בעיה בפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי פטיפון שלא בדיוק מקפיד על מהירות אחידה... הוא יכול לנגן כמה שירים ופתאום ככה להפיל מהירות או להאיץ.. יש לי רולר כזה של פיץ' שרואים על הצלחת כאלה ריבועים ואפשר להבין שהוא במהירות הנכונה לפי העובדה שהם נשארים כאילו במקום... העניין שלפעמים הוא מחליט להאיץ או להאט ובאמת רואים גם בריבועים שזה קורה ככה שזה לא נופל לרגע וחוזר..
הפטיפון הוא sony ps-242... איפה יכולה להמצא בעיה? אני מקווה שהמנוע לא הלך או משהו

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

זמן מצויין להפוך אותו לעפיפון.

OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

עד כדי כך? לא כדאי לנסות לשמן משהו?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

לא, בקרת המנוע היא אלקטרונית ואתה ממש לא רוצה להתעסק עם זה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #5 

יש כנראה תקלה במעגל האלקטרוני, או אם הוא בעל רצועה נסה להחליפה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

הוא הנעה ישירה...
יש לי פטיפון נוסף שאני יכול לנסות.. אבל אין לו מנוע אנטי-סקייטינג.. כאילו אמורה לו להיות לו משקולת (אנחנו מדברים על Kenwood KD-2033)
כמה הוא חשוב המנוע הזה?
נערך לאחרונה על ידי OHJG ב 02/04/2009 19:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

אל תמהר להתייאש

שליחה #7 

ככל הזכור לי זה פטיפון בעל הנעה ישירה (אוכל לומר לך בוודאות מאוחר יותר, יש לי פרוספקט שלו) כך שאין זו בעיה של רצועה. אבל מניסיון עם פטיפונים אחרים, לעתים קורה שהפוטנציומטר שאחראי על כיוונון המהירות (PITCH) משתגע בגלל ליכלוך ואבק שחדרו אליו במשך השנים. במקרה כזה ניקוי שלו עם ספריי מגעים פותר את הבעיה (לעתים כדאי גם עם לחץ אויר קודם כדי להעיף את האבק היבש). בשביל זה צריך לפתוח אותו, אבל בד"כ הגישה לפוטנציומטר הנ"ל לא מסובכת.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

קודם כל, נראה שהתבלבלתי ולסוני שלך אין בקרת מהירות PITCH. אז המצב נראה יותר מסובך. לגבי מנוע אנטי סקייטינג - אף פעם לא שמעתי על משהו כזה. בקנווד שלך האנטי סקייטינג מופעל ע"י משקולת צילינדרית קטנה התלויה על חוט בקצה האחורי של הזרוע. אם המשקולת הזו חסרה, זו אכן בעיה ולא בטוח שהזרוע תפעל כראוי. היה לי פעם kd-2033 שנזרק לאחר שהתקלקל, ועד כמה שאני זוכר זרקתי גם את המשקולת. יש סיכוי קלוש שהיא עדיין אצלי אז אני אחפש, ואם אמצא אתן לך אותה בשמחה, אבל אל תבנה על זה - הסיכוי כאמור קלוש.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תיקון טעות - סופי

שליחה #9 

ל-Sony דווקא יש Pitch control, אז מומלץ קודם לנסות לנקות כפי שהצעתי לעיל. אם אתה זקוק לעוד עזרה/הכוונה - שאל כאן או במסר.

OHJG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

קודם כל תודה רבה על העזרה והענות... סביר להניח שאני אוכל להסתדר עם הנקיון... השאלה רק לאן להחדיר את האויר או את הספריי... לא עשיתי את זה אף פעם (והגיע הזמן ללמוד כי גם לגיטרה שלי יש פוטנציומטר מרעיש)
אני מקווה שזו הבעיה... אחרת אני אהיה מושבת פטיפונית :( כי כמו שאתה אומר תהיה בעיה להפעיל את הקנווד ללא המשקולת...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

בעיקרון צריך לרסס לתוך הפוטנציומטר (יש בו פתחים קטנים), אבל כדי להגיע אליו יש לפתוח את הפטיפון. בד"כ זה פתיחת ברגים בבסיס שלו (מלמטה). צריך לעשות את זה בזהירות, לעגן קודם את הזרוע למקום ולהסיר את המכסה והפלטה. הפוטנציומטר מחובר פיזית לגלגל השחור הקטן שמסובבים בחוץ כדי לשנות מהירות.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”