שלום חברים
אני נהנה מזה זמן מה מהגיגי הפורום וזו פעם ראשונה שאני כותב.
רציתי לבקש את המלצתכם בנושא הבא:
אני "מת" לשדרג את המערכת שלי וכרגע רק הזדמניות יד שניה באים בחשבון.
כרגע אני בוחן לקנות מגבר rxv800 או rxv3200
ורמקולים cerwin vega e710 (רציתי יותר אך זה מה יש כסף ).
אני בעיקר (70%) שומע סטריאו והשאר קולנוע.
סלון בינוני בגודלו.
אשמח לשמוע המלצתכם בענין.
תודה,
אפי.
אם בעיקר אתה שומע סטיראו אז עדיף שתשקיע יותר ברמקולים מאשר ברסיבר אלא אם הרמקולים שציינת כבר שמעת אותם ואהבת, לכן כדאי לחלק את התקציב הכולל 3500 כך שבסביבות ה 1200 ילכו לרסיבר ( אפשא למצוא דברים סבירים ביד שנייה ) והשאר לרמקולים.
תראה אין בעיה לזרוק דגמים וגם אם תבדוק בשירשורים קודמים הם מפוצצים בשמות ודגמים הבעיה היא מה יש בלוחות יד שנייה, תבדוק ותראה מה יש להציע, דרך אגב יש את הרסיבר הבסיסי של דנון שהוא טוב מאוד לטעמי עולה בסביבות ה 1500 שח אם אין משהו אטרקטיבי ביד שנייה שווה ללכת עליו, בקשר לרמקולים אני מאמין שאפשר למצוא ביד שנייה דברים טובים.
הלכתי לשמוע אותם...
נשמעים בסדר ונראים במצב טוב !
מחר אלך לשמוע את ה- rxv800
הבעיה...שאפשר לשמוע אותם יחד רק בבית.
עופרצפריר, למה אתה לא אוהב אותם ?
Mentally, יש לי כבר 5 רמקולים, אך הם זולים ולא איכותים. חשבתי, להחליף את ה-3 הקדמים כדי לעלות ברמה.
והאמת, אחרי ששעמתי את ה-sub של cerwin עושה חשק עצום להחליף את ה-sub גם כן.
האם שמעת רמקולים נוספים מלבד CERWIN VEGA ואם כן אז אילו?
במידה ואינך יכול לשמוע את 2 הדגמים הספציפיים יחד, הנך יכול ללכת ולשמוע את הרמקולים הנ"ל עם הגברה דומה (דגמים מקבילים מאותה החברה) ולהפך במידה והמגבר הזה עוד נמכר היכן שהוא.
אני מסכים עם לירון. הדגם הבסיסי של דנון הוא מומלץ ביותר, דגם 1705. הוא סוף דגם ואתה יכול למצוא אותו כמעט בכל חנות סטריאו למכירה מתצוגה במחירים טובים. ה- 710 זה דגם ממש עתיק, עם באס מנופח, אבל אם אהבת אז אשרך. לדעתי תבדוק את מה שמנטאלי הציע לך- B&W 602 הוא דגם נציל ובמחיר של 2000 ש"ח נשמע טוב... הוא גם יעבוד לא רע עם הדנון. גם אם ננעלת- שווה בדיקה. בהצלחה.
תשמע רוק עם רמקולים אחרים ותבין מה האתה הולך להפסיד
סתם שתדע.... כשבחנתי רמקולים בשבילי, האזנתי במספר דיי גדול של סגנונות מוסיקה... כולל רוק, METAL, PROGRESSIVE ROCK ועוד... ה-CERWIN VEGA פשוט לא היו טובים... מה שכן הבאס שלהם מורגש עם הבטן:).... חוץ מזה סתם...
לגבי ה-B&W - הם בד"כ רכים ברוק.... ולא כולם אוהבים את זה.....
נערך לאחרונה על ידי satantin ב 07/01/2006 3:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
כרגע שמעתי מהזדמניות רק את ה -vega. לא שמעתי את ה- b&w, נראה לי שאחפש אותם.
אני לא נעול עדין, אך לעומת זו אני "להוט" לשדרג את המערכת, ולפעמים במצבים אלו לוקחים החלטות לא נכוכונות, לכן ביקשתי את המלצתכם.
אגב, לא שמעתי מילה על yamaha (רסיבר).
אני מבין שהדעה הכללית היא לגבי denon.
אך הם דגמים יקרים משמעותית.
ה- B&W מעט רכים ברוק, אבל זה מאוד יפה כך.... בסופו של דבר תיקח את מה שאהבת לשמוע, בשורה תחתונה זה הולך להיות אצלך בבית ואתה תיקח רק מה שאהבת. הסיבה שה-סרוין לא נחשב לרמקול אודיופילי, היא לא רק בגלל הצליל שיוצא ממנו, אלא גם מחיר-תועלת. הוא נחשב לרמקול שמתומחר יקר מדי יחסית לתועלת שלו. תעשה את השיקולים שלך.
אחת הסיבות שחשבתי לכיוון ה cerwin היא ה-וופר. אני אוהב בסים. וראיתי שב- cerwin וופרים גדולים מאוד (10,12,15).
איזה עוד רמקולים עם בס עמוק, רך ומשמעותי ?