Waltz With Bashir - הסרט הישראלי הראשון בפורמט Blu-ray
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
Waltz With Bashir (ואלס עם באשיר), הינו הסרט הישראלי הראשון אשר יוצא בפורמט Blu-ray.
הסרט הינו סרט אנימציה אשר מנסה לשחזר מאורעות ממלחמת לבנון בעזרת מפגש עם חברים.
זכה בפרס גלובוס הזהב בקטגוריית "הסרט הזר הטוב ביותר".
הפסקול הינו בפורמט DTS-HD Master Audio כיאה לפורמט.
לטריילר:
http://7trailers.com/waltz-with-bashir
הסרט הינו סרט אנימציה אשר מנסה לשחזר מאורעות ממלחמת לבנון בעזרת מפגש עם חברים.
זכה בפרס גלובוס הזהב בקטגוריית "הסרט הזר הטוב ביותר".
הפסקול הינו בפורמט DTS-HD Master Audio כיאה לפורמט.
לטריילר:
http://7trailers.com/waltz-with-bashir
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא ידעתי לאיזה מהשירשורים של "ואלס עם באשיר" לכתוב... אז זה זכה 
אתמול ראיתי סוף סוף את הסרט בבלו ריי.
נתחיל טכנית: הסרט נראה ונשמע מעולה! ממש כיף לראות סרט ישראלי שמבחינה הפקתית נראה ומרגיש "קולנוע" אמיתי. לראות את הסרט ב HD על מסך גדול זה חוויה. הכל מרגיש גדול מהחיים וזה נפלא.
על הסרט:
גם כאן יש לי רק מילים טובות. אני ממש אוהבתי את הסרט. אהבתי את החוויה שהוא מעביר את הצופה. אהבתי שיש שימוש בקצת הומור ושהאנימציה נותנת לחוויות של הדמויות ניחוח של "פנטזיה". ואז, שהסרט מגיע לסופו, מקבלים איזה בעיטה חזקה בבטן. מזמן לא רציתי לצעוק או לבכות כל כך חזק אחרי הסרט.
על המסביב:
לי היה את המזל (ואני מתייחס לזה כמזל) לעשות שירות צבאי שלא כלל "לכלוך". כל מה שאני מכיר מהצבא, במובן האפי של החוויה, הוא דרך סיפורים של חברים ודרך קולנוע, ספרות, חדשות וכו'. בכל מקרה, דבר אחד תמיד היה לי ברור: מלחמה היא דבר מלוכלך ומלחמה היא דבר נורא. אני לא נכנס לשאלות כמו האם היא הכרחית או האם יש דרך לעשות אותה נכון או לא. זה גדול ממני לדיון הזה.
הסרט הזה פתח לי מחשבה מפחידה על החברה בישראל: אנחנו חיים בטראומה תמידית. מסתובבים בינינו אנשים, ממש ביום יום שלנו, שחולמים בלילה על הכלבים שהם הרגו, על אנשים שהם הרגו ועל סבל שעוטף אותם. ואני חושב שלא משנה כמה המחלמה או המבצע "מוצדק" או "הכרחי" לביטחון או ההתרעה של המדינה, לנפש האדם אין את היכולת להתמודד עם "לכלוך" וחוויות כאלה. בנוסף, אני גם מבין למה אנשים שחווים את חוויות המלחמה האלה מגיבים באופן כל כך חזק וקיצוני שהם שומעים דעות שהופכות את החוויה שלהם למיותרת, זה הופך את הסבל וההקרבה שלהם למיותרים ואני חושב שאין דבר יותר כואב מזה, להרגיש שהעול שאתה סוחב איתך ביום יום הוא עול מיותר או חלילה טעות.
אני חושב ש"ואלס עם באשיר" עם סרט מעולה וחובת צפייה.
אתמול ראיתי סוף סוף את הסרט בבלו ריי.
נתחיל טכנית: הסרט נראה ונשמע מעולה! ממש כיף לראות סרט ישראלי שמבחינה הפקתית נראה ומרגיש "קולנוע" אמיתי. לראות את הסרט ב HD על מסך גדול זה חוויה. הכל מרגיש גדול מהחיים וזה נפלא.
על הסרט:
גם כאן יש לי רק מילים טובות. אני ממש אוהבתי את הסרט. אהבתי את החוויה שהוא מעביר את הצופה. אהבתי שיש שימוש בקצת הומור ושהאנימציה נותנת לחוויות של הדמויות ניחוח של "פנטזיה". ואז, שהסרט מגיע לסופו, מקבלים איזה בעיטה חזקה בבטן. מזמן לא רציתי לצעוק או לבכות כל כך חזק אחרי הסרט.
על המסביב:
לי היה את המזל (ואני מתייחס לזה כמזל) לעשות שירות צבאי שלא כלל "לכלוך". כל מה שאני מכיר מהצבא, במובן האפי של החוויה, הוא דרך סיפורים של חברים ודרך קולנוע, ספרות, חדשות וכו'. בכל מקרה, דבר אחד תמיד היה לי ברור: מלחמה היא דבר מלוכלך ומלחמה היא דבר נורא. אני לא נכנס לשאלות כמו האם היא הכרחית או האם יש דרך לעשות אותה נכון או לא. זה גדול ממני לדיון הזה.
הסרט הזה פתח לי מחשבה מפחידה על החברה בישראל: אנחנו חיים בטראומה תמידית. מסתובבים בינינו אנשים, ממש ביום יום שלנו, שחולמים בלילה על הכלבים שהם הרגו, על אנשים שהם הרגו ועל סבל שעוטף אותם. ואני חושב שלא משנה כמה המחלמה או המבצע "מוצדק" או "הכרחי" לביטחון או ההתרעה של המדינה, לנפש האדם אין את היכולת להתמודד עם "לכלוך" וחוויות כאלה. בנוסף, אני גם מבין למה אנשים שחווים את חוויות המלחמה האלה מגיבים באופן כל כך חזק וקיצוני שהם שומעים דעות שהופכות את החוויה שלהם למיותרת, זה הופך את הסבל וההקרבה שלהם למיותרים ואני חושב שאין דבר יותר כואב מזה, להרגיש שהעול שאתה סוחב איתך ביום יום הוא עול מיותר או חלילה טעות.
אני חושב ש"ואלס עם באשיר" עם סרט מעולה וחובת צפייה.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
nadavck, החברה בישראל חיה בטראומה, האומה היהודית נרדפת מאז שהיא קיימת, מקופת הבבלים/רומאים, הפוגרומים ברוסיה ואיזשהו ארוע קטן בשנות ה 30/40 באירופה, כמה נסיונות השמדה ע"י שכנינו כאן, הפגזות של הסורים/חיזבאללה, ואי אלו פיגועי טרור לאורך עשרות שנים, טו-ניים-א-פיו כמו שנאמר.
אז טוב שהבלוריי הספציפי הזה פתח לך את המחשבה הזו...
אז טוב שהבלוריי הספציפי הזה פתח לך את המחשבה הזו...