התלבטות בקניית טלוויזית LCD לשימוש במשחקים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב לכולם, וחג פסח שמח.

אני לא יודע אם יצא לחלקכם לקרוא את הביקורות שלי על משחקי הוידאו החדשים (בעיקר לפלייסטיישן 3), בכל מקרה אני עומד לפני קניית טלוויזת LCD לחדר שלי ורציתי לשמוע המלצות. אני לא חושב שגודל של למעלה מ-32 אינץ' לחדר זה נכון, לכן הגודל שמעניין אותי הוא 32.

מהנתונים שיש לי ומשיחות שערכתי בנושא, הבנתי שאין טעם להתעסק עם FHD בגדלים האלה, מה גם שההבדלים (אם בכלל), מינורים. מבין הדגמים שהמליצו לי עליהם (מלבד דגמי סוני בראוויה שאני לא בטוח שאני רוצה לקנות), נמצאים דגמים של חברת סמסונג (אם אני לא טועה A450), ושל שארפ (אין לי את השם המדויק של הדגם). הבנתי שהיתרון בטלוויזיות של שארפ מלבד איכות המוצר הטובה, הוא שמקבלים עשר שנים אחריות.

השימוש העיקרי שלי יהיה למשחקי וידאו (פלייסטיישן 3 ואולי קונסולות עתידיות נוספות), מהבדיקה שלי היום, הקונסולה נראית נהדר ברזולוצית HD ואיתה כמובן גם סרטי הבלו ריי. מעבר לזה יש לי שידורי טלווייזה של YES (לא מאמין שאקנה את חבילת ה-HD) והבנתי שהם עדיפים במידה על אלו של הוט (בנושא איכות התמונה).

לגבי המחיר אני דיי גמיש אבל לא הולך לשלם מעל 5000 לטלוויזה של 32 (משהו בסביבות 3-3.5 יהיה סביר בעיניי).

אשמח לשמוע את המלצותכם,

תודה רבה מראש,

אורן נתן.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

סליחה על ההקפצה אבל מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

תודה רבה.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה רבה על התשובה,

האם יש אלטרנטיבות נוספות ובמה יתרונה של סוני על שאר החברות?

והאם באמת אין משקל ל-FHD בגודל של 32 אינץ'?

תודה רבה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

יש יתרון במיוחד אם אתה עומד במרחק של מטר מהמסך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

מה שמרטין מתכוון הוא שכושר ההפרדה של העין האנושית לא מספיק טוב כדי להבדיל בין 768 ל 1080 שורות במרחק שהוא יותר ממטר מהמסך.

היתרון היחיד עבורך שיש לטלוויזיות בתקן HD Ready 1080p הוא שהן מסוגלות לקבל Native Resolution ללא עיוות או מתיחה ולא מגבילות אותך ל 720P או 1080P בלבד. זה טוב בעיקר אם אתה מתחבר למחשב ורוצה לראות את שולחן העבודה בשלמותו וללא עיוותים אבל זה חסר כל ערך עבור צפיה בשידורים רגילים ולמשחקים של קונסולות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

Catskinner כתב:מה שמרטין מתכוון הוא שכושר ההפרדה של העין האנושית לא מספיק טוב כדי להבדיל בין 768 ל 1080 שורות במרחק שהוא יותר ממטר מהמסך.
...
רק כדי לדייק - זה נכון במסכים קטנים (כמו "32).
במסך "50, למשל, ניתן בהחלט להבחין בהבדלים ממרחק גדול יותר (האופטימלי - 2 מטר).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #8 

קודם תגדיר את גודל החדר אם מרחק הצפייה אינו עולה על 2.5 מטר "32 בהחלט מספקת.
לא בטוח שאתה צריך FULL HD אבל ב-HD READY יש לדאוג כי המסך שתקנה תומך ב-1080P אם תרצה לחבר משחקי HD.
חברת שרפ ירדה מ-10 שנות אחריות ונותנת שלוש שנים אחריות החל מתחילת השנה-לידיעתך.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה לכולם על התשובות,

עקרונית, המרחק הוא באמת בסביבות השני מטר (הבעיה העיקרית שמנעה מנעה ממני לקנות טלוויזיה חדשה לחדר היא שאני רוצה לעשות שיפוץ כללי). הקטע של ה-FHD בגודל של 32 (אני יודע שבגדלים, גדולים יותר, ההבדל ניכר בעין), מעניין אותי מאחר ועדיין אני רוצה לנצל את הבלו ריי בצורה מלאה (למרות שמה שראיתי על הטלוויזיה של שארפ סיפק אותי לחלוטין).

תודה רבה על כל העזרה.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

צהריים טובים לכולם,

אז אני כבר עברתי לשלב בו אני יודע על איזה דגם אתם ממליצים לי (32V4200 של סוני), אבל מאחר ואני רוצה ללכת לחנות ולראות אותם מול העניים, האם אפשר לקבל המלצות לדגמים נוספים (אולי של שארפ\סמסונג).

הגודל המירבי לחדר הוא 32 ואין לי כוונה לקנות טלוויזיה גדולה יותר מאחר וגם כך יש לי בעיה של מקום.

תודה רבה על הכל.

Traklin
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 190
שם מלא: ליאור א.
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #11 

אם זה מסך 32
ואתה יושב שני מטר ממנו...אין צורך מיוחד ל FHD לא תרגיש..

תקרא בפורום יש המון המלצות של לקוחות שרכשו סמסונג,
המחליפה של הסוני כבר המליצו עליה פה

חשוב לראות בעין בשורה התחתונה...זה לא נגמר במפרט כתוב..
טרקלין חשמל באינטרנט
www.traklin.co.il

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

בוקר טוב לכולם,

טוב אתמול הלכתי למספר חנויות להתרשם מהטלוויזות השונות, הנציגים עצמם המליצו לי על דגמים אחרים מלבד האלה שבאתי לראות.

הם המליצו לי על טלוויזיה של פיליפס בעלות של 5000 ומשהו בטענה שהיא הכי מתאימה למשחקים ויש לה מעבד תמונה אקטיבי (לא זוכר את השם המדויק) שמתאים את ההגדרות השונות לפי התצוגה על המסך, בנוסף היא משדרת בתדר של מאה הרץ.

את הטלוויזיה של סוני שהמלצתם לי עליה, לא ראיתי בתצוגה ונאמר לי בחנות ביג בוקס שמדובר בדגם ישן ויש עכשיו דגם חדש יותר (V5000 אם אני זוכר נכון), את האמת לא התלהבתי ממנו.

ההתלבטות שלי כרגע לפחות היא בין הסמסונג A450 לבין השארפ 32D44, השאלה מה הם עדיפה, לאיזה חברה שירות טוב יותר ובקיצור מאיזה טלוויזיה אני יפיק את המיטב.

בנוסף, הבנתי שהתקנה בגדלים האלה עולה סכום של 200 שקלים (לפעמים יותר), וניתן להרכיב את המכשיר לבד (עם הידע המתאים כמובן), השאלה אם שווה ללכת על זה, מאחר והמיקום הנוכחי עשוי להיות זמני ואין לי אינטרס לשלם מספר פעמים על התקנות. ואם אפשר גם המלצות למתקני תלייה, זה יהיה מצוין.

תודה רבה.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #13 

orenmj2 כתב: הם המליצו לי על טלוויזיה של פיליפס בעלות של 5000 ומשהו בטענה שהיא הכי מתאימה למשחקים ויש לה מעבד תמונה אקטיבי (לא זוכר את השם המדויק) שמתאים את ההגדרות השונות לפי התצוגה על המסך, בנוסף היא משדרת בתדר של מאה הרץ.
...
רק צא מנקודת הנחה שכל עיבוד תמונה והכפלת תדרים זה משהו שכמעט לא רלוונטי עבור המשחקים ולמעשה רק מזיק: הם מייצרים delay שפוגע בזמן התגובה שלך במשחק, ומשחקים בHD גם ככה נראים טוב באופן טבעי על מסך HD, מציגים עד 60 פריימים לשניה, ולא צריכים עיבוד תמונה שיפחית רעשים וכדומה.

orenmj2 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

ומה לגבי התקנה אישית?

והאם לא אתאכזב מהדגם של הסמסונג (בהשוואה לשארפ ולסוני).

האם גם הוא יכול לתת אות של FHD (לא NATIVE)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”