עזרה בבחירת מזרימדיה. סוג של...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
בהמשך לנושא הזה - http://www.hometheater.co.il/vt81538.%D ... logitech-X, פתאום הבנתי שאולי הפתרון נעוץ בכלל במזרימדיה.
נקודת המוצא שלי היא שיש סט רמקולים לוג'יטק X-530 (רמקולים של מחשב בתצורת 5.1 עם 3 חיבורי 3.5 מ"מ (כתום, ירוק, שחור)) ששוכבים ללא שימוש ויכולים להיות פתרון מספק לסלון.
כמו כן, ישנו כרטיס קול Creative Audigy 2 ZS Notebook שיודע להוציא סאונד 5.1 אליהם, אבל, וזה אבל גדול, מגיע כCardbus (מיועד למחשבים ניידים) שגם הוא כרגע ללא שימוש.
ברור לי שהפתרון המתבקש הוא קניית HTPC אליו לא תהיה לי בעייה לחבר את שני הנ"ל.
העניין הוא שנראה לי שHTPC יהיה מסובך עבור ההורים שלי.
שבהנחה שאני לא מתכוון כרגע לקנות רסיבר+רמקולים סלוניים, האם יש איזשהו פתרון כך שאוכל להשתמש בשני הרכיבים הנ"ל לטובת ניגון תכנים בסלון?
תודה מראש, אדם.

froog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יש סוג כלשהו של מחשב בבית או לא ?

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש, בטח, פנטיום 4 די עתיק, שבכל מקרה אמור להיות מוחלף "מתישהו".
אם אני אמצא איזשהו פתרון להשתמש במזרימדיה עם החומרה שפירטתי, אז איכות המחשב כנראה לא כ"כ חשובה, כנ|ל לגבי רכישת מחשב מדיה סנטר, שאז הישן הופך גם כן ללא רלוונטי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

מזרימדיות כוללות בד"כ חומרה דיי סגורה.
איזה פנטיום 4 זה בדיוק?
אפשר להרכיב מפרט בעד 1500 ש"ח שיצליח לנגן כמעט הכל. אתה בטוח שההורים יצליחו להסתדר עם מזרימדיה?
איזה דברים אתה רוצה שיוכלו לעשות...?
כמה אתה מוכן/יכול להשקיע?

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

האמת שההנחה שלי היתה שמזרימדיה עם מחשב "כלשהו" יהיה פתרון פשוט יותר ממחשב HTPC מלא בסלון, דווקא בגלל עניין הסגירות ככה שלא צריך לתחזק כמו מחשב וכו'.
אם אני טועה (ממש אין לי ניסיון בעניין) וישנם ממשקים מספיק פשוטים גם לHTPC הרי שזה בטח פתרון פשוט יותר איך להשתמש בחומרה שכבר יש לי.
ממבחינת תקציב, נראה לי שמפרט די מינימלי שיצליח לנגן 720p הוא די והותר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

תשמע - אם העיקר זה להשתמש בחלקים שיש לך (שיכולים באמת לחסוך) אז אין ספק שרק מחשב...
תוכל לקחת מפרט דיי פשוט. ד"א - אפשר כיום גם להוסיף למחשב לא הכי חזק כרטיס מסך מתאים של NVIDIA - תומך VDPAU ואז לפחות בלינוקס - להריץ גם 1080P בלי בעייה.

אבל... ההמלצה שלי אליך - לקחת מחשב קיים ולחבר אל הרמקולים בסלון של ההורים שלך - ולראות
א. אם הם מסתדרים עם מחשב כזה (רק תדאג להתקין קודם איזו מערכת הפעלה/תוכנת HTPC - כדי שלא יבהלו)
ב. איך הרמקולים מתמודדים עם סלון... - אצלי הם בחדר מחשב - וגם פה אני לא הכי מאושר איתם - אבל אולי את ההורים זה כן יספק.
ג. אין לשכוח - שגם מזרימדיה - יש עוד עלות נוספת - HDD - אלא אם יש לכם רשת ביתית חוטית שאפשר לחבר את המזרימדיה אליה.

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האמת שפשוט לנסות זה רעיון לא כזה רע... :oops:
לנסות לפחות 2 רמקולים לא אמורה להיות בעיה ולגבי הממשק של הHTPC בטח גם נמצא איזה פתרון איך לעשות להם ניסיון.
תודה :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

מאיפה אתה בארץ? אולי אפשר לעזור....

froog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

הממ. איזה רכיבים יש לפנטיום 4 ? (לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, כרטיס קול). יכול להיות שיש למחשב הזה אופציה להוציא 5.1 ואתה לא יודע אפילו. גם אם לא, אתה יכול לרכוש רכיב כזה:

http://www.amazon.com/StarTech-com-Card ... 780&sr=8-2
שיאפשר לך לתקוע את כרטיס הקול הנ"ל למחשב נייח. זה בתוספת כרטיס מסך כמו שלואופאוור אומר ופתרון תוכנה מותקן היטב יכול לייצר לך מערכת שתזרים 720p (כי הרי 1080 אתה לא צריך, לא ?) ושיותר פשוטה להפעלה ממזרימדיה.

adam777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

froog כתב:הממ. איזה רכיבים יש לפנטיום 4 ? (לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, כרטיס קול). יכול להיות שיש למחשב הזה אופציה להוציא 5.1 ואתה לא יודע אפילו. גם אם לא, אתה יכול לרכוש רכיב כזה:

http://www.amazon.com/StarTech-com-Card ... 780&sr=8-2
שיאפשר לך לתקוע את כרטיס הקול הנ"ל למחשב נייח. זה בתוספת כרטיס מסך כמו שלואופאוור אומר ופתרון תוכנה מותקן היטב יכול לייצר לך מערכת שתזרים 720p (כי הרי 1080 אתה לא צריך, לא ?) ושיותר פשוטה להפעלה ממזרימדיה.
...
בדיוק הכיוון שלי, לתקוע את הכרטיס בתוך מתאם כזה במחשב נייח, ויידאתי שקיימים דברים כאלו כשקניתי אותו בדיוק מהסיבה הזו (שחשדתי שיום אחד אולי הוא ישמש בתוך מחשב נייח).
תודה שוב (Y)
אם וכאשר יהיה מה לעדכן, מבטיח לספר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”