במידה וכן חבר בכבל בננה למסך הפיוניר שלך כל הדלקה או של הרסיווור או של המסך -שניהם ידליקו אחד השני
במידה ולא
בדוק אם בשלט רסיוור שלך יש תכונה שנקראת MULLTI OPERATION COMMANDS
כלומר(בפיוניר יש)סדרת פקודות בלחיצת כפתור אחד בשלט שמפעיל את כל המכשירים שתכנתת(עד ל5 מכשירים)
שנדלקים בלחיצת כפתור אחד
לי יש
אז יש ברוב המכשירים שלהם מאחור כניסה ויציאה שנקראת CONTROL IN CONTROL OUT
כלומר דרך כבל מונו עפ בננה המכשיר מקבל דרך הרסיוורפיוניר שברשור פקודות רק מהרסיוור הגלוי לכל שאר המכשירים ללא צורך בגילוי העינית שלהם אלא דרך הכבל(ממכשיר אין יוצא למכשיר אווט)
במידה ואין לך הכל פיוניר
בדוק אם יש לך יצאת מתח ברסיוור שנקראת 12V TRIGER
במידה וכן חבר בכבל בננה למסך הפיוניר שלך כל הדלקה או של הרסיווור או של המסך -שניהם ידליקו אחד השני
במידה ולא
בדוק אם בשלט רסיוור שלך יש תכונה שנקראת MULLTI OPERATION COMMANDS
כלומר(בפיוניר יש)סדרת פקודות בלחיצת כפתור אחד בשלט שמפעיל את כל המכשירים שתכנתת(עד ל5 מכשירים)
שנדלקים בלחיצת כפתור אחד
לי יש
הרסיוור יעבור לפונקציה האחרונה שעבדת איתה
מסך אם מחובר ב21 פינים למכשיר יעבור אוטומטי אליו
מסך אם מחובר ב21 פינים למכשיר יעבור אוטומטי אליו
זה לא מה שהתכוונתי.ADICT כתב:הרסיוור יעבור לפונקציה האחרונה שעבדת איתה
מסך אם מחובר ב21 פינים למכשיר יעבור אוטומטי אליו...
אני רוצה מצב שבו אם אלחץ על לחצן שהוגדר ל YES-MAX אז הטלויזיה תדלק ישירות על כניסת ה 21 פינים שאליה מחובר הממיר, הרסיבר אדלק ישר לכניסה שאליה מחובר האאודיו של הממיר.
ואם אלחץ על לחצן שהוגד ל DVD אז הטלויזיה תדלק ישירות על ככניסת HDMI-4 ששם מחובר ה-DVD והרסיבר אדלק ישירות לכניסה שבה חיברתי את האאודיו של ה- DVD וכך הלאה....
אפשרי או לא?
לגבי רסיוור
לא נתקלתי באפשרות מעבר לפקודה של או הדלקה או כיבוי (בשרשור הפקודות הוא מקבל פקודה ראשונית הדלקה והשלט ממשיך הלאה בפקודות למכשירים אחרים)
לגבי מסך אותו כנל-בפקודות או הדלקה או כיבוי
לגבי שאר המכשירים אפשר להוסיף פקודות באותו רצף כגון-הדלקה וגם הפעלה של אותו רכיב(כגון דיוידי ON-PLAY)
לא נתקלתי באפשרות מעבר לפקודה של או הדלקה או כיבוי (בשרשור הפקודות הוא מקבל פקודה ראשונית הדלקה והשלט ממשיך הלאה בפקודות למכשירים אחרים)
לגבי מסך אותו כנל-בפקודות או הדלקה או כיבוי
לגבי שאר המכשירים אפשר להוסיף פקודות באותו רצף כגון-הדלקה וגם הפעלה של אותו רכיב(כגון דיוידי ON-PLAY)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קח אחד משלטי ה Harmony וזה יעשה את העבודה נאמנה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
הארמוני, פרונטו, nevo הם השלישיה המובילה בשלטים חכמים. לשלושתם יש יכולות מאקרו.
תאמר לנו מה הכניסה הרצויה
אם היא קבועה שאתה משתמש בה
הרסיוור תמיד ידלק לך באותה כניסה שהשארת
לגבי המסך אם הכניסה עם 21 פינים הוא גם יעבור אוטומטי
אם לא הולך הרי המסך מולך
בשלט הפיוניר שלך עבור לAV הרצוי
הרי הוא מולך...
אם היא קבועה שאתה משתמש בה
הרסיוור תמיד ידלק לך באותה כניסה שהשארת
לגבי המסך אם הכניסה עם 21 פינים הוא גם יעבור אוטומטי
אם לא הולך הרי המסך מולך
בשלט הפיוניר שלך עבור לAV הרצוי
הרי הוא מולך...
למה זה חשוב לך להדליק ישירות לכניסה הרצויה?kfirkb כתב:אני יודע שיכולת מאקרו יכולה לסייע לי בביצוע כמה פעולות בו זמנית כמו הדלקה של המסך והרסיבר בלחיצת כפתור.
אך איך יכולת המאקרו יכולה לסייע לי בהדלקה של הרסיבר והמסך ישירות לכניסה הרצוייה?...
אם השלט קודם ידליק את הרסיבר/מסך ואח"כ יעביר לכניסה הרצויה, זה לא מספיק טוב?
אצלי זה עובד כך (בשלבים) בתצורה 5080 + LX60 + הרמוני 1 ואני מאד מרוצה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כי דרך המקרואים אתה גם יכול לשלוח פקודה להעברה לכניסה הנכונה. קוראים לזה שליחת discrete IR Code וזה נתמך בציוד שיש לך. עם שלט של Harmony אתה יכול בלחיצת כפתור אחתkfirkb כתב:אני יודע שיכולת מאקרו יכולה לסייע לי בביצוע כמה פעולות בו זמנית כמו הדלקה של המסך והרסיבר בלחיצת כפתור.
אך איך יכולת המאקרו יכולה לסייע לי בהדלקה של הרסיבר והמסך ישירות לכניסה הרצוייה?...
1. להדליק את המקס ולהעביר אותו לערוץ בררת מחדל שקבעת לו מראש
2. להדליק את הרסיבר ולהעביר אותו ל Input המתאים
3. להדליק את המסך ולהעביר אותו לכניסה הנכונה
4. לכבות את כל יתר המכשירים שאתם לא משתמש בהם כרגע
זה נתמך ב Harmony דרך מה שהם קוראים לו Activities, שזה בעצם מנגנון מאוד מחוכם של בניית מקרואים בלי שהמשתמש יאלץ לשבור את הראש עם תכנות. לשלטים שלהם יש גם כפתור Help המיועד לפתור בעיות של חוסר קליטת קוד IR כתוצאה מחסימה רגעית. זה עובד בשיטה של שאלות המוצגות על המזך של השלט בסגנון: "האם הטלוויזיה דלוקה?"
כפי שעפר גם ציין, גם ליתר השלטים החכמים כמו ה Pronto יש יכולות תכנות מקרואים, רק ששם אתה צריך להשקיע יותר עבודה.
Catskinner, הסבר מצויין שסגר לי כמה פינות ונראה לי שאקנה את ה- ONE, תודה.
ADICT, אני מעונין לישם את ההצעה שלך ולחבר את המסך והרסיבר דרך ה- 12V TRIGER, אבל לא מצאתי במסך כניסה כזאת אלה רק ברסיבר, האם המסך שלי בכלל תומך בזה?
לגבי העניין שצריך להחזיק את היד עם השלט מול המכשירים עד שהוא יספיק להדליק אותם ולחכות את ההשהיה שלהם ואז לשנות את ה INPUT, האם יש לזה פתרון שבו לא יהיה צורך בהחזקת השלט בקו ישיר עם המכשירים עד לסיום הפעולות?
אולי יש פתרון בעזרת מערכת עניות IR כמו ה- Hot Link Pro? האם קיימת מערכת כזו עם זכרון שאפשר לתכנת מראש לצורך קבלת אות מהשלט ושהמערכת עניות תבצע את ההשהייה הנדרשת ללא תלות בשלט?
ADICT, אני מעונין לישם את ההצעה שלך ולחבר את המסך והרסיבר דרך ה- 12V TRIGER, אבל לא מצאתי במסך כניסה כזאת אלה רק ברסיבר, האם המסך שלי בכלל תומך בזה?
לגבי העניין שצריך להחזיק את היד עם השלט מול המכשירים עד שהוא יספיק להדליק אותם ולחכות את ההשהיה שלהם ואז לשנות את ה INPUT, האם יש לזה פתרון שבו לא יהיה צורך בהחזקת השלט בקו ישיר עם המכשירים עד לסיום הפעולות?
אולי יש פתרון בעזרת מערכת עניות IR כמו ה- Hot Link Pro? האם קיימת מערכת כזו עם זכרון שאפשר לתכנת מראש לצורך קבלת אות מהשלט ושהמערכת עניות תבצע את ההשהייה הנדרשת ללא תלות בשלט?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש כמה פתרונות לעניין האחזקה ביד.
הפתרון הפשוט והזול ביותר הוא שלא צריך להחזיק ביד.אצלי בבית אני נותן לחיצה על כפתור ה Activity המתאים ומניח את השלט על הזרוע של הספה. דרך אגב, השלט משנה למכשירים את ה Input בעצמו כך שזה פתרון לעצלנים.
הפתרון הלא זול לעצלנים שיש להם כסף זה ללכת לכיוון שלט העובד ב RF כמו ה Logitech Harmony 895 או 1000. יש להם ממסר IR שאפשר לשים ליד המכשירים והתקשורת עם הממסר מתבצעת בגלי רדיו.
הפתרון הפשוט והזול ביותר הוא שלא צריך להחזיק ביד.אצלי בבית אני נותן לחיצה על כפתור ה Activity המתאים ומניח את השלט על הזרוע של הספה. דרך אגב, השלט משנה למכשירים את ה Input בעצמו כך שזה פתרון לעצלנים.
הפתרון הלא זול לעצלנים שיש להם כסף זה ללכת לכיוון שלט העובד ב RF כמו ה Logitech Harmony 895 או 1000. יש להם ממסר IR שאפשר לשים ליד המכשירים והתקשורת עם הממסר מתבצעת בגלי רדיו.
כל עניין השלט הוא מטעמי WAF, כשאישתי מתקשרת אלי אני מעדיף שהשיחה תיהיה בנושאים שלא קשורים ל"תמיכה טכנית".Catskinner כתב:יש כמה פתרונות לעניין האחזקה ביד.
הפתרון הלא זול לעצלנים שיש להם כסף זה ללכת לכיוון שלט העובד ב RF כמו ה Logitech Harmony 895 או 1000. יש להם ממסר IR שאפשר לשים ליד המכשירים והתקשורת עם הממסר מתבצעת בגלי רדיו....
לא נראה לי שאני אסתדר עם ה Harmony 1000 כי הוא בנוי רק ממסך מגע והוא נראה בומבסתי בצורה מוגזמת, אני צריך להרגיש את הלחיצה על כפתורים מכנים לפעולות בסיסיות וה ONE משלב את שניהם שזה מצויין, חבל שהוא לא מכיל גם IR וגם RF (גם בלוט'וס ל PS3לא היה מזיק).
טוב, אני באמת מרגיש שאני מתחיל להגזים לגבי הדרישה לנוחות שאולי גובלת בעצלנות.
ה-ONE יהיה מספק ונמצא לו את הלוקיישן הקבוע לצורך ההשהיה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

במדור הקבצים להורדה בחלק של השלטים החכמים תמצא גם אוסף של אייקונים עבור הערוצים של הכבלים ויס. תוסיף אותם להגדרות ה Favorite Channels ב Activity של צפייה בטלוויזיה ואישתך תעריץ אותך.
- צלילים-ירוקים
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לא הבנתי מדוע אתה לא משתמש בפקודות המאקרו של ה 3900.
ניתן להגיע איתן לתוצאות המבוקשות. אומנם אין RF אך לא ציינת זאת בדרישתך המקורית.
אם אתה ממתג את הוידאו דרך ה 3900 אז אין לך צורך להעביר ערוצים בטלויזיה.
אם אתה בכל זאת רוצה לחבר את כניסות הוידאו ישירות לטלויזיה- אתה יכול לתכנת בשלט של ה 3900 כחלק משרשרת הפקודות של המאקרו מעבר לכניסה ספציפית בטלויזיה (הפיוניר מאפשרת זאת, לטלויזיות רבות אחרות אין כפתורי שליטה ישירים בשלט על ה INPUTS)
ניתן להגיע איתן לתוצאות המבוקשות. אומנם אין RF אך לא ציינת זאת בדרישתך המקורית.
אם אתה ממתג את הוידאו דרך ה 3900 אז אין לך צורך להעביר ערוצים בטלויזיה.
אם אתה בכל זאת רוצה לחבר את כניסות הוידאו ישירות לטלויזיה- אתה יכול לתכנת בשלט של ה 3900 כחלק משרשרת הפקודות של המאקרו מעבר לכניסה ספציפית בטלויזיה (הפיוניר מאפשרת זאת, לטלויזיות רבות אחרות אין כפתורי שליטה ישירים בשלט על ה INPUTS)
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אם אתה לא אוהב מסכי מגע כמוני...
(זה אופנתי להגיד?)
נסה את Harmony 785 (עם סוללה נטענת (תושבת) , שליטה על 15 מכשירים , מסך צבעוני וכל היתרונות שציינו לגבי הארמוני ,שלט מצוין!
(זה אופנתי להגיד?)
נסה את Harmony 785 (עם סוללה נטענת (תושבת) , שליטה על 15 מכשירים , מסך צבעוני וכל היתרונות שציינו לגבי הארמוני ,שלט מצוין!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

חבר'ה, הוא כבר קנה את ה Harmony One