איזה אחוז מההובי שלנו הוא בולשיט?
המגזינים מפרסמים בעיקר ביקורות משבחות ומהללות.
חנויות ממליצות בעיקר על מה שנמכר.
לא היתה התקדמות רצינית ב- 20 שנים האחרונות.
שיקול של Wife Acceptance Factor ועיצוב
הפכו למרכזיים בבחירת המוצר.
האם אתם לא מרגישים שהרבה בתחום הוא בולשיט?
תומר
חנויות ממליצות בעיקר על מה שנמכר.
לא היתה התקדמות רצינית ב- 20 שנים האחרונות.
שיקול של Wife Acceptance Factor ועיצוב
הפכו למרכזיים בבחירת המוצר.
תומר
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
זה לא כל כך נכון!
עובדה שיש היתקדמות אדירה בתחום הקולנוע הביתי .שיטות השידור משדרגות את עצמן במהירות עצומה ויותר מזה הייתי אומר ההפך ,מרוב שהכל מתקדם כל כך מהר אז זה כבר בולשיט .אין את הנשמה של האודיופיל כמו שהייתה פעם היום הכל מסחרי ,משתנה ומה
שתקנה היום מחר הוא כבר ישן.
כלומר ההיתקדמות מהירה ואפילו מידיי!
אתן לך דוגמא : מי שקנה רסיבר לקולנוע ביתי לפני שנה {אל תתפסו אותי בתאריכים}הרסיבר שלו ישן מידיי היום יש כבר שיטות שידור שמכשיר שלפני שנה שנתיים לא תומך בהן..
ברמקולים הסיבה העיקרית שהעיצובים הפכו לחלק בילתי נפרד מהאיכות היא באשמת הצרכן בלבד .אחרי הכל אני משער שגם אתה רוצה רמקול שיראה טוב וגם ישמע טוב, אבל רובנו קודם רואים אחר כך שומעים {מה שתפס אותי בעיין הוא זה שאני אשמע}...
אי לכך ובהתאם לזאת היצרנים לקחו את עיניין העיצוב כאחד מראשי סדר העדיפיות אצל הצרכן המצוי...
עובדה שיש היתקדמות אדירה בתחום הקולנוע הביתי .שיטות השידור משדרגות את עצמן במהירות עצומה ויותר מזה הייתי אומר ההפך ,מרוב שהכל מתקדם כל כך מהר אז זה כבר בולשיט .אין את הנשמה של האודיופיל כמו שהייתה פעם היום הכל מסחרי ,משתנה ומה
שתקנה היום מחר הוא כבר ישן.
כלומר ההיתקדמות מהירה ואפילו מידיי!
אתן לך דוגמא : מי שקנה רסיבר לקולנוע ביתי לפני שנה {אל תתפסו אותי בתאריכים}הרסיבר שלו ישן מידיי היום יש כבר שיטות שידור שמכשיר שלפני שנה שנתיים לא תומך בהן..
ברמקולים הסיבה העיקרית שהעיצובים הפכו לחלק בילתי נפרד מהאיכות היא באשמת הצרכן בלבד .אחרי הכל אני משער שגם אתה רוצה רמקול שיראה טוב וגם ישמע טוב, אבל רובנו קודם רואים אחר כך שומעים {מה שתפס אותי בעיין הוא זה שאני אשמע}...
אי לכך ובהתאם לזאת היצרנים לקחו את עיניין העיצוב כאחד מראשי סדר העדיפיות אצל הצרכן המצוי...
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני חושב שהיית צריך להגביל את ההצהרה הזו לתחום האודיו בלבד.תומרצין כתב:לא היתה התקדמות רצינית ב- 20 שנים האחרונות.
תומר...
כדי לתת קונטרה לנמר על הדוגמא שלו מעולם הוידאו (שנכונה לדעתי),
אפשר למצוא גם היום ציוד HI-END ישן מאוד שעדיין רץ בלוחות היד שניה.
כל מיני מגברי VINTAGE למיניהם, פטיפונים ואפילו רמקולים.
חלק גדול מהם יכול להחליף בכבוד ציוד יחסית חדש.
היה אפילו שרשור לא מזמן על חנות מקוונת שמוכרת ציוד VINTAGE בלבד.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כל הובי, מעצם הגדרתו, מתעסק בבולשיט. הובי זו לא עבודה.
החברויות, הקומרדרי, והעסקת התאים האפורים ב"משהו" שלא קשור להשרדות, נותנים לנו מנוחה ובריחה מהחיים
האמיתיים, נטולי הבולשיט.

החברויות, הקומרדרי, והעסקת התאים האפורים ב"משהו" שלא קשור להשרדות, נותנים לנו מנוחה ובריחה מהחיים
האמיתיים, נטולי הבולשיט.
אכן, הבולשיט חוגג.
זה נכון שהעיצוב השתלט על חיינו. אבל זה לכשעצמו לא דבר רע בכלל. WAF זה גורם מכריע.
אז איפה הבולשיט?
קודם כל צריך לומר שלכל אדם רמת בולשיט שונה שנובעת מאישיותו, אבל בסוף כולנו בני אדם עם פחות או יותר אותן חולשות.
- כולנו, במידה כזאת או אחרת (להלן בכא"א) נניח (רק מעיון באיטרנט), שזוג רמקולים שעולים 6K$ לזוג, טובים יותר מרמקולים שעולים 3K$. זה ממש לא תמיד ככה.
- כולנו עלולים בכא"א ליפול קורבנות לשיווק מתוחכם. לדוגמה BOSE אצל הציבור הרחב נחשבים לרמקולי היי-אנד !?!. לדעתי גם ציבורינו המצומצם עלול ליפול במלכודת השיווק ש"מטמינות" חברות בוטיק למיניהן (בין היתר סתם ע"י Over pricing).
- חשוב לכל אחד בכא"א להיות ייחודי, ולכן אם תעשו חיפוש באתר זה על המלה "אקזוטי" תמצאו נוכחות מכובדת. אקזוטיות עולה כסף.
- אנחנו אנשים שמפחדים בכא"א שהעולם הטכנולוגי יברח לנו. וכך חברות שממציאות מושגים או ראשי-תיבות חדשים זוכות מאתנו לתשומת לב יתרה. טושיבה הפכה את זה לשיטה, וכשאני קורא מפרטים שלהם חצי אני לא מבין. אבל זה מוכר, ואי אפשר להתווכח עם זה.
- על נושא של סמלי סטטוס צריך להרחיב? תראו כמה תגובות יקבל אדם שיספר שקנה/מתענייין ב- B&W802, לעומת אדם שיספר שקנה/מתעניין ב- CERWIN VEGA. יש "מעמדות" בעולמנו ואין ספק שזה נושא שמשפיע על תהליך הקנייה שלנו ואפילו מערפל את יכולת השיפוט שלנו לפעמים (בנושאי איכות).
לסיכום, הקנייה שלנו היא מאוד אמוציונאלית, ובאמוציות יש הרבה בולשיט.
בכיף שלנו
אלעד
אז איפה הבולשיט?
קודם כל צריך לומר שלכל אדם רמת בולשיט שונה שנובעת מאישיותו, אבל בסוף כולנו בני אדם עם פחות או יותר אותן חולשות.
- כולנו, במידה כזאת או אחרת (להלן בכא"א) נניח (רק מעיון באיטרנט), שזוג רמקולים שעולים 6K$ לזוג, טובים יותר מרמקולים שעולים 3K$. זה ממש לא תמיד ככה.
- כולנו עלולים בכא"א ליפול קורבנות לשיווק מתוחכם. לדוגמה BOSE אצל הציבור הרחב נחשבים לרמקולי היי-אנד !?!. לדעתי גם ציבורינו המצומצם עלול ליפול במלכודת השיווק ש"מטמינות" חברות בוטיק למיניהן (בין היתר סתם ע"י Over pricing).
- חשוב לכל אחד בכא"א להיות ייחודי, ולכן אם תעשו חיפוש באתר זה על המלה "אקזוטי" תמצאו נוכחות מכובדת. אקזוטיות עולה כסף.
- אנחנו אנשים שמפחדים בכא"א שהעולם הטכנולוגי יברח לנו. וכך חברות שממציאות מושגים או ראשי-תיבות חדשים זוכות מאתנו לתשומת לב יתרה. טושיבה הפכה את זה לשיטה, וכשאני קורא מפרטים שלהם חצי אני לא מבין. אבל זה מוכר, ואי אפשר להתווכח עם זה.
- על נושא של סמלי סטטוס צריך להרחיב? תראו כמה תגובות יקבל אדם שיספר שקנה/מתענייין ב- B&W802, לעומת אדם שיספר שקנה/מתעניין ב- CERWIN VEGA. יש "מעמדות" בעולמנו ואין ספק שזה נושא שמשפיע על תהליך הקנייה שלנו ואפילו מערפל את יכולת השיפוט שלנו לפעמים (בנושאי איכות).
לסיכום, הקנייה שלנו היא מאוד אמוציונאלית, ובאמוציות יש הרבה בולשיט.
בכיף שלנו
אלעד
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תומרצין,
שאלה יפה שהתשובה עליה קשה מאוד.
מה שלאחד הוא בולשיט, לאחר היא המהות של התחביב (עיין ערך כבלים).
ברגע שהתחביב עבר להיות סוג מסויים של דת (אמונה במשהו ללא צורך בהוכחה), הגבול בין אמת לבולשיט מיתשטש מהר מאוד, תוסיף על זה שהכל מבוסס על משהו שקורה אצל כל אחד בתוך הראש סובייקטיבית ואתה מקבל אין סוף טענות בלתי ניתנות להפרכה - ועל זה התעשיה הזו מושתתת.
אני חושב שהגבול או כמות הבולשיט הוא אישי.
כלומר, לאחד שלא מבין בתחום כלום, כשאני אומר לו כמה השקעתי במערכת - הוא כבר חושב שהכל בולשיט ומערכת מיני ב-1000 ש"ח עושה אותה עבודה.
לאחר, זה ברמה של הגברות שונות.
לאחר, זה ברמה של טראנספורטים וכבלים,
לאחר, זה ברמה של מעמדים למערכת וסוג החומר ממנו עשויים הספייקים,
לאחר, זה ברמה של טוש ירוק על קצה ה-CD וכו'
כלומר, לכל אחד יש את הרף שלו שהוא מוכן לקבל....
שאלה יפה שהתשובה עליה קשה מאוד.
מה שלאחד הוא בולשיט, לאחר היא המהות של התחביב (עיין ערך כבלים).
ברגע שהתחביב עבר להיות סוג מסויים של דת (אמונה במשהו ללא צורך בהוכחה), הגבול בין אמת לבולשיט מיתשטש מהר מאוד, תוסיף על זה שהכל מבוסס על משהו שקורה אצל כל אחד בתוך הראש סובייקטיבית ואתה מקבל אין סוף טענות בלתי ניתנות להפרכה - ועל זה התעשיה הזו מושתתת.
אני חושב שהגבול או כמות הבולשיט הוא אישי.
כלומר, לאחד שלא מבין בתחום כלום, כשאני אומר לו כמה השקעתי במערכת - הוא כבר חושב שהכל בולשיט ומערכת מיני ב-1000 ש"ח עושה אותה עבודה.
לאחר, זה ברמה של הגברות שונות.
לאחר, זה ברמה של טראנספורטים וכבלים,
לאחר, זה ברמה של מעמדים למערכת וסוג החומר ממנו עשויים הספייקים,
לאחר, זה ברמה של טוש ירוק על קצה ה-CD וכו'
כלומר, לכל אחד יש את הרף שלו שהוא מוכן לקבל....
בלי יותר מידי בולשיט (
), הדבר הוא ממש אישי. הרי למי שהנושא ממש לא מעיניינו, הבולשיט הוא ברמה של 100%. מי שזה כל עולמו - רמת הבולשיט מבחינתו שואפת
ל - 0%.
ביניהם יש את כל רמות הביניים בכמות אינסוף. אני בטוח שגם בין חברי ומבקרי אתר נכבד זה,יש רבים שחושבים כי יש רמת בולשיט כזו או אחרת, ובכל זאת האתר עולה כפורח......
אז מה, אנחנו חובבי בולשיט
??
ל - 0%.
ביניהם יש את כל רמות הביניים בכמות אינסוף. אני בטוח שגם בין חברי ומבקרי אתר נכבד זה,יש רבים שחושבים כי יש רמת בולשיט כזו או אחרת, ובכל זאת האתר עולה כפורח......
אז מה, אנחנו חובבי בולשיט
אחי, אנחנו לא בפורום אודיו?tamiral כתב:אני חושב שהיית צריך להגביל את ההצהרה הזו לתחום האודיו בלבד.תומרצין כתב:לא היתה התקדמות רצינית ב- 20 שנים האחרונות.
תומר...
כדי לתת קונטרה לנמר על הדוגמא שלו מעולם הוידאו (שנכונה לדעתי),
אפשר למצוא גם היום ציוד HI-END ישן מאוד שעדיין רץ בלוחות היד שניה.
כל מיני מגברי VINTAGE למיניהם, פטיפונים ואפילו רמקולים.
חלק גדול מהם יכול להחליף בכבוד ציוד יחסית חדש.
היה אפילו שרשור לא מזמן על חנות מקוונת שמוכרת ציוד VINTAGE בלבד....
תומר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חחחח...אתה צעיר אתה...נמר כתב:מרטין !
לא הבנתי את הקטע של טוש ירוק בקצה ה-cd
באמת יש דבר כזה?...
הנה קח כמה טוויקים לשבת....