DVDO Edge או Oppo - כמה נחוץ +עזרה והמלצות לקראת נסיעה לחו&q

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
sgebay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום רב. בסלון ביתי עומדים להיות שינויים משמחים. הטלויזיה הישנה תוחלף לפנסוניק 50 אינצ' כשאני מתלבט בין ה PV80 ל PY800. אני יודע שאחת HDR והשניה Full HD אבל לאור העובדה שאני רואה בעיקר SD ו DVD רגיל לא בטוח שהמחיר מצדיק זאת - בכוונתי להסתובב בחנויות שיש את שניהם (עם מקור יס) ולראות אם אני מסוגל ממרחק 4 מטר להבחין בהבדל.

בכל מקרה ברור לי שיהיה נחמד אם אוכל "לעזור" לאיכות האות עם מעבד תמונה חיצוני. אני בניו-יורק בעוד חודש וחשבתי לקנות DVDO Edge (באמזון $712 נכון להיום). הנה שאלותי לחברי הפורום:
1. האם אראה שיפור משמעותי בשידורי SD עם ה Edge לעומת חיבור ישירות לטלויזיות הנ"ל? (בהנחה שאם ישיר זה יהיה s-video או scart+transcoder(
2. האם חיבור דרך DVDO Edge ישפר משמעותית אות DVD שכרגע מגיע קומפוננט אנלוגי בהשוואה למה שיעשה המעבד של המסכים שהזכרתי אם אחבר את הדיוידי שלי (Pioneer DV-300S) ישירות למסך?

לגבי DVD - יש לי מאות שאין לי כוונה להחליף לבלו ריי. מה עדיף--
1. להשאר עם ה-DVD הקיים Pioneer DV-300S ולעשות upconversion דרך DVDO Edge או לקנות Oppo? בעצם מה שאני מנסה להבין זה אם החלטתי לקנות את הEdge האם יש טעם לקנות Oppo או שהעיבוד של ה Edge מספיק. לחלופין אם ויתרתי על ה DVDO Edge איך ה upconversion של ה Oppo בהשוואה למסכים הנ"ל?

תודה מראש על התשובות

sgebay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

DVDO Edge או OPPO או משהו אחר?

שליחה #2 

פירסמתי לפני 4 ימים את ההודעה הזו בפורום עיבוד תמונה ואפילו תגובה אחת לא קיבלתי אז אני מנסה גם בפורום הזה

בסלון ביתי עומדים להיות שינויים משמחים. הטלויזיה הישנה תוחלף לפנסוניק 50 אינצ' כשאני מתלבט בין ה PV80 ל PY800. אני יודע שאחת HDR והשניה Full HD אבל לאור העובדה שאני רואה בעיקר SD ו DVD רגיל לא בטוח שהמחיר מצדיק זאת - בכוונתי להסתובב בחנויות שיש את שניהם (עם מקור יס) ולראות אם אני מסוגל ממרחק 4 מטר להבחין בהבדל.

בכל מקרה ברור לי שיהיה נחמד אם אוכל "לעזור" לאיכות האות עם מעבד תמונה חיצוני. אני בניו-יורק בעוד חודש וחשבתי לקנות DVDO Edge (באמזון $712 נכון להיום). הנה שאלותי לחברי הפורום:
1. האם אראה שיפור משמעותי בשידורי SD עם ה Edge לעומת חיבור ישירות לטלויזיות הנ"ל? (בהנחה שאם ישיר זה יהיה s-video או scart+transcoder(
2. האם חיבור דרך DVDO Edge ישפר משמעותית אות DVD שכרגע מגיע קומפוננט אנלוגי בהשוואה למה שיעשה המעבד של המסכים שהזכרתי אם אחבר את הדיוידי שלי (Pioneer DV-300S) ישירות למסך?

לגבי DVD - יש לי מאות שאין לי כוונה להחליף לבלו ריי. מה עדיף--
1. להשאר עם ה-DVD הקיים Pioneer DV-300S ולעשות upconversion דרך DVDO Edge או לקנות Oppo? בעצם מה שאני מנסה להבין זה אם החלטתי לקנות את הEdge האם יש טעם לקנות Oppo או שהעיבוד של ה Edge מספיק. לחלופין אם ויתרתי על ה DVDO Edge איך ה upconversion של ה Oppo בהשוואה למסכים הנ"ל?

תודה מראש על התשובות

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

אני אענה ברשותך רק על חלק א'
אם אין לך כוונות לצפות בתכני FHD - אין טעם ל FHD - ואפילו עדיף שלא. הדבר היחידי שאולי בגללו כן שווה לקחת מסך FHD זה רק אם יש לו תוספות מיוחדות למשל IFC - תוספת פריימי ביניים - אם יש את זה ל PY800 - אולי זה כדאי ובאמת כדאי שתבדוק אם יש את זה לדגם האמור.

מה שבטוח - ממליץ לבדוק איך אתה עובר בהמשך לתכנים איכותיים יותר בכל מקרה - בכדי שתוכל להנות מהציוד.

בהצלחה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

ה-EDGE ישפר בצורה משמעותית את ה-SD, גם כי תוכל לחבר אליו SCART (עם כבל SCART-RGBS) ולא S-VIDEO, גם בגלל ה-upscale איכותי, ואלגוריתמים אחרים לייצוב/ניקוי תמונה
שווה בהחלט!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

ההודעות אוחדו.
אין לפרסם אתה הודעה במספר פורומים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #6 

במידה ותקנה את 50PV80 שהוא תומך ב- 1366X768 פיקסלים (HDR )
, DVDO EDGE לא תומך ב-768P ולכן המסך שלך יבצע אפסקייל נוסף כלומר מ-720P ל-768P
כלומר אם תקנה את ה-DVDO אז כדאי לקנות את 50PY800 שהוא FULL HD
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

yuria כתב:במידה ותקנה את 50PV80 שהוא תומך ב- 1366X768 פיקסלים (HDR )
, DVDO EDGE לא תומך ב-768P ולכן המסך שלך יבצע אפסקייל נוסף כלומר מ-720P ל-768P
כלומר אם תקנה את ה-DVDO אז כדאי לקנות את 50PY800 שהוא FULL HD
...
נכון מאוד
לא חשבתי שמישהו הולך לקנות ב-2009 מסך 720p

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”