קונה מסך הקרנה וצריך עצה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אני מתכנן לקנות מחר מסך הקרנה ויש לי מספר שאלות.
ראשית כל,האם מסך ידני מספק מבחינת איכות התמונה עצמה? כי אני רואה שחשמלי נחשב ליותר משובח, האם זה רק בשל הנוחות של שליטה על המסך ע"י שלט או האם יש הבדל גדול באיכות?
כי לא נעים לי לבקש מסך הקרנה שעולה יותר כבר מLCD קטנה או משהו, תכננתי לקנות מסך הקרנה ידני.
המצב הוא ככה:
המקרן נמצא בחדר שלי, המרחק מהמקרן לקיר יהיה משהו כמו 4.5-5 מטר והמקרן הוא HD READY בלבד שיתחבר לHTPC.
כשמדברים על מסך ידני, איזה גודל מסך מומלץ למרחק כזה? האם 213*213 מספיק? ראיתי מסכים מתוצרת STARVIEW, איך הם?
אם מישהו יוכל לענות על חלק משאלותי, במיוחד על ההבדלים בין המסכים והגודל הדרוש למרחק זה זה מאוד יעזור.
עריכה:
וכל מידע על דברים שצריך להיזהר מהם כגון תופעה של גלים ששמעתי עליה (איך אפשר להמנע? האם מתיחה זה פונקציה של מסך חשמלי בלבד או ידני גם כי לא כל כך הבנתי..)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

ההבדל היחיד בין מסך חשמלי וידני של אותה חברה זה המנגנון. מה שחשוב במסך זה סוג הבד, המנגנון זה רק עניין של נוחות.
כמו שהזכרת הבעייה במסכים כאלה (אלה שמגיעים בלי מנגנון מתיחה שמייקר אותם לאלפי שקלים) הוא שבמשך הזמן נוצרים על הבד גלים ולפעמים קמטים שממש מטרידים בזמן ההקרנה.

למרחק הקרנה כמו שלך אתה יכול לרכוש מסך בסביבות ה 100 אינץ (אפשר גם קצת יותר).

לא מכיר חברה שנקראית STARVIEW

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #3 

אם זה לחדר, אולי תעשה מסך קבוע DIY :idea:
אגב ראיתי שרשמת 213X213 .....אם זה לסרטים אתה צריך מסך ביחס 16:9
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

עוד כמה שאלות, אתה לא יכול למקם את המקרן קרוב יותר? צריך עוצמת הארה חזקה למרחק כזה.
מה מרחק הישיבה שלך?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

טוב אם זה יעלה יותר בקנה מידה כזה אז כנראה שמתיחה יצא מכלל האפשרויות.
לענות על השאלות-
1)DIY זה לא כל כך בא בחשבון כי אני טוב בעיקר בקטע של תוכנות ומחשבים אבל ממש לא בקטעים של לשפץ את הבית ולקדוח אני פשוט רוצה מסך שיותקן וזהו.
אני יכול למקם את המקרן כעיקרון באיזה מרחק שאני רוצה מ0 עד 5 מטר, אבל הבעיה היחידה שכאשר המקרן יורד מהתקרה הוא לא 100% ישר מהתקרה כלומר צריך להטות אותו למטה אם אתה רוצה שהוא יקרין למטה אם לסדר שהוא ירד בערך מטר מהתקרה שזה גם אפשרי פשוט נראה לי ייראה מוזר אבל אפשרי וזה לא יפריע אני מניח לאנשים ללכת בחדר...
העוצמת הארה זה 2600 ANSI
מרחק הישיבה? אני רואה מהמיטה אז גם בערך 4 וחצי מטר מהמסך ואם אני יושב אז יותר לכיוון 3 מטר
עריכה:
ואיזה חברות אתם כן מכירים שאפשר לקנות מהם מסכים ידניים במחירים סבירים?
עריכה 2:
וחיפשתי מסכים 16:9 וכולם מתחילים מרמת מחירים מאוד גבוהה, וגם כבר במחיר הזה יש כאלה שהם חשמליים, אין 16:9 ידני במחיר נמוך יותר?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

2600 ANSI זה המון, זה מקרן מצגות?
אתה צריך לראות איך התמונה ממרחק הקרנה כזה, שלא תהיה כהה.
אני חושב שכל מקרן יכול להקרין מהתקרה, אתה מתקין אותו הפוך, אבל חכה לעוד אנשים שיאשרו זאת....
8)

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

לא אתה צודק לחבר שלי יש את זה ושלו הפוך.
לא נראה לי שהוא למצגות...
זה רע?

יש לו 1:2000 CONTRAST
2600 ANSI LUMENS
NR 1024X768
MAX 1280X1024
יש לו COMPONENT וDVI אבל לא HDMI
והוא תומך ב720P ו1080I
והוא 2 סנטימטר DLP.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”