בעיה בשמיעת DTS-MA ב 7 רמקולים עם YAMAHA 663
הרסיבר מחובר לשבעה רמקולים. קיימת אפשרות להגדיר EXTENDED SURROUND (יציאת סאונד לרמקולים האחוריים גם כאשר המקור ב 5.1). כאשר אני צופה בבלוריי שמקודד ב DTS-HD MASTER AUDIO שני הרמקולים האחוריים לא מקבלים סיגנל. הבעיה לא מתרחשת בסרטים שאינם מקודדים ב HD וגם לא בסרטי Dolby TrueHD. אין לי מבחר מאוד גדול של סרטים אבל נדמה לי שזה קורה רק כאשר הרסיבר נמצא במצב STRAIGHT (הוא נכנס למצב הזה באופן אוטומטי ולא הצלחתי לשנות את זה). ממה שהבנתי, במצב STRAIGHT אין עיבוד של ה INPUT ובכל זאת בסרטי Dolby TrueHD שמועברים ב STRAIGHT אין כל בעיה לשמוע בשבעת הרמקולים.
מישהו יודע אם ניתן לפתור את זה?
מישהו יודע אם ניתן לפתור את זה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אין קשר אם הפסקול הינו ב Dolby TrueHD או DTS-HD Master Audio, כנראה שהפסקול בעל 5.1 ערוצים ולא 7.1
זיו, תודה על התגובה.
המקור הוא אכן 5.1. אבל העניין הוא שכל הסרטים שברשותי הם 5.1.
הגדרתי ברסיבר שהסיגנל של הסראונד יתחלק בין ארבעת הרמקולים האחוריים וכך אני שומעת בכל שבעת הרמקולים גם כאשר המקור 5.1.
משום מה, רק בסרטים שמקודדים ב DTS-HD MASTER AUDIO לא מתקבל סיגנל בשני הרמקולים האחוריים. כל סאונד בפורמט אחר נשמע בכל שבעת הרמקולים.
המקור הוא אכן 5.1. אבל העניין הוא שכל הסרטים שברשותי הם 5.1.
הגדרתי ברסיבר שהסיגנל של הסראונד יתחלק בין ארבעת הרמקולים האחוריים וכך אני שומעת בכל שבעת הרמקולים גם כאשר המקור 5.1.
משום מה, רק בסרטים שמקודדים ב DTS-HD MASTER AUDIO לא מתקבל סיגנל בשני הרמקולים האחוריים. כל סאונד בפורמט אחר נשמע בכל שבעת הרמקולים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש להכנס ל Signal Info ברסיבר ולוודא כי המקור בעל מספר הערוצים הרצוי. אמורים לראות תצוגה דומה לזאת: 3/4/0.1
כאשר 3 הינו מספר הערוצים הקדמיים, 4 הינו מספר ערוצי הסראונד ו 0.1 הינו עבור LFE. זאת כמובן במידה ואנחנו עוסקים בערוצי ה SBL/SBR ולא זוג ערוצי ה Presence.
יש לוודא כי רמקולי ה SBL/SBR מוגדרים כאקטיבים ב Setup של הרסיבר. אני מניח כי אנחנו אחרי השלב הזה מכיוון שכבר צויין שהם פועלים בחלק מפורמטי הסאונד.
אחרון, יש לוודא כי הרסיבר במצב של אחת מתוכניות ה Sound Field. הכי פשוט ללחוץ בשלט על SUR. DECODE על מנת לבצע זאת.
אני מניח כי התקיים שמע בחלק מפורמטי הסאונד בערוצי ה SBL/SBR מכיוון שהרסיבר היה על אחד מתוכניות ה Sound Field. כאשר הרסיבר קיבל סיגנל שהוא לדוגמה DTS-HD Master Audio, הוא היה קודם לכן במצב Straight ולכן רמקולי ה SBL/SBR לא הופעלו.
כאשר 3 הינו מספר הערוצים הקדמיים, 4 הינו מספר ערוצי הסראונד ו 0.1 הינו עבור LFE. זאת כמובן במידה ואנחנו עוסקים בערוצי ה SBL/SBR ולא זוג ערוצי ה Presence.
יש לוודא כי רמקולי ה SBL/SBR מוגדרים כאקטיבים ב Setup של הרסיבר. אני מניח כי אנחנו אחרי השלב הזה מכיוון שכבר צויין שהם פועלים בחלק מפורמטי הסאונד.
אחרון, יש לוודא כי הרסיבר במצב של אחת מתוכניות ה Sound Field. הכי פשוט ללחוץ בשלט על SUR. DECODE על מנת לבצע זאת.
אני מניח כי התקיים שמע בחלק מפורמטי הסאונד בערוצי ה SBL/SBR מכיוון שהרסיבר היה על אחד מתוכניות ה Sound Field. כאשר הרסיבר קיבל סיגנל שהוא לדוגמה DTS-HD Master Audio, הוא היה קודם לכן במצב Straight ולכן רמקולי ה SBL/SBR לא הופעלו.
שוב תודה, זיו.
בכל הסרטים שבדקתי ראיתי 3/2/0.1 וזה נראה לי הגיוני כיוון שכולם 5.1 במקור.
רמקולי ה SBL/SBR מוגדרים כאקטיבים, כמובן.
וגם SUR. DECODE כבר ניסיתי. וגם לשנות הגדרות ל- DTS בכל תפריט שמצאתי.
כמעט בכל סרטי הבלוריי הרסיבר עובר למצב Straight ללא קשר למצב הקודם בו היה ולא ניתן לשנות זאת. באופן עקבי, בקידוד Dolby TrueHD מתקבל סיגנל ברמקולים האחוריים וב- DTS-HD Master Audio לא (גם כאשר הרסיבר עובר למצב Straight).
בכל הסרטים שבדקתי ראיתי 3/2/0.1 וזה נראה לי הגיוני כיוון שכולם 5.1 במקור.
רמקולי ה SBL/SBR מוגדרים כאקטיבים, כמובן.
וגם SUR. DECODE כבר ניסיתי. וגם לשנות הגדרות ל- DTS בכל תפריט שמצאתי.
כמעט בכל סרטי הבלוריי הרסיבר עובר למצב Straight ללא קשר למצב הקודם בו היה ולא ניתן לשנות זאת. באופן עקבי, בקידוד Dolby TrueHD מתקבל סיגנל ברמקולים האחוריים וב- DTS-HD Master Audio לא (גם כאשר הרסיבר עובר למצב Straight).
דיברתי עם מישהו מהתמיכה של YAMAHA והוא אמר שהרסיבר לא אמור להתקע במצב Straight כשמנגנים בלוריי. הוא חושב שאולי מקור הבעייה בסטרימר. אז רציתי לשאול:
יש כאן עוד אנשים עם קונפיגורציה דומה (YAMAHA 663 ו- פפופקורן 110) שהרסיבר עובר אצלם למצב Straight בניגון סרטי בלוריי ללא אפשרות לשנות את זה?
למישהו יש רעיון איך אני יכולה לדעת אם הבעיה בפופקורן או ברסיבר (בלי להגיע למעבדה)?
תודה
יש כאן עוד אנשים עם קונפיגורציה דומה (YAMAHA 663 ו- פפופקורן 110) שהרסיבר עובר אצלם למצב Straight בניגון סרטי בלוריי ללא אפשרות לשנות את זה?
למישהו יש רעיון איך אני יכולה לדעת אם הבעיה בפופקורן או ברסיבר (בלי להגיע למעבדה)?
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אומנם אין לי את ה RX-V663, אך ברשותי רסיבר אחר של Yamaha.
במצב של ניגון כותר בעל פורמטי האודיו החדשים, ניתן לעבור בין כל מצבי האודיו. 100% אין בעיה במקור. שווה לבדוק את ה Manual של הרסיבר, לוודא כי אין הגבלה כזאת (ואני מאמין שאין).
במצב של ניגון כותר בעל פורמטי האודיו החדשים, ניתן לעבור בין כל מצבי האודיו. 100% אין בעיה במקור. שווה לבדוק את ה Manual של הרסיבר, לוודא כי אין הגבלה כזאת (ואני מאמין שאין).
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מה מוגדר בסטרימר בהגדרות האודיו תחת DTS?GaliaL כתב:דיברתי עם מישהו מהתמיכה של YAMAHA והוא אמר שהרסיבר לא אמור להתקע במצב Straight כשמנגנים בלוריי. הוא חושב שאולי מקור הבעייה בסטרימר. אז רציתי לשאול:
תודה...
ביליתי עם ה Manual הרבה זמן ולא מצאתי כיתוב על איזושהי מגבלה. כמו כן, גם איש התמיכה של YAMAHA אמר שזה אמור לעבוד והמסקנה היתה שתתכן בעיה במכשיר הספציפי שלי או בפופקורן. הוא חושב שהסטרימר מעביר את הסאונד בצורה שמאלצת את הרסיבר לעבור למצב Straight . עדכון הקושחה שעשיתי לפופקורן היה בפברואר וראיתי שיצא מאז עדכון נוסף אבל אני לא רוצה לעדכן שלא לצורך אם הבעיה לא בסטרימר. לכן חשוב לי לדעת איך זה עובד אצל אחרים.ziv_r כתב:אומנם אין לי את ה RX-V663, אך ברשותי רסיבר אחר של Yamaha.
במצב של ניגון כותר בעל פורמטי האודיו החדשים, ניתן לעבור בין כל מצבי האודיו. 100% אין בעיה במקור. שווה לבדוק את ה Manual של הרסיבר, לוודא כי אין הגבלה כזאת (ואני מאמין שאין)....
uriler, בסטרימר מוגדר DTS-HD. אם זו היתה בעיה של הגדרות כאלו, הייתי חווה את אותן תופעות גם ב DD TrueHD. מלבד זאת, הרסיבר נותן חיווי על פורמטי האודיו החדשים. הבעיה היא שהסיגנל לא מגיע לרמקולים האחוריים כאשר המקור ב DTS-HD MA.