שאלות על קניית רמקולים (התאמות, יד שניה וכו)
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לאחר שהתחדשתי בדירה חדשה, טלויזיה חדשה ורסיבר ישן, חסרים לי רק רמקולים עכשיו. החלטתי לבחון גם את הקניה מיד שניה, למרות שלרוב אני מעדיף חדש. הרסיבר שלי הוא HK245, השימושים הם בערך 70% סרטים 30% מוזיקה.. אז ככה:
1. איך בעצם אני בוחן רמקול יד שניה? מה יכולות להיות הבעיות שבו?
2. התאמה בין רמקולים - מה חשוב פה (סנטר, סאב, האחוריים וכו).
3. הSETUP אצלי הוא במרחב של כ3X3, עם ספה שצמודה לקיר. במקרה כזה יש המלצות ספציפיות לרמקולים אחוריים? הרי הם בעצם יימצאו מעל הראש של הצופה.
תודה וחג שמח
1. איך בעצם אני בוחן רמקול יד שניה? מה יכולות להיות הבעיות שבו?
2. התאמה בין רמקולים - מה חשוב פה (סנטר, סאב, האחוריים וכו).
3. הSETUP אצלי הוא במרחב של כ3X3, עם ספה שצמודה לקיר. במקרה כזה יש המלצות ספציפיות לרמקולים אחוריים? הרי הם בעצם יימצאו מעל הראש של הצופה.
תודה וחג שמח
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
2. העדיפות העיקרית - שכל הרמקולים יהיו מאותה הסידרה (ולפחות מאותה חברה) - כדי שתהיה תאימות בגוון הצליל בינהם.
3. תנסה למצוא (שיהיה בהצלחה) רמקולים ביפולריים או קואדפולריים (נראה לי שתמצא רק חדשים).
1. תסתכל על המצב החיצוני שלו - שאין דפיקות וכד', עדיף גם שתראה את הסביבה שהאדם חי בה - תוריד את הגריל - תראה שהכל מתחת נראה טוב.
ובנוסף תאזין להם - ותגביר - כדי לבדוק שאין איזה רעשים לא ברורים ואו סימנים אחרים לנזק - וגם כדי לדעת אם אתה אוהב את הסאונד שלהם.
3. תנסה למצוא (שיהיה בהצלחה) רמקולים ביפולריים או קואדפולריים (נראה לי שתמצא רק חדשים).
1. תסתכל על המצב החיצוני שלו - שאין דפיקות וכד', עדיף גם שתראה את הסביבה שהאדם חי בה - תוריד את הגריל - תראה שהכל מתחת נראה טוב.
ובנוסף תאזין להם - ותגביר - כדי לבדוק שאין איזה רעשים לא ברורים ואו סימנים אחרים לנזק - וגם כדי לדעת אם אתה אוהב את הסאונד שלהם.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לגבי הבדיקה הבנתי.
לגבי האחוריים - ההבדל בין הביפולריים/קוואד לבין רמקולים רגילים משמעותי? אם כן, לשלב זוג אחוריים חדשים עם קדמיים + סנטר אחרים, זה חסרון גדול?
לגבי האחוריים - ההבדל בין הביפולריים/קוואד לבין רמקולים רגילים משמעותי? אם כן, לשלב זוג אחוריים חדשים עם קדמיים + סנטר אחרים, זה חסרון גדול?