האם ספייקים מגומי יעזרו?
שלום לכולם!
רציתי לשאול האם ספייקים מגומי יעזרו לשפר את הצליל של רמקולים מדפיים גדולם שיושבים על שידת איקאה (עץ סיבית עבה, אך כמעט חלול מבחינת הדחיסות של בחומר בפנים). אני מרגיש בעיה בעיקר בצלילים הנמוכים שנשמעים מאוד לא מדוייקים, ואני מניח שזו התהודה שבאה מהשידה עצמה.
האם ספייקים יעזרו, ואם כן - איפה אני קונה כאלו (או מאיזה חומר להכין לבד)?
רציתי לשאול האם ספייקים מגומי יעזרו לשפר את הצליל של רמקולים מדפיים גדולם שיושבים על שידת איקאה (עץ סיבית עבה, אך כמעט חלול מבחינת הדחיסות של בחומר בפנים). אני מרגיש בעיה בעיקר בצלילים הנמוכים שנשמעים מאוד לא מדוייקים, ואני מניח שזו התהודה שבאה מהשידה עצמה.
האם ספייקים יעזרו, ואם כן - איפה אני קונה כאלו (או מאיזה חומר להכין לבד)?
נערך לאחרונה על ידי בועזון ב 29/03/2009 10:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא גולם...
אבל הייתי הולך על המוצר הבא - הוא קיבל תגובות מצוינות ופרסים רבים ולא צריך לעלות הרבה - בחו"ל עולה 15 $ לארבע רגליים קטנות - ו 25 $ לארבע רגליים גדולות - אתה צריך שמונה כמובן והגודל בהתאם למשקל הרמקולים שלך...
אני לא יכול להוריד מהמדף, אילוצים אסטטיים, לוגיסטיים וטענות ההנהלה. שאלתי בעבר מה ההשפעה של תלייה על הקיר, אבל הורידו אותי מזה.
הפתרון היחיד הוא לנסות לבודד את הוויברציות - לפיכך, הספייקים.
חוץ מזה, למה לעזאזל קוראים להם "מדפיים" ם בכלל לא כדאי לשים אותם על מדף??
הפתרון היחיד הוא לנסות לבודד את הוויברציות - לפיכך, הספייקים.
חוץ מזה, למה לעזאזל קוראים להם "מדפיים" ם בכלל לא כדאי לשים אותם על מדף??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי לא היה בתכנון שתשים אותם על מדף ש90% ממנו עשוי מקרטון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מכיר את השידה הזו. זה סנדוויץ קרטון בין שתי פלטות של דיקט ופורניר בעובי נייר פרגמנט. אתה תזזדקק למשהו הרבה יותר רציני מכמה רגליות מגומי כדי למנוע תהודה ועיוותים. אם אתה רוצה לבצע נסיון, חפש שתי בלטות ותניח אותן בין הרמקולים לשידה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לפי התמונה, אתה חייב
1. להפריד בין הרמקול לכוננית - (שכאמור ממש לא בניה מסיבית)
2. יש סטנדים יעודים למדפים- עם עוקצים עדיפות גבוהה על בלטות.
3. אם אתה בעניין משטח, חפש גם מדף עץ מלא ומסיבי כמו מייפל+ ספייקים כמו - BDR (היבואן- עופר שחורי), או ISONODE-זול יותר (היבואן איל פור).
4. מיקום- בכול מקרה יש להרחיק את הרמקולים מהקירות, (הרמקול השמאלי ממש תקוע בפינה).
1. להפריד בין הרמקול לכוננית - (שכאמור ממש לא בניה מסיבית)
2. יש סטנדים יעודים למדפים- עם עוקצים עדיפות גבוהה על בלטות.
3. אם אתה בעניין משטח, חפש גם מדף עץ מלא ומסיבי כמו מייפל+ ספייקים כמו - BDR (היבואן- עופר שחורי), או ISONODE-זול יותר (היבואן איל פור).
4. מיקום- בכול מקרה יש להרחיק את הרמקולים מהקירות, (הרמקול השמאלי ממש תקוע בפינה).
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
במצב הקיים שום דבר לא יעזור וחבל לך על הכסף על ספייקים גומיות,עוקצים,גומיות,פלטות שיעלו כמו כל המערכת שלך בייחד וכל הירקות וודו האלה.
או שתניח אותם על סטנדים של רמקולים.
או שתתלה אותם על הקיר עם מתלים (זרועות ברקן).
נ.ב. במיוחד את הסנטר.
או שתניח אותם על סטנדים של רמקולים.
או שתתלה אותם על הקיר עם מתלים (זרועות ברקן).
נ.ב. במיוחד את הסנטר.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
תתלה אותה נניח 20-15 ס"מ מעל השידה, גם שתוכל להניח סנטר ולא לחתוך מהתמונה,וגם שיהיה לך שימושי מדף תחתון (חלק עליון של השידה).
תקנה בדיוק אותה פלטה ,רק מעץ מלא, או סנדוויצ,או סיבית עם פורמייקה וכו.... לכל האורך בדיוק באורך של השידה.
זה יכול להיות גם מדף זכוכית עבה נניח 10-12 מ"מ, זה אפילו יהיה יותר יפה, או אפילו 3 מדפים קטנים מזכוכית, 2 לצידיים ואחד לסנטר. יכול להיראות נחמד.
עצה שלי: תן לאישה להחליט, אחרת,כל מה שתעשה, לא יהיה טוב.
תקנה בדיוק אותה פלטה ,רק מעץ מלא, או סנדוויצ,או סיבית עם פורמייקה וכו.... לכל האורך בדיוק באורך של השידה.
זה יכול להיות גם מדף זכוכית עבה נניח 10-12 מ"מ, זה אפילו יהיה יותר יפה, או אפילו 3 מדפים קטנים מזכוכית, 2 לצידיים ואחד לסנטר. יכול להיראות נחמד.
עצה שלי: תן לאישה להחליט, אחרת,כל מה שתעשה, לא יהיה טוב.
נערך לאחרונה על ידי moshem74 ב 29/03/2009 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.