YES MAX 4:3 VS 16:9
שלום לכולם,
יש משהו שאני לא כל-כך מבין... בעבר כשראיתי סרטים ביחס 16:9 הקצוות נחתכו... בזמנו נאמר לי שאני צריך לשנות בהגדרה של הממיר לטלוויזיה 16:9. עשיתי זאת ואכן הבעיה תוקנה. חשבתי לתומי שעתה אוכל לראות גם 4:3 וגם 16:9 עד אתמול - שראיתי את מקצה הדירוג של פורמולה-1 שהשידור היה ב-4:3 וראיתי שהתמונה נחתכה! אז שיניתי את ההגדרה בממיר חזרה ל-4:3 והבעיה נפתרה. עכשיו אני ממש מבולבל - אני צריך כל הזמן לשנות את ההגדרה של הממיר כאשר אני רואה סרט (16:9) או תוכנית (4:3)? אין אפשרות "חכמה" יותר?
איתי
יש משהו שאני לא כל-כך מבין... בעבר כשראיתי סרטים ביחס 16:9 הקצוות נחתכו... בזמנו נאמר לי שאני צריך לשנות בהגדרה של הממיר לטלוויזיה 16:9. עשיתי זאת ואכן הבעיה תוקנה. חשבתי לתומי שעתה אוכל לראות גם 4:3 וגם 16:9 עד אתמול - שראיתי את מקצה הדירוג של פורמולה-1 שהשידור היה ב-4:3 וראיתי שהתמונה נחתכה! אז שיניתי את ההגדרה בממיר חזרה ל-4:3 והבעיה נפתרה. עכשיו אני ממש מבולבל - אני צריך כל הזמן לשנות את ההגדרה של הממיר כאשר אני רואה סרט (16:9) או תוכנית (4:3)? אין אפשרות "חכמה" יותר?
איתי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
האם יש לך טלוויזיה בפורמט רחב והאם אתה משתמש באפשרויות ה zoom שלה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
התשובה היא כן, אתה צריך לשנות כל פעם ידנית מ-4:3 ל-16:9 אם אתה רוצה לקבל את התמונה המקסימלית בלי עיוותים.
מה שהפלזמה יכולה לעשות עם השידורים 4:3, עם יש לך אופציה כזאת, זה לתפוס את כל שטח המסך ע"י zoom או ע"י מתיחת התמונה.
מה שהפלזמה יכולה לעשות עם השידורים 4:3, עם יש לך אופציה כזאת, זה לתפוס את כל שטח המסך ע"י zoom או ע"י מתיחת התמונה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
mark13 שלום לך .
אני נמצא לפני רכישה של יס מקס .
לא הבנתי מה הבעיה אם שינוי מצבים לגבי צפיה .
האם הממיר של היס מקס לא פועל כמו שאר הממירים של חברת יס .
האם הממיר של היס מקס לא פועל כמו שאר הממירים של חברת יס .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אני לא יודע לגבי הממירים האחרים, אבל היס מקס, כאשר מקונפג לטלוויזיה 16:9 לא מוסיף פסים שחורים בצדדים כאשר השידור הוא 4:3. ולכן הטלוויזיה, שמבחינתה מקבלת שידור 16:9, מותחת את התמונה לכל הרוחב. אילו היו פסים שחורים אז הטלוויזיה לא הייתה מעוותת את התמונה.9000es כתב:mark13 שלום לך .
האם הממיר של היס מקס לא פועל כמו שאר הממירים של חברת יס ....
לא ברור את מי שאלת...ozbr1 כתב:אתה מחובר בSCART ומוגדר על RGB 16:9?
ב21 פין קיים אות Sync שמודיע לטלוויזיה באיזה מצב לשדר את התמונה....
אני מחובר דרך AVR של ימהה לחיבור HDMI (יס מקס S-VIDEO -> ל-AVR -> לטלוויזיה HDMI)
וכנראה אין סיגנל כזה ב-HDMI או שה-AVR מפלטר אותו או שהטלוויזיה לא מזהה אותו.