התחדשתי ב SHARP LC-37D44E
זהו.
המסך הגיע, חיברתי אתמול וישבתי עד 1 בלילה לחבר להגדיר וכו.
חיברתי את ה YES דרך SCART אבל אני לא מצליח להגדיר את סוג החיבור ל RGB. כאשר אני מגדיר ב YES את החיבור כ RGB וגם במסך עצמו, אני רואה פסים על המסך וממש לא נקי כמו שהייתי מצפה מכזה חיבור.
אם אני משנה לתצורה אחרת (CVBS או Y/SIVDEO) רואים הרבה יותר טוב אבל עדיין לא מספיק.
את המחשב חיברתי כרגע דרך VGA, הגדרתי רזולוציה של 1360x768 (כרטיס ATI 9250) אבל אני אחליף ל DVI TO HDMI. במחשב רואים טוב, אבל כנראה בגלל שזו לא הרזולוציה הטבעית שלו (או בגלל הכבל), הפונטים קצת מרוחים (התמונה עצמה ממש יפה).
ה DVD מחובר כרגע גם ב SCART, רואים ממש יפה (הוא מזהה שזה חיבור של 572 שורות).
מה שנשאר לי זה ללמוד איך לחדד את התמונה ואיך לשפר את התמונה מ YES.
מישהו ניסה ויכול לתת רעיונות?
תודה
מוטי
המסך הגיע, חיברתי אתמול וישבתי עד 1 בלילה לחבר להגדיר וכו.
חיברתי את ה YES דרך SCART אבל אני לא מצליח להגדיר את סוג החיבור ל RGB. כאשר אני מגדיר ב YES את החיבור כ RGB וגם במסך עצמו, אני רואה פסים על המסך וממש לא נקי כמו שהייתי מצפה מכזה חיבור.
אם אני משנה לתצורה אחרת (CVBS או Y/SIVDEO) רואים הרבה יותר טוב אבל עדיין לא מספיק.
את המחשב חיברתי כרגע דרך VGA, הגדרתי רזולוציה של 1360x768 (כרטיס ATI 9250) אבל אני אחליף ל DVI TO HDMI. במחשב רואים טוב, אבל כנראה בגלל שזו לא הרזולוציה הטבעית שלו (או בגלל הכבל), הפונטים קצת מרוחים (התמונה עצמה ממש יפה).
ה DVD מחובר כרגע גם ב SCART, רואים ממש יפה (הוא מזהה שזה חיבור של 572 שורות).
מה שנשאר לי זה ללמוד איך לחדד את התמונה ואיך לשפר את התמונה מ YES.
מישהו ניסה ויכול לתת רעיונות?
תודה
מוטי
קודם כל תתחדש,
אני התחדשתי במסך הזה בדיוק לפני שבועיים
לאיזה כניסה חיברת את הממיר, לראשונה או לשניה?
התמונה בחיבור לכניסה השניה לא נתנה תוצאות טובות (היה הרבה שלג) ובסוף גם מצאתי בחוברת איזה הערה שאומרת שממיר חייבים לחברת רק לסקארט הראשון (EXT1).
אני התחדשתי במסך הזה בדיוק לפני שבועיים
לאיזה כניסה חיברת את הממיר, לראשונה או לשניה?
התמונה בחיבור לכניסה השניה לא נתנה תוצאות טובות (היה הרבה שלג) ובסוף גם מצאתי בחוברת איזה הערה שאומרת שממיר חייבים לחברת רק לסקארט הראשון (EXT1).
חיברתי לראשונה אבל עדיין רואים גרוע ערוצים רגילים.
אני די מאוכזב ושוקל להחזיר, ערוץ 2 ו 10 (וחלק מהסרטים והסדרות בערוצים של YES, שלא לדבר על ערוצים 34-38) רואים ממש גרוע.
האם זה ככה בכל הטלוויזיות LCD? אני לא רוצה לקנות 42 (פלזמה) כי גם ככה ה 37 גדולה לי לסלון.
בכל מקרה, הזמנתי טכנאי של YES כי כאשר אני מגדיר בממיר RGB וגם בטלוויזיה ככה, רואים פסים חלשים על כל התמונה, ורואים בתנועה מהירה את השידור של ה "50 הרץ" בצורה ממש ברורה, אולי הממיר דפוק.
הכבל שלי הוא כבל סקארט לסקארט עבה ואיכותי, מחובר ליציאה של TV בממיר.
נראה מה יהיה ביום ראשון, כי למחשב בסלון זה קצת יקר לקנות מסך ב 4200 ש"ח (למרות שזה נחמד).
האם זה ככה בכל הטלוויזיות LCD? אני לא רוצה לקנות 42 (פלזמה) כי גם ככה ה 37 גדולה לי לסלון.
בכל מקרה, הזמנתי טכנאי של YES כי כאשר אני מגדיר בממיר RGB וגם בטלוויזיה ככה, רואים פסים חלשים על כל התמונה, ורואים בתנועה מהירה את השידור של ה "50 הרץ" בצורה ממש ברורה, אולי הממיר דפוק.
הכבל שלי הוא כבל סקארט לסקארט עבה ואיכותי, מחובר ליציאה של TV בממיר.
נראה מה יהיה ביום ראשון, כי למחשב בסלון זה קצת יקר לקנות מסך ב 4200 ש"ח (למרות שזה נחמד).
קודם כל אל תגדיר RGB שיטה זו מגבירה גם את ההפרעות בשידור שיטה זו מומלצת רק לשידור נקי יותר, למשל את ה-DVD אפשר להגדיר ל-RGB (כתבת שגם הוא מחובר ב-SCART)
השיטה הטובה ביותר אם ב-RGB התוצאה לא טובה היא S-VIDEO, כמובן גם כיול המסך חשוב יש להפחית את החדות והבהירות.
הדגם הנ"ל הינו עם נתונים מצויינים אין שום סיבה שלא תהנה.
השיטה הטובה ביותר אם ב-RGB התוצאה לא טובה היא S-VIDEO, כמובן גם כיול המסך חשוב יש להפחית את החדות והבהירות.
הדגם הנ"ל הינו עם נתונים מצויינים אין שום סיבה שלא תהנה.
יש לי ממיר ישן יחסית. היום יגיע טכנאי של YES עבור הסיבה הזו, נקווה שזה באמת יעזור. כמו כן תיאמתי טכנאי של ראלקו שיבוא לבדוק למה רואים באיכות נמוכה.
הבעיה היא בעיקר בערוצים 2 ו 10 שאותם אני רואה בעיקר, וגם בסרטים וסדרות ישנים יחסית.
אני יודע שזה בעיקר בגלל איכות השידור ואיכות התכנים, אבל אני לא חושב שצריך להתפשר.
הבעיה היא בעיקר בערוצים 2 ו 10 שאותם אני רואה בעיקר, וגם בסרטים וסדרות ישנים יחסית.
אני יודע שזה בעיקר בגלל איכות השידור ואיכות התכנים, אבל אני לא חושב שצריך להתפשר.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5346
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
pargit,
בחלק מהערוצים ב- YES וגם ב- HOT הם דוחסים מאד את התמונה.
חלק מתהליך הדחיסה כולל הכנסת פילטר מרכך.
בדוק את התמונה על ערוץ 10 או ערוץ סדרות איכותי והשווה.
מניסיוני טלוויזיות Sharp כבר עם sharpness גבוהה וזה מכניס הרבה רעשים לתמונה. אני ממליץ בכל זאת להנמיך sharpness.
פסים חלשים (בד"כ גלים בהירים שעולים או יורדים) נובעים מבעיות ground loop. בקש מ- yes שיתקינו איזולטור.
בדוק RGB על הכניסה השנייה בטלוויזיה.
לדעתי צריך להפעיל WSS בטלוויזיה על מנת שישנה את הפרופורציות אוטומטית כאשר התמונה עוברת 16:9 4:3.
בדוק על כבל scart נוסף.
בחלק מהערוצים ב- YES וגם ב- HOT הם דוחסים מאד את התמונה.
חלק מתהליך הדחיסה כולל הכנסת פילטר מרכך.
בדוק את התמונה על ערוץ 10 או ערוץ סדרות איכותי והשווה.
מניסיוני טלוויזיות Sharp כבר עם sharpness גבוהה וזה מכניס הרבה רעשים לתמונה. אני ממליץ בכל זאת להנמיך sharpness.
פסים חלשים (בד"כ גלים בהירים שעולים או יורדים) נובעים מבעיות ground loop. בקש מ- yes שיתקינו איזולטור.
בדוק RGB על הכניסה השנייה בטלוויזיה.
לדעתי צריך להפעיל WSS בטלוויזיה על מנת שישנה את הפרופורציות אוטומטית כאשר התמונה עוברת 16:9 4:3.
בדוק על כבל scart נוסף.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5346
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
pargit,
צריך לזכור שהשידורים בארץ באיכות נמוכה (תתלונן ליס בבקשה).
מסכי LCD ברמה ובטכנולוגיה של ה D44 (שלא רעה) אינם סלחניים לשידורים האלה.
האפשרויות שלך הם:
להחליף לפלזמה שעדיפה בשידורי SD (גם לפלזמה יש חסרונות. הכי בעייתית בעיני היא ההשתקפויות).
לחזור ל- CRT שמוצלחת בשידורי SD.
להחליף ל- LCD 100Hz (רצוי עם LED Backlight) שנותנות תמונה עדיפה אך הם יקרות (המחירים יירדו בסופו של דבר).
להמשיך לנסות לשפר את התמונה עם ה- D44 עד גבול מסוים. אגב אם מתרחקים התמונה משפרת
.
צריך לזכור שהשידורים בארץ באיכות נמוכה (תתלונן ליס בבקשה).
מסכי LCD ברמה ובטכנולוגיה של ה D44 (שלא רעה) אינם סלחניים לשידורים האלה.
האפשרויות שלך הם:
להחליף לפלזמה שעדיפה בשידורי SD (גם לפלזמה יש חסרונות. הכי בעייתית בעיני היא ההשתקפויות).
לחזור ל- CRT שמוצלחת בשידורי SD.
להחליף ל- LCD 100Hz (רצוי עם LED Backlight) שנותנות תמונה עדיפה אך הם יקרות (המחירים יירדו בסופו של דבר).
להמשיך לנסות לשפר את התמונה עם ה- D44 עד גבול מסוים. אגב אם מתרחקים התמונה משפרת
תודה על התשובות, אני אנסה הכל.
YES היו ויחליפו לי ממיר לפי דעתי ל 3100 חדש.
לגבי הכבל, אני אקנה אחד חדש ואראה אם יש שיפור, ואני אנסה להפעיל RGB על הכניסה השנייה של ה SCART.
לגבי ה SHARPNESS, זה עומד על 1 כרגע.
ה WSS מופעל ועובד תקין.
באמת ערוצי סדרות וסרטים חדשים שמשודרים ב 16:9 רואים ממש יפה וכך גם סדרות מהרשת שהוקלטו מ HD אבל עברו דחיסה ל DIVX (נמלטים למשל קידודים של קידי
).
בקרוב צריך להגיע אלי טכנאי של SHARP לכיול ולהדרכה קצרה על המכשיר, נקווה שיהיה איזה שיפור.
תודה
מוטי
YES היו ויחליפו לי ממיר לפי דעתי ל 3100 חדש.
לגבי הכבל, אני אקנה אחד חדש ואראה אם יש שיפור, ואני אנסה להפעיל RGB על הכניסה השנייה של ה SCART.
לגבי ה SHARPNESS, זה עומד על 1 כרגע.
ה WSS מופעל ועובד תקין.
באמת ערוצי סדרות וסרטים חדשים שמשודרים ב 16:9 רואים ממש יפה וכך גם סדרות מהרשת שהוקלטו מ HD אבל עברו דחיסה ל DIVX (נמלטים למשל קידודים של קידי
בקרוב צריך להגיע אלי טכנאי של SHARP לכיול ולהדרכה קצרה על המכשיר, נקווה שיהיה איזה שיפור.
תודה
מוטי