שוקל רכישת Zhaolu D2.5A DAC - האם יתן תמורה בחיבור ל SB3?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
זה בדיוק העניין,אני מחפש לענות על השאלה על איזה רכיב במערכת ישתלם להשקיע ע"מ לקבל שיפור נוסף.
הלכתי על ה SB כי הוא המקור,ומבחינה הגיונית חשתי כי ראוי קודם כל להתחיל משם..
מבחינתי זה או DAC או הגברה,השני כנראה יצטרך לחכות קצת..
בכל מקרה לגבי ה DAC מדובר בהשקעה קטנה יותר ואפשרית כרגע.מה שאני לא רוצה שיקרה הוא שאני ארכוש את ה DAC הזה,
אחבר אותו בציפיה ואז אגלה שהוא לא השפיע על הסאונד כלל
הלכתי על ה SB כי הוא המקור,ומבחינה הגיונית חשתי כי ראוי קודם כל להתחיל משם..
מבחינתי זה או DAC או הגברה,השני כנראה יצטרך לחכות קצת..
בכל מקרה לגבי ה DAC מדובר בהשקעה קטנה יותר ואפשרית כרגע.מה שאני לא רוצה שיקרה הוא שאני ארכוש את ה DAC הזה,
אחבר אותו בציפיה ואז אגלה שהוא לא השפיע על הסאונד כלל
הSB3 שלך מחובר דרך הRCA או COAX דיגיטלי?
שמעתי ZERO DAC לפני כמה חודשים. מכשיר דומה, אם איני טועה. סיני, אותה עלות, גם עושה OVERSAMPLING.
להגיד לך שזה משדרג את הצליל של ה- SB3? כן, זה משדרג. להגיד לך שזה מכשיר מענין? לא במיוחד. ה- DACים האלה נותנים "תמורה טובה" למחיר אבל לדעתי יש עוד הרבה מה לשפר במוסיקליות שלהם. זה כמו לשמוע מכונה - צליל מתכתי, מפורט יתר על המידה ולא מספיק עושה חסד למוסיקה, לדעתי. עם זאת, זה אכן נותן שיפור רציני ל- SB3 הסובל ממירים גרועים במיוחד.
אני מציע לך לשקול ממירים נוספים, חדשים או יד שניה, שיכולים לעשות עבודה נהדרת. למשל, אני בשעתו נדלקתי על חברת AUDIO ALCHEMY שלא קיימת כבר יותר מעשור. היו להם ממירים קטנים וממזרים שעשו עבודה נהדרת עם ה- SB3. בהשוואה לממיר הסיני, הם היו קצת פחות מפורטים אבל הרבה יותר מוסיקליים.
בתלות בתקציב יש לך אופציות מודרניות וחדשות כגון ה- DACMAGIC של קיימברידג'. אמנם לא שמעתי עליו תשבוחות מפליגות אבל סה"כ החברה נחשבת ל"יציבה" בכך שהמוצרים שלה שומרים על רמתם.
בתחום ה- DACים ההיצע גדל מאד בשנים האחרונות, עם כניסתן של מערכות מבוססות מחשב המחליפות את מקום של מסובבי התקליטורים. ההיצע בחו"ל הוא אדיר. לארץ מגיעים רק שברירים לצערי.
ככלל אצבע, דעתי האישית היא ששידרוגים צריכים להתבצע מהמקור ומטה. כלומר, במערכת נתונה - בהנחה שהיא מאוזנת - אם יש תקציב שידרוג - לדעתי עדיף להתחיל במקור. לכן לפי דעתי אתה צודק שאתה מתחיל ב- DAC.
מציע לך לעשות מחקר קליל על ההבדלים בין DAC NOS לבין DACים שעושים OVERSAMPLING.
NOS = NON OVERSAMPLING.
אלו הן שתי גישות שונות ל- DACים, האחת מסורתית יותר והשני טכנולוגית יותר. ל- DACים המבוססים על צ'יפים NOS יש צליל מוגדר אשר בעיני רבים הוא מוסיקלי יותר וטבעי יותר. אני מניח שהסבירות לקבל איכות טובה היא גבוהה יותר ב- DAC NOS במחירים זולים כי הוא יותר "פשוט". אבל יכול להיות שאני טועה.
בכל מקרה, אם אתה רוצה לשמוע DAC OLD SCHOOL כזה שאפשר לקנות בגרושים ב- EBAY, דהיינו ה- AUDIO ALCHEMY - יש לי אחד כזה בבית שאינו בשימוש כרגע.
להגיד לך שזה משדרג את הצליל של ה- SB3? כן, זה משדרג. להגיד לך שזה מכשיר מענין? לא במיוחד. ה- DACים האלה נותנים "תמורה טובה" למחיר אבל לדעתי יש עוד הרבה מה לשפר במוסיקליות שלהם. זה כמו לשמוע מכונה - צליל מתכתי, מפורט יתר על המידה ולא מספיק עושה חסד למוסיקה, לדעתי. עם זאת, זה אכן נותן שיפור רציני ל- SB3 הסובל ממירים גרועים במיוחד.
אני מציע לך לשקול ממירים נוספים, חדשים או יד שניה, שיכולים לעשות עבודה נהדרת. למשל, אני בשעתו נדלקתי על חברת AUDIO ALCHEMY שלא קיימת כבר יותר מעשור. היו להם ממירים קטנים וממזרים שעשו עבודה נהדרת עם ה- SB3. בהשוואה לממיר הסיני, הם היו קצת פחות מפורטים אבל הרבה יותר מוסיקליים.
בתלות בתקציב יש לך אופציות מודרניות וחדשות כגון ה- DACMAGIC של קיימברידג'. אמנם לא שמעתי עליו תשבוחות מפליגות אבל סה"כ החברה נחשבת ל"יציבה" בכך שהמוצרים שלה שומרים על רמתם.
בתחום ה- DACים ההיצע גדל מאד בשנים האחרונות, עם כניסתן של מערכות מבוססות מחשב המחליפות את מקום של מסובבי התקליטורים. ההיצע בחו"ל הוא אדיר. לארץ מגיעים רק שברירים לצערי.
ככלל אצבע, דעתי האישית היא ששידרוגים צריכים להתבצע מהמקור ומטה. כלומר, במערכת נתונה - בהנחה שהיא מאוזנת - אם יש תקציב שידרוג - לדעתי עדיף להתחיל במקור. לכן לפי דעתי אתה צודק שאתה מתחיל ב- DAC.
מציע לך לעשות מחקר קליל על ההבדלים בין DAC NOS לבין DACים שעושים OVERSAMPLING.
NOS = NON OVERSAMPLING.
אלו הן שתי גישות שונות ל- DACים, האחת מסורתית יותר והשני טכנולוגית יותר. ל- DACים המבוססים על צ'יפים NOS יש צליל מוגדר אשר בעיני רבים הוא מוסיקלי יותר וטבעי יותר. אני מניח שהסבירות לקבל איכות טובה היא גבוהה יותר ב- DAC NOS במחירים זולים כי הוא יותר "פשוט". אבל יכול להיות שאני טועה.
בכל מקרה, אם אתה רוצה לשמוע DAC OLD SCHOOL כזה שאפשר לקנות בגרושים ב- EBAY, דהיינו ה- AUDIO ALCHEMY - יש לי אחד כזה בבית שאינו בשימוש כרגע.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אתה מתכוון שהרסיבר מבצע את ההמרה. נסה לעשות אותה פעולה עם כבל קואקס RG59 במקום אופטי, ורד מה-DAC הזה, הוא לא ייתן לך ערך מוסף מעבר למה שיש לך היום.amit145 כתב:מחובר בכבל אופטי אל הרסיבר כלומר ה SB מבצע את ההמרהliorms כתב:הSB3 שלך מחובר דרך הRCA או COAX דיגיטלי?......
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
amit145 כתב:מחובר בכבל אופטי אל הרסיבר כלומר ה SB מבצע את ההמרהliorms כתב:הSB3 שלך מחובר דרך הRCA או COAX דיגיטלי?......
טעות בידיך ידידי ...
חיבור בכבל אופטי של הרסיבר גורם לכך שהרסיבר הוא זה שמבצע את הפענוח ולא הSB3 .
חיבור אנלוגי יגרום לכך שהוא בעצמו יבצע את הפענוח .
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

צודקים,טעות של חוסר ריכוז...הרסיבר אכן מבצע את ההמרה.
יאיר,ניסיתי לברר מהו קואקס RG59 ולא כ"כ הצלחתי להבין אם זה קואקס רגיל.
בכל מקרה מצאתי רק דברים כאלו למשל http://exp.shopy.co.il/products/96684
האם זאת הכוונה?
למה אגב ההמלצה להשתמש בכבל כזה?
matanoosh,תודה על העזרה
אני עוד צריך לבדוק את הנושא לפני שאתחיל לבדוק דגמים מסויימים אם בכלל כל העניין שווה לי.
אגב,זה נכון שעל יבוא DAC מחו"ל אין תשלום מכס?
יאיר,ניסיתי לברר מהו קואקס RG59 ולא כ"כ הצלחתי להבין אם זה קואקס רגיל.
בכל מקרה מצאתי רק דברים כאלו למשל http://exp.shopy.co.il/products/96684
האם זאת הכוונה?
למה אגב ההמלצה להשתמש בכבל כזה?
matanoosh,תודה על העזרה
אני עוד צריך לבדוק את הנושא לפני שאתחיל לבדוק דגמים מסויימים אם בכלל כל העניין שווה לי.
אגב,זה נכון שעל יבוא DAC מחו"ל אין תשלום מכס?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
SB3 הוא גם לא ממש טוב גם כ-transport
כיוון שיש לי בבית גם Transporter וגם SB3, ההבדל היה מורגש
אחרי זה גם ראיתי אותה התרשמות בביקורת ב-stereophile
שהם חיברו SB3 ל-X-DAC של MF, ועדיין הבדל היה לטובת Transporter
נדמה לי שגם Eyal_W הגיע לאותה מסקנה
כיוון שיש לי בבית גם Transporter וגם SB3, ההבדל היה מורגש
אחרי זה גם ראיתי אותה התרשמות בביקורת ב-stereophile
שהם חיברו SB3 ל-X-DAC של MF, ועדיין הבדל היה לטובת Transporter
נדמה לי שגם Eyal_W הגיע לאותה מסקנה
הSB3 הוא פלטפורמה טובה לשידרוגים פנימיים וחיצוניים.
אני הייתי מציע לך לבדוק מה נשמע לך יותר טוב:
1. חיבור הנוכחי - המרה בתוך הרסיבר.
2. לצאת "אנלוגי" מהSB3 ע"י זוג כבלי RCA.
אם האופציה השניה נשמעת טוב יותר -> ההמרה של הSB3 טובה יותר בעינך משל הרסיבר -> אתה תרוויח רבות משידרוג הSB3 ע"י הוספת הDAC הנ"ל (בוודאות) - הDAC הנ"ל נשמע הרבה יותר טוב מיציאות הSB3.
אם מספר 1 טוב יותר טוב בעניך אז זה יצריך בדיקה נוספת.
ובכל מקרה ככל שתעלה ברמת הDAC המחובר לSB3 -> כך ישתדרג המקור שלך.
ספר לנו את תוצאוחת הניסיון מספר 1 - זה יקל על לכוון אותך הלאה...
ליאור.
אני הייתי מציע לך לבדוק מה נשמע לך יותר טוב:
1. חיבור הנוכחי - המרה בתוך הרסיבר.
2. לצאת "אנלוגי" מהSB3 ע"י זוג כבלי RCA.
אם האופציה השניה נשמעת טוב יותר -> ההמרה של הSB3 טובה יותר בעינך משל הרסיבר -> אתה תרוויח רבות משידרוג הSB3 ע"י הוספת הDAC הנ"ל (בוודאות) - הDAC הנ"ל נשמע הרבה יותר טוב מיציאות הSB3.
אם מספר 1 טוב יותר טוב בעניך אז זה יצריך בדיקה נוספת.
ובכל מקרה ככל שתעלה ברמת הDAC המחובר לSB3 -> כך ישתדרג המקור שלך.
ספר לנו את תוצאוחת הניסיון מספר 1 - זה יקל על לכוון אותך הלאה...
ליאור.
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

היי liorms,
אשמח אם תוכל להרחיב בנושא ההודעה האחרונה שלך,
מדוע ארוויח יותר רק אם אופציה 2 נשמעת טובה יותר?
ייתכן שבכלל ה DAC של הרסיבר שלי עושה עבודה דומה או טובה יותר משל הזאולו עצמו? כי אם כן כל העניין לא רלוונטי..
לא ניסיתי עדיין לחבר את ה SB אנלוגית אבל אני דיי בטוח שבשיטה זו המוזיקה תישמע פחות טוב.
אשמח אם תוכל להרחיב בנושא ההודעה האחרונה שלך,
מדוע ארוויח יותר רק אם אופציה 2 נשמעת טובה יותר?
ייתכן שבכלל ה DAC של הרסיבר שלי עושה עבודה דומה או טובה יותר משל הזאולו עצמו? כי אם כן כל העניין לא רלוונטי..
לא ניסיתי עדיין לחבר את ה SB אנלוגית אבל אני דיי בטוח שבשיטה זו המוזיקה תישמע פחות טוב.