איזה מוזיקה לקחת להדגמה של הרמקולים
-
michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני דווקא לא חושב שכדאי לי לקחת בלוז/ג'ז כי אין שם מספיק כלים.
לדעתי, מוזיקה קלסית תהיה בחירה יותר טובה
שאלה - מה
מרטין: מה הקטע הזה שנדמה לי אמרת שהוא יכול להרוס רמקולים.. אבל בהחלט קטע היה קשה?
לדעתי, מוזיקה קלסית תהיה בחירה יותר טובה
שאלה - מה
מרטין: מה הקטע הזה שנדמה לי אמרת שהוא יכול להרוס רמקולים.. אבל בהחלט קטע היה קשה?
ההמלצות שלי :
הפתיחה לחמישית של מאהלר - מעבר חד ועתיר בכלים בין גבוהים - חצוצורות, לנמוכים - התופים. מציג לך מידית את יכולת המערכת
כרמן/ביזה - הקטעים של הטוראדור והשוק בסביליה - קולות סולו של גברים ונשים, מקהלה ותזמורת מרובת כלים.
הפרק החמישי בתשיעית של בטהוהן - אותו כנ"ל.סולן מקהלה וכל התזמורת.
אבישי
הפתיחה לחמישית של מאהלר - מעבר חד ועתיר בכלים בין גבוהים - חצוצורות, לנמוכים - התופים. מציג לך מידית את יכולת המערכת
כרמן/ביזה - הקטעים של הטוראדור והשוק בסביליה - קולות סולו של גברים ונשים, מקהלה ותזמורת מרובת כלים.
אבישי
-
michael123
- חבר מכור קשה

תודהavis90 כתב:ההמלצות שלי :
אבישי...
רק אם אפשר לתת לי שמות באנגלית וגם אם יש מספר קטלוגי.
אני מניח שזה גם משנה איזה חברה הוציאה לאור את ה-CD/SACD, מי היה מנצח וכו'..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
המוסיקה שאני ממליץ היא מוסיקה שאתה מכיר היטב ומייצגת מה שאתה הולך לשמוע אח"כ אצלך בבית.
לגבי הקטע שהשמעתי לך:
http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... a/Live.htm
רצועה 9 מה-CD השני.
לא אמרתי שזה קטע שהורס רמקולים אלא זה קטע ש"מפרק מערכות" במובן שהוא תובעני ביותר וקל למצוא מערכות שנכשלות בתחומים מסויימים.
יחד עם זאת, גם אם מערכת תיכשל נניח בקטע הזה, זה לא אומר שהיא לא טובה לך.
אם למשל מה שאתה שומע זה סולו כינורות, אז אין לך בעיה בכלל.....
לגבי הקטע שהשמעתי לך:
http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... a/Live.htm
רצועה 9 מה-CD השני.
לא אמרתי שזה קטע שהורס רמקולים אלא זה קטע ש"מפרק מערכות" במובן שהוא תובעני ביותר וקל למצוא מערכות שנכשלות בתחומים מסויימים.
יחד עם זאת, גם אם מערכת תיכשל נניח בקטע הזה, זה לא אומר שהיא לא טובה לך.
אם למשל מה שאתה שומע זה סולו כינורות, אז אין לך בעיה בכלל.....
-
michael123
- חבר מכור קשה

תודה מרטין
זה אכן זה
מה שאני אוהב, זה די מוגבל ואני בדעה שרמולים הם טובים ללא קשר לסוג המוזיקה
גם, הטעם שלי משתנה עם הזמן
זה אכן זה
מה שאני אוהב, זה די מוגבל ואני בדעה שרמולים הם טובים ללא קשר לסוג המוזיקה
גם, הטעם שלי משתנה עם הזמן
מיכאל
מבלי להכנס שוב לויכוח על התאמת רמקולים או מערכת לסוגי המוזיקה השונים....בכל זאת מאחר ואנו לא חיים בעולם מושלם רמקולים X טובים ככל שיהיו עדיין יצטיינו יותר בסוג מוזיקה Y וישמעו בסדר במוזיקה Z ...
גם אם טעמך המוזיקלי משתנה, תבחר את הרמקולים לפי המוזיקה אותה אתה אוהב ונוהג לשמוע כיום...הרמקולים שיצטיינו בסוג המוזיקה שאתה אוהב כיום אלו הרמקולים בשבילך...
אל תתפתה לבחור רמקולים לפי איך שהם מתמודדים עם "קטעי מבחן אודיופיליים" תבחר אותם עם מה שאתה אוהב ורגיל לשמוע...
מבלי להכנס שוב לויכוח על התאמת רמקולים או מערכת לסוגי המוזיקה השונים....בכל זאת מאחר ואנו לא חיים בעולם מושלם רמקולים X טובים ככל שיהיו עדיין יצטיינו יותר בסוג מוזיקה Y וישמעו בסדר במוזיקה Z ...
גם אם טעמך המוזיקלי משתנה, תבחר את הרמקולים לפי המוזיקה אותה אתה אוהב ונוהג לשמוע כיום...הרמקולים שיצטיינו בסוג המוזיקה שאתה אוהב כיום אלו הרמקולים בשבילך...
אל תתפתה לבחור רמקולים לפי איך שהם מתמודדים עם "קטעי מבחן אודיופיליים" תבחר אותם עם מה שאתה אוהב ורגיל לשמוע...
-
michael123
- חבר מכור קשה

לא, בוודאי שהם צריכים להשמע טוב עם מוזיקה שלי
אבל בנוסף - אני מעמיד את הרמקולים "במבחן" יותר קשה.
הדוגמה של מרטין היא מאוד מרשימה, לא פחות מרשימה מהרמקולים שלו אגב
אבל בנוסף - אני מעמיד את הרמקולים "במבחן" יותר קשה.
הדוגמה של מרטין היא מאוד מרשימה, לא פחות מרשימה מהרמקולים שלו אגב
לפי מה שראיתי בפרופיל של מרטין יש לו רמקול לא פראייר בכלל והמחיר בהתאם, אני מודה שלא שמעתי את הרמקול הזה אבל ממה ששמעתי עליו הוא מעולה אבל קפוא!.
אני מציע לך לקחת רק את המוזיקה שאתה שומע, אין טעם בלנסות להפיל את הרמקול, אם אתה שומע רק דיאנה קרל וליאוס ארמסטרונג וזה נשמע טוב יותר מכל רמקול אחר בתקציב שלך אז אין טעם לקחת את החמישית של מאלר ולנסות להפיל את הרמקול.
נניח יש רמקול אחד שעושה את ה5 מעולה אבל נכשל במוזיקה שלך ואחד שעושה את המוזיקה שלך מעולה וב-5 מגמגם, מה תיקח? (אני מקווה שאת זה שעושה את המוזיקה שלך טוב
)
אגב, אל תצפה שרקול ב10000$ יתן לך את אותה התוצאה או תוצאה דומה כמו המערכת של מרטין.
אני מציע לך לקחת רק את המוזיקה שאתה שומע, אין טעם בלנסות להפיל את הרמקול, אם אתה שומע רק דיאנה קרל וליאוס ארמסטרונג וזה נשמע טוב יותר מכל רמקול אחר בתקציב שלך אז אין טעם לקחת את החמישית של מאלר ולנסות להפיל את הרמקול.
נניח יש רמקול אחד שעושה את ה5 מעולה אבל נכשל במוזיקה שלך ואחד שעושה את המוזיקה שלך מעולה וב-5 מגמגם, מה תיקח? (אני מקווה שאת זה שעושה את המוזיקה שלך טוב
אגב, אל תצפה שרקול ב10000$ יתן לך את אותה התוצאה או תוצאה דומה כמו המערכת של מרטין.
-
michael123
- חבר מכור קשה

אני לא אקח רמקול שמגםגםsashakrik כתב:לפי מה שראיתי בפרופיל של מרטין יש לו רמקול לא פראייר בכלל והמחיר בהתאם, אני מודה שלא שמעתי את הרמקול הזה אבל ממה ששמעתי עליו הוא מעולה אבל קפוא!.
נניח יש רמקול אחד שעושה את ה5 מעולה אבל נכשל במוזיקה שלך ואחד שעושה את המוזיקה שלך מעולה וב-5 מגמגם, מה תיקח? (אני מקווה שאת זה שעושה את המוזיקה שלך טוב)
אגב, אל תצפה שרקול ב10000$ יתן לך את אותה התוצאה או תוצאה דומה כמו המערכת של מרטין....
10K USD זה סכום מספיק מכובד כדי לקבל תוצאה יפה עם כל סוג של מוזיקה
(אני מדבר על מחירי חו"ל )
-
michael123
- חבר מכור קשה

guys
אם אפשר תנו לי לינק ל-CD UNIVERSE לקטעים שאתם לטעמכם האישי חושבים שהם רלוונטיים
(בדיוק כמו שמרטין נתן
)
תודה!
אם אפשר תנו לי לינק ל-CD UNIVERSE לקטעים שאתם לטעמכם האישי חושבים שהם רלוונטיים
(בדיוק כמו שמרטין נתן
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
רמקול ב10000$ לא יגמגם בשום סגנון מוזיקה, אבל אל תצפה שהתוצאה מרמקול ב10000$ תיהיה כמו התוצאה של רמקול ב-70000$.michael123 כתב:אני לא אקח רמקול שמגםגםsashakrik כתב:לפי מה שראיתי בפרופיל של מרטין יש לו רמקול לא פראייר בכלל והמחיר בהתאם, אני מודה שלא שמעתי את הרמקול הזה אבל ממה ששמעתי עליו הוא מעולה אבל קפוא!.
נניח יש רמקול אחד שעושה את ה5 מעולה אבל נכשל במוזיקה שלך ואחד שעושה את המוזיקה שלך מעולה וב-5 מגמגם, מה תיקח? (אני מקווה שאת זה שעושה את המוזיקה שלך טוב)
אגב, אל תצפה שרקול ב10000$ יתן לך את אותה התוצאה או תוצאה דומה כמו המערכת של מרטין....
(אני מדבר על מחירי חו"ל )...
מספרים קטלוגיים
בטהובן - DG 457 910-2
כרמן - קאלאס EMI 0724355628121
או טה קנאוה 4144892 decca
מאהלר - decca 4304082
מאהלר - decca 4304082
-
michael123
- חבר מכור קשה

מה זה שייך?sashakrik כתב:רמקול ב10000$ לא יגמגם בשום סגנון מוזיקה, אבל אל תצפה שהתוצאה מרמקול ב10000$ תיהיה כמו התוצאה של רמקול ב-70000$.michael123 כתב:אני לא אקח רמקול שמגםגםsashakrik כתב:לפי מה שראיתי בפרופיל של מרטין יש לו רמקול לא פראייר בכלל והמחיר בהתאם, אני מודה שלא שמעתי את הרמקול הזה אבל ממה ששמעתי עליו הוא מעולה אבל קפוא!.
(אני מדבר על מחירי חו"ל )......
רמקול ב-10K יכול להיות די "נחמד".
אתה יכול להגיד אותו דבר למי שקונה רמקול ב-200K שיש במיליון דולר (של אותה חברה של מרטין למשל).. אז?
עם איזה מוזיקה אתה אישית בודק מערכות?
על מה לשים לב?
מודה מראש על טיפים
-
michael123
- חבר מכור קשה

Re: מספרים קטלוגיים
תודה רבה!avis90 כתב:בטהובן - DG 457 910-2
מאהלר - decca 4304082...
רמקול ב10000$ זה יותר מנחמד..michael123 כתב:מה זה שייך?sashakrik כתב:רמקול ב10000$ לא יגמגם בשום סגנון מוזיקה, אבל אל תצפה שהתוצאה מרמקול ב10000$ תיהיה כמו התוצאה של רמקול ב-70000$.michael123 כתב:אני לא אקח רמקול שמגםגםsashakrik כתב:לפי מה שראיתי בפרופיל של מרטין יש לו רמקול לא פראייר בכלל והמחיר בהתאם, אני מודה שלא שמעתי את הרמקול הזה אבל ממה ששמעתי עליו הוא מעולה אבל קפוא!.
(אני מדבר על מחירי חו"ל )......
רמקול ב-10K יכול להיות די "נחמד".
אתה יכול להגיד אותו דבר למי שקונה רמקול ב-200K שיש במיליון דולר (של אותה חברה של מרטין למשל).. אז?
עם איזה מוזיקה אתה אישית בודק מערכות?
על מה לשים לב?
מודה מראש על טיפים...
איך אני הייתי בודק רמקולים?, אני לוקח איתי 5-6 דיסקים שאני מאוד אוהב ומכיר מאוד טוב ומתחיל לעבור אצל היבואנים ומתרשם.
אחרי סבב כזה אני "מסנן" את הרמקולים שפחות אהבתי וחוזר לשמוע שוב את הרמקולים שכן אהבתי אבל הפעם מבקש מהיבואן שיקדיש לי כמה שעות ומביא איתי הרבה מאוד דיסקים שאני שומע בד"כ (ולא איזה "דיסק בדיקת איכות") ופשוט יושב ושומע ובסוף מחליט מה אני רוצה.
ואת כל זה אתה אומר על רמקולים שלא שמעתsashakrik כתב:להעלב?! זאת ממש לא הייתה הכוונה, יש לך רמקולים מעולים! (שוב לא שמעתי אותם באוזניי אבל יצא לי לשמוע על החברה ממספר אנשים שהתרשמו מאוד).
הכונה שלי בקפוא הייתה שהרמקול הוא שהרמקול "חסר רגש", יש שיקראו לזה "מאוד נכון"....
לצערי, זה מאפיין את הפורומים השונים, אנשים מעבירים ביקורת ומידע על דברים שלא שמעו, ראו או חוו.
גרוע מכך שיש אנשים שלוקחים ברצינות את הביקורות האילו....
ד"א
אולי אתה צודק, אבל תשמע קודם.
-
michael123
- חבר מכור קשה

נכון לעכשיו אני מאזין ל-Wait For Me של Susan Tedeschi
J.J. Cale
Eric Clapton
Keb' Mo'