עומד לרכוש Samsung PS50A550 - מספר שאלות
ובכן מרחק הצפייה יהיה בין 3-4 מטר,
60% מהזמן כנראה נצפה בשידורי הוט,
והיתר יהיו משחק בקונסולה ומידי פעם סרטי HD.
החלטתי דווקא ללכת על פלזמה כי רציתי 50" ואני יכול לעמוד במחיר שלה.
מקריאה פה בפורום הבנתי שמדובר בפלזמה טובה והיא גם FHD.
אני מבקש שתאמרו לי מה דעתכם על הטלויזיה הזו, אם אפשר לקבל גם
כמה חסרונות שלה, ובכלל האם זה בסדר שהיא פלזמה לצרכיי, ובכלל מהו ההבדל המהותי
בין LCD לפלאזמה, כי לפי הבנתי הטכנולוגיות היום די דומות.
תודה.
*הבחור מטרקלין חשמל, אשמח לקבל הצעה לגביה, אני לא מצליח להחזיר לך הודעה פרטית,
משהו עם זה שאני כניראה משתמש חדש, תודה.
60% מהזמן כנראה נצפה בשידורי הוט,
והיתר יהיו משחק בקונסולה ומידי פעם סרטי HD.
החלטתי דווקא ללכת על פלזמה כי רציתי 50" ואני יכול לעמוד במחיר שלה.
מקריאה פה בפורום הבנתי שמדובר בפלזמה טובה והיא גם FHD.
אני מבקש שתאמרו לי מה דעתכם על הטלויזיה הזו, אם אפשר לקבל גם
כמה חסרונות שלה, ובכלל האם זה בסדר שהיא פלזמה לצרכיי, ובכלל מהו ההבדל המהותי
בין LCD לפלאזמה, כי לפי הבנתי הטכנולוגיות היום די דומות.
תודה.
*הבחור מטרקלין חשמל, אשמח לקבל הצעה לגביה, אני לא מצליח להחזיר לך הודעה פרטית,
משהו עם זה שאני כניראה משתמש חדש, תודה.
מוזר, הרגע ראיתי אותה גם כן ודווקא הייתי מרוצה מה SD...
בכל מקרה, המוכר העלה עובדות שלא ידעתי קודם,
הוא אמר לי שצריכת החשמל של פלאזמה היא פי 3 מזו של LCD , מה אתם אומרים-זו עובדה?
בנוסף הוא אמר שפלאזמות ניהיות תנורים ומפיצות חום עז בייחוז בקיץ, עד כמה זה נורא או נכון?
לבסוף לא הסתדרנו על מחיר, תגיד, מה ההצעה הנמוכה ביותר שמצאת?
בכל מקרה, המוכר העלה עובדות שלא ידעתי קודם,
הוא אמר לי שצריכת החשמל של פלאזמה היא פי 3 מזו של LCD , מה אתם אומרים-זו עובדה?
בנוסף הוא אמר שפלאזמות ניהיות תנורים ומפיצות חום עז בייחוז בקיץ, עד כמה זה נורא או נכון?
לבסוף לא הסתדרנו על מחיר, תגיד, מה ההצעה הנמוכה ביותר שמצאת?
- erezsegev
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני ראיתי את המסך ברשת אל"מ בגנדן פולג בנתניה.
ראו ממש לא חד לעומת ה-450
איפה ראיתי את המסך הזה בתצוגה?
יש לי כרגע פלאזמה 37" והיא מוציאה חום, אבל כמו כל מכשיר אחר בבית.
התאור שלקרוא לפלאזמה תנור קצת יצאה מפרופורציה.
הרי בכל מקרה, המזגן יעבוד בקיץ שעות נוספות עם או בלי הפלאזמה.
לחורף זה אולי מהווה יתרון מסויים.
מבחינת צריכת חשמל, אני לא רואה הבדל כ"כ גדול.
המחירים כרגע זה מה שאני רואה בזאפ. לא נכנסתי ממש לקנייה, כיוון שלא הייתי מרוצה מאיכות SD.
אין מה להשוות LCD לעומת פלאזמה באיכות SD.
חבר שלי קנה LCD 40" של פנסוניק, דגם חדש שיצא לפני כ-3 שבועות. גם שם האיכות לא היתה משהו גם אחרי כיולים.
כרגע אני ממתין לדגמים החדשים של פנסוניק שייצאו בקרוב, נראה מעניין ובטח יהיה גם יקר.
לאחר מכן נחליט.
ראו ממש לא חד לעומת ה-450
איפה ראיתי את המסך הזה בתצוגה?
יש לי כרגע פלאזמה 37" והיא מוציאה חום, אבל כמו כל מכשיר אחר בבית.
התאור שלקרוא לפלאזמה תנור קצת יצאה מפרופורציה.
הרי בכל מקרה, המזגן יעבוד בקיץ שעות נוספות עם או בלי הפלאזמה.
לחורף זה אולי מהווה יתרון מסויים.
מבחינת צריכת חשמל, אני לא רואה הבדל כ"כ גדול.
המחירים כרגע זה מה שאני רואה בזאפ. לא נכנסתי ממש לקנייה, כיוון שלא הייתי מרוצה מאיכות SD.
אין מה להשוות LCD לעומת פלאזמה באיכות SD.
חבר שלי קנה LCD 40" של פנסוניק, דגם חדש שיצא לפני כ-3 שבועות. גם שם האיכות לא היתה משהו גם אחרי כיולים.
כרגע אני ממתין לדגמים החדשים של פנסוניק שייצאו בקרוב, נראה מעניין ובטח יהיה גם יקר.
לאחר מכן נחליט.
- erezsegev
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מכיוון שרכשת אותה, אתה לא אובייקטיבי.
איך ה- SD ביחס לפנסוניק?
לטעמי לא ראו חד בכלל בערוץ 2, 10 וכו' וגם ההשתקפות חזקה מאוד.
אולי ב- HD היא מעולה כי זה הייעוד שלה.
יש לי פלאזמה פנסוניק כבר 3 שנים עם רזולוציה 852*480, ולכל חנות שאני הולך עדיין לא מצאתי משהו ברמת ה- SD שדומה למה שיש לי.
אני מחפש לשדרג כדי להנות גם מ- SD וגם מ- HD, אך חוץ ממותגי היוקרה שעולים מעל 15K, כנראה אין שום דבר כזה.
איפה אפשר לראות את ה- 550 מכויילת שאולי אתרשם מחדש ואשנה את דעתי?
איך ה- SD ביחס לפנסוניק?
לטעמי לא ראו חד בכלל בערוץ 2, 10 וכו' וגם ההשתקפות חזקה מאוד.
אולי ב- HD היא מעולה כי זה הייעוד שלה.
יש לי פלאזמה פנסוניק כבר 3 שנים עם רזולוציה 852*480, ולכל חנות שאני הולך עדיין לא מצאתי משהו ברמת ה- SD שדומה למה שיש לי.
אני מחפש לשדרג כדי להנות גם מ- SD וגם מ- HD, אך חוץ ממותגי היוקרה שעולים מעל 15K, כנראה אין שום דבר כזה.
איפה אפשר לראות את ה- 550 מכויילת שאולי אתרשם מחדש ואשנה את דעתי?
אני ראיתי אותה בביג בוקס בבאר שבע, היא היתה תלויה ליד הA450 , לא התרשמתי שהיא נופלת ממנה באיכות ה SD
כמו שקראתי כאן מאנשים, ל A450 היו צבעים בהירים יותר ול A550 טיפה יותר כהים, מעין יותר מט כזה, אני מניח שזה היה
גם הבדלי כיול כלשהם. לא ראיתי אותה בהקרנת FHD אבל אני יאלץ להניח שהיא טובה כמו שהתרשמתי מהתגובות פה בפורום.
לאבא שלי שהוא זה שרוכש את הטלויזיה יש חששות מרכישת פלאזמה, חששות בעיקר בגלל הלך הרוח היום בציבור
שמעדיף מסכי LCD, לא חששות ענייניות, אני מנסה לשכנעו - אבל כניראה בעצמי לא מודע היטב להבדלים.
מבחינתי היתרון המשמעותי שלה הוא במחיר שלה לעומת הגודל מסך, מחיר שנוכל להרשות לעצמינו.
מישהו יכול קצת למקד אותי בעניין?
כמו שקראתי כאן מאנשים, ל A450 היו צבעים בהירים יותר ול A550 טיפה יותר כהים, מעין יותר מט כזה, אני מניח שזה היה
גם הבדלי כיול כלשהם. לא ראיתי אותה בהקרנת FHD אבל אני יאלץ להניח שהיא טובה כמו שהתרשמתי מהתגובות פה בפורום.
לאבא שלי שהוא זה שרוכש את הטלויזיה יש חששות מרכישת פלאזמה, חששות בעיקר בגלל הלך הרוח היום בציבור
שמעדיף מסכי LCD, לא חששות ענייניות, אני מנסה לשכנעו - אבל כניראה בעצמי לא מודע היטב להבדלים.
מבחינתי היתרון המשמעותי שלה הוא במחיר שלה לעומת הגודל מסך, מחיר שנוכל להרשות לעצמינו.
מישהו יכול קצת למקד אותי בעניין?
אני אתחיל בכך שאיני מומחה גדול בתחום.
גם אני התלבטתי בשאלה דומה לפני כשלושה שבועות. התלבטתי בינה לבין הפנסוניק PV80 חביבת הפורום (אתה יכול לחפש את ההודעות כאן בפורום) ובסוף הלכתי על ה-A550 משום שהיא FHD. גם אותי הפחידו עם שידורי ה-SD אבל לאחר קריאת מספר אתרים באנגלית קיבלתי אישור שהיא אינה נופלת מה-A450 בשידורי SD. בארה"ב לדוגמה כבר כמעט לא סוקרים מסכים שהם לא FHD כי כמעט ולא מייצרים כאלו. לכן החלטתי שלקנות מסך שאינו FHD זה טעות (קראתי את כל התגובות על כך שלא רואים הבדלים ממרחק הצפייה בוא אני נמצא אבל עדיין היה נראה לי כאילו קונים משהו שהוא טכנולוגיה שנעלמת ומדי פעם אנו יושבים יותר קרוב למסך).
אל תתרשם מחנויות לא מקצועיות – החיבורים והכיוונונים שם ממש גרועים ולא מייצגים.
קיבלתי את הטלויזיה לפני שבוע וחצי ורואים פשוט מדהים. אני כרגע רואה רק SD ורואים מצוין (אני מחכה עד שה-YESMAX HD יצא אי שם אחרי פסח). רואים חד בצבעים מדהימים (למרות שהשחור לא עמוק כמו בפנסוניק של חבר שלי – חייב להודות...) ופשוט תענוג. אתה יכול להיות שקט עם שידורי SD – הם נראים מצוין בטלויזיה הזאת. אני יושב כ-4.5 מטר מהטלויזיה.
ה-A550 נבחרה על ידי מספר מגזינים כבחירה הטובה ביותר לפלסמה 50 אינץ בקטגוריה של עלות / תועלת (כמובן שאם אתה הנכד של רוטשילד יש פלסמות 50" טובות יותר) ובכל מקום שתשאל יהיו ויכוחים דתיים על A550 לעומת PV80 – לא תצא מזה. כנראה ששתיהן מצוינות ותהנה מכל אחת מהן ואם אתה לא מומחה גדול, כנראה שגם לא תשים לב להבדלים (בסלון שלך הן לא ישבו אחת ליד השנייה...)
לגבי LCD או פלסמה – אני חושב שההתלבטות לא רלוונטית בגודל 50". LCD הוא הרבה יותר יקר בגדלים האלה ולכן אצלי לפחות בכלל לא בא בחשבון
גם אני התלבטתי בשאלה דומה לפני כשלושה שבועות. התלבטתי בינה לבין הפנסוניק PV80 חביבת הפורום (אתה יכול לחפש את ההודעות כאן בפורום) ובסוף הלכתי על ה-A550 משום שהיא FHD. גם אותי הפחידו עם שידורי ה-SD אבל לאחר קריאת מספר אתרים באנגלית קיבלתי אישור שהיא אינה נופלת מה-A450 בשידורי SD. בארה"ב לדוגמה כבר כמעט לא סוקרים מסכים שהם לא FHD כי כמעט ולא מייצרים כאלו. לכן החלטתי שלקנות מסך שאינו FHD זה טעות (קראתי את כל התגובות על כך שלא רואים הבדלים ממרחק הצפייה בוא אני נמצא אבל עדיין היה נראה לי כאילו קונים משהו שהוא טכנולוגיה שנעלמת ומדי פעם אנו יושבים יותר קרוב למסך).
אל תתרשם מחנויות לא מקצועיות – החיבורים והכיוונונים שם ממש גרועים ולא מייצגים.
קיבלתי את הטלויזיה לפני שבוע וחצי ורואים פשוט מדהים. אני כרגע רואה רק SD ורואים מצוין (אני מחכה עד שה-YESMAX HD יצא אי שם אחרי פסח). רואים חד בצבעים מדהימים (למרות שהשחור לא עמוק כמו בפנסוניק של חבר שלי – חייב להודות...) ופשוט תענוג. אתה יכול להיות שקט עם שידורי SD – הם נראים מצוין בטלויזיה הזאת. אני יושב כ-4.5 מטר מהטלויזיה.
ה-A550 נבחרה על ידי מספר מגזינים כבחירה הטובה ביותר לפלסמה 50 אינץ בקטגוריה של עלות / תועלת (כמובן שאם אתה הנכד של רוטשילד יש פלסמות 50" טובות יותר) ובכל מקום שתשאל יהיו ויכוחים דתיים על A550 לעומת PV80 – לא תצא מזה. כנראה ששתיהן מצוינות ותהנה מכל אחת מהן ואם אתה לא מומחה גדול, כנראה שגם לא תשים לב להבדלים (בסלון שלך הן לא ישבו אחת ליד השנייה...)
לגבי LCD או פלסמה – אני חושב שההתלבטות לא רלוונטית בגודל 50". LCD הוא הרבה יותר יקר בגדלים האלה ולכן אצלי לפחות בכלל לא בא בחשבון