התחדשתי ב 37 a450, זקוק לעזרה עם כבלים,רזולוציות וכו'..
בשעה טובה קניתי את המסך (מי שמחפש לרכוש שידע, אין ליבואן מלאי עד אמצע החודש הבא), חווית החיפוש והקניה שווה אולי הודעה נפרדת...
על כל פנים, כרגע זה מחובר בכבל של כמה מטר ליציאת s.video במחשב,
אני הולך כנראה לרכוש כרטיס מסך עם יציאת HDMI, asus 4350
(המפרט פה:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=s ... templete=2)
אתמול בערב ישבתי אולי שעה לנסות לכייל את הצבעים של המסך שיראו כמו המסך של המחשב (T220 סמסונג...) וכמעט יצאתי מדעתי, אחרי הכיול הרצתי כמה קבצי וידאו ובכל אחד ראיתי תוצאות שונות על מסך ה LCD, התוצאות אגב לא היו משביעות רצון.
יש מצב שברגע שאני יעבור מ s.video ל HDMI אני גם יראה שיפור באיכות התמונה? ובצבעים?
מה אני עושה עם הרזולוציה? הרי אין למחשב רזולוציה 1336, אני יכול להוציא על הכי קרוב אבל אז במצב וידאו חלק קטן מהתמונה נחתך בקצוות, יש איזה פיתרון לזה?
ושאלה אחרונה, מגיע לי ביקור ראשון של טכנאי, אני מניח שעדיף להזמין אותו אחרי שאני משדרג לכבלים של HDMI, השאלה אם הוא יוכל לכייל אותה עבורי?
אשמח למי שיוכל לסייע.
על כל פנים, כרגע זה מחובר בכבל של כמה מטר ליציאת s.video במחשב,
אני הולך כנראה לרכוש כרטיס מסך עם יציאת HDMI, asus 4350
(המפרט פה:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=s ... templete=2)
אתמול בערב ישבתי אולי שעה לנסות לכייל את הצבעים של המסך שיראו כמו המסך של המחשב (T220 סמסונג...) וכמעט יצאתי מדעתי, אחרי הכיול הרצתי כמה קבצי וידאו ובכל אחד ראיתי תוצאות שונות על מסך ה LCD, התוצאות אגב לא היו משביעות רצון.
יש מצב שברגע שאני יעבור מ s.video ל HDMI אני גם יראה שיפור באיכות התמונה? ובצבעים?
מה אני עושה עם הרזולוציה? הרי אין למחשב רזולוציה 1336, אני יכול להוציא על הכי קרוב אבל אז במצב וידאו חלק קטן מהתמונה נחתך בקצוות, יש איזה פיתרון לזה?
ושאלה אחרונה, מגיע לי ביקור ראשון של טכנאי, אני מניח שעדיף להזמין אותו אחרי שאני משדרג לכבלים של HDMI, השאלה אם הוא יוכל לכייל אותה עבורי?
אשמח למי שיוכל לסייע.
- Traklin
- עוסק בתחום

- תגובות: 190
- שם מלא: ליאור א.
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
ביקור טכנאי ראשון בדר"כ על מנת לפתוח את האריזה ולראות שהכל תקין
שאם יש בעיה אז ידאגו לך במידת הצורך.
שאם יש בעיה אז ידאגו לך במידת הצורך.
טרקלין חשמל באינטרנט
www.traklin.co.il
www.traklin.co.il
אני שמח לשמועאיינשטיין כתב:חיבור SVIDEO למחשב הוא זוועת עולם![]()
![]()
![]()
אין לי שום ספק שבחיבור VGA או HDMI תראה שיפור משמעותי....
כבר לרגע חשבתי שאולי ה LCD המהולל הזה שכולם פה המליצו עליו לא כזה מוצלח.
אז אני מניח שהכיול שעשיתי עכשיו הוא בעצם קצת לחינם לא?
אחרי שאני יחבר ב HDMI אני צריך לכייל מחדש?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
חבר תחילה עם HDMI, ונסה להגיע לרזולוציה של 1360x768 (העובדה שחסרות 3 עמודות של פיקסלים מכל צד היא בגלל שרזולוציה חייבת להתחלק ב- 8 ו- 1366 לא מתחלק). זה לא אמור להפריע וזה עדיין נחשב NR. כשתצפה בטלוויזיה לא תחוש בכלל בחיסרון שלהם ואם אתה רואה בחושך, אז בכלל זה יבלע עם המסגרת של הטלוויזיה. אם תקבל מסגרת שחורה שעוטפת את התמונה או לחלופין שהתמונה בורחת מהגבולות, נסה להשתמש באופציה של overscan שב- catalyst.
אם לא תצליח, נסה לחבר ב- VGA וסביר להניח שתקבל את הרזולוציה הזו. בפועל, ההבדל בין VGA ל- HDMI הוא מינורי ובשניהם אתה תראה באיכות HD. חיבור VGA רק מבצע המרות D/A ו- A/D (מה שב- HDMI לא צריך) וההשפעה של זה על איכות התמונה היא בעיקר תיאורית וסובייקטיבית ופחות מה שקורה בפועל.
לגבי כיול: כן, סביר להניח שתצטרך לכייל מחדש, מפני שמרחב הצבע בחיבור VGA וב- HDMI עשיר יותר מב- S-video ולכן צבעים יהיו עשירים יותר וידרשו כיול חוזר.
אם לא תצליח, נסה לחבר ב- VGA וסביר להניח שתקבל את הרזולוציה הזו. בפועל, ההבדל בין VGA ל- HDMI הוא מינורי ובשניהם אתה תראה באיכות HD. חיבור VGA רק מבצע המרות D/A ו- A/D (מה שב- HDMI לא צריך) וההשפעה של זה על איכות התמונה היא בעיקר תיאורית וסובייקטיבית ופחות מה שקורה בפועל.
לגבי כיול: כן, סביר להניח שתצטרך לכייל מחדש, מפני שמרחב הצבע בחיבור VGA וב- HDMI עשיר יותר מב- S-video ולכן צבעים יהיו עשירים יותר וידרשו כיול חוזר.
תודה על התשובה,smallville4r כתב:
....
מה הכוונה "אם לא תצליח"? אם הכרטיס (החדש שאקנה) יש לו יציאת HDMI אז אין בעיה להוציא אות כזה לLCD...או שהכוונת למשחקים עם הרזולוציה?
בגלל המרחק בין הטלויזיה למחשב חיבור VGA כרגע לא ממש רלוונטי,
כיום יש לי בכרטיס מסך:
DVI - המסך מחשב מחובר
Svideo - ה LCD מחובר
VGA - כלום.
אני הולך להחליף את הכרטיס מסך בכזה שבמקום svideo יש hdmi,
השאלה אם יש בזה טעם או שאני יכול בכלל לקנות כבל VGA ארוך ולסגור את הסיפור?
או במילים אחרות,
מה יותר טוב, VGA או HDMI בנתונים הבאים:
א. מרחק של כמה מטר בין המחשב ל LCD (היום בערב אני ימדוד)
ב. לא צריך להעביר סאונד, אני מוציא אותו מהמחשב למערכת 5.1
?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
nadav99 כתב:
תודה על התשובה,
מה הכוונה "אם לא תצליח"? אם הכרטיס (החדש שאקנה) יש לו יציאת HDMI אז אין בעיה להוציא אות כזה לLCD...או שהכוונת למשחקים עם הרזולוציה?
כן, הכוונה שלא תצליח עם המשחקים של הרזולוציה.
בגלל המרחק בין הטלויזיה למחשב חיבור VGA כרגע לא ממש רלוונטי,
כיום יש לי בכרטיס מסך:
DVI - המסך מחשב מחובר
Svideo - ה LCD מחובר
VGA - כלום.
אני הולך להחליף את הכרטיס מסך בכזה שבמקום svideo יש hdmi,
השאלה אם יש בזה טעם או שאני יכול בכלל לקנות כבל VGA ארוך ולסגור את הסיפור?
או במילים אחרות,
מה יותר טוב, VGA או HDMI בנתונים הבאים:
א. מרחק של כמה מטר בין המחשב ל LCD (היום בערב אני ימדוד)
ב. לא צריך להעביר סאונד, אני מוציא אותו מהמחשב למערכת 5.1
למרחק יש חשיבות גם בכבל דיגיטלי, עדיף שתבדוק קודם מהו המרחק, ובכל מקרה אם זה יותר מ- 5 מטר צריך כבל איכותי שמתאים במיוחד למרחקים ארוכים, גם אם זה HDMI וגם אם זה VGA.
?...
smallville4r כתב:nadav99 כתב:
כן, הכוונה שלא תצליח עם המשחקים של הרזולוציה.
- תודה.
למרחק יש חשיבות גם בכבל דיגיטלי, עדיף שתבדוק קודם מהו המרחק, ובכל מקרה אם זה יותר מ- 5 מטר צריך כבל איכותי שמתאים במיוחד למרחקים ארוכים, גם אם זה HDMI וגם אם זה VGA.
- אני יבדוק את המרחק, אבל אני עדיין שואל מה יותר איכותי, VGA או HDMI ?
?......