Ububtu 8.10 על ASUS M3N78-EM: אין אודיו דרך HDMI (נפתר)
כל הפרטים בכותרת... סוף סוף סיימתי להרכיב את ה- HTPC שלי (אל תשאלו איזה כאב ראש זה היה), חיברתי לפיליפס 7403 החדשה שלי (כבר עשרה ימים יושבת ונחכה שהמחשב יהיה מוכן והיא תפסיק להיות עציץ), קימפלתי MPlayer עם תמיכת VPDAU, יש יופי של וידאו (קצת tearing, נתגבר על זה) אבל אין אודיו בכלל, לא משנה איך אני מגדיר אותו. אני בכלל לא רואה שהאובונטו מאפשר לי להגדיר אודיו דרך ה- HDMI.
מי מכיר, מי יודע?
מי מכיר, מי יודע?
נערך לאחרונה על ידי AmirGol ב 10/04/2009 14:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא נראה לי שזה משנה - אני די בטוח שהבעיה ב- Alsa, היא בכלל לא מזהה אפשרות להוציא אודיו דרך ה- hdmi (וגם לא מזהה את צ'יפ האודיו כמו שצריך). אני מנסה לעדכן כרגע את ה- Alsa, אולי זה יעזור.
בינתיים וידאתי שיש אודיו דרך יציאת האוזניות, חיברתי את כניסת האודיו האנלוגית של הטלויזיה ליציאת האוזניות במחשב, הגדרתי בטלויזיה שהאודיו יגיע משם ו... גורנישט. כבל דפוק? הוראות דפוקות? אני דפוק ולא מצליח לעבוד לפי ההוראות?
בינתיים וידאתי שיש אודיו דרך יציאת האוזניות, חיברתי את כניסת האודיו האנלוגית של הטלויזיה ליציאת האוזניות במחשב, הגדרתי בטלויזיה שהאודיו יגיע משם ו... גורנישט. כבל דפוק? הוראות דפוקות? אני דפוק ולא מצליח לעבוד לפי ההוראות?
אני לא מאמין. סיימתי את ההתקנה של Alsa 1.0.19 ועכשיו הוא מזהה את ה- HDMI. חיברתי לטלויזיה כדי לבדוק ואין תמונה!
חיברתי שוב למסך המחשב ומתברר שעכשיו, אובונטו מכנה לעבוד ב- 1080p רק ב- 50-51Hz והטלויזיה מוכנה רק ב- 60Hz. אבל קודם זה עבד יופי, למה עכשיו קצב הרענון צנח?
בסה"כ רציתי לראות Lost...
חיברתי שוב למסך המחשב ומתברר שעכשיו, אובונטו מכנה לעבוד ב- 1080p רק ב- 50-51Hz והטלויזיה מוכנה רק ב- 60Hz. אבל קודם זה עבד יופי, למה עכשיו קצב הרענון צנח?
בסה"כ רציתי לראות Lost...
לא ב- XBMC - ב- Mplayer. את ה- XBMC אני מתכנן לנסות בהמשך השבוע. התוכנית היא לשחק עם האלפא של אבלון, שכוללת תמיכה ב- VPDAU "מהקופסה", ללמוד איך לעשות מה כדי שכשתצא הגרסה הסופית הכל יהיה מוכן.
בלוח, כפי שכתבתי כשהתלבטתי בקשר למפרט, הוא Asus M3N78-EM, קניתי ב- KSP (החנות היחידה שמצאתי שיכלה לספק אותו) ואת החשבונית אני לא מוצא כרגע.
בלוח, כפי שכתבתי כשהתלבטתי בקשר למפרט, הוא Asus M3N78-EM, קניתי ב- KSP (החנות היחידה שמצאתי שיכלה לספק אותו) ואת החשבונית אני לא מוצא כרגע.
בינתיים התקנתי את XBMC 8.04 ושוב אין לו אודיו... והתוכנה גם קורסת כל 15 שניות. הגדרתי שהאודיו יצא דרך IEC958, לא זזה רוורס. מצד שני, גם ה- Mplayer לא הכי יציב ויש בו תופעות משונות (אבל יש אודיו ווידאו וכמעט הצלחתי להתגבר על ה- tearing), יש לי רושם שאחד מהדרייברים שקימפלתי לא אוהב אותי.
קשה.
קשה.
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
tearing
אני רק הוספתי כרטיס מסך של Nvidia אז עדיין לא ניסיתי ממש, אבל התחלתי לקרוא קצת על VDPAU ובעיית ה tearing מוכרת ויש לה פתרון.
אתה מוזמן להסתכל בלינקים הבאים:
http://www.avenard.org/media/MythTV_%26 ... VDPAU.html
לקצר לך את הקריאה, זה הפיתרון שהוא נותן לבעיה:
[left]Q: Video is tearing
A: Tearing when composite is enabled is the norm (checkout the driver readme for more details). Add to your xorg.conf:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSection[/left]
אתה מוזמן להסתכל בלינקים הבאים:
http://www.avenard.org/media/MythTV_%26 ... VDPAU.html
לקצר לך את הקריאה, זה הפיתרון שהוא נותן לבעיה:
[left]Q: Video is tearing
A: Tearing when composite is enabled is the norm (checkout the driver readme for more details). Add to your xorg.conf:
Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSection[/left]
כבר מצאתי פתרון בלי לסגור את ה- composite. הצלחתי גם לסדר את האודיו ב- XBMC - ממשש אידיוטי מצידי, מספיק להגדיר שהאודיו יצא דרך ה- hdmi... והוא יוצא דרך ה- hdmi!
אבל בעוד כמה שבועות, כשאובונטו 9.04 ו- XBMC 9.04 יצאו, אני ממילא מתכנן להתקין הכל מחדש, אז אולי אנסה את הפתרון הזה אז.
תודה.
אבל בעוד כמה שבועות, כשאובונטו 9.04 ו- XBMC 9.04 יצאו, אני ממילא מתכנן להתקין הכל מחדש, אז אולי אנסה את הפתרון הזה אז.
תודה.