פרויקט DIY: סאבוופר 15" - התחלה
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
כבר למעלה מחצי שנה אני משתעשע ברעיון לשדרג את הסאב, שמאז ומתמיד היה הנקודה החלשה במערכת שלי. בעבר הנושא לא היה בוער כי היו דברים אחרים בסדר העדיפויות, אבל עכשיו כשכל הציוד בא על מקומו בשלום והכל עובד כמו שצריך, העניין קיבל עדיפות.
לאחר התלבטויות רבות הוחלט על בניה עצמית.
החלטתי לא לקבוע לעצמי תקציב מוגדר מראש אלא פשוט להשתדל שכל הסיפור יהיה נוח לכיס שלי. כלומר, הרעיון הוא לא להתחיל עם דרייבר ב-800$ לדוגמה, ואז לגלות ששאר הדברים נעמדים כל אחד בסכום דומה.
המטרה בסופו של דבר היא לקבל סאב שמצליח להעביר את החוויה היטב בחלל ההאזנה שלי (סלון 36 מ"ר, פתוח למסדרון בצד אחד).
בכל מקרה, כהתחלה רכשתי בהמלצתו של אחד מחברי הפורום את הדרייבר SDX-15 של Creative Sound Solutions:
http://www.creativesound.ca/details.php?model=SDX15
תעריף המשלוח שלהם לישראל היה לא ריאלי עבורי (אם אני זוכר היטב אז זה היה כמו הדרייבר עצמו או אולי יותר. בכל זאת, מדובר בחבילה של כמעט 50 פאונד במשלוח אווירי), לכן השתמשתי בשירות של ushops ושלחתי באמצעות משלוח ימי, מה שהוזיל את העניין משמעותית.
הבניה המתוכננת היא תיבה סגורה בנפח 100 ליטר, כפי שהיצרן ממליץ.
התחלתי סקיצות של תיבה, אבל זה בשלב מאד ראשוני.
בנתיים יש שני דברים שעוד לא החלטתי לגביהם:
1. הגברה - ישנו מגבר BASH 500W של חברת O-Audio (המגבר Class D) שנראה אופציה טובה. האם לדעתכם 500W יספיקו ?
יש לציין שאני לא חולה ווליום, אבל מכוון שמדובר בתיבה סגורה אני לא יודע אם 500W יספיקו.
2. Room Correction.
אני מעוניין שתהיה לי אפשרות לכייל את הסאב בצורה טובה ככל האפשר (כמובן במסגרת התקציב) וכאן יש שתי אופציות:
א. אקווילייזר ידני - יש את הבהרינגר למנייהם - כאן כמובן יש לא מעט עבודה נלוות, וגם מיקרופון שיש להכניס לחישוב.
ב. ה-SVS AS-EQ1 - מדובר ב-Room Correction מבוסס MultiEQ XT של אודיסי.
הפרטים המלאים כאן:
http://www.svsound.com/products-parts-subeq.cfm
זו כמובן חבילה שלמה שכוללת אקווילייזר אוטומטי בלבד (כך זה נראה) עם GUI לחלונות ומיקרופון, אך היא עולה להערכתי סביבות ה-40% יותר מהאופציה הקודמת. מה גם שהיא לא זמינה עדיין ככה שאין ביקורות עליה.
בנוסף, ה-MultiEQ XT ממומש כיום בלא מעט רסיברים. מה בעצם ההבדל בין ה-MultiEQ XT של הרסיברים לבין זה שמוצע כאן מלבד מספר מקומות המדידה האפשריים ?
אשמח לשמוע את דעתכם.
לאחר התלבטויות רבות הוחלט על בניה עצמית.
החלטתי לא לקבוע לעצמי תקציב מוגדר מראש אלא פשוט להשתדל שכל הסיפור יהיה נוח לכיס שלי. כלומר, הרעיון הוא לא להתחיל עם דרייבר ב-800$ לדוגמה, ואז לגלות ששאר הדברים נעמדים כל אחד בסכום דומה.
המטרה בסופו של דבר היא לקבל סאב שמצליח להעביר את החוויה היטב בחלל ההאזנה שלי (סלון 36 מ"ר, פתוח למסדרון בצד אחד).
בכל מקרה, כהתחלה רכשתי בהמלצתו של אחד מחברי הפורום את הדרייבר SDX-15 של Creative Sound Solutions:
http://www.creativesound.ca/details.php?model=SDX15
תעריף המשלוח שלהם לישראל היה לא ריאלי עבורי (אם אני זוכר היטב אז זה היה כמו הדרייבר עצמו או אולי יותר. בכל זאת, מדובר בחבילה של כמעט 50 פאונד במשלוח אווירי), לכן השתמשתי בשירות של ushops ושלחתי באמצעות משלוח ימי, מה שהוזיל את העניין משמעותית.
הבניה המתוכננת היא תיבה סגורה בנפח 100 ליטר, כפי שהיצרן ממליץ.
התחלתי סקיצות של תיבה, אבל זה בשלב מאד ראשוני.
בנתיים יש שני דברים שעוד לא החלטתי לגביהם:
1. הגברה - ישנו מגבר BASH 500W של חברת O-Audio (המגבר Class D) שנראה אופציה טובה. האם לדעתכם 500W יספיקו ?
יש לציין שאני לא חולה ווליום, אבל מכוון שמדובר בתיבה סגורה אני לא יודע אם 500W יספיקו.
2. Room Correction.
אני מעוניין שתהיה לי אפשרות לכייל את הסאב בצורה טובה ככל האפשר (כמובן במסגרת התקציב) וכאן יש שתי אופציות:
א. אקווילייזר ידני - יש את הבהרינגר למנייהם - כאן כמובן יש לא מעט עבודה נלוות, וגם מיקרופון שיש להכניס לחישוב.
ב. ה-SVS AS-EQ1 - מדובר ב-Room Correction מבוסס MultiEQ XT של אודיסי.
הפרטים המלאים כאן:
http://www.svsound.com/products-parts-subeq.cfm
זו כמובן חבילה שלמה שכוללת אקווילייזר אוטומטי בלבד (כך זה נראה) עם GUI לחלונות ומיקרופון, אך היא עולה להערכתי סביבות ה-40% יותר מהאופציה הקודמת. מה גם שהיא לא זמינה עדיין ככה שאין ביקורות עליה.
בנוסף, ה-MultiEQ XT ממומש כיום בלא מעט רסיברים. מה בעצם ההבדל בין ה-MultiEQ XT של הרסיברים לבין זה שמוצע כאן מלבד מספר מקומות המדידה האפשריים ?
אשמח לשמוע את דעתכם.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46354
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
נשמע כמו פרוייקט מעניין.
1. רצוי לשאול את יצרן הדרייברים על ההגברה המספקת.
2. קיים עוד פתרון RC מעט זול יותר אשר ייתכן ויתאים, ה DSPeaker Anti-Mode 8033.
1. רצוי לשאול את יצרן הדרייברים על ההגברה המספקת.
2. קיים עוד פתרון RC מעט זול יותר אשר ייתכן ויתאים, ה DSPeaker Anti-Mode 8033.
בהצלחה
אל תשכח לבנות תיבה "מאסיבית" ככל האפשר.
לגבי RC, יש את ה dspeaker שאני בחנתי בזמנו, יש את ה SVS, את ה SMS של וולודין, ויש כמובן
אקולייזרים ידניים - רק שים לב שאתה רוצה אקולייזר פרמטרי ולא גרפי. ה RC שמגיע ברסיברים
אינו באותה רמה של מכשיר ייעודי.
הסאב אגב, צריך eq בתחום התחתון בלי קשר ל RC.
לגבי RC, יש את ה dspeaker שאני בחנתי בזמנו, יש את ה SVS, את ה SMS של וולודין, ויש כמובן
אקולייזרים ידניים - רק שים לב שאתה רוצה אקולייזר פרמטרי ולא גרפי. ה RC שמגיע ברסיברים
אינו באותה רמה של מכשיר ייעודי.
הסאב אגב, צריך eq בתחום התחתון בלי קשר ל RC.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

בנוגע ל-DSpeaker - אם הבנתי היטב גם כאן מדובר בכיול אוטומטי בלבד.
האם הרסיברים שמשתמשים ב-MultiEQ XT מגיעים עם גרסה חלקית\מותאמת שלו בעוד שכאן מדובר בגרסה יעודית לעניין הסאב ?
אם כן אז במקרה כזה ה-SVS יבצע את ה-EQ הנדרש בתחום התחתון ?
במקרה של ה-SVS, גם רסיברים של דנון ואונקיו מגיעים לדוגמה עם MultiEQ XT של אודיסי. מה זה אומר על ה-SVS בעצם ?ה RC שמגיע ברסיברים אינו באותה רמה של מכשיר ייעודי....
האם הרסיברים שמשתמשים ב-MultiEQ XT מגיעים עם גרסה חלקית\מותאמת שלו בעוד שכאן מדובר בגרסה יעודית לעניין הסאב ?
אם כן אז במקרה כזה ה-SVS יבצע את ה-EQ הנדרש בתחום התחתון ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
המערכת של SVS שונה לגמרי ממה שיש ברסיברים.
לגבי האנטימוד - כן הוא אוטומטי בלבד (אבל לא דורש שום התעסקות, או ציוד נוסף).
לגבי האנטימוד - כן הוא אוטומטי בלבד (אבל לא דורש שום התעסקות, או ציוד נוסף).
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

הבנתי זאת, הכוונה בשאלה היתה האם ה-SVS יתן פתרון מקיף לסאב.
כלומר, שלא יהיה מצב בו ה-SVS מכייל לדוגמה מ-30HZ ומעלה, ואז יוצא שאני צריך להוסיף על זה עוד EQ לתחום של לפני 30HZ.
כלומר, שלא יהיה מצב בו ה-SVS מכייל לדוגמה מ-30HZ ומעלה, ואז יוצא שאני צריך להוסיף על זה עוד EQ לתחום של לפני 30HZ.
ברור שזה פיתרון מקיף (בטח בשביל המחיר הזה). לפני רכישה של דבר כזה בודקים כמובן אם הוא
עונה על הצרכים שלנו.
עונה על הצרכים שלנו.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

OK, והאם לדעתך זה הפתרון הטוב ביותר לנושא או שאפשר להשיג תוצאות עדיפות בעזרת כיול ידני עם אקווילייזר פרמטרי (הם טוענים שהפתרון שלהם עדיף - השאלה כמובן היא מה מידת האחיזה של הטענה הזו במציאות) ?
כיול ידני לגמרי הוא כאב ראש לא קטן, והמכשירים האוטומטיים גם ככה מאפשרים בדר"כ כיול ידני
כאקסטרא לאוטומטי (בדיוק כמו בכל RC). אם אתה לא בטוח, תחכה לביקורות.
כאקסטרא לאוטומטי (בדיוק כמו בכל RC). אם אתה לא בטוח, תחכה לביקורות.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

עדכון:
שוחחתי עם SVS בנוגע למוצר שלהם. עלות המשלוח לישראל היא כ-170$ עד שדה התעופה, או 240$ עד הבית, ככה שמשלוח עם חברה כגון Mustop יחסוך במקרה זה לא מעט כסף.
בנוגע למוצר עצמו - הוא אוטומטי לגמרי, אבל הם טוענים שהוא יענה על כל הצרכים.
שוחחתי עם SVS בנוגע למוצר שלהם. עלות המשלוח לישראל היא כ-170$ עד שדה התעופה, או 240$ עד הבית, ככה שמשלוח עם חברה כגון Mustop יחסוך במקרה זה לא מעט כסף.
בנוגע למוצר עצמו - הוא אוטומטי לגמרי, אבל הם טוענים שהוא יענה על כל הצרכים.