לבנות RCA לבד

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום , אני מעוניין לבנות כבל RCA לבד ממוליך כסף בעובי 2 מ''מ עם 3 שכבות של בידוד מטורף , זהו כבל RF במקור שמשתמשים בו במטוסים להעברת מידע בין מקומות עם מינימום הפרעה , הדברים האלה מעבירים מידע עד 18GHZ ללא נפילות ועולים כמה אלפי דולרים למטר .
יש לי גישה לכבלים אלה .
חשבתי שהם יהיו RCA מצויין ומאוד איכותי . השאלה שלי היא איפה אני יכול לקנות ראשים RCA איכותיים מכסף ... או לא מכסף אבל שיהיו איכותיים מאוד מבלי להזמין מחו"ל .

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

יש לך תמונה של הכבל (בלי הבידוד)?
תקע RCA יש בסנטרוניקס - מסוג Neutric, או בחו"ל...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

Diforce כתב:שלום , אני מעוניין לבנות כבל RCA לבד ממוליך כסף בעובי 2 מ''מ עם 3 שכבות של בידוד מטורף , זהו כבל RF במקור שמשתמשים בו במטוסים להעברת מידע בין מקומות עם מינימום הפרעה , הדברים האלה מעבירים מידע עד 18GHZ ללא נפילות ועולים כמה אלפי דולרים למטר .
יש לי גישה לכבלים אלה .
חשבתי שהם יהיו RCA מצויין ומאוד איכותי . השאלה שלי היא איפה אני יכול לקנות ראשים RCA איכותיים מכסף ... או לא מכסף אבל שיהיו איכותיים מאוד מבלי להזמין מחו"ל .
...
כל חנות של חלקי חילוף ורכיבים לרמקולים מוכרת ראשים של RCA ברמות שונות...
אשמח לשמוע את התוצאה, אולי נפתח ביחד חברה לכבלים :) ...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #5 

Diforce,
תוכל להציג תמונה של הכבל ואולי לפרט בכמה מילים באיזה מטוס נעשה בו שימוש?
במקרה יש לי קשר משפחתי לעולם התעופה ואני ממש לא מכיר כבלים בעלות כזאת שנעשה בהם שימוש.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

אלפי דולר למטר כבל ???!!!
גם אם הכבל יהיה בנוי עם מערכת קירור לאפס מעלות קלווין לדרגת סופר מוליך לא צריך לעלות מחיר כזה.
נראה לי שאני אכנס לעיסקי הכבלים לאודיו... :D
יש המון פוטנציאל למכור כאן דברים הזויים, לשוק האודיופילי... 8O

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #7 

ariekarp,
אלפי $ שמוציאים על כבלים בשוק האודיופילי - זה בטוח נכון, אך פותח השרשור מדבר על כך ששוק התעופה מוציא כאלו סכומים על כבל, זה כבר משונה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

בזמנו היה לאמריקאים תקן בשם tempest לציוד שהיה אמור לעמוד ב EMP פרץ הקרינה האלקטרומגנטית של פיצוץ גרעיני. בטח יש להם משהו דומה גם היום. הכבלים שהיו בשימוש היו מאוד עבים ומסוככים, אבל זה לכשעצמו לא גרם להם לעלות אלפי דולרים למטר (אפילו כשאנחנו מדברים על מדינה שייצרה מברג באלפי דולרים בשביל המעבורת) ולא אומר שהם יתאימו להעברת אודיו או ווידאו בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

כבל שמיועד להעביר תדרים גבוהים, לא בהכרח שהוא יעיל לתדרים הנמוכים וזה תלוי בעיקר במבנה המסורג של הסיכוך, לכן הייתי בודק את נתוני הכבל לפני כן. כבלים להעברת DATA בתדר גבוה לא בהכרח מתאימים לאודיו. זה בערך כמו לקחת גלבו (WAVEGUIDE) עבור אודיו.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #10 

למיטב ידיעתי TEMPEST מתעסק עם מניעת ציתותים לקרינת רקע אלקטרומגנטית, ולא בעמידות בפני EMP.
ללא בידוד מתאים ניתן היה בזמנו לצותת למסכי מחשב ע"י קליטת קרינה מה- CRT ולשחזר מה מוצג על המסך, ומה מוקלד עם המקלדת

http://en.wikipedia.org/wiki/TEMPEST
.
Catskinner כתב:בזמנו היה לאמריקאים תקן בשם tempest לציוד שהיה אמור לעמוד ב EMP פרץ הקרינה האלקטרומגנטית של פיצוץ גרעיני. בטח יש להם משהו דומה גם היום. הכבלים שהיו בשימוש היו מאוד עבים ומסוככים, אבל זה לכשעצמו לא גרם להם לעלות אלפי דולרים למטר (אפילו כשאנחנו מדברים על מדינה שייצרה מברג באלפי דולרים בשביל המעבורת) ולא אומר שהם יתאימו להעברת אודיו או ווידאו בבית.
...

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #11 

את אף אף אחד לא מטרידה העובדה שמישהו רושם בפורום ציבורי "שיש לו גישה לציוד של אלפי דולרים" ? אם מנקים את "המסביב" לי לפחות זה נשמע כמו עובד בנק שאומר: "יש לי גישה לשטרות דולרים בשווי של אלפי דולרים - איזה כבל טוב אפשר לקנות עם זה ? "

אני כמובן לא רוצה להיכנס למעשים הפרטיים של כל אחד (וזה אף לא ראוי) ומה גם שתמיד יש את האופצייה שמדובר במשהו שלא הבנתי טוב (אולי ציוד באלפי דולרים שנזרק או אושר לשימוש עקב X Y Z). לא שגם יש לי ממש בעייה עם זה, אבל לפחות איך שזה נשמע כרגע - לי אישית יש בעייה שזה כתוב בפורום ציבורי אותו קוראים אלפי אנשים שמקבלים רעיונות ומעשירים את הידע.

שוב, אני לא יודע מה באמת הסיפור (שמראש נשמע מוזר) ולא טוען שום דבר, רק איך שזה נראה כרגע - מאוד צורם לי בעין ולדעתי לא מתאים לכתיבה במקום ציבורי שאנשים למדים ממנו, אולי הבהרות יפיגו את "חששי".

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

על זה נאמר "הנייר סובל הכל"

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #13 

BRK, אתה מה זה צודק.
אישית לא נתתי את הדעת לרצף המילים "יש לי גישה", מה שיותר משך את תשומת ליבי זה ה"אלפי דולר למטר".
עכשיו שהצבעת על זה, אין ספק שהעיניין נשמע רע...
אני מקווה שלחבר הפורום יש הסבר מרגיע ל "יש לי גישה",
מקווה שדברים כאלה נמצאים בשוליים ועדיין רוב האוכלוסיה נורמטיבית וישרה.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #14 

לקחתם את זה קשה :lol:

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אוקיי ,בלי קשר למה שאני עושה ועם מה אני מתעסק ,אני רק אגיד שיש לזה שימוש במטוסי קרב F16 ,ופשוט גורמים בכירים מעדיפים לזרוק לפח כבלים שלא עוברים בדיקה .
זאת אומרת יש נפילות ב 18GHZ וסטיות קלות ,אז פשוט מחליפים את כל הכבל וזורקים את הישן לפח ,לא לוקחים סיכונים.

וכן הם עולים הון תועפות . תכף אצלם ואעלה למחשב .

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #16 

כל שימוש בציוד של צהל לא ראוי ויכול לגרום למעשה פלילי.ידוע שהצבא רוכש ציוד הכי יקר שייש וזה מגיע מכיס האזרחים בכל מקרה.

Diforce פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

הנה מספר תמונות .
יש לכבל 4 רמות סיכוך עד כמה שאני רואה ,יש את הסיביי ניילון השחורים האלה מבחוץ , יש מין גומי צהוב שקוף למחצה כזה ,מתחתיו יש סיביי אלומיניום ( או שזה גם כסף .. ) דקים כאלה שעוטפים כנראה טפלון בצורת גומי מאוד דביק לבן כזה מה שמחזיק את המוליך עצמו שהוא בעובי של 2 מ"מ והוא יחסית מאוד קשה לעיקום ... מאוד מבריק , אני מאמין שזה כסף מה זה עוד יכול להיות ...

זורו44 אתה יכול לחסוך ממני את הנאומים שלך בבקשה .
מבלי לפרט מה אני בדיוק עושה בחיל האויר ,אני רק אומר שיש לי גישה חוקית ליחסית הרבה מטרים של הכבל הזה שהוא "כיוויכול" פגום ... כמו שאני אומר יש סטיות ממש מינוריות בתדרים אולטרה גבוהים כמו ירידה מ 18GHZ ל 16 GHZ , הכבלים האלה כמו כל המערכות במטוס קרב עוברות בדיקות חוזרות ונישנות כי לא לוקחים סיכונים . לא מתקנים אותם מחליפים אותם ואת הישנים שומרים . אני לוקח אותם , לעזעזל האחראי שלי מביא לי אותם ללא שום בעיה ,אז בבקשה אם אפשר להתרכז בנושא מבלי להשמיץ אותי אודה לכם מאוד .

תכנסו ללינקים ותגדילו את התמונה אני לא יודע איך להראות את זה פה :)

http://img19.imageshack.us/my.php?image=photo0415c.jpg
http://img18.imageshack.us/my.php?image=photo0424.jpg
http://img16.imageshack.us/my.php?image=photo0426.jpg

אם מישהו מעוניין אני יכול להביא מחיר מדוייק ,אמרו לי שזה עולה כ 1400 דולר למטר ואין לאף אחד אינטרס לשקר לי .

nimmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

אני אקח ארבע..

שליחה #18 

באורך 1 מטר !! :D

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

נראה נחמד :) הייתי אומר שזה אוברקיל מטורף וגם נראה קריעת ת#ת להלביש עליו תקע RCA (אפשר בכלל להלחים את זה??), אבל אני לא רואה שום סיבה למה זה לא יעבוד...

ולגבי התגובה הצדקנית של שימוש בציוד צה"ל, כותב ההודעה כנראה לא מודע לכמות המטורפת של ציוד בשווי מליוני דולרים שמושלכת מדי שנה ע"י צה"ל - סיבוב קצר בג'אנק-יארד ימחיש את זה.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #20 

יש פתרון פשוט ומקצועי בעזרת כבל RG6 שבשימוש חברות הלווין -כבלים,ללא הלחמות.מקצועי עם קונקטורום מקצועיים.
בושה שייש מצדד בשימוש ציוד צהלי (n)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”