האם זה נכון שבמסך FULL-HD רואים פחות טוב SD ?
-
tsachi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 110
- שם מלא: tsachi
אני רוצה לרכוש מסך פיוניר לאבי ורציתי לדעת האם זה נכון שבמסך FULL-HD רואים פחות טוב SD ?
רוב התכנים הם SD .
האם כדאי את ה PY800 ?
רוב התכנים הם SD .
האם כדאי את ה PY800 ?
- nadavck
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
אם התכנים הם SD אז תכנה מסך SD.
התכנים אכן יפגעו...
אפשר להשוות את הצפייה בתוכן SD על מסך HD כמו להגדיל את הוידאו למסך מלא שאתה רואה יו-טיוב.
התכנים אכן יפגעו...
אפשר להשוות את הצפייה בתוכן SD על מסך HD כמו להגדיל את הוידאו למסך מלא שאתה רואה יו-טיוב.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
זה נכון חלקית. הדורות הראשונים של מסכי םלסמה שיכלו להציג 1920x1080 היו בעל קונטרסט נמוך יותר ממסכי ה HD Ready ולכן הציגו תמינה פחות טובה בשידורי SD.
הבעיה הספציפית הזו היום לא קיימת יותר והדורות האחרונים של מסכי פלסמה מתוצרת פיונייר ופנסוניק נותנים תמונה מצויינת בשידור SD - יחסית למה שאפשר לקרוא לתמונה מצויינת ברזולוציות השידור האלו.
הבעיה הספציפית הזו היום לא קיימת יותר והדורות האחרונים של מסכי פלסמה מתוצרת פיונייר ופנסוניק נותנים תמונה מצויינת בשידור SD - יחסית למה שאפשר לקרוא לתמונה מצויינת ברזולוציות השידור האלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- guy11
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
דווקא הפנסוניק הזאת מצטיינת בהצגת תכני SD,יותר טוב מרוב הפלזמות HDR.
האיכות תמונה הרבה יותר קשורה לעיבוד תמונה מאשר לרזולוציה של המסך.
האיכות תמונה הרבה יותר קשורה לעיבוד תמונה מאשר לרזולוציה של המסך.
- Traklin
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 190
- שם מלא: ליאור א.
- sgebay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
האם יש חשיבות לעיבוד התמונה של הטלויזיה אם מחברים אותה ישירות לממיר HD? - לדעתי לא מאחר ובמקרה זה עיבוד התמונה של שידורי ה SD נעשה ע"י הממיר ולא ע"י הטלויזיה. מסקנה - אם כבר משקיעים ב PY800 או בפיוניר עדיף שני ממירים אחד רגיל ל-SD ולתת לטלויזיה לעשות את העבודה והשני HD בשביל אותם ערוצי HD.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

מעבד הווידאו של הטלוויזיה פעיל תמיד גם במצב של Exact Scan/Native Resolution.
- sgebay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
מסכים אבל אם אתה מקבל SD לאחר "עיבוד" של הממיר והמרה ל-HD אתה תלוי בעיקר ביכולות הupscale של הממיר, לא?Catskinner כתב:מעבד הווידאו של הטלוויזיה פעיל תמיד גם במצב של Exact Scan/Native Resolution....
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לא בהכרח בגלל ש upscale זה רק חלק אחד ולא תמיד מהותי במכלול התפקידים של מעבד ווידאו שביניהם (ויש עוד): Edge Enhancement, Mosquito and Noise Removal, Gamma Correction.
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
מנסיון אישי : כן , נקודה.tsachi כתב:אני רוצה לרכוש מסך פיוניר לאבי ורציתי לדעת האם זה נכון שבמסך FULL-HD רואים פחות טוב SD ?
רוב התכנים הם SD .
האם כדאי את ה PY800 ?...
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
בלי נקודות ובלי פסיקים
כמו שנאמר פה תלוי במסך וטיב המעבד שלו....
אני יכול להגיד לך שיש מסכי lcd fullhd בשוק ההישראלי שרואים בשידורי sd שלהם ברמה של פלזמה איכותית...
אך כמובן שברובם רואים פחות טוב ממסכי הhd ready, זה גם הגיוני המסך צריך לעשות זום אין כדאי להתאים את השידורים לרזולציה הגבוה שלו.
אין פה כן מוחלט ואין פה לא מוחלט, שתיהיה קצת יותר חכם לגבי על איזה דגמים אתה מחפש נוכל לענות לך יותר לעומק..בעיקרון אבל ככל שהמסך יעלה יותר הוא יותר וורסטאלי...לכל שידור באשר הוא.
אני יכול להגיד לך שיש מסכי lcd fullhd בשוק ההישראלי שרואים בשידורי sd שלהם ברמה של פלזמה איכותית...
אך כמובן שברובם רואים פחות טוב ממסכי הhd ready, זה גם הגיוני המסך צריך לעשות זום אין כדאי להתאים את השידורים לרזולציה הגבוה שלו.
אין פה כן מוחלט ואין פה לא מוחלט, שתיהיה קצת יותר חכם לגבי על איזה דגמים אתה מחפש נוכל לענות לך יותר לעומק..בעיקרון אבל ככל שהמסך יעלה יותר הוא יותר וורסטאלי...לכל שידור באשר הוא.