שידרוג החיבורים ב-DVD מקליט
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 41
שלום לכולם!
יש לי DVD מקליט DRX 8637 של APEX.
עד כה כל החיבורים הקשורים ל-DVD היו באיכות COMPOSITE.
ממיר HOT רגיל עם 2 יציאות SCART וטלוויזיה שיש לה בעצם כל כניסה שארצה.
חיבור יציאת ה-DVD לכניסת הטלוויזיה:
אפשר ב-SCART ואפשר בקומפוננט. לפי הבנתי הקומפוננט עדיף, כי אז הטלוויזיה תבצע את ההמרה ל-RGB ואילו ב-SCART ה-DVD יבצע את ההמרה. אני צודק?
חיבור יציאת הממיר לכניסת ה-DVD:
ל-DVD יש כניסת SVIDEO וכניסת SCART. זה אומר שאני צריך לרכוש או כבל SCART TO SVIDEO או כבל SCART משני הצדדים. אני לא מצליח להבין מה עדיף לי כאן.
פסח שמח לכולם!
יש לי DVD מקליט DRX 8637 של APEX.
עד כה כל החיבורים הקשורים ל-DVD היו באיכות COMPOSITE.
ממיר HOT רגיל עם 2 יציאות SCART וטלוויזיה שיש לה בעצם כל כניסה שארצה.
חיבור יציאת ה-DVD לכניסת הטלוויזיה:
אפשר ב-SCART ואפשר בקומפוננט. לפי הבנתי הקומפוננט עדיף, כי אז הטלוויזיה תבצע את ההמרה ל-RGB ואילו ב-SCART ה-DVD יבצע את ההמרה. אני צודק?
חיבור יציאת הממיר לכניסת ה-DVD:
ל-DVD יש כניסת SVIDEO וכניסת SCART. זה אומר שאני צריך לרכוש או כבל SCART TO SVIDEO או כבל SCART משני הצדדים. אני לא מצליח להבין מה עדיף לי כאן.
פסח שמח לכולם!
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
בשני המקרים עדיף לחבר סקארט_סקארט
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה, אבל אחכה לעוד חוות דעת.
בחוברת של ה-DVD הם בקושי רק מציינים את קיומה של כניסת ה-SCART בעוד שהם מפרטים על כניסת ה-SVIDEO, משהו לא ברור לי פה ובטח שלא ברור איזה אות אפשר להעביר בכניסת ה-SCART.
לגבי יציאת ה-SCART; המידע הנשמר על הדיסקים ב-DVD הוא YUV, אז איך ייתכן שיציאת ה-SCART עדיפה על הקומפוננט?
בחוברת של ה-DVD הם בקושי רק מציינים את קיומה של כניסת ה-SCART בעוד שהם מפרטים על כניסת ה-SVIDEO, משהו לא ברור לי פה ובטח שלא ברור איזה אות אפשר להעביר בכניסת ה-SCART.
לגבי יציאת ה-SCART; המידע הנשמר על הדיסקים ב-DVD הוא YUV, אז איך ייתכן שיציאת ה-SCART עדיפה על הקומפוננט?
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
בסקארט ניתן להעביר רזוליציה SD, ז"א 720*576. גם בSVIDEO, אבל סקארט גם ממיר אוטומטית בין יחסי מסך וגם מעביר סאונד.
הקומפוננט יכול להעביר עד 1080P, אבל ללא סאונד (צריך לחבר בנוסף), ולא ציינת איזה מסך מחובר לכל העסקת חבילה.
יש גם כמה מאמרים שיכולים לשפוף הרבה אור על השאלות שלך : http://www.hometheater.co.il/article00824
הקומפוננט יכול להעביר עד 1080P, אבל ללא סאונד (צריך לחבר בנוסף), ולא ציינת איזה מסך מחובר לכל העסקת חבילה.
יש גם כמה מאמרים שיכולים לשפוף הרבה אור על השאלות שלך : http://www.hometheater.co.il/article00824
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

אין בעייה להעביר את הסאונד בנפרד(זוג כבלי RCA).
המסך שלי הוא מסך LCD של שארפ, 21 אינץ' עם HD Ready.
לא הבנתי מההודעה שלך מדוע עדיף לחבר את יציאת ה-DVD לטלוויזיה ב-SCART ולא בקומפוננט.
אני מודה לך על המאמר, אקרא אותו במהלך היום; אולי הוא באמת יעזור לי.
המסך שלי הוא מסך LCD של שארפ, 21 אינץ' עם HD Ready.
לא הבנתי מההודעה שלך מדוע עדיף לחבר את יציאת ה-DVD לטלוויזיה ב-SCART ולא בקומפוננט.
אני מודה לך על המאמר, אקרא אותו במהלך היום; אולי הוא באמת יעזור לי.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אתה לא צודק בכמה רמות אבל זו טעות מאוד נפוצה.אפשר ב-SCART ואפשר בקומפוננט. לפי הבנתי הקומפוננט עדיף, כי אז הטלוויזיה תבצע את ההמרה ל-RGB ואילו ב-SCART ה-DVD יבצע את ההמרה. אני צודק?...
SCART להבדיל מ Component, אינו שיטת שידור אלא שיטת חיבור המאפיינת תקע ושקע של 21 פין שדרכם אפשר להעביר שלוש שיטות שידור שונות שהן לפי סדר עולה של איכות:
Composite
S-Video
RGB
לכן אתה משווה תפוחים לאגסים.
שנית, Component אינו טוב יותר מ RGB. לכל היותר אפשר להגיד שהוא משתווה אליו היות ו Component זו שיטת דחיסה אנלוגית של RGB. לכן אם יש לך אפשרות לחבר את כל הציוד שלך ב SCART ולהעביר דרכו RGB זו כנראה שיטת החיבור הטובה ביותר עבורך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

עכשיו קראתי את המאמר. הוא לא חידש לי, אבל נהניתי לקרוא כי הוא חיזק לי מה שידעתי כבר(או לפחות חשבתי שאני יודע). תודה.
נשאלת השאלה, מה לחבר בין ה-DVD למסך? SCART שיעביר RGB או קומפוננט? התשובה נעוצה באיפה רוצים שתתבצע ההמרה מאות YUV לאות RGB.
כותב המאמר רמז שהוא נוטה להעדיף את הקומפוננט ולתת למסך לבצע את המעבר.
כמו כן, הקומפוננט הוא לא שיטת דחיסה. אין שום דחיסת מידע בקומפוננט.
אשמח להתייחסותכם.
נשאלת השאלה, מה לחבר בין ה-DVD למסך? SCART שיעביר RGB או קומפוננט? התשובה נעוצה באיפה רוצים שתתבצע ההמרה מאות YUV לאות RGB.
כותב המאמר רמז שהוא נוטה להעדיף את הקומפוננט ולתת למסך לבצע את המעבר.
כמו כן, הקומפוננט הוא לא שיטת דחיסה. אין שום דחיסת מידע בקומפוננט.
אשמח להתייחסותכם.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

בווידאו קומפוננט מרחב הצבעים מיוצג דרך ערוצי ה Pb וה Pr המקודדים את ההיסט שבין הצבע הכחול והאדום לערוץ ה Luma המועבר ב Y. הצבע הירוק הוא תוצאה חישובית של כל שלשת הערוצים. כך שזו דחיסה אנלוגית של RGB שבו כל ערוץ מעביר צבע יסוד בשלמותו יחד עם ה Luma.
בעקרון עדיף שתמעיט ככל האפשר בהמרות כי יש אפקט של טעות מצטברת. לפי מה שהבנתי מההודעה הראשונה שלך אתה רוצה לחבר את הממיר ל DVD ואת ה DVD למסך. מה שעדיף לך במקרה זה זה לחבר את כל הרכיבים ב SCART ולהעביר לכל הדרך RGB, בהנחה שה DVD שלך יודע לבצע pass through כמו שצריך.
בעקרון עדיף שתמעיט ככל האפשר בהמרות כי יש אפקט של טעות מצטברת. לפי מה שהבנתי מההודעה הראשונה שלך אתה רוצה לחבר את הממיר ל DVD ואת ה DVD למסך. מה שעדיף לך במקרה זה זה לחבר את כל הרכיבים ב SCART ולהעביר לכל הדרך RGB, בהנחה שה DVD שלך יודע לבצע pass through כמו שצריך.
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

אני אצפה בטלוויזיה בחיבור ישיר בין הממיר לבין הטלוויזיה(שהוא סקארט לסקארט ומועבר בו אות RGB), כך שה-pass through לא מעניין אותי.
מעניינת אותי רק איכות ההקלטה ואיכות הנגינה של ה-DVD.
לגבי החיבור בין הממיר לבין ה-DVD; אכן השתכנעתי שהכי טוב SCART ל-SCART כי ככה, במקרה הגרוע שה-DVD אינו תומך ב-RGBדרך כניסת SCART, הוא יתמוך לפחות ב-SVIDEO(הימור הגיוני, פשוט בחוברת המידע של ה-DVD אין אזכור, הם ממש מתעלמים בצורהמ פחידה מכניסת ה-SCART שלו).
מעניינת אותי רק איכות ההקלטה ואיכות הנגינה של ה-DVD.
המציאות המצערת היא שעל ה-DVD המידע שמור בצורת YUV ואילו המסך צריך את המידע בצורת RGB על מנת להציג את התמונה. איפשהו חייבת להתבצע המרה מ-YUV ל-RGB. השאלה היא איפה - ב-DVD(חיבור SCART עם אות RGB) או בטלוויזיה(חיבור קומפוננט). אני צודק?בעקרון עדיף שתמעיט ככל האפשר בהמרות כי יש אפקט של טעות מצטברת...
לגבי החיבור בין הממיר לבין ה-DVD; אכן השתכנעתי שהכי טוב SCART ל-SCART כי ככה, במקרה הגרוע שה-DVD אינו תומך ב-RGBדרך כניסת SCART, הוא יתמוך לפחות ב-SVIDEO(הימור הגיוני, פשוט בחוברת המידע של ה-DVD אין אזכור, הם ממש מתעלמים בצורהמ פחידה מכניסת ה-SCART שלו).
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אז אם אני מבין נכון אתה מתכוון לחבר את הממיר במקביל ל DVD מקליט ולמסך? אם ככה אז יש לך שתי יציאות SCART מהממיר אבל רק אחת מהן תומכת ב RGB. היציאה השניה תומכת רק ב Composite וב S-Video
לגבי ההמרה בין YPbPr (קומפוננט) ל RGB. זו המרה כמעט ללא אובדן ודי טריוויאלית לכן אין ממש משמעות להיכן היא מתבצעת כל עוד לא מבצעים אותה יותר מידי פעמים. השיקול היחיד שצריך לעניין אותך מבחינת ה DVD הוא שאם היצרן עיגל פינות אז הוא עשוי שלא לשדר את התמונה באותו gamma ועם אותם צבעים בדיוק בין יציאת ה SCART ב RGB לבין הקומפוננט.
לגבי ההמרה בין YPbPr (קומפוננט) ל RGB. זו המרה כמעט ללא אובדן ודי טריוויאלית לכן אין ממש משמעות להיכן היא מתבצעת כל עוד לא מבצעים אותה יותר מידי פעמים. השיקול היחיד שצריך לעניין אותך מבחינת ה DVD הוא שאם היצרן עיגל פינות אז הוא עשוי שלא לשדר את התמונה באותו gamma ועם אותם צבעים בדיוק בין יציאת ה SCART ב RGB לבין הקומפוננט.
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

וואו, לא ידעתי את זה!אז אם אני מבין נכון אתה מתכוון לחבר את הממיר במקביל ל DVD מקליט ולמסך? אם ככה אז יש לך שתי יציאות SCART מהממיר אבל רק אחת מהן תומכת ב RGB. היציאה השניה תומכת רק ב Composite וב S-Video...
חשבתי ששניהם תומכים ב-RGB.
העדפתי את החיבור בנפרד כדי שהטלוויזיה תקלוט עצמאית מהממיר ללא התערבות, זה היה נראה לי "נקי" יותר.
עכשיו נשאלת השאלה מה יקרה אם אני אכן אחבר את יציאת ה-SCART בממיר עם אות RGB לכניסת ה-SCART ב-DVD וממנו אחבר ב-SCART את ה-DVD לטלוויזיה. מה יקרה אם ה-DVD יהיה כבוי, האות עדיין יעבור ללא התערבות?
נניח לרגע שהיצרן אכן עיגל, איזה אות "נדפק" במקרה זה?השיקול היחיד שצריך לעניין אותך מבחינת ה DVD הוא שאם היצרן עיגל פינות אז הוא עשוי שלא לשדר את התמונה באותו gamma ועם אותם צבעים בדיוק בין יציאת ה SCART ב RGB לבין הקומפוננט....
-
interfan
-
- חבר שרק התחיל

אני מקפיץ; חשוב לי לדעת את זה -
מה יקרה אם אני אכן אחבר את יציאת ה-SCART בממיר עם אות RGB לכניסת ה-SCART ב-DVD וממנו אחבר ב-SCART את ה-DVD לטלוויזיה. מה יקרה אם ה-DVD יהיה כבוי, האות עדיין יעבור ללא התערבות?...