אשר יגורתי בא לי: Windows 7 יחסום קודקים חיצוניים
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לפי albain , אחד המפתחים של פרוייקט ffdshow tryouts, מיקרוסופט חסמה את האפשרות להשתמש בקודקים חיצוניים עבור H.264 ב media foundation שהיא תת המערכת האחראית על ה AV במערכת ההפעלה Windows 7.
המשמעות המעשית עבור מי שמתכנן לעבור ל Windows 7 היא שהוא יאלץ ללמוד לחיות עם הקודק ל H.264 שמגיע עם מערכת ההפעלה, לפחות כל עוד הוא משתמש ב Media Center או ב Media Player.
אפליקציות העושות שימוש במקודדים פנימיים, כמו ה VLC, יינצלו מהצרה הזו כנראה אבל לא ברור מה יהיה גורלם של מי שמשתמש היום ב CoreAVC ו MPC HC למשל.
אם albain צודק, ומתוך מעקב אחרי הפעלים שלו בפרוייקט ה ffdshow tryouts הוא כנראה צודק, אז המצב יהיה הרבה יותר רע מאשר ב Vista שם החסימה היא רק ל mpeg-2, WMA, WMV ו mp3 ונקבעה רק באפליקציה של ה media player וב VMC הנסמכת עליה. ב Windows 7 לעומת זאת החסימה תהייה כנראה כלל מערכתית.
הבה נתפלל כולנו שמישהו במיקרוסופט יקבל מהר 2 גרם שכל ישר במשלוח מיוחד ויציל אותנו מהצרה הזו.
המשמעות המעשית עבור מי שמתכנן לעבור ל Windows 7 היא שהוא יאלץ ללמוד לחיות עם הקודק ל H.264 שמגיע עם מערכת ההפעלה, לפחות כל עוד הוא משתמש ב Media Center או ב Media Player.
אפליקציות העושות שימוש במקודדים פנימיים, כמו ה VLC, יינצלו מהצרה הזו כנראה אבל לא ברור מה יהיה גורלם של מי שמשתמש היום ב CoreAVC ו MPC HC למשל.
אם albain צודק, ומתוך מעקב אחרי הפעלים שלו בפרוייקט ה ffdshow tryouts הוא כנראה צודק, אז המצב יהיה הרבה יותר רע מאשר ב Vista שם החסימה היא רק ל mpeg-2, WMA, WMV ו mp3 ונקבעה רק באפליקציה של ה media player וב VMC הנסמכת עליה. ב Windows 7 לעומת זאת החסימה תהייה כנראה כלל מערכתית.
הבה נתפלל כולנו שמישהו במיקרוסופט יקבל מהר 2 גרם שכל ישר במשלוח מיוחד ויציל אותנו מהצרה הזו.
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
"גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמני."
אני דיי בטוח שלאחר שהמערכת תצא לשוק כבר מספר מפתחים בתחום ימצאו
דרך לעקוף את החסימה בTWEAK זה או אחר , בינתיים נותר רק לצפות לקוות ולעקוב ...
אני דיי בטוח שלאחר שהמערכת תצא לשוק כבר מספר מפתחים בתחום ימצאו
דרך לעקוף את החסימה בTWEAK זה או אחר , בינתיים נותר רק לצפות לקוות ולעקוב ...
And the meek shall inherit the earth
...
...
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3873
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
Turning Windows Features On or Off
לפי הבלוג בMSDN בזמן ההתקנה יהיה אולי אפשרי בRC להיפטר מכמה תוכנות
# Windows Media Player
# Windows Media Center
# Windows DVD Maker
http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/0 ... r-off.aspx
# Windows Media Player
# Windows Media Center
# Windows DVD Maker
http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/0 ... r-off.aspx
And the meek shall inherit the earth
...
...
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אין קשר בין הדברים ,CapHHH כתב:אכן, XBMC למשל עובד ללא בעיה עם MPC ו-FFDSHOW בחלונות 7.staticx כתב:אבל אני לא מבין...שהתקנתי 7, הצלחתי להשתמש ב FFDSHOW......
אני מבין שהכוונה בהגבלה היא כנראה רק למדיה סנטר של MS....
XBMC משתמש בקודקים פנימיים (FFMPEG) וזה לא משנה איזה קודקים מותקנים לך במערכת.
MPC הוא נגן בפני עצמו שכמו XBMC, משתמש בקודקים פנימיים.
מזכיר לך שאני משתמש בגירסת XBMC עם הסקריפט להזנקת נגן חיצוני בניגון הסרטים.staticx כתב:אין קשר בין הדברים ,CapHHH כתב:אכן, XBMC למשל עובד ללא בעיה עם MPC ו-FFDSHOW בחלונות 7.staticx כתב:אבל אני לא מבין...שהתקנתי 7, הצלחתי להשתמש ב FFDSHOW......
אני מבין שהכוונה בהגבלה היא כנראה רק למדיה סנטר של MS....
XBMC משתמש בקודקים פנימיים (FFMPEG) וזה לא משנה איזה קודקים מותקנים לך במערכת.
MPC הוא נגן בפני עצמו שכמו XBMC, משתמש בקודקים פנימיים....
הנגן הוא MPC ואכן יש לו קודקים פנימיים אבל גם:
"Media Player Classic is primarily based on the DirectShow architecture, and therefore automatically uses installed DirectShow decoding filters. For instance, after the open source DirectShow decoding filter ffdshow has been installed, fast and high quality decoding and postprocessing of the DivX, Xvid, H.264 and Flash Video formats is available in MPC."
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הבעייה היא כרגע בעיקר בניגון של קבצי AVI, במיוחד אם רוצים כתוביות SRT.
אמנם יש קומבינות של Replace/Rename של קבצים ב-System32, אבל זה ממש מעצבן... נישאר בינתיים עם ויסטה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
OK אז כדי להרגיע כאן את כולם, הנה הממצאים שלי:
Windows 7 Beta, build 7000 32bit - זה מה שמותקן אצלי כרגע על המחשב בסלון.
לא ממש רואה בו סרטי HD, אז התקנתי COREAVC 1.9 ו HAALI MEDIA SPLITTER
בדקתי את זה על קובץ H264 בתוך MKV.
בדקתי בWMP, עובד עם ה-COREAVC - אפשר לראות במאפיינים איזה קודק לוידאו נמצא בשימוש, ורואים גם את האיקון של HAALI בטריי.
כדי לוודא שזה עובד גם ב-7MC, שיניתי את ה"LEVELS" בהגדרות של הקודק כדי לוודא שזה עובד עם הקודק הנכון.
אז אכן, כשפתחתי קובץ MKV דרך ה-7MC זה התנגן עם COREAVC.
אז בקיצור, אלא אם כן הם שינו משהו בגרסאות החדשות יותר אין לנו מה לדאוג לגבי חסימה של קודקים חיצוניים.
Windows 7 Beta, build 7000 32bit - זה מה שמותקן אצלי כרגע על המחשב בסלון.
לא ממש רואה בו סרטי HD, אז התקנתי COREAVC 1.9 ו HAALI MEDIA SPLITTER
בדקתי את זה על קובץ H264 בתוך MKV.
בדקתי בWMP, עובד עם ה-COREAVC - אפשר לראות במאפיינים איזה קודק לוידאו נמצא בשימוש, ורואים גם את האיקון של HAALI בטריי.
כדי לוודא שזה עובד גם ב-7MC, שיניתי את ה"LEVELS" בהגדרות של הקודק כדי לוודא שזה עובד עם הקודק הנכון.
אז אכן, כשפתחתי קובץ MKV דרך ה-7MC זה התנגן עם COREAVC.
אז בקיצור, אלא אם כן הם שינו משהו בגרסאות החדשות יותר אין לנו מה לדאוג לגבי חסימה של קודקים חיצוניים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה מצליח לנגן קובץ AVI DIVX (עדיין, יש לפעמים סדרות ישנות או סרטים ישנים DVDRIP שצופים בהם) עם כתוביות SRT בעברית?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- RUJI
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 816
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
- יצירת קשר:
לכל אלה שחושבים שהחסימה תהיה ברמת registry או system32 וכאלה אני:
א. מקווה שאתם צודקים כי ככה יהיה ניתן לעקוף.
ב. לדעתי אם יעשו חסימה אז כבר יחסמו ברמת ה-kernel של המערכת. ופעם אחרונה שבדקתי אין דרך לשנות שם משהו.
א. מקווה שאתם צודקים כי ככה יהיה ניתן לעקוף.
ב. לדעתי אם יעשו חסימה אז כבר יחסמו ברמת ה-kernel של המערכת. ופעם אחרונה שבדקתי אין דרך לשנות שם משהו.