HTPC - איזו תוכנה כדאי ליישם?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים.

חבר שלי בנה מחשב HTPC (חומרה בלבד כרגע) ורוצה לדעת אם איזו תוכנה כדאי להשתמש, האם במדיה סנטר המובנה של ויסטה, האם ב MediaPortal שיצא לי כרגע מדריך, או האם יש תוכנה אחרת שיותר מומלצת?

לי אישית אין שום ניסיון בתוכנות הללו מעבר לקריאה פה ושם וגם לו אין ככה שאשמח להנחיה. הבחור מבין במחשבים ברמה ממוצעת ומעלה ככה שהתוכנה אמורה להיות לא מסובכת מידיי אבל אפשר קצת מעל הממוצע. מה שאני מחפש זו את התוכנה שתן הכי הרבה אופציות בהכי פחות "כאב ראש". מה דעתכם? מה יש לכם ולמה אתם החלטתם שזו הבחירה הנכונה בשבילכם?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אם מעניין אותו לעשות הקלטות, אז הויסטה מדיה סנטר (להתקין מערכת הפעלה 32 ביט ולא 64 ביט) יכולה להיות נקודת התחלה קלה יחסית ובלי הרבה כאב ראש.

אם מעניין אותו רק לנגן תכנים ולא הקלטות, אז מדיה פורטל נהדרת ובדיוק היום יצא מדריך מקיף ומצויין להתקנה שלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

לפי המאמר שעל הפה בזמנו באתר - המדיה סנטר של ויסטה לא ממש חפה מבעיות בלשון המעטה, ככה שמפליא שעדיין ממליצים עליה, לא?

לגבי מדיה פורטל -היא עד כדי כך גרוע בהקלטות? לשלול אותה לחלוטין אם יש שימוש בכרטיס טלוויזיה?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 01/04/2009 12:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

Huber כתב:לפי המאמר שעל הפה בזמנו באתר - המדיה סנטר של ויסטה לא ממש חפה מבעיות בלשון המעטה, ככה שמפליא שעדיין ממליצים עליה, לא?

לגבי מדיה פורטל -היא עד כדי כך גרוע בהקלטות? לשלול אות הלחלוטין אם יש שימוש בכרטיס טלוויזיה?
...
לא הייתי שולל לגמרי, למרות שיש המון התעסקות, הייתי מחכה לגרסא 1.0.1 של מדיה פורטל שאמורה לצאת ממש בקרוב אולי שם זה ילך טוב יותר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

לא לשלול מדיה פורטל. פשוט ההתקנה קצת קשה ולא טריוויאלית (צריך להתקין SQL Server ועוד כל מיני סיבוכים עם תוכנת צד שלישי ל-IR Blaster המשמש להעברת הערוצים).

בויסטה מדיה סנטר ההתקנה קלה (יש מדריך), ומערך ההקלטות עצמו יציב ואמין.

ה-SageTV (לא חינמית) הכי טובה למטרה הזו, אבל גם קצת קשה להתקנה (יש מדריך מצויין ומקיף של PopPy בקובץ PDF שאפשר להוריד, אבל בקרוב זה יועבר כמדריך מסודר באתר).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אז בוא נראה אם הבנתי נכון, אתה ממליץ על ה SageTV במידה ויש כרטיס טלוויזיה, נכון?

ד"א - מה הקשר בין כרטיס טלוויזיה ל SQL SERVER?! 8O

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #7 

הקשר הוא שזה מאגר המידע של ה- TV SERVICE
אבל לא הייתי אומר שיש התעסקות עם SQL במדיה פורטל,
התוכנה מתקינה הכל אוטומטית, אני מעולם לא פתחתי באופן עצמאי את ה-SQL SERVER.

כל מה שעושים זה להכניס את הססמה של החיבור ל-SQL בזמן ההתקנה שהיא: MediaPortal (עם האותיות הגדולות)
וזהו.

gelibter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 449
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

kalinium כתב:הקשר הוא שזה מאגר המידע של ה- TV SERVICE
אבל לא הייתי אומר שיש התעסקות עם SQL במדיה פורטל,
התוכנה מתקינה הכל אוטומטית, אני מעולם לא פתחתי באופן עצמאי את ה-SQL SERVER.

כל מה שעושים זה להכניס את הססמה של החיבור ל-SQL בזמן ההתקנה שהיא: MediaPortal (עם האותיות הגדולות)
וזהו.
...
זה נכון אין התעסקות פיזית עם הSQL ,עיקר העניין הוא עם הבלאסטר, הגדרת הערוצים והשלט. הבעיה עם הSQL הזה, שEPG בעברית, יוצר שמות תכנים בעברית שאמורים להשמר בDB הזה, וזה לא נתמך כל כך, ולכן הקלטות נכשלות, יש לזה כל מני פתרונות ומעקפים למיניהם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”