הצעה לפיתרון הצגת תמונות ממוזערות לבעלי סטרימרים
שלום לכולם,
לא מצאתי בפורום מדריך או שרשור בנושא, לכן החלטתי לפרסם פיתרון שניסיתי בהצלחה:
כידוע, myiHome מאפשרת הצגה של תמונות המוזרמות דרך הרשת למזרימדיה כתמונות ממוזערות - (thumbnails). אך כאשר צופים בתמונות מדיסק חיצוני / פנימי / FLASH רואים רשימה של שמות קבצים, ויש ללחוץ על שם הקובץ על מנת לראות את התמונה.
בנוסף, הדפדוף איטי להחריד.
מצאתי תוכנה שמקבלת רשימה של קבצי תמונות ויוצרת עמודי HTML מעוצבים הכוללים תפריט עם התמונות הממוזערות, כך שניתן לנווט בו ולבחור בהצגת תמונה רצויה.
התוכנה די פשוטה לתפעול וכוללת גם אפשרויות כמו קביעת עיצוב הדף, מספר התמונות בשורות ובעמודות בתפריט שנוצר ועוד.
בנגן הNMT נוכל ללחוץ על קובץ הHTML שהיא יוצרת ונקבל את התמונות שלנו בתצוגה מקדימה ובעיצוב נעים לעין.
לאלו שיודעים HTML, ישנה אפשרות לערוך את הTEMPLATES אשר מגיעים עם התוכנה וליצור תפריטים על פי השינויים.
תוכלו לראות דוגמא פשוטה בלינק הבא:
http://www.exisoftware.com/thumbnail_ge ... index.html
(זה נראה הרבה יותר טוב בHDX, אם יהיה ביקוש אני אפרסם תמונות כשאסיים עם התהליך)
את התוכנה ניתן להוריד מכאן: (גירסת ניסיון אשר לא מגבילה יותר מדי את השימוש)
http://www.exisoftware.com/download.html
בחרו ב- "Extreme Thumbnail Generator"
בהתחלה יש לאפיין את התפריט הרצוי ולבצע את השינויים הדרושים כולל הגדרה של גודל התמונה הממוזערת וגודל התמונה המלאה שתוצג (תלוי ברזולוציה של הטלויזיה איתה אתם עובדים). לאחר שהגעתם לתבנית רצויה תוכלו לשמור אותה ולהשתמש בה לשאר אלבומי התמונות באופן סדרתי כך שהעבודה הקשה היא רק בהתחלה.
הניווט בתפריט שנוצר מהיר בהרבה מהניווט המובנה בHDX או דרך ה-myiHome.
תהנו, לירן.
לא מצאתי בפורום מדריך או שרשור בנושא, לכן החלטתי לפרסם פיתרון שניסיתי בהצלחה:
כידוע, myiHome מאפשרת הצגה של תמונות המוזרמות דרך הרשת למזרימדיה כתמונות ממוזערות - (thumbnails). אך כאשר צופים בתמונות מדיסק חיצוני / פנימי / FLASH רואים רשימה של שמות קבצים, ויש ללחוץ על שם הקובץ על מנת לראות את התמונה.
בנוסף, הדפדוף איטי להחריד.
מצאתי תוכנה שמקבלת רשימה של קבצי תמונות ויוצרת עמודי HTML מעוצבים הכוללים תפריט עם התמונות הממוזערות, כך שניתן לנווט בו ולבחור בהצגת תמונה רצויה.
התוכנה די פשוטה לתפעול וכוללת גם אפשרויות כמו קביעת עיצוב הדף, מספר התמונות בשורות ובעמודות בתפריט שנוצר ועוד.
בנגן הNMT נוכל ללחוץ על קובץ הHTML שהיא יוצרת ונקבל את התמונות שלנו בתצוגה מקדימה ובעיצוב נעים לעין.
לאלו שיודעים HTML, ישנה אפשרות לערוך את הTEMPLATES אשר מגיעים עם התוכנה וליצור תפריטים על פי השינויים.
תוכלו לראות דוגמא פשוטה בלינק הבא:
http://www.exisoftware.com/thumbnail_ge ... index.html
(זה נראה הרבה יותר טוב בHDX, אם יהיה ביקוש אני אפרסם תמונות כשאסיים עם התהליך)
את התוכנה ניתן להוריד מכאן: (גירסת ניסיון אשר לא מגבילה יותר מדי את השימוש)
http://www.exisoftware.com/download.html
בחרו ב- "Extreme Thumbnail Generator"
בהתחלה יש לאפיין את התפריט הרצוי ולבצע את השינויים הדרושים כולל הגדרה של גודל התמונה הממוזערת וגודל התמונה המלאה שתוצג (תלוי ברזולוציה של הטלויזיה איתה אתם עובדים). לאחר שהגעתם לתבנית רצויה תוכלו לשמור אותה ולהשתמש בה לשאר אלבומי התמונות באופן סדרתי כך שהעבודה הקשה היא רק בהתחלה.
הניווט בתפריט שנוצר מהיר בהרבה מהניווט המובנה בHDX או דרך ה-myiHome.
תהנו, לירן.
יש לי שאלה
איך משתמשים?
נוצרה לי ספריה במחשב בשם GALLERY
בתוכה יש 6 קבצים: FILES, IMAGES, IMGPAGES, THUMBS, INDEX000, INDEX.
מה עושים הלאה ?
תסלח לי על הבורות.
עלי גם להוסיף שהסטרימר שלי הוא HDX1000 גם דיסק פנימי ומחובר לרשת.
אשמח להסבר קצר ממך.
חג שמח
איך משתמשים?
נוצרה לי ספריה במחשב בשם GALLERY
בתוכה יש 6 קבצים: FILES, IMAGES, IMGPAGES, THUMBS, INDEX000, INDEX.
מה עושים הלאה ?
תסלח לי על הבורות.
עלי גם להוסיף שהסטרימר שלי הוא HDX1000 גם דיסק פנימי ומחובר לרשת.
אשמח להסבר קצר ממך.
חג שמח
toxin,
אני אכתוב מדריך ברגע שאסיים ושיהיה לי קצת זמן.
zivelik,
הספרייה מכילה את התמונות המקוריות והתמונות הממוזערות אשר יוצגו בדף הHTML + תוספות להצגה של התפריטים.
קבצי הINDEX הם התפריטים עצמם בעצם, כך שתצטרך לנווט בעזרת הHDX לתיקייה (במקרה שלך GALLERY )
וללחוץ על קובץ הINDEX על מנת להציג את התפריט. במידה והתמונות שבחרת לא נכנסות בעמוד HTML אחד התוכנה מפצלת את התפריט למספר דפים, וכך נוצרים INDEX ממוספרים כגון INDEX000 וכן הלאה. תוכל לעבור לעמודים אלה באמצעות כפתור "הבא" שהתוכנה בונה עבורך.
רק שים לב ששמות התמונות שאתה מוסיף לתוכנה הם באנגלית מאחר והתפריטים שנוצרים לא עובדים עם שמות עבריים.
בהצלחה וחג שמח,
לירן.
אני אכתוב מדריך ברגע שאסיים ושיהיה לי קצת זמן.
zivelik,
הספרייה מכילה את התמונות המקוריות והתמונות הממוזערות אשר יוצגו בדף הHTML + תוספות להצגה של התפריטים.
קבצי הINDEX הם התפריטים עצמם בעצם, כך שתצטרך לנווט בעזרת הHDX לתיקייה (במקרה שלך GALLERY )
וללחוץ על קובץ הINDEX על מנת להציג את התפריט. במידה והתמונות שבחרת לא נכנסות בעמוד HTML אחד התוכנה מפצלת את התפריט למספר דפים, וכך נוצרים INDEX ממוספרים כגון INDEX000 וכן הלאה. תוכל לעבור לעמודים אלה באמצעות כפתור "הבא" שהתוכנה בונה עבורך.
רק שים לב ששמות התמונות שאתה מוסיף לתוכנה הם באנגלית מאחר והתפריטים שנוצרים לא עובדים עם שמות עבריים.
בהצלחה וחג שמח,
לירן.
המיקום של ספריית הGALERY לא משנה,
הספרייה מכילה בתוכה את כל מה שצריך לכן ניתן למקם אותה בכל מקום.
אני לא יודע למה העמוד נתקע לך, אולי בחרת בעיצוב כבד מדי בתוכנה שבונה את התפריט.
תנסה לבחור עיצוב קל ותבחר תמונות פשוטות רק כדי לבדוק שזה עובד לך ומשם תמשיך עם שינוי הגדרות לפי הצורך
הספרייה מכילה בתוכה את כל מה שצריך לכן ניתן למקם אותה בכל מקום.
אני לא יודע למה העמוד נתקע לך, אולי בחרת בעיצוב כבד מדי בתוכנה שבונה את התפריט.
תנסה לבחור עיצוב קל ותבחר תמונות פשוטות רק כדי לבדוק שזה עובד לך ומשם תמשיך עם שינוי הגדרות לפי הצורך
אם אני בוחר דף פתיחה עם תמונות ממוזערות בלבד זה עובד אבל ההעברה מתמונה לתמונה מאוד מסורבל צריך ללחוץ הרבה פעמים עד שהוא עובר על כל אותיות הכותרת ורק אז הוא התקדם ואם רוצים לחזור זה שוב אותו הסיפור אולי המגבלות נובעות מכך שזה לא קנוי
????????
לירן אם הבנתי אותך נכון אז מדובר על האפשרות לראות פוסטר של
הסרט עם תקציר ומשם אפשר גם להפעיל את הסרט?האם זה מה שיש לחבר שלי יואב לוי?
האם יש מדריך מסודר?
תודה
האם יש מדריך מסודר?
תודה