בעיות זמזום במגבר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
שלום רמי,
דבר ראשון לבדוק זה הארקות, סביר מאוד להניח שיש לך בעיית הארקות קשה.
תוודא שכל המכשירים שניתן לחבר להם הארקה אכן מחוברים כראוי (למשל שאתה לא משתמש בכבלי חשמל ארופאיים עם חור עבור ההארקה במקום פין).
דבר ראשון לבדוק זה הארקות, סביר מאוד להניח שיש לך בעיית הארקות קשה.
תוודא שכל המכשירים שניתן לחבר להם הארקה אכן מחוברים כראוי (למשל שאתה לא משתמש בכבלי חשמל ארופאיים עם חור עבור ההארקה במקום פין).
- oferlaor
- מנהל

אם אתה מתחשמל מנגיעה במכשיר ספציפי, או שאין הארקה למכשיר עצמו (כלומר, יש לו נתק בפנים בין חוט ההארקה ל-CHASSIS).
שאלות:
1. האם לכל המכשירים יש כבל חשמל עם תקע של שלושה פינים?
2. האם זה מכשיר ספציפי שגורם לדעתך את הבעיות או שיש לך כמה מכשירים בעייתיים?
אם יש לך DVM, תבדוק את ההתנגדות בין הפין האמצעי של התקע (כשהוא מנותק מהחשמל) לבין הגוף של המכשיר. צריך להיות התנגדות מינימלית בינהם. אם זה לא כך, המכיר עצמו או הכבל הם הבעיה.
שאלות:
1. האם לכל המכשירים יש כבל חשמל עם תקע של שלושה פינים?
2. האם זה מכשיר ספציפי שגורם לדעתך את הבעיות או שיש לך כמה מכשירים בעייתיים?
אם יש לך DVM, תבדוק את ההתנגדות בין הפין האמצעי של התקע (כשהוא מנותק מהחשמל) לבין הגוף של המכשיר. צריך להיות התנגדות מינימלית בינהם. אם זה לא כך, המכיר עצמו או הכבל הם הבעיה.
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
רמי שלום,
בשביל למצוא את מקור הבעיה עליך לנטרל מקורות לא בעייתיים:
לפני שמתחילים - מומלץ לחבר את כל רכיבי המערכת לאותו השקע ע"י מפצל שקעים ("שוקולדה").
אם היום המצב אצלך אחרת, התחל מנקודה זו - אפילו בצורה פרוביזורית בשביל להוציא בעיה
זו מחוץ למשוואה.
1. הורד את הווליום במגבר וכבה את המגבר. נתק פיסית את כל המבואות שמגיעים למגבר שלך מצד המגבר.
2. הדלק את המגבר והעלה את העוצמה בהדרגתיות לעוצמה הרגילה שאתה מאזין בה בדרך כלל.
3. עבור בין הכניסות השונות של המגבר ע"י בחירת כניסה אחרת בכל פעם בשלט. האם התופעה קיימת?
4. האם התופעה קיימת במצב רדיו?
5. חבר את ה - DVD. האם התופעה חזרה?
6. האם ה - DVD מחובר אנאלוגית או דיגיטלית? אם אנאלוגית - נסה לחבר דיגיטלית ובדוק שנית.
7. חזור על סעיף 5 עם מקורות אחרים. כאמור, מקור אחד בלבד מחובר בכל פעם.
8. חפש שילוב שבו חיבור מקור אחד או יותר מייצר לך בעיה.
9. מקרן - המקרן הוא רכיב חדש יחסית. האם המקרן בעל תקע עם פין הארקה? חבר את המקרן לחשמל
מבלי לחבר אותו למערכת - האם נגיעה באחד החלקים שלו "מחשמלת"?
10. בכדי לצמצם את השפעתם של מכשירי חשמל אחרים בבית, כדאי שכל רכיבי המערכת יחוברו לקו
חשמל נפרד משאר המכשירים. תוכל לוודא זאת ע"י הורדת הפחת המתאים בלוח החשמל.
*** בזמן התעסקות עם חשמל, שמור על כללי זהירות ובטיחות בסיסיים. דאג כי אף אחד
לא יגע בלוח החשמל בזמן הבדיקות שאתה עורך.
אנא עבור על הסעיפים השונים ופרט את התוצאות.
פרט את אופי החיבור של כל רכיבי המערכת כפי שהיא מחוברת היום - כולל צורת וסוג החיבור.
><>
בשביל למצוא את מקור הבעיה עליך לנטרל מקורות לא בעייתיים:
לפני שמתחילים - מומלץ לחבר את כל רכיבי המערכת לאותו השקע ע"י מפצל שקעים ("שוקולדה").
אם היום המצב אצלך אחרת, התחל מנקודה זו - אפילו בצורה פרוביזורית בשביל להוציא בעיה
זו מחוץ למשוואה.
1. הורד את הווליום במגבר וכבה את המגבר. נתק פיסית את כל המבואות שמגיעים למגבר שלך מצד המגבר.
2. הדלק את המגבר והעלה את העוצמה בהדרגתיות לעוצמה הרגילה שאתה מאזין בה בדרך כלל.
3. עבור בין הכניסות השונות של המגבר ע"י בחירת כניסה אחרת בכל פעם בשלט. האם התופעה קיימת?
4. האם התופעה קיימת במצב רדיו?
5. חבר את ה - DVD. האם התופעה חזרה?
6. האם ה - DVD מחובר אנאלוגית או דיגיטלית? אם אנאלוגית - נסה לחבר דיגיטלית ובדוק שנית.
7. חזור על סעיף 5 עם מקורות אחרים. כאמור, מקור אחד בלבד מחובר בכל פעם.
8. חפש שילוב שבו חיבור מקור אחד או יותר מייצר לך בעיה.
9. מקרן - המקרן הוא רכיב חדש יחסית. האם המקרן בעל תקע עם פין הארקה? חבר את המקרן לחשמל
מבלי לחבר אותו למערכת - האם נגיעה באחד החלקים שלו "מחשמלת"?
10. בכדי לצמצם את השפעתם של מכשירי חשמל אחרים בבית, כדאי שכל רכיבי המערכת יחוברו לקו
חשמל נפרד משאר המכשירים. תוכל לוודא זאת ע"י הורדת הפחת המתאים בלוח החשמל.
*** בזמן התעסקות עם חשמל, שמור על כללי זהירות ובטיחות בסיסיים. דאג כי אף אחד
לא יגע בלוח החשמל בזמן הבדיקות שאתה עורך.
אנא עבור על הסעיפים השונים ופרט את התוצאות.
פרט את אופי החיבור של כל רכיבי המערכת כפי שהיא מחוברת היום - כולל צורת וסוג החיבור.
><>
נציג AQUA-AUDIO
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

האם המגבר מזמזם גם כששום מקור לא מחובר אליו והכל מנותק מהחשמל?
אם כן, הייתי מצביע עליו בתור בעיה פוטנציאלית למרות שהטכנאים מצאו אותו תקין.
לפני מספר שנים רכשתי טלויזיה לחדר שינה אשר היתה כנראה מתוכננת גרוע ואשר הפיקה זימזום מעצבן כאשר הווליום היה נמוך. טכנאי שביקר מצא שהיא תקינה לחלוטין. מכיוון שהרכישה היתה דרך האינטרנט, החזרתי את הטלויזיה ורכשתי אחת מוצלחת יותר.
אם כן, הייתי מצביע עליו בתור בעיה פוטנציאלית למרות שהטכנאים מצאו אותו תקין.
לפני מספר שנים רכשתי טלויזיה לחדר שינה אשר היתה כנראה מתוכננת גרוע ואשר הפיקה זימזום מעצבן כאשר הווליום היה נמוך. טכנאי שביקר מצא שהיא תקינה לחלוטין. מכיוון שהרכישה היתה דרך האינטרנט, החזרתי את הטלויזיה ורכשתי אחת מוצלחת יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

רמי,
אם לא יסתדר לך עם שי, דבר איתי - אני אנסה לעזור לך.
><>
אם לא יסתדר לך עם שי, דבר איתי - אני אנסה לעזור לך.
><>
נציג AQUA-AUDIO
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הארקה
ציטוט:
"כל המכשירים הם ללא הארכה: הטלויזיה, המקרן, ה DVD הוידאו, המממיר של הכבלים, המגבר וה CD "
ציטוט נוסף:
"ברשותי מערכת קולנו ביתית לפי המפרט הבא:
a. מגבר – HC, מקרן – EPSON, רמקולים – WD, טלויזיה – אלביט (נכון אלביט), DVD – משהו סיני וכבלים".
מציטוט 2 אני מסיק שיש לך מקרן, בציטט 1 לא ציינת שהמקרן לא מחובר להארקה.
לכל המקרנים שפגשתי עד היום (פחות מ 10 למען הגילוי הנאות) היה חיבור להארקה, לכן אני מניח שגם שלך מחובר להארקה.
המקרן יכל להוות מקור פוטנציאלי לכל צרותיך.
גם אם הוא לא מחובר ישירות לרסיבר, אך מחובר ל דיוידי והאחרון מחובר לרסיבר הרי שקיימת סיבה טובה לקיום התופעה המתוארת על ידך.
לסיכום:
1. בדוק החיבור המקרן להארקה.
2. נסה לנתק המקרן מכל חיבור ולבדוק השנות הזמזום.
3. כפי שכבר ציינו לפני, העובדה שמכשירי חשמל אחרים משפיעים באופן דרמטי (בפרט אם רצוף) על הזמזום מטילה בספק רב את תקינות ההארקה בביתך.
בהצלחה!
"כל המכשירים הם ללא הארכה: הטלויזיה, המקרן, ה DVD הוידאו, המממיר של הכבלים, המגבר וה CD "
ציטוט נוסף:
"ברשותי מערכת קולנו ביתית לפי המפרט הבא:
a. מגבר – HC, מקרן – EPSON, רמקולים – WD, טלויזיה – אלביט (נכון אלביט), DVD – משהו סיני וכבלים".
מציטוט 2 אני מסיק שיש לך מקרן, בציטט 1 לא ציינת שהמקרן לא מחובר להארקה.
לכל המקרנים שפגשתי עד היום (פחות מ 10 למען הגילוי הנאות) היה חיבור להארקה, לכן אני מניח שגם שלך מחובר להארקה.
המקרן יכל להוות מקור פוטנציאלי לכל צרותיך.
גם אם הוא לא מחובר ישירות לרסיבר, אך מחובר ל דיוידי והאחרון מחובר לרסיבר הרי שקיימת סיבה טובה לקיום התופעה המתוארת על ידך.
לסיכום:
1. בדוק החיבור המקרן להארקה.
2. נסה לנתק המקרן מכל חיבור ולבדוק השנות הזמזום.
3. כפי שכבר ציינו לפני, העובדה שמכשירי חשמל אחרים משפיעים באופן דרמטי (בפרט אם רצוף) על הזמזום מטילה בספק רב את תקינות ההארקה בביתך.
בהצלחה!
שלום לכולם,
זה עדין אני בנושא, היתה לי בעיה עם שם המשתמש וכעת הוא JRAMI במקום YRAMI,
קצת עדכונים על דברים נוספים שבצעתי מאז הדיון האחרון,
1. שלחתי המגבר לטכנאי (חבר בפורום) לבדיקה נוספת, לצערי הזמזום לא נשמע אצלו (הוא טוען שכנראה הבעיה היא בחשמל בבית, בבנין או באזור המגורים)
2. הזמנת חשמאלי לבדיקה ההארכה בבית, נמצאה תקינה לחלוטין (שוב).
3. ניתוק כלל מכשירים, ובכל כל השקעים למעט אחד, וחיבור של מגבר ורמקול בלבד, עדין יש תופעת זמזום (הוא לא תלוי בעוצמת הווליום)
4. בדיקת התופעה אצל שכן בבנין, ושכן באזור מגורים אחר (באותה עיר), הבעיה חוזרת
5. נקודה עניין - החשמלאי ציין כי אף אחד מן המכשירים אין כולל הארכה, כולל המקרן, אך לצורך העניין הוא נוטרל לחלוטין והבעיה עדין קיימת.
6. השגתי UPS לצורך ייצוב המתח, כאן חל שיפור משמעותי, אך לא סופי כי עדין יש רעש של HUM, ובנוסף הUPS מרעיש מאד. תזכורת יש ISOLATOR של הכבלים ותופעת לולאת אדמה נשללה.
7. אני מתנצל מראש על ההטרדה החוזרת, אך מאחר והמגבר הנ"ל "הרמן קרדון" AVR45 על לי המון כסף, יש לי חשש רב שהנושא עלול לחזור שנית במגבר איכותי אחר.
8. נקודה אחרונה: לקחתי לבדיקה מדבר של JVC מן ה DF, ולהפתעתי לא היה כל רעש של זמזמום, אבל איכות הקול מזעזעת.
רבותי, הנושא נמשך על פני זמן רב,
מה ניתן לעשות?, חשבתי על פתרון של התקנת מייצבי מתח לפני המכשירים
אודה עזרה בנידון

זה עדין אני בנושא, היתה לי בעיה עם שם המשתמש וכעת הוא JRAMI במקום YRAMI,
קצת עדכונים על דברים נוספים שבצעתי מאז הדיון האחרון,
1. שלחתי המגבר לטכנאי (חבר בפורום) לבדיקה נוספת, לצערי הזמזום לא נשמע אצלו (הוא טוען שכנראה הבעיה היא בחשמל בבית, בבנין או באזור המגורים)
2. הזמנת חשמאלי לבדיקה ההארכה בבית, נמצאה תקינה לחלוטין (שוב).
3. ניתוק כלל מכשירים, ובכל כל השקעים למעט אחד, וחיבור של מגבר ורמקול בלבד, עדין יש תופעת זמזום (הוא לא תלוי בעוצמת הווליום)
4. בדיקת התופעה אצל שכן בבנין, ושכן באזור מגורים אחר (באותה עיר), הבעיה חוזרת
5. נקודה עניין - החשמלאי ציין כי אף אחד מן המכשירים אין כולל הארכה, כולל המקרן, אך לצורך העניין הוא נוטרל לחלוטין והבעיה עדין קיימת.
6. השגתי UPS לצורך ייצוב המתח, כאן חל שיפור משמעותי, אך לא סופי כי עדין יש רעש של HUM, ובנוסף הUPS מרעיש מאד. תזכורת יש ISOLATOR של הכבלים ותופעת לולאת אדמה נשללה.
7. אני מתנצל מראש על ההטרדה החוזרת, אך מאחר והמגבר הנ"ל "הרמן קרדון" AVR45 על לי המון כסף, יש לי חשש רב שהנושא עלול לחזור שנית במגבר איכותי אחר.
8. נקודה אחרונה: לקחתי לבדיקה מדבר של JVC מן ה DF, ולהפתעתי לא היה כל רעש של זמזמום, אבל איכות הקול מזעזעת.
רבותי, הנושא נמשך על פני זמן רב,
מה ניתן לעשות?, חשבתי על פתרון של התקנת מייצבי מתח לפני המכשירים
אודה עזרה בנידון
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

אני רואה שמיצית את כל האפשרויות כמעט 
החל מהשבוע הבא יתפנה לי מעט זמן, תקפיץ את המגבר אלי, נראה מה אפשר לעשות.
><>
החל מהשבוע הבא יתפנה לי מעט זמן, תקפיץ את המגבר אלי, נראה מה אפשר לעשות.
><>
נציג AQUA-AUDIO