אז מה באמת עדיף פלזמה או LCD?
מרוב קריאה בין התגובות והמדריכים פה לא הצלחתי לגבש החלטה.
אני מתעניין במסך 42".
נתונים:
מרחק צפייה 3-3.5 מ'.
המסך יישב בסלון קרוב יחסית לחלון קיר גדול (השתקפות מישהו כבר אמר ?)
70% טלוויזיה דרך ממיר YES או HOT. כולל שידורי ספורט. שוקל בעתיד שנה שנתיים לעבור לממיר HD.
30% סרטים / סדרות דרך המחשב או DVD צרוב או דרך USB. קצת תכני HD דרך המחשב מדי פעם.
תקציב עד 6000 ש"ח עדיף פחות איזור 5000.
השאלות:
האם בHD יש הבדל בין פלזמה לLCD ? בתקציב שלי מדובר ב HD ready 720p
עד כמה ההשתקפות בפלזמה בעייתית?
עד כמה יש הבדל בין LCD לפלזמה בשידורים שהם לא HD?
תודה
אני מתעניין במסך 42".
נתונים:
מרחק צפייה 3-3.5 מ'.
המסך יישב בסלון קרוב יחסית לחלון קיר גדול (השתקפות מישהו כבר אמר ?)
70% טלוויזיה דרך ממיר YES או HOT. כולל שידורי ספורט. שוקל בעתיד שנה שנתיים לעבור לממיר HD.
30% סרטים / סדרות דרך המחשב או DVD צרוב או דרך USB. קצת תכני HD דרך המחשב מדי פעם.
תקציב עד 6000 ש"ח עדיף פחות איזור 5000.
השאלות:
האם בHD יש הבדל בין פלזמה לLCD ? בתקציב שלי מדובר ב HD ready 720p
עד כמה ההשתקפות בפלזמה בעייתית?
עד כמה יש הבדל בין LCD לפלזמה בשידורים שהם לא HD?
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ההבדלים באיכות התמונה בין הטכנולוגיות כבר לא ממש גדולים. לפלזמה יש עדיין עדיפות באיכות התמונה, בעיקר כשיש תנועה רבה על המסך אבל את רוב ההבדלים היום יש לחפש במעבד הווידאו הפנימי של המסכים והאמת שברוב המסכים הזולים הוא בינוני מינוס.
השתקפויות בפלזמה הן לא ממש בעייתיות ולא יותר חמורות ממה שיש במסכי CRT. מסכי ה LCD לעומתם סובלים מפיזור קל הנגרם מהפילטר המאפשר (בין היתר) זויות צפיה.
השתקפויות בפלזמה הן לא ממש בעייתיות ולא יותר חמורות ממה שיש במסכי CRT. מסכי ה LCD לעומתם סובלים מפיזור קל הנגרם מהפילטר המאפשר (בין היתר) זויות צפיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
למה אתה מתכוון זולים? עד 6000 ש"ח זה זול?
ראיתי מלא המלצות פה על פנסוניק פלזמה PV80 שהרבה אנשים ותיקים בפורום המליצו עליה והיא עולה בערך 5000, האם המעבד ווידאו שלה בינוני מינוס? והאיכות ?
חוצמזה, איך קובעים האם מעבד הווידאו הפנימי טוב או לא? יש איזה קריטריון שלדעתך הכי חשוב לשים עליו דגש?
תודה
ראיתי מלא המלצות פה על פנסוניק פלזמה PV80 שהרבה אנשים ותיקים בפורום המליצו עליה והיא עולה בערך 5000, האם המעבד ווידאו שלה בינוני מינוס? והאיכות ?
חוצמזה, איך קובעים האם מעבד הווידאו הפנימי טוב או לא? יש איזה קריטריון שלדעתך הכי חשוב לשים עליו דגש?
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הקריטריון הטוב ביותר לקביעת יכולות עיבוד הווידאו של המסך הוא העיניים שלך. מסיבה זו לא אמליץ לך מה נחשב בעיני לטוב או לא כי זה יכניס אותך להוצאות של כמה עשרות אלפי שקלים.
מה שאתה צריך לשים לב הם אפשרויות המתיחה של 4:3 ל 16:9, אפשרות לקבל Native Resolution, דירוג הצבעים וחדות גבולות המעבר ביניהם. אם תקרא כמה ביקורות על מסכים שפורסמו כאן באתר זה כבר יתן לך כיוון לגבי מה לבחון כשבאים לבחור מסך.
אם להיות פרקטיים, אז לדעתי, החסרון העיקרי שיש ל PV80 היא שהיא לא נמכרת בארץ עם חיבור SCART וזה מינוס רציני מאוד כשרוצים לחבר אותה לממיר.
מה שאתה צריך לשים לב הם אפשרויות המתיחה של 4:3 ל 16:9, אפשרות לקבל Native Resolution, דירוג הצבעים וחדות גבולות המעבר ביניהם. אם תקרא כמה ביקורות על מסכים שפורסמו כאן באתר זה כבר יתן לך כיוון לגבי מה לבחון כשבאים לבחור מסך.
אם להיות פרקטיים, אז לדעתי, החסרון העיקרי שיש ל PV80 היא שהיא לא נמכרת בארץ עם חיבור SCART וזה מינוס רציני מאוד כשרוצים לחבר אותה לממיר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.