שידורי המונדיאל בHD2
אני בטוח שרבים כמוני מחכיםלקיץ הקרוב לשידורי המונדיאל
השנה (לפי האתר של EURO 1080)השידורים יועברו בשידור חי לצופי HD2
שבוע שעבר הודעתי על הפסקת שידורי HD1 בHOT ועל החזרת התשלום למנויים שרכשו את הממיר
נציגה מטעם שרות הלקוחות של HOT HD יצאה בהודעה שתוך 3 חודשים יתחדשו השידורים
אולם מברור שבוצע בתווכה בין נציג חברת טלראן המעניקה שרות תמיכה טכני לממירי HD לבין נציג טכני בכיר האחראי לשדורי HD בHOT נמסר שיש אפשרות שהשידורים יחזרו תוך פרק זמן קצר יותר של מס ימים
הוא אפילו לא הבין מדוע מחזירים את התשלום עבור הממיר
התוכנית היא לקלוט את הערוצים מעמדת הלווין החדשה עם צלחת קטנה בקוטר 1 מטר ולקודד עי DECODER מMPEG 4 לMPEG2
למיטב הבנתי כל הציוד הזה כבר קים אצל HOT ולא ברור לי מה הסיבה להשתהות (אולי החליטו שלא משתלם להם כלכלית להכנס לתחום-לדעתי זו טעות בראיה לטווח רחוק)
בכל מקרה חברת טלראן בעבור סכום "צנוע" של כ5000שח מוכנה לשים לכל דורש צלחת לוין ולאפשר לו עם ממיר שיסופק על ידם (במידה וHOT לא ירימו את הכפפה)
לצפות בערוצי הHD המשדרים את המונדיאל בשידור חי (למיטב הבנתי)
השנה (לפי האתר של EURO 1080)השידורים יועברו בשידור חי לצופי HD2
שבוע שעבר הודעתי על הפסקת שידורי HD1 בHOT ועל החזרת התשלום למנויים שרכשו את הממיר
נציגה מטעם שרות הלקוחות של HOT HD יצאה בהודעה שתוך 3 חודשים יתחדשו השידורים
אולם מברור שבוצע בתווכה בין נציג חברת טלראן המעניקה שרות תמיכה טכני לממירי HD לבין נציג טכני בכיר האחראי לשדורי HD בHOT נמסר שיש אפשרות שהשידורים יחזרו תוך פרק זמן קצר יותר של מס ימים
הוא אפילו לא הבין מדוע מחזירים את התשלום עבור הממיר
התוכנית היא לקלוט את הערוצים מעמדת הלווין החדשה עם צלחת קטנה בקוטר 1 מטר ולקודד עי DECODER מMPEG 4 לMPEG2
למיטב הבנתי כל הציוד הזה כבר קים אצל HOT ולא ברור לי מה הסיבה להשתהות (אולי החליטו שלא משתלם להם כלכלית להכנס לתחום-לדעתי זו טעות בראיה לטווח רחוק)
בכל מקרה חברת טלראן בעבור סכום "צנוע" של כ5000שח מוכנה לשים לכל דורש צלחת לוין ולאפשר לו עם ממיר שיסופק על ידם (במידה וHOT לא ירימו את הכפפה)
לצפות בערוצי הHD המשדרים את המונדיאל בשידור חי (למיטב הבנתי)
אולי יש הגיון בהשתהות. למה לקלוט ב MPEG4 (H264ׁ ולקודד ל MPEG2 שהוא פורמט שצורך הרבה יותר רוחב פס כאשר אפשר להחליף את הממירים לפורמט החדש שיהיה הנפוץ בעתיד ? אולי זו הסיבה להחזר סכום התשלום עבור הממיר הישן בכוונה למכור ממיר מתאים לחפורמט החדש (כנראה ה PACE שמופיע בשירשור קודם בנושא).
הבעיה שאני רואה היא שאם לא טעיתי בהבנת הנקרא הממיר הזה מוציא DD בסטריאו ולא ב 5.1
צליל ב 5.1 רק בפורמט MPEG4 אם אני לא טועה
הבעיה שאני רואה היא שאם לא טעיתי בהבנת הנקרא הממיר הזה מוציא DD בסטריאו ולא ב 5.1
צליל ב 5.1 רק בפורמט MPEG4 אם אני לא טועה
ומה HOT יעשו עם 2000 ממירים שרכשו ומחכים במחסן -בתקן MPEG2 HD ?
למיטב הבנתי אינפורמציה ששמעתי רק בודדים נמכרו וגם לקונים מחזירים את הכסף!
אולי קנו אותם במחיר מציאה בגלל שרצו להפטר מהם לרגל המעבר לתקן MPEG4
או שלא חשבו קדימה -איך שלא יהיה בתחום הזה כל פעם יוצא משהו חדש יותר וקשה להדביק את קצב החידושים
למיטב הבנתי אינפורמציה ששמעתי רק בודדים נמכרו וגם לקונים מחזירים את הכסף!
אולי קנו אותם במחיר מציאה בגלל שרצו להפטר מהם לרגל המעבר לתקן MPEG4
או שלא חשבו קדימה -איך שלא יהיה בתחום הזה כל פעם יוצא משהו חדש יותר וקשה להדביק את קצב החידושים
אם להוט יש 2000 ממירים אז...
לדעתי זה הפוטנציאל הראשוני של מתחברים שמעונינים במחיר הגיוני
שיעשו מבצע במחיר סביר לאחר קידוד לMPEG-2 למרות שהוא נחות יותר
אבל הוא עדיין איכותי
ויאלה כולנו נתחבר.
שיעשו מבצע במחיר סביר לאחר קידוד לMPEG-2 למרות שהוא נחות יותר
אבל הוא עדיין איכותי
ויאלה כולנו נתחבר.
דוקא הטכנאי מטלראן טוען שMPEG4 נחות יותר מMPEG2מבחינת איכות התמונה המתקבלת והוא נשמע לי בחור אמין ומבין ואמר לי שאני יכול לצטט אותו והוא עומד מאחורי זה.
הוא טוען שהשקול הוא כלכלי בעיקרו כי השידור בתקן MPEG4 חסכוני יותר לחברות הכבלים והלויין מאשר בתקן MPEG2 היקר יותר והאיכותי יותר
הוא טוען שהשקול הוא כלכלי בעיקרו כי השידור בתקן MPEG4 חסכוני יותר לחברות הכבלים והלויין מאשר בתקן MPEG2 היקר יותר והאיכותי יותר
אריאל -אני לא מוסמך אבל תגיד לחברה מהוט ש..
יוציאו פה מבצע לחברי הפורום של עלות סבירה לממיר והתחברות לכמה שיותר ערוצי HD
וכל הממירים שלהם ימכרו ולא יעלו אבק במחסנים
זה היתרון היחידי שהם יכולים להשיג בתקופה הקרובה על YES שיכול למנוע את הנטישה ההמונית ודוקא של בעלי הפלאזמות והLCD
וכל הממירים שלהם ימכרו ולא יעלו אבק במחסנים
זה היתרון היחידי שהם יכולים להשיג בתקופה הקרובה על YES שיכול למנוע את הנטישה ההמונית ודוקא של בעלי הפלאזמות והLCD
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הכל תלוי ב- bitrate.אריאל כתב:דוקא הטכנאי מטלראן טוען שMPEG4 נחות יותר מMPEG2מבחינת איכות התמונה המתקבלת והוא נשמע לי בחור אמין ומבין ואמר לי שאני יכול לצטט אותו והוא עומד מאחורי זה.
הוא טוען שהשקול הוא כלכלי בעיקרו כי השידור בתקן MPEG4 חסכוני יותר לחברות הכבלים והלויין מאשר בתקן MPEG2 היקר יותר והאיכותי יותר...
עבור אותו bitrate, תקבל איכות טובה יותר ב- MPEG4.
כמובן שלא עוברים ל- MPEG4 כדי להשאר באותו bitrate כמו MPEG2, השאלה היא כמה מורידים. אם תוריד יותר מדי, בוודאי שהאיכות תפיגע.
עוד דבר חשוב לזכור, ברגע שאתה מקודד מחדש, לא משנה כמה טוב הקידור החדש, הוא תמיד יהיה נחות מהמקור.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עופר??אריאל כתב: התוכנית היא לקלוט את הערוצים מעמדת הלווין החדשה עם צלחת קטנה בקוטר 1 מטר ולקודד עי DECODER מMPEG 4 לMPEG2
לצפות בערוצי הHD המשדרים את המונדיאל בשידור חי (למיטב הבנתי)...
עופר??
אני מקווה שאתה קורא את זה ב- CES...
זוכר שדיברנו על כך לפני כחודש?
אתה טענת שיותר זול להם להחליף את כל הממירים מאשר לקודד מחדש מ- MPEG4 ל- MPEG2.
הרעיון לקודד מ MPEG4 ל MPEG2 היא באמת לא טובה, בגלל הפסד באיכות והעלות של הקידוד, וחוץ מזה כל התכנים יגיעו בעתיד ב H264. לפי זכרוני SKY תשדר את HS ב H264 וזה הכיוון בגלל החיסכון ברוחב פס. הנה שני לינקים על הנושא
http://theshapeofdays.com/h264
http://www.pixeltools.com/h264_paper.html
http://theshapeofdays.com/h264
http://www.pixeltools.com/h264_paper.html
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
[left]
I have no idea what they're going to do.
As soon as they'll issue a statement (assuming they pass it along to us) we'll keep you guys posted.
All I can say is that all the demos in the US for HD were MPEG2 based. Europe is apparently interested in leading the MPG4 revolution.
[/left]
I have no idea what they're going to do.
As soon as they'll issue a statement (assuming they pass it along to us) we'll keep you guys posted.
All I can say is that all the demos in the US for HD were MPEG2 based. Europe is apparently interested in leading the MPG4 revolution.
[/left]
אולי במה שעופר סיפר תמונה התשובה למה יעשו HOT עם ממירי MPEG2 שלהם. ימכרו אותם לגורמי עניין בארה"ב.
עופר, במקום לענות היית יכול לראות עוד איזה מקרן או רמקול
לא חבל 
עופר, במקום לענות היית יכול לראות עוד איזה מקרן או רמקול
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
עופר -לפי הפרומו למיטב הבנתי מדובר בחלק משמעותי מהמשחקים
לא ברור לי איך מסתדר נושא זכויות היוצרים למונדיאל בשידורי HD האם זה אותן הזכויות של הזכין לשידורים הרגילים
ככ ראיתי שיהיו שידורים HD מטורינו של אולימפידת החורף
האם יש סיכוי שנראה את זה
http://www.kingofsat.net/pl/sat-eurobird3.php
לא ברור לי איך מסתדר נושא זכויות היוצרים למונדיאל בשידורי HD האם זה אותן הזכויות של הזכין לשידורים הרגילים
האם יש סיכוי שנראה את זה
http://www.kingofsat.net/pl/sat-eurobird3.php
דרך אגב, האם השמועה ש-RAI הולכים לשדר את המונדיאל ב-FTA נכונה?אריאל כתב:עופר -לפי הפרומו למיטב הבנתי מדובר בחלק משמעותי מהמשחקים
האם יש סיכוי שנראה את זה
http://www.kingofsat.net/pl/sat-eurobird3.php...