הקלטת שידורים דיגיטליים.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
hareldv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, שמי הראל ואני חדש בפורום.
קורא כבר הרבה זמן את המאמרים שלכם והמדריכים שעוזרים לי מאוד !
אז קודם כל תודה על הכל!

אשמח אם תוכלו לעזור לי בדבר הבא:
שמעתי שבקיץ אמורים להתחיל לשדר מספר ערוצים מצומצם (1, 2, 10, 99) בשיטה הדיגיטלית, שנחשבת לאיכותית יותר.

רציתי לדעת אם אני אקנה כרטיס טלויזיה דיגיטלית ואוכל להקליט את השידורים האלו דיגיטלית (לא אנלוגית).

אם הדבר אפשרי, אשמח להמלצות לכרטיס טלויזיה כלשהו שתומך בתקן.
אם לא, יש סיבה שאין אפשרות להקליט את השידורים דיגיטלית?

עוד משהו...אם יש לי כרטיס של הוט (שמכניסים לממיר) חוקי. יש אפשרות לחבר אותו למחשב ולהפוך את המחשב לממיר בעצם, ולהקליט דרכו דיגיטלית?

תודה מראש :)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך כרטיס DVB-T

את הכרטיס של הוט אי אפשר להכניס למחשב. אבל אפשר לחבר כבל ולהקליט בצורה אנלוגית

hareldv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

asaf23 כתב:אתה צריך כרטיס DVB-T

את הכרטיס של הוט אי אפשר להכניס למחשב. אבל אפשר לחבר כבל ולהקליט בצורה אנלוגית
...
אין איזושהי דרך להקליט דיגיטלית?
בלי ממיר HOT. מצידי שיהיה רק ערוץ 2 וההקלטה תתבצע דרך הנקודה שבקיר...
כי שמעתי שזה יהיה מעין טלויזיה "חופשית" והתכנים יקודדו ב-H264, משמע איכות טובה יותר.
הכרטיס הבא מתאים לתקן שיבוא בישראל?: http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/ove ... nameid=315

ראיתי שב-Yes כבר אפשר אפילו להקליט ערוצים מוצפנים: http://www.hometheater.co.il/article014 ... %D7%99-Yes
אין דבר כזה גם ל-HOT? כי יש קבוצת שחרור ברשת שהקליטה מ-HOT ב-HD.

ועוד דבר אחרון:
יש אפשרות למשל להקליט רק את הסרט עצמו ללא הכתוביות ב-HOT?

hareldv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

הקפצה.
כנראה שאני רוכש את הכרטיס היום, אז אני צריך עצות מהמומחים :wink:

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

hareldv,

עד כמה שידוע לי, אין פתרון דומה למה שיש ל-YES עבור HOT. לגבי קבוצות השחרור, שני דברים:
1. מה שהם עושים זה לא חוקי. אני מדבר לא על עצם ההקלטה, אלא על הפצת החומר המוקלט ברשת.
2. הם יכולים להקליט תוכניות HD גם באמצעות כרטיס HD PVR של HAUPPAUGE שהוא כרטיס HD אנלוגי עם כניסות COMPONENT.
לגבי הקלטה ללא הכתוביות, זה די פשוט:
1. אם אפשר להקליט את זרם ה-DVB הגולמי, אז הכתוביות מופרדות בתת-זרם נפרד ולכן אפשר להיפטר מהן בקלות. להיפך, הבעיה היותר מורכבת היא למצוא נגן מולטימדיה שכן יודע להציג אותן כמו שצריך.
2. אם מקליטים מהממיר, בין ב-SD או ב-HD, אפשר פשוט לכבות את הצגת הכתוביות בהגדרות של הממיר.

hareldv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

mpogr כתב:hareldv,

עד כמה שידוע לי, אין פתרון דומה למה שיש ל-YES עבור HOT. לגבי קבוצות השחרור, שני דברים:
1. מה שהם עושים זה לא חוקי. אני מדבר לא על עצם ההקלטה, אלא על הפצת החומר המוקלט ברשת.
2. הם יכולים להקליט תוכניות HD גם באמצעות כרטיס HD PVR של HAUPPAUGE שהוא כרטיס HD אנלוגי עם כניסות COMPONENT.
לגבי הקלטה ללא הכתוביות, זה די פשוט:
1. אם אפשר להקליט את זרם ה-DVB הגולמי, אז הכתוביות מופרדות בתת-זרם נפרד ולכן אפשר להיפטר מהן בקלות. להיפך, הבעיה היותר מורכבת היא למצוא נגן מולטימדיה שכן יודע להציג אותן כמו שצריך.
2. אם מקליטים מהממיר, בין ב-SD או ב-HD, אפשר פשוט לכבות את הצגת הכתוביות בהגדרות של הממיר.
...
אני מודע לכך שעצם ההפצה של התוכנית באינטרנט אינה חוקית, אבל לפי מה ששמעתי הם מקליטים דרך "קורא כרטיסים חכם", כמו בשיטה של יס.

ועוד משהו, גם שמוגדר בממיר "כתוביות - ללא", כל הערוצים ממשיכים לשדר עם הכתוביות.
אוף! מעצבנים ההוט האלה.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

hareldv,

אני חושב שהקלטה כזאת עם הכרטיס החכם אפשרית ב-HOT רק באיזורים מסויימים, בהתאם לחברת הכבלים ה"היסטורית" שהייתה באותו האיזור לפני מיזוג כל החברות ל-HOT. הם כנראה עדיין משתמשים בהצפנה הקודמת באיזורים האלה.
למיטב ידיעתי, אין פתרון כזה לרוב האיזורים של HOT בהם משתמשים בהצפנת NDS.
אם אתה מכיר את החברה שמקליטים בצורה כזאת, צור איתם קשר ותברר את הפרטים הטכניים. אם באמת מדובר בפתרון עובד, אני אשמח להתאים את התוכנה שלי עבור SAGE כך שתדע לעבוד גם עם HOT, כמובן, לשימושים חוקיים בלבד.

hareldv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

mpogr כתב:hareldv,

אני חושב שהקלטה כזאת עם הכרטיס החכם אפשרית ב-HOT רק באיזורים מסויימים, בהתאם לחברת הכבלים ה"היסטורית" שהייתה באותו האיזור לפני מיזוג כל החברות ל-HOT. הם כנראה עדיין משתמשים בהצפנה הקודמת באיזורים האלה.
למיטב ידיעתי, אין פתרון כזה לרוב האיזורים של HOT בהם משתמשים בהצפנת NDS.
אם אתה מכיר את החברה שמקליטים בצורה כזאת, צור איתם קשר ותברר את הפרטים הטכניים. אם באמת מדובר בפתרון עובד, אני אשמח להתאים את התוכנה שלי עבור SAGE כך שתדע לעבוד גם עם HOT, כמובן, לשימושים חוקיים בלבד.
...
אין אפשרות ליצור איתם קשר...

טוב, תודה בכל מקרה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”