הגדרות כיול עבור סמסונג LAXX-A650 - אפריל 2009

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

לאחר ביצוע כיול ראשוני, אותו ניתן למצוא כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt73881

החלטתי למקד יותר את הכיול להשגת תאימות אופטימלית למקור בהדגשת תנאי הצילום המקוריים. ההגדרות מתייחסות ל-HTPC וממיר 3100 של YES.

HTPC:
ה-HTPC כולל לוח 780G עם כרטיס ה-3200 המובנה עם דרייברים עדכניים לחודש אפריל.
הכיול מתבצע לפי שלבים אותם אגדיר כאן:
1. כניסה להגדרות התמונה של כרטיס המסך ושינוי ערך ה-GAMMA ל-0.9 או 0.95 או 0.85. ברוב המקרים 0.9 תניב את התוצאה הנדרשת.
2. הגדרת המחשב לעבוד לפי קצב הרענון של הסרט, כלומר, 24HZ. כמובן, ניתן להשתמש בהגדרות לפי פרופילים, כפי שפרסם STATICX בפורום HTPC.
3. נא לוודא שחיבור ה-HTPC מחובר לכניסת HDMI 2 בטלוויזיה (תזכורת).
4. הגדרות של הטלוויזיה:

רמקולים: {הגדרות לרמקולים לאנשים ללא מערכת קולנוע ביתית, או שימוש במסך כרמקול סנטר}
לפי הניסון שלי הגדרת הסאונד למצב SPEECH מפיק את כמות הפרטים הגבוהה ביותר. לחיצה על כפתור TOOLS ובחירת SPEECH בשדה ה-SOUND MODES.

הגדרות תמונה: {היכן שקיים סימן [+] זה אומר לניתן לשנות את ההגדרה לפי הטעם האישי}

מצב MOVIE.
Backlight = 4 [+] {לשנות נתון זה לפי תנאי התאורה בחדר. מסיבות רבות שלא אפרט כאן, מומלץ לשמור את ערך הנתון נמוך ככל הניתן}
Contrast = 100 [+] {לשנות את הערכים בין 94 ל-100, 100 מניב את כמות הפרטים הגבוה ביותר}
Brightness = 48
Sharpness = 3
Color = 54
Tint = G52/R48

DETAILED SETTINGS
Black Adjust = Off
Dynamic Contrast = Off
Gamma = -1
Color Space = Custom
Red
R = 55
G = 0
B =0
Green
R = 4
G = 57
B = 0
Blue
R = 5
G = 0
B = 56
Yellow
R = 56
G = 52
B = 0
Cyan
R = 3
G = 46
B = 47
Magenta
R = 44
G = 0
B = 48

Flesh Tone = 0
Edge Enhancement = On [+] {לאוהבי פרטים מוגברים לשים על ON}
xvYCC = Off

WHITE BALANCE
R-Offset = 27
G-Offset = 25
B-Offset = 24
R-Gain = 18
G-Gain = 25
B-Gain = 29

PICTURE OPTIONS
Color Tone = NORMAL
Digital N/R = Off [+] {במידה והתכנים באיכות ירודה ניתן לבחור ב-AUTO}
HDMI Black Level = Normal
Movie Plus = HIGH (במידה והמחשב עובד חלק לא צריכות להיות בעיות במצב זה)
Blue Mode = Off

Energy Saving = MEDIUM
Entertainment modes = Off (אם קיימים)

ממיר YES: מחובר ב-S-VIDEO

מצב DYNAMIC
Backlight = 5
Contrast = 45
Brightness = 63
Sharpness = 57
Color = 50

PICTURE OPTIONS
Color Tone = COOL1
Digital N/R = Off
DNIE = ON
Movie Plus = HIGH

Energy Saving = MEDIUM
Entertainment modes = Off (אם קיימים)

ההגדרות מכוונות לחדר בו אין חלון מול הטלוויזיה, בסביבת צפייה חשוכה יחסית.
במידה ותנאי החדר לא תואמים, באופן כללי קשה יותר לקבל נתונים "נכונים", ויש דרישה להגדרות שונות מעט.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

היי טלוש,
שינוי רציני מהכיולים הקודמים שלך...
אז ככה, בדקתי את הכיולים החדשים שפרסמת, למזלי אני משתמש באותו כרטיס מסך.

על פי הדיסק של DVE, המסך שלי עדיין מעדיף Color=50 ו TINT=50, כפי שהיה פעם קודמת.
הכיול היה כהה מדי עבורי, אז העלתי brightness ל 52.
ה sharpness שלך לא נמוך מדי עבור HTPC וגבוה מדי עבור SD?
חוץ מזה, ה color spaceוה white balance החדשים שפרסמת נראים מצוין ב DVE . פתר לי את בעית ה pink בקונטרסט גבוה.

לגבי שידורי SD, הכיול החדש מאוד מאוד מאוד כהה עבורי. הקונטרס מאוד נמוך (למה?). אני חושב שאני מעדיף את הכיול הקודם שלך עבור SD.

תודה,
אורן.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הי אורן,
הכיולים החדשים הם שונים משמעותית מהקודמים, אני מסכים אתך, ומאוד מאוד מקרבים את הצפייה למקור ומניעת CLIPPING בצבעים רבים. זה דרש המון זמן, שלצערי יש אותו לא מעט בגלל השוק "הסוער", ובחדר חשוך, במיוחד בלילה ניתן לראות את הדברים בלי בהירות מיותרת, בלי CLIPPING ובלי לעייף את העיניים.

הכיולים מאוד כהים, זה עניין של טעם אישי. כשאני צופה בסצנה כהה בלילה ואני יודע שהטלוויזיה מסוגלת להקרין את כל הנתונים ה"שחורים/אפורים" בתמונה, אני ארצה לעשות אווירה של לילה בחדר, עם הבהירות והקונטרסט מדויקים עם רמת שחורים מקסימלית. ככה שאם תנאי הצילום הם בשעה 2 או 5 או 8 עם עזרת תאורה מהצד, רואים את זה בבירור עם הכיול הנוכחי. זה דורש הסתגלות, אבל זה תאימות למקור, למרות שרובינו כבר התרגלנו ל"פילטרים" שכל חברה שמה על התמונה, זה לאו דווקא נכון.

לגבי COLOR, הכל תלוי מה יש לך מחוץ לחדר צפייה, אם יש שם הרבה ירוק או אדום אז אתה צריך פחות COLOR. לגבי ה-TINT, הSETTING הספציפי מאוד עוזר להעלים את ה-CLIPPING מאזורים רבים במסך אז מאוד מומלץ כן להישאר עם ה-SETTING שפרסמתי.

אל!!! תעלה את ה-BRIGHTNESS בכיולים שלי, אחרת תקבל חוסר ניגודיות מוחלט, הכל מאוד מתבסס על זה. תנסה במקום זה לעבוד עם ה- GAMMA SETTINGS ולנסות להעלות את הנתונים/GAMMA שם.

ה-SHARPNESS ל-HTPC הוא בדיוק בנקודת ה-SWEET SPOT במידה ואתה משתמש ב-EDGE ENHANCEMENT. ברגע שאתה מעלה אפילו ביחידה אחת, אתה מתחיל לקבל את ההילה הלבנה מסביב לאובייקטים וכך גם מעייף את העיניים.
ל-YES, ניתן לשחק עם החדות לנתון שרוצים, אני מצאתי את הנתון הזה לאופטימלי בשבילי, למטרות שהצגתי.

לשידורי כבלים ניסיתי להשיג את התמונה שתהייה הכי קרובה לתמונה של פלאזמה, במידה כזאת או אחרת, ועדיין להשאיר את היתרונות של ה-LCD מבחינת הצבעים והשימוש ב-100HZ. ברגע שמשנים נתון כלשהו בהגדרות, התמונה הופכת להיות לא מאוזנת וישר ניתן להבחין ב-CLIPPING באזורים הבהירים יותר של התמונה.

המטרה כאן הייתה להדגיש את תנאי הצילום המקוריים כפי שהבמאי רצה שנראה אותם, שלדעתי זו המטרה של כיול נכון, ולמנוע עייפות לעיניים בצפיות ממושכות.

תשחק שוב עם ההגדרות שפרסמתי ותן לזה זמן צפייה כך שהמוח יוכל להתרגל ותראה אז אם זה מתאים לך. אחרי שתעשה את זה, אם תראה לנכון לעשות שינויים, אני ממש אשמח לראות את השינויים שהחלטת לעשות!!
הכיול הנוכחי הוא גם לא מושלם, לעט לעט.. :wink:

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אין לי בכלל ירוק ואדום בחדר, האם ה color וה tint לא משתנים מפאנל אחד לשני? לא יכול להיות שאצלי הם צריכים להיות קצת שונה?
אני בדר"כ לא רואה סרטים בחושך מוחלט, תמיד יש אור אפשהו בבית.
העלתי את ה brightness בגלל ה clipping של השחורים שנוצר לי כאשר כיילתי עם dve על סמך הנתונים שלך. איפה אתה חושב שאני טועה?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

קודם כל אין דבר כזה טועה כשמדובר על כיול, זה כל היופי של העניין.
אני חושב שהבעיה היא בהרגלים לא נכונים, בקטע של לנסות לראות את כמות הגדולה ביותר של נתונים על חשבון תאורה לא נכונה.
גם לי תמיד יש אור בבית כשאני צופה בסרט אבל במקומות מאוד ספציפיים, והאור הוא יחסית די צהוב, 4800K. מה שגם משפיע על סוג הצפייה.

כאשר יש CLIPPING בשחורים לאו דווקא הפתרון הוא להעלות את ה-BRIGHTNESS. ערך אחד מעל ואתה הורס את האיזון העדין שיש בנתון זה.

יכול להיות בהחלט שיש הבדלים בין הפאנלים. יש גם לקחת בחשבון את נושא ה-FIRMWARE שיש לכל מסך, שחסמו לנו את הגישה אליו.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

היי טלוש
אני לא מבין. בשימוש בנתונים שלך אני מצליח להבחין גם ב GL של 5 וב GL של 251, זה לא יותר מדי? על פי הוראות הכיול בדיסק של AVS, למשל, לא אמורים להבחין בין GL של 1-16 ו GL של 235-255...

הפאנל שלי גרסה SS02

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

גם אצלי זה אותו הפאנל.
תראה, הכל תלוי איך מכיילים. אני השתמשתי בכרטיסי כיול של FUJI בנוסף לעוד כל מיני דברים. המחשב אצלי מוגדר על FULL RANGE ואני בפירוש יכול להגיד שיהיה הבדל כל עוד העין שלך יכולה לקלוט והמסך מסוגל להציג את הנתונים ולא נמצאים CLIPP-ים בנתוני הכיול. אז כן, נכון שמדובר על מקרי קיצון של נתוני כיול אבל קח בחשבון שזה יכול להיות. משהו שאתה לא יכול לעשות במסך ישירות ומגיעים לזה אחרי כל שעות הכיול שלי על הטלוויזיה זה GRAY LEVEL. ברגע שמכיילים את זה כמו שצריך מקבלים נתונים לאורך כל הסקאלה.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עוד דבר, כאשר אני מחבר דרך הרסיבר (255), התמונה נראית חשוכה יותר. אני ממש מבחין בהבדל כאשר אני משתמש בדיסק של AVS ולכן אני נאלץ להרים את הברייטנס ל 52. אני יודע שהרסיבר מעביר WTW ו BTB כי אני רואה אותם, אבל הוא מחשיך קצת את התמונה. אני מעדיף לעבור דרך הרסיבר ולא ישירות למסך על מנת לקבל את הפורמטים החדשים של האודיו.
אתה חושב שעדיף שאני אחזיר את הרייטנס ל 48 ואשנה משהו אחר?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

eagle75 כתב:עוד דבר, כאשר אני מחבר דרך הרסיבר (255), התמונה נראית חשוכה יותר. אני ממש מבחין בהבדל כאשר אני משתמש בדיסק של AVS ולכן אני נאלץ להרים את הברייטנס ל 52. אני יודע שהרסיבר מעביר WTW ו BTB כי אני רואה אותם, אבל הוא מחשיך קצת את התמונה. אני מעדיף לעבור דרך הרסיבר ולא ישירות למסך על מנת לקבל את הפורמטים החדשים של האודיו.
אתה חושב שעדיף שאני אחזיר את הרייטנס ל 48 ואשנה משהו אחר?
...
תשמע, אין על חיבור ישיר. אתה לא יכול לדעת מה הרסיבר עושה שהתוצאה שלו זה להחשיך את התמונה, יכול להיות שמדובר בערכי GAMMA או פשוט בסיגנל שמאבד את עצמו...
הייתי משאיר את ההגדרות כפי שהן ושוקל לקנות מפצל HDMI.

מעבר לזה, בלי להעליב כמובן, לא אמור להיות הבדל משמעותי בין הפורמטים השונים עם ההגברה של HK שברשותך. מעבר לכך שאין כמעט תכנים כאלו "בזמינות דיגיטלית", הייתי מחבר HDMI ישירות למסך וכבל אופטי לרסיבר. אם היית אומר שיש לך ROTEL, NAD או CAMBRIDGE זה היה כבר סיפור אחר לחלוטין.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב, בנתיים אני אשאר עם חיבור ישיר.
תודה.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

eagle75 כתב:טוב, בנתיים אני אשאר עם חיבור ישיר.
תודה.
...
(Y)

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

ההגדרות החדשות לא מדברות למי שיש yes hd עם חיבור דיגיטלי?

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

לא כל כך אהבתי את הכיול החדש לYES. הקודם היה כהה מדי לטעמי אז זה..חחח
בכל מקרה תודה
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

habshush1 כתב:ההגדרות החדשות לא מדברות למי שיש yes hd עם חיבור דיגיטלי?
...
תנסה להשתמש בהגדרות של המחשב אבל תשחק עם ההגדרות של ה- GAMMA של המסך, עד שאתה מגיע לכמות פרטים מספקת בלי בהירות יתר.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

amitgba כתב:לא כל כך אהבתי את הכיול החדש לYES. הקודם היה כהה מדי לטעמי אז זה..חחח
בכל מקרה תודה
...
רכיב ה-BACKLIGHT בא לפצות על עניין הבהירות ולא פוגע בכיול הכללי. נסה לשחק עם הנתון הזה עד שתגיע להגדרה שמתאימה לך.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

היי טלוש,
אחרי עוד קצת התנסות עם הכיולים החדשים, אני בכל זאת מרגיש שהתמונה כהה קצת מדי.
איך היית ממליץ לפעול? גאמה? בקלייט? energy saving?

שיחקתי קצת עם ה energy saving והעברתי אותו ל off. התמונה נראית טוב יותר בעיני ולפי הכיול של AVS נראה שאני לא מפסיד פרטים בשחורים ובלבנים. מה בכל זאת אני מפסיד בדרך זו? והאם יש דרך עדיפה להגביר בהירות בלי לפגוע יותר מדי בכיולים?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ה-ENERGY SAVING עושה את שלו באיזון הקצוות הבהירים של התמונה לאורך כל הדרך. לא מומלץ, האיזון הולך..

המשחקים שלך הם עם GAMMA או BACKLIGHT. ברגע שאתה מעלה את הGAMMA יותר מידי זה יהיה כאילו הוספת BRIGHTNESS אז אל תגזים עם זה, לכן תאזן את ההגדרות שלך בין BACKLIGHT ל-GAMMA.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אוקיי, אני אבדוק את זה מחר. למה אתה מתכוון באיזון הקצוות הבהירים?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לכל צבע יש קצה. שבדרך כלל מוגדר או ב-0 או ב-255, תלוי באיזה סקאלה מדובר. וכשאתה משחק עם ההגדרות של ה-ENERGY SAVING אתה בעצם מונע מהקצוות הבהירים יותר להגיע לבהירות "נוספת", כלומר שאין קפיצות אור, ואתה לא מגיע ל-CLIPPING, בין אם בצבעים ספציפיים או כל הצבעים ביחד, ואז זה מתבטה ב"קצוות בהירים" (שרופים).

בשידורים באיכות SD רואים את זה הכי טוב, שים תמונה של בחורה עם שער שטני או בלונדיני, כשהיא מסתכלת למעטה. ככה שרואים את כל הגוונים בשיער. תשחק עם ה- ENERGY SAVING. אתה תראה שעם ההגדרות שפרסמתי, יהיה הבדל בנתונים עצמם, שאתה מגיע לבהירות יתר, כך שהקצוות הבהירים של השיער פשוט נשרפים ואתה לא רואה את כל הנתונים. כמובן שזה מתבטא בשאר הנתונים ובתחושה שהבמאי ניסה ליצור כשעשה את הסרט (כמובן אם מדובר בסדר איכותי).

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #20 

היי טל,שמשחקים מחחקי מחשב,מה מומלץ? הגדרות של HD או להפעיל את מצב GAME[אבל הרבה אפשרויות נסגרות] ?
תודה מראש.
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”