*סקירה* - אוזניות In-Ear Shure SCL2

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

האוזניות נבחרו מתוך תקציב של 100$.
אוזניות שנשקלו :
Etymotic ER6i, UE Super fi 3, Westone UM1.

בחרתי בשור כי הן הסתמנו כהכי נוחות מבין הנ"ל (דבר הכי חשוב מבחינתי בIEM), אחריות ובעל בית בארץ, שונא את המכס והעבודה מולם.
את האוזניות הזמנתי ביום שני, ו24 שעות לאחר מכן קיבלתי טלפון שהן כבר הגיעו ואני יכול לאסוף אותן (שירות מעולה של החנות ד"א).

http://www.pdastore.co.il/pdastore/prod ... ?p_id=4491

תמונה

תוכן האריזה
3 סוגי שרוולים :
- ספוג
- סיליקון
- גומי

- פאוץ' נשיאה - שאלוהים יודע איך האזניות והכבל נכנסים לשם בלי להתפרק טוטלית מחוסר נפח (חבל שחברה כמו Shure התפשרה על דבר כזה). הוא דווקא נראה עמיד ובנוי טוב אבל אני לא יודע בינתיים איך אני אסתדר עם זה, אולי הכבל צריך להתגמש טיפה והן ייכנסו לשם.

- 12 מגני לכלוך להחלפה.

איכות בניה והתרשמות OUT OF THE BOX
- הכבל זוועתי, כל הייעוד של הכבל הוא לעצבן ולגרום לתסכול. הכבל משנה צורה בקלות והוא לא גמיש במיוחד. בנוסף תזוזה קלה של הראש הוא נשמע ומורגש כך שאי אפשר באמת להתעלם ממנו בזמן האזנה. גם נפוץ מאוד לקרוא במקומות שונים ברשת שהכבל נקרע לאחר שימוש מסיבי (ההפך מהשימוש שלי עם האזניות, אבל בכל זאת). עם שימוש נכון ודאגה מינימלית לציוד אין שום סיבה שכבל ייקרע, אז עוד מינוס קטן לאוזניות.

- שרוולים - לאחר שכמעט והתעלפתי בנסיון להסתדר עם גודל בינוני של הסיליקון (שאגב הגיע מחובר בקופסא) מיד ניסיתי את כל השאר ובחרתי בספוג הקטן שהכי התאים לי והכי פחות הכאיב. האוזן שלי צריכה להתרגל כי זו הפעם הראשונה בחיי שאני מתנסה בכלל ב IEM.

- אטימה - מעולה ומספקת. קצת לקח לי זמן לתרגל את העינוי אבל מתרגלים לזה.

האזנה
ההאזנה נעשתה עם כמעט כל ז'אנר מוזיקה אפשרי מפופ ישראלי, לרוק ומטאל, טראנס, פסי קול, קלאסית ואפילו פולק צועני (Balkan Beat Box)
האוזניות חוברו לנגן Cowon D2. אקוולייזר - שטוח עם מינוס דציבל מ3K ומעלה. MACH3BASS על 3 ו BBE על 1.

באס - טוב מאוד למחיר. לא יורד מספיק נמוך, אבל מדויק ומפורט מספיק. לא מפריע למוזיקה, לא יוצר bloat ובאופן כללי מתפקד טוב בכל סוגי המוזיקה.

מיד - לא הצד החזק של האוזניות, אפשר להבין את זה מאוזניות רמת-כניסה, אבל המיד מספיק מפורט, במקרים קיצוניים בשירים מסוימים שמעתי פרטים שלא שמעתי עם הDT880 שלי (!). אלה דברים מתקבלים על הדעת עם גלי קול שנכנסים ישר לתעלת האוזן, ולא דרייבר שרחוק 3 ס"מ מהאוזן.

טרבל - לא מאוזן, מרגיש כמו סכינים ומזכיר לי את הDT990 במובן הזה, רק בצורה יותר קיצונית. אני מאוד מאוכזב מהטרבל ואני מקווה שהוא ישתפר עם Burn-In.
יש לציין שעם הקלטות איכותיות מסוימות מידת הטרגדיה קטנה יותר, אך עם רצועות כמו טראנס או מוזיקה ישראלית עם הקלטות ממוצעות זה כמעט בלתי שמיע עד כדי כאב.

סיכום
יתרונות:
- מחיר
- נוחות
- תחום תחתון מצוין (באס)

חסרונות:
- פאוץ' נשיאה
- תחום עליון
- כבל

האוזניות טובות למחיר והציפיות שלי התאימו בדיוק למציאות (עם אכזבה קטנה מהכבל והפאוץ'). האוזניות מעולות למשתמש ממוצע.
כאודיופיל אני יכול להגדיר את עצמי כמבקר ביקורתי במיוחד ולא סלחן, ואני יודע שלא הראיתי כאן משפטי התלהבות כך שאחרים יכולים להיות הרבה יותר מרוצים ונלהבים ממני.

ohad522
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

ביקורת מעולה...

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אני חייב לציין שהטרבל נשמע ככה כי לא הייתה לי אטימה מספיק טובה. מסתבר שהייתי צריך לדחוף עוד קצת לתוך האוזן.
הסאונד הרבה יותר טוב עכשיו :D

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #4 

אני משתמש בהם כבר איזה שנה או שנה וחצי....
בעיקר בטיסות עם מגן Cowon X5L
חייב לציין שניסיתי המון אוזניות, אותם אני הכי אוהב.
רמת האטימה היא כלכך טובה, שאפילו במטוס (אני רוב הזמן בטיסות) אני לא שומע את המנועים, דיילות, אנשים שיושבים לידי.

לדעתי, שימוש בספוג הוא אמנם יכול להיות יותר נוח, אבל עם זאת פחות אוטם ופוגע באיכות הצליל (בעיקר בנמוכים)

אני משתמש בסיליקון (השחור, הקטן - התרגלתי דיי מהר) וזה תענוג אמיתי.אחת הרכישות היותר טובות שעשיתי
אני גם לא מוצא אי נוחות עם הכבל, כמו שציינת.
הא... הבס - אני מת עליו!

אחלה סיקור..
בברכה קובי כהן

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

המשוואה נוחות<>סאונד היא בעייתית באין-איר. בינתיים אני בעד נוחות, נראה אם האוזן תתרגל ואני אנסה אטמים אחרים.

בנוגע לכבל והמיקרופוניות, כבר קיבלתי עזרה בנושא כשהציעו לי להעביר את הכבל מאחורי האוזן וזה הסתדר.
בנוגע לגמישות שלו, נראה מה אפשר לעשות עם זה, אני מאמין שעם הזמן זה ישתפר.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #6 

הא כן... ברור שמאחרוי האוזן... א, ב...
תהנה!
אוזניות מעולות!
בברכה קובי כהן

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #7 

היכו ניתן למצוא עוד חנויות המוכרות אוזניות כאלה ? (השוואת מחירים )

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

נא להוסיף את הביקורת ל"ביקורות מוצרים".
Making Products, Mentor, Lecturer