גברי מדיסון לדעתי קוראים לסדרה בעברית (משודרת ב-HOT).
בגדול מדובר על סדרה של AMC (רשת כבלים אמריקאית שאני בד"כ לא מת על מרכולתה).
הסדרה היא על סוף שנות החמישים והמעבר לשנות השישים במנהטן. מדובר על משרד פרסום בגודל בינוני והתמקדות בפעילות בתוך ומחוץ למשרד. הפוקוס הוא על התרבות האמריקאית האידאליסטית דרך המשקפיים של עולם הפרסום.
התקופה מעניינת במיוחד, מדובר על תקופת הבגרות של ה-BABY BOOMERS, המשפחות אידאליות והגברים שתקנים וחסונים. לאט לאט מבצבצת תמונה מאוד לא מחמיאה על התרבות הזו, על הריקנות והחפציות שבה, על היחסים בינו לבינה, התרבות המשרדית והרקע המאוד מוזר של גיבוריה.
גיבור הסדרה הוא דונלד דרייפר אשר בהתחלה נראה כמו גבר אידאלי, חכם ושנון, גיבור מלחמת קוריאה ובכלל - גבר כל אמריקאי עם שני ילדים ואישה בלונדינית שקטה, רכב יוקרתי ובית בפרברים. עם הזמן לומדים להכיר את תפיסת העולם שלו, הבגידות שלו וההתנהלות הבעייתית שלו בעבר ובהווה. כך גם אשתו, הפסיכולוג שלה, הפקידות השונות במשרד, השותפים ועוד אין ספור דמויות.
אין כאן דמויות משנה, כולם חשובים וכולם מקבלים התייחסות ראוייה. המחשבות של הדמויות, המבטים שלהם, והכי חשוב הדברים שהם לא אומרים זה לזה (למשל ההומוסקסואליות המודחקת של אחת הדמויות, הבעיות הזוגיות, המלחמה של כולם להתקדם ובמיוחד של הדמות בשם "DUCK" בעונה השניה).
הכל מוביל לכדי סדרת מופית שצריך לראות בשביל להאמין. העלילה עצמה פחות קריטית, הדברים שמדהימים אותך הם הדברים שבצד הכביש. אותי הפיל למשל הפרק שבו משפחת דרייפר יוצאת לפיקניק והבעל זורק את הפחית בגן ומשאירים את כל הזבל מאחוריהם. בעונה הראשונה (האמת שאפילו בפרק הראשון) פוגע בך כל נושא העישון ושתיית האלכוהול ישר בפרצוף (הם מעשנים בשירותים, במיטה, במטוס). קשה לך לפעמים להבין אם מדובר בבדיחה או שהם רצינים... לדוגמא, בחור ששותה ומעשן חוטף התקפת לב באחד הפרקים ומתלונן מתוך מיטת החולים שלו שהוא שתה המון שמנת ואכל המון חמאה בהמלצת רופאיו, האם הוא התלוצץ או שהיה רציני.
הדרך שהדמויות והעלילה נוגעת בכל האספקטים של ההוויה האמריקאית, החל מלידה, משפחה, גירושין, בגידה, הפלה, אונס, קומוניזם, סכנת מלחמה, הומוסקסואליות ועוד אלף דברים פשוט מדהימה ומפעימה בכל פעם מחדש.
סוף העונה הראשונה הסתיים בהפתעה גמורה ובתפנית מעולה בעלילה.
כך גם בעונה השניה, התפנית היא כל כך פתאומית וכל כך היתה מול הפנים שלא ראינו אותה פשוט...
העונה הראשונה טובה מהשניה, אך גם בשניה יש לא מעט התפתחויות מעניינות, בעיקר בכל הנושא של הגזענות המובנית בתרבות האמריקאית ובכל הנוגע לדברים שקרו בתקופת JFK (ההפגנות בעד שוויון זכויות וכו').
למי שפספס, מומלץ בחום. אני אישית מחכה בחוסר סבלנות מופגנת לעונה השלישית.
ראיתי את שתי העונות ברצף כאילו היו רצף של סרטים (3-4 ביום). מדובר על 12-13 פרקים לעונה וזה לא משעמם לרגע, גם כשהגיבורים על המסך משועממים...
MAD MEN
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אני אומר שבגדול קשה למצוא שם דברים שאני אוהב, אכן BREAKING BAD ו-MAD MEN הם הברקות. בתור ילד (גדלתי בארה"ב בפרברי NJ) אני זוכר את הרשת הזו בתור מכה...
אגב, הם מחדשים לא רק את MAD MEN אלא גם את הסדרה האלמותית THE PRISONER, כך שיש בהחלט למה לצפות בקיץ 2009.
אגב, הם מחדשים לא רק את MAD MEN אלא גם את הסדרה האלמותית THE PRISONER, כך שיש בהחלט למה לצפות בקיץ 2009.