הצעה לסידור מחדש של פורומים באתר
הי
אני חבר באתר לא מעט זמן ואני חושב שהגיע הזמן לסידור מחדש
אני לרוב נכנס למחשבים סלוניים ושם זה כמו ג'ונגל , הודעות על חומרה תוכנה ושאר
אפשר לסדר את הפורומים בצורה יותר הגיונית שמי שרוצה לשאול שאלה ידע לאיזה פורום ללכת ,אני למשל מאד רוצה לעזור אבל משום שיש כל כך הרבה שאלות במגוון נושאים רובם חומרה אני לא יכול לעזור ולכן לא טורח לקרוא אותם או לגלול לראות איפה יש שאלה כן רלוונטית.
אני חושב שזה מתבקש שיהיה פורום למדיה פורטל , למדיה סנטר וכולי , אין סיבה שמי שכבר קיבל החלטה באיזו תוכנה הוא משתמש יהיה מוצף בהודעות לא קשורות .
מה דעתכם ?
אני חבר באתר לא מעט זמן ואני חושב שהגיע הזמן לסידור מחדש
אני לרוב נכנס למחשבים סלוניים ושם זה כמו ג'ונגל , הודעות על חומרה תוכנה ושאר
אפשר לסדר את הפורומים בצורה יותר הגיונית שמי שרוצה לשאול שאלה ידע לאיזה פורום ללכת ,אני למשל מאד רוצה לעזור אבל משום שיש כל כך הרבה שאלות במגוון נושאים רובם חומרה אני לא יכול לעזור ולכן לא טורח לקרוא אותם או לגלול לראות איפה יש שאלה כן רלוונטית.
אני חושב שזה מתבקש שיהיה פורום למדיה פורטל , למדיה סנטר וכולי , אין סיבה שמי שכבר קיבל החלטה באיזו תוכנה הוא משתמש יהיה מוצף בהודעות לא קשורות .
מה דעתכם ?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני נגד, ואסביר:
אני מנהל פורום באתר הכתום, אחד מפורומי המחשבים.
התחום הזה מפוצל שם על כ"כ הרבה פורומים, שכאשר גולש חדש מגיע - הסיכוי שהוא יפרסם את השאלה שלו בפורום המתאים כ"כ נמוך, שהרבה מאוד מהתשובות בפורום שלי ובפורומי המחשבים האחרים הן "עבור לפורום...".
אם יפצלו את פורום לֹ ל 5 פורומים (למשל - עבור: חומרה, MCE, XBMC, media portal ושאלות כלליות) - אני מבטיח לך שכגולש ותיק יהיה לך נוח, אבל שואל חדש לא באמת יידע איפה לשאול את השאלה שלו...
מה למשל אם הוא רוצה לשאול על שילוב בין תוכנות? על השוואה ביניהן? על התאמה של תוכנה מסוימת לחומרה מסוימת?
או על בניית מפרט כך שיתאים אידיאלית לתוכנה אחת (זה חומרה או שזה התוכנה?)
אני מנהל פורום באתר הכתום, אחד מפורומי המחשבים.
התחום הזה מפוצל שם על כ"כ הרבה פורומים, שכאשר גולש חדש מגיע - הסיכוי שהוא יפרסם את השאלה שלו בפורום המתאים כ"כ נמוך, שהרבה מאוד מהתשובות בפורום שלי ובפורומי המחשבים האחרים הן "עבור לפורום...".
אם יפצלו את פורום לֹ ל 5 פורומים (למשל - עבור: חומרה, MCE, XBMC, media portal ושאלות כלליות) - אני מבטיח לך שכגולש ותיק יהיה לך נוח, אבל שואל חדש לא באמת יידע איפה לשאול את השאלה שלו...
מה למשל אם הוא רוצה לשאול על שילוב בין תוכנות? על השוואה ביניהן? על התאמה של תוכנה מסוימת לחומרה מסוימת?
או על בניית מפרט כך שיתאים אידיאלית לתוכנה אחת (זה חומרה או שזה התוכנה?)
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
רעיון עם פלוסים ומינוסים
פלוסים - כמו שאמרת, הכוונה נכונה יותר של אנשים, וחיפוש מידע נוח יותר בתת-הפורום
מינוסים -
לא יתקבל מענה לשאלות בכמות כמו שעכשיו (למשל אדם הנכנס רק לפורום של מדיה פורטל, אך גם מבין בחומרה, ולא יעזור למי שנכנס לפורום החומרה... וחבל)
לא יתקיים "סיעור מוחין", יצא לי לראות המון אנשים בפורום שהיו נעולים על תוכנה מסויימת ,אך עקב דיון סוער ותגובות של אנשים שלא בהכרך קשורים, שינו את דעתם.
פלוסים - כמו שאמרת, הכוונה נכונה יותר של אנשים, וחיפוש מידע נוח יותר בתת-הפורום
מינוסים -
לא יתקבל מענה לשאלות בכמות כמו שעכשיו (למשל אדם הנכנס רק לפורום של מדיה פורטל, אך גם מבין בחומרה, ולא יעזור למי שנכנס לפורום החומרה... וחבל)
לא יתקיים "סיעור מוחין", יצא לי לראות המון אנשים בפורום שהיו נעולים על תוכנה מסויימת ,אך עקב דיון סוער ותגובות של אנשים שלא בהכרך קשורים, שינו את דעתם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מסכים עם קודמי. עדיף להשאיר פורום אחד עבור HTPC, גם חומרה וגם תוכנה, כי אלה דברים שקשורים אחד לשני באופן הדוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לפחות הפרדה של חומרה תוכנה
לא הגיוני לראות פוסטים של מפרטים ביחד עם תוויקים לתוכנות פשוט המון רעש
אני מבין את הנקודות של סיעור מוחין וכולי ולכן אני מציע לפחות תוכנה חומרה
אני לא מסכים שהם הדוקים - כשאני בניתי מחשב לא ידעתי שאשתמש בויסטה (הייתי די נעול על XP) ובטח לא ידעתי שאעבור למדיה פורטל (בשבוע האחרון
) ולכן אני לא חושב שמארזים , לוחות כרטיסים וכולי רלוונטים פה .
הרבה שאלות שלי מתפספסות בגלל שמישהו הקפיץ איזה שירשור על חומרה .
דעתי
לא הגיוני לראות פוסטים של מפרטים ביחד עם תוויקים לתוכנות פשוט המון רעש
אני מבין את הנקודות של סיעור מוחין וכולי ולכן אני מציע לפחות תוכנה חומרה
אני לא מסכים שהם הדוקים - כשאני בניתי מחשב לא ידעתי שאשתמש בויסטה (הייתי די נעול על XP) ובטח לא ידעתי שאעבור למדיה פורטל (בשבוע האחרון
הרבה שאלות שלי מתפספסות בגלל שמישהו הקפיץ איזה שירשור על חומרה .
דעתי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי - ומה עם שאלה על תוכנה המיועדת לחומרה, או ההפך?
דוגמא -
"אני רוצה לקנות כרטיס הקלטה שיעבוד עם התוכנה..." - מתאים לפורום חומרה?
"איזה תוכנת הקלטה מתאימה לכרטיס..."? - מתאים לפורום תוכנה?
קו הגבול מאוד עמום - ויש הרבה תומכים שדווקא כן מבינים בשני התחומים.
דוגמא -
"אני רוצה לקנות כרטיס הקלטה שיעבוד עם התוכנה..." - מתאים לפורום חומרה?
"איזה תוכנת הקלטה מתאימה לכרטיס..."? - מתאים לפורום תוכנה?
קו הגבול מאוד עמום - ויש הרבה תומכים שדווקא כן מבינים בשני התחומים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
נושא פיצול של פורומים הוא דבר שפעמים רבות גורר אנשים לגישה של בעד ונגד.
דעתי היא פשוטה.
1. זה חייבת להיות החלטה של מנהלי הפורום (קרי: דרון וקלוד)
2. אם יש תחושה של עודף שרשורים בפורום כלשהו, קרי: ששרשורים חדשים ביום תופסים יותר ממחצית העמוד שבו, כנראה שיש מקום לפצל.
3. לדעתי אנחנו די קרובים לנקודה שבה כדאי יהיה לחשוב בכיוון, אבל עדיין אנחנו לא שם.
דעתי היא פשוטה.
1. זה חייבת להיות החלטה של מנהלי הפורום (קרי: דרון וקלוד)
2. אם יש תחושה של עודף שרשורים בפורום כלשהו, קרי: ששרשורים חדשים ביום תופסים יותר ממחצית העמוד שבו, כנראה שיש מקום לפצל.
3. לדעתי אנחנו די קרובים לנקודה שבה כדאי יהיה לחשוב בכיוון, אבל עדיין אנחנו לא שם.
אני מסכים עם כולם...אבל !!!
יש צדק בטענתו של פותח השירשור..
המצב היום הוא כמעט בלתי אפשרי..
מצד שני פיצול לתתי פורום רבים יבלבל, ואנשים לא ימצאו ידיים ורגליים, ולכן ההצעה שלי פשוטה...
כן לעשות פיצול, אבל רק ל2 ..
מחשבים - תוכנה ומחשבים חומרה..זהו!!
הכי פשוט והכי קל.
חג שמח לכולם.
המצב היום הוא כמעט בלתי אפשרי..
מצד שני פיצול לתתי פורום רבים יבלבל, ואנשים לא ימצאו ידיים ורגליים, ולכן ההצעה שלי פשוטה...
כן לעשות פיצול, אבל רק ל2 ..
מחשבים - תוכנה ומחשבים חומרה..זהו!!
הכי פשוט והכי קל.
חג שמח לכולם.
לדעתי הפתרון הנכון הוא מילות מפתח, שלדעתי התוכנה של הפורום לא תומכת בזה.
כך שכל מי שכותב הודעה יתייג אותה לפי מילות מפתח, למשל: "תוכנה", "XBMC".
וכל מי שמחפש לעזור יבצע סינון של ההודעות על פי מילות המפתח שהוא מעוניין לתת עזרה לגביהם.
כך שכל מי שכותב הודעה יתייג אותה לפי מילות מפתח, למשל: "תוכנה", "XBMC".
וכל מי שמחפש לעזור יבצע סינון של ההודעות על פי מילות המפתח שהוא מעוניין לתת עזרה לגביהם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הדעה האישית שלי על פיצול הפורום ל HTPC היא שלילית מאוד. לדעתי זה גורם לפיזור המידע ביותר מידי תת קטגוריות ובכלל זה מתאים רק כשיש היררכיה ברורה וידועה של נושאים. מה לעשות שתחום האודיו ווידאו בכלל ו HTPC בפרט הוא לא כזה המאפשר סידור של הנושאים למשבצות ברורות.
מה שכן, צריך לשפר את החיפוש כדי שיציג את נושאי השרשורים באופן ברור ולא סתם ימלא מסך אחר מסך בהודעות הבודדות המרכיבות אותם.
מה שכן, צריך לשפר את החיפוש כדי שיציג את נושאי השרשורים באופן ברור ולא סתם ימלא מסך אחר מסך בהודעות הבודדות המרכיבות אותם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.