רמקולים של סאנסוי
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
חג שמח לכולם.
איך נחשבים הרמקולים של סאנסוי (כאשר היא עוד הייתה קיימת) משנות ה 70 וה 80? אני יודע שסדרת ה SP היתה פופולארית יחסית, אותי יותר מעניין איך היתה סדרת ה- S משנות ה 80.
כמעט ואי אפשר למצוא עליה חומר ברשת.
איך נחשבים הרמקולים של סאנסוי (כאשר היא עוד הייתה קיימת) משנות ה 70 וה 80? אני יודע שסדרת ה SP היתה פופולארית יחסית, אותי יותר מעניין איך היתה סדרת ה- S משנות ה 80.
כמעט ואי אפשר למצוא עליה חומר ברשת.
לי היה רמקולים S-770 (אני חושב שזה היה המספר). סה"כ הם היו נחמדים צליל מלא אם כי לא מי יודע מה מפורט ובאסים טובים. מאוד הפריע לי הגבוהים (מה שגרם בסוף להחלפתם) הרגשתי שהם היו מאוד צורמים. אני לא יודע אם זה בגלל שהטויטר היה לא תקין, בכל זאת עברו כמה שנים, או שזה אופי הצליל שלהם. להורים שלי יש משהו דומה רק עם וופר כפול (רדיאטור) הם עדיין נשמעים מצוין אבל ע"ע הקודמים לגבי דיוק. מקווה שעזרתי, מה על הפרק?
כל יום לומדים משהו חדש
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

"התיישנתי" בזוג מדגם S930 - רמקולים במצב טוב מבחינת האלמנטים, גם התיבה במצב סביר יחסית לגיל (מעל 20 שנה) רק הגרילים זקוקים לניקוי, הרמקול הוא 3WAY עם רגישות של 92dB ובסה"כ הצליל שלו מצא חן בעיני, הוא החליף את זוג הסלסטיון DL6 שהיו אצלי עד עכשיו ובהשוואה ביניהם הסאנסוי נשמעים טוב יותר באופן משמעותי, אחרת לא הייתי מחליף. בנוסף מרגישים שיותר קל להניע את הסאנסוי מאשר את הסלסטיון.
קודם כל תתחדש. אני מניח שלפי שיטת המספרים העולים שהייתה מקובלת בתקופה אז אלו סדרה גבוהה מהרמקולים שהיו אצלי. לגבי קלות הנעה שלי היו מוגדרים 88dB ועדיין היו קלים להנעה, מה "מניע" אותם? מה לגבי הגבוהים נשמעים טוב? לא חדים?
כל יום לומדים משהו חדש
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

המגבר המניע אותם הוא מגבר של קנווד, מסוג ק"ב מהדורות הראשונים, לא אידיאלי אך עושה את העבודה, את ההספק המוצהר שלו אני לא ממש יודע, על המדבקה שעליו כתוב 140 וואט ובפרוספקטים מחו"ל מצויין 100 וואט. בכל מקרה הוא מניע אותם טוב.
לגבי הצלילים, רמת הגבוהים ניתנים לשינוי ע"י פוטנציומטר. הם מעט צורמים, אך לא ברמה שמפריעה לי ולא בכל סוגי המוזיקה, אני שומע הרבה MP3 כי המגבר מחובר בין היתר גם למחשב (דרך XFI נחמד) הצלילים הנמוכים נשמעים נפלא. שמתי לב שההבדל המהותי (לפחות למראית עין) בין הרמקולים שלנו הוא הטוויטר, בכל דגם הוא מסוג אחר.
לגבי הצלילים, רמת הגבוהים ניתנים לשינוי ע"י פוטנציומטר. הם מעט צורמים, אך לא ברמה שמפריעה לי ולא בכל סוגי המוזיקה, אני שומע הרבה MP3 כי המגבר מחובר בין היתר גם למחשב (דרך XFI נחמד) הצלילים הנמוכים נשמעים נפלא. שמתי לב שההבדל המהותי (לפחות למראית עין) בין הרמקולים שלנו הוא הטוויטר, בכל דגם הוא מסוג אחר.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

איך הרמקולים הנ"ל לעומת מה שהיה לשאר החברות להציע באמצע שנות ה- 80?
למרות שאני יודע שהסלסטיון (הזוג השני שלי) אמור להיות איכותי יותר, בפועל מבחינת הסאונד הסאנסוי נשמעים טוב יותר וגם קל יותר למגבר להזיז אותם מאשר את הסלסטיון.
למרות שאני יודע שהסלסטיון (הזוג השני שלי) אמור להיות איכותי יותר, בפועל מבחינת הסאונד הסאנסוי נשמעים טוב יותר וגם קל יותר למגבר להזיז אותם מאשר את הסלסטיון.