האם זה נכון שבמסך FULL-HD רואים פחות טוב SD ?
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אם התכנים הם SD אז תכנה מסך SD.
התכנים אכן יפגעו...
אפשר להשוות את הצפייה בתוכן SD על מסך HD כמו להגדיל את הוידאו למסך מלא שאתה רואה יו-טיוב.
התכנים אכן יפגעו...
אפשר להשוות את הצפייה בתוכן SD על מסך HD כמו להגדיל את הוידאו למסך מלא שאתה רואה יו-טיוב.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה נכון חלקית. הדורות הראשונים של מסכי םלסמה שיכלו להציג 1920x1080 היו בעל קונטרסט נמוך יותר ממסכי ה HD Ready ולכן הציגו תמינה פחות טובה בשידורי SD.
הבעיה הספציפית הזו היום לא קיימת יותר והדורות האחרונים של מסכי פלסמה מתוצרת פיונייר ופנסוניק נותנים תמונה מצויינת בשידור SD - יחסית למה שאפשר לקרוא לתמונה מצויינת ברזולוציות השידור האלו.
הבעיה הספציפית הזו היום לא קיימת יותר והדורות האחרונים של מסכי פלסמה מתוצרת פיונייר ופנסוניק נותנים תמונה מצויינת בשידור SD - יחסית למה שאפשר לקרוא לתמונה מצויינת ברזולוציות השידור האלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האם יש חשיבות לעיבוד התמונה של הטלויזיה אם מחברים אותה ישירות לממיר HD? - לדעתי לא מאחר ובמקרה זה עיבוד התמונה של שידורי ה SD נעשה ע"י הממיר ולא ע"י הטלויזיה. מסקנה - אם כבר משקיעים ב PY800 או בפיוניר עדיף שני ממירים אחד רגיל ל-SD ולתת לטלויזיה לעשות את העבודה והשני HD בשביל אותם ערוצי HD.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מעבד הווידאו של הטלוויזיה פעיל תמיד גם במצב של Exact Scan/Native Resolution.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא בהכרח בגלל ש upscale זה רק חלק אחד ולא תמיד מהותי במכלול התפקידים של מעבד ווידאו שביניהם (ויש עוד): Edge Enhancement, Mosquito and Noise Removal, Gamma Correction.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מנסיון אישי : כן , נקודה.tsachi כתב:אני רוצה לרכוש מסך פיוניר לאבי ורציתי לדעת האם זה נכון שבמסך FULL-HD רואים פחות טוב SD ?
רוב התכנים הם SD .
האם כדאי את ה PY800 ?...
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
בלי נקודות ובלי פסיקים
כמו שנאמר פה תלוי במסך וטיב המעבד שלו....
אני יכול להגיד לך שיש מסכי lcd fullhd בשוק ההישראלי שרואים בשידורי sd שלהם ברמה של פלזמה איכותית...
אך כמובן שברובם רואים פחות טוב ממסכי הhd ready, זה גם הגיוני המסך צריך לעשות זום אין כדאי להתאים את השידורים לרזולציה הגבוה שלו.
אין פה כן מוחלט ואין פה לא מוחלט, שתיהיה קצת יותר חכם לגבי על איזה דגמים אתה מחפש נוכל לענות לך יותר לעומק..בעיקרון אבל ככל שהמסך יעלה יותר הוא יותר וורסטאלי...לכל שידור באשר הוא.
אני יכול להגיד לך שיש מסכי lcd fullhd בשוק ההישראלי שרואים בשידורי sd שלהם ברמה של פלזמה איכותית...
אך כמובן שברובם רואים פחות טוב ממסכי הhd ready, זה גם הגיוני המסך צריך לעשות זום אין כדאי להתאים את השידורים לרזולציה הגבוה שלו.
אין פה כן מוחלט ואין פה לא מוחלט, שתיהיה קצת יותר חכם לגבי על איזה דגמים אתה מחפש נוכל לענות לך יותר לעומק..בעיקרון אבל ככל שהמסך יעלה יותר הוא יותר וורסטאלי...לכל שידור באשר הוא.