בסרטים מסויימים, מכשיר ה-DVD (APEX 851ׁ) לא משמיע את קולות הדיבורים אלא רק את קולות הרקע.
ממה שהבנתי זאת לא בעיה ואני פשוט צריך לשנות משהו בהגדרות אז אשמח אם מישהו יכול להדריך אותי
יש לי מכשיר יס-מקס המשמש כסנטר.
היס מקס מחובר לטלוויזיה באמצעות כבל RGB (למרות שצבעיו ירוק שחור (לא כחול) אדום תגיד לי אתה אם זה משנה) והיס מחובר לDVD באמצעות SCART (פינים)
ה-DVD שלך מוגדר להוציא 5.1 (כנראה), והאודיו מחובר רק ליציאות ימין/שמאל קדמיות ב-DVD.
האם יש לך רסיבר? אם כן, חבר אותו ל-DVD בחיבור אופטי או קואקסיאלי. אם לא, ואתה מחבר רק שני רמקולים, תצרך להגדיר ב-DVD סטריאו (כלומר אין סנטר, אין אחוריים, אין סאב).
סליחה על התגובה המאוחרת.
על מנת להסביר יותר טוב אני אתן דוגמא:
יש לי את שר הטבעות במחשב.
במחשב הסאונד נפלא. בDVD הוא משמיע לי רק את קולות הרקע.
על מנת לצמצם את האפשרויות למצב זה, חיברתי את הרמקולים +הבאס של המחשב לDVD. APEX851
עדיין אותה הבעיה. ניסיתי לשחק הרבה עם ההגדרות אך שום דבר לא עזר.
אשמח אם למישהו יש פתרון (=
טוב לפי מה שהבנתי הDVD מחובר לממיר דרך כבל SCART ל SCART ומהממיר לטלויזיה חיבור SCART - COMPOSITE
מה שאמרת לגבי הRGB, השחור ולא כחול זהו שחור של הסאונד והירוק של וידאו ין. (יש לך בטח עוש שלישיה של מחברי RCA שלא מחוברים, נכון?)
כדי לראות את הDVD אתה מכבה את הממיר נכון? (למרות שלא זכור לי יס מקס עם שני סקארטים...)
לא רשמת איזה מסך יש לך ומאיפה אתה משיג את הסרטים למכשיר, אז ההסבר יהיה בכללי ולא ספציפי עקב חוסר נתונים.
1: בדרך כלל ברוב הסרטים המקוריים והצרובים יש קידוד מסוים של סאונד, שווה לבדוק האם הדגם שלך הDVD שלך תומר בפורמטים האלו.
2: במידה ואתה צורב את הסרטים בקידוד מסויים, תבדוק האם אתה צורב את הסרט כSTEREO כדי שתוכל לשמוע מהטלויזיה רגיל.
3: בהגדרות של DVD בלשונית של הגדרות סאונד תראה אם יש לך אופציה של DOWN MIX, זה אמור לפתור לך את הבעיה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
תראה, ממה שאני מבין אין שום קשר לטלוויזיה ולממיר כיוון שחיברתי רק את הכבל הירוק לטלוויזיה ובצד השני לDVD וחיברתי את הרמקולים ישירות לDVD ככה שאני לא רואה סיבה שהטלוויזיה והממיר ישפיעו.
-כן כדי לראות את הDVD אני מכבה את הממיר.
-את הסרט הורדתי מהאינטרננט ובמחשב הוא עובד ללא שום תקלות.
-את העניין עם הצריבה אני צריך לנסות כיוון שבדר"כ אני פשוט מעביר את הסרטים דרך הUSB (כן, יש כניסה) או דרך דיסק שצרוב בצורת DATA. הגיוני שזה יפתור את הבעיה?
-שיניתי את הDVD לעברית אז אני לא בטוח ב100% אבל אני חושב שאין לי אופציה של DOWN MIX.
בלבלת אותי לגמרי.
יש לך דרך לצלם את מה שחיברת שם...
תציין דגמים של טלויזיה וDVD.
בכל אופן אני מבין שהDVD הוא גם מגבר שאליו מחוברים הרמקולים, אז בין אם זה פיונר, פנסוניק או אל ג'י לכולם בשלט יש כפתור AUDIO, או DOLBY, או SOUND MODE שבאמצעות הכפתור הזה אתה בוחר את אופן הפעולה של מקודד אודיו ובכך אתה משנה לך את השמע ברמקולים.
יכול להיות שסרטים מUSB הוא לא קרוא באותה צורה כמו שהוא קורא DVD.
בקשר לכבל ירוק כחוק שחור ושאר הצבעים, אין קשר בין הצבע לסיגנל שהוא מוציא, על כל כבל יש לך דגלון שאומר לך מה הכבל הזה (VIDEO IN, AUDIO R IN וכו'..)
אם זאת טלויזיה אם כמה כניסות, עדיף לחבר כל מכשיר בנפרד.
מומלץ לפנות לבעל מקצוע בכדי שיבדוק את החיבורים ויתן לך הסבר על אופן פעולה של מכשירים.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
לא חושב שזה משנה כל כך איזה טלוויזיה אבל בכל זאת : PILOT K18F-C100
DVD APEX 851
אין בשלט את הכפתור שציינת..
תתעלם מהתגובות הראשונות שלי כיוון שבידדתי את הבעיה, ניתקתי את היס מקס, חיברתי לטלוויזיה רק את הכבל הירוק (תמונה) ואת צידו השני לDVD ואת האודיו (אדום, לבן ) חיברתי ישירות מהDVD לסאב של הרמקולים.
כרגע אני לא משתמש בUSB אלא בדיסק-DVD.
הDVD שלי הוא apex850 עמכם הסליחה.
הסתכלתי במפרט של 850 ושל 851.
מלבד עיצוב ומחיר ההבדל היחיד בין השניים הוא שאצל ה-851 כתוב" סוגי מפענחים: DTS , DOLBY DIGITAL " וב850 לא כתוב כלום.
אם הבנתי אותך נכון, ה DVD מחובר לרמקולים ובנוסף יש חיבור וידאו בלבד בין ה DVD לטלביזיה, נכון?
אז בעיית השמע שלך נובעת מהגדרה לא נכונה ב DVD .
היות ויש לך רק 2 רמקולים קדמיים (האם נכון?) אתה צריך להגדיר בהגדרות של ה DVD שכל הפורמטים של הסראונד יועברו לסטראו ( downmix ).
אגב, בהרבה מכשירי DVD יש את האפשרות לחבר5.1 רמקולים (2 קדמיים, 2 אחוריים, 1 סנטר + סאב) אבל איכות ההגברה תהיה מינימלית.
זה לא הגיוני - דגם 850 תומך גם הוא בכל הפורמטים שציינת.
תגיד, הגדרת את הרמקולים ב DVD ? יש הגדרות לרמקולים בתפריט של ה DVD ושם אתה צריך להגדיר שיש לך רק רמקולים קדמיים (צריך להגדיר את סוג הרמקול - קטן/גדול , את המרחק מנקודת האזנה ראשית וכו').
ותוודא שהגדרת שבכל הפורמטים - DOLBY DIGITAL, DTS וכו' מוגדר DOWNMIX ל 2 ערוצים.
זה צריך לעבוד.