הרבה פעמים נשאלת השאלה איזה סוג טלויזיה לרכוש LCD או פלאזמה - לאחר שקראתי בפורום פה לפחות 300 דפים עם בעיות המלצות החלטתי לרשום מדריך של בן אדם שאין לו אינטרס כלשהוא לדגם זה או אחר מה שאולי יעזור למתלבטים פה לסגור סופית .
ובכן היום הייתי במתחם שפיים געש ונכנסתי שמה לשתי חנויות בסט ביי ושקם אלקטריק ענין אותי במיוחד טלויזיה של 37 אינץ אפילו העלתי שאלה פה בפורום ואף אחד לא טרח לענות לי.
אז סחבק לקח את עצמו בידים והלך לראות בעינים .
שמתי לב תמיד לכל האנשים פה שקופצים ואומרים פלאזמה רואים הרבה יותר הרבה יותר נקי
ואין כבר את הבעיה של השתקפות. ובגלל שאני עומד לקנות טלויזיה מסוג LCD החלטתי לבדוק אם זה באמת נכון בגלל ריבוי המלצות על סמסונג ופנסוניק החלטתי לבדוק את הענין נכסנתי לחנות הראשונה במתחם געש שנקראת בסט ביי והחלטתי להתמקד בשתי פלאזמות שהיו שם סמסונג A450 ופנוסניק 80 - מה שצד את עיני בטלויזוית האלה היה הגימור החיצוני והתמונה היפה אבל מה יש רק בעיה אחת גדולה לכל מי שרוצה לקנות את הטלויזיה מסוג פלאזמה - שאתה בא לראות פלאזמות בחנות בדרך כלל יחברו אותם בקומה הכי עליונה ולא בגובה העיניים שלך וזו מסיבה של ההשתקפות - כשראיתי את הפלאזמה של סמסונג בקומה השלישית העליונה כל כך התלהבתי מהחדות והאיכות שכבר החלטתי להעלות את התקציב שלי ולרכוש אותה - אבל מתוך ניסיון רב ביקשתי מהנציג בחנות אם אפשר להוריד את הטלויזיה ולשים אותה בגובה העיניים שלי הוא אמר שהוא צריך לשאול את המנהל - כשהמנהל ראה שאני רציני ביותר הוא הסכים וביקש מהנציג להוריד את הטלויזיה ולשים לי אותה בקומה האמצעית שזה בערך כמו שהיה אצלי לאחר שהושלמה המשימה פתאום חשכו עיני חשבתי שבעיית ההשתקפות של הפלאזמות נפתרה אבל לצערי שהתסכלתי על התמונה שלה בפעם השנייה ראיתי את כל המקררים מהצד השני של החנות - התבאסתי קשות ביותר
כי בחדר שלי יש 2 חלונות ויש אור חבל על הזמן גנזתי את הסמסונג מייד והחלטתי מתוך סקרנות רבה לראות את הפנסוניק עמדתי על כסא שזה היה פחות או יותר בגובה העינים - להפתעתי הרבה בטלוזיות הפנסוניק כמעט שלא היתה השתקפות אבל עדין כנראה שהסמסונג מהפעם שעברה פשוט גרמה לי לברוח מפלאזמה ולהתמקד בLCD .
טיפ1 לכל מי שעוניין לרכוש פלאזמה - להסתכל בגובה העינים בחנות בטלויזיה שאתם רוצים ועדיף במקום אם אור בדרך כלל פלאזמות בחנויות מוקמות במקומות חשוכים כדי שלא נעלה על הבעיה הזו. כמו שזה נראה אני הייתי קונה פלאזמה רק אם הייתי בעל פאב .
לאחר החלחלה שגרמו לי טלויזיות הפלאזמה התמקדתי ברכישת LCD גם כן היה את דגם 37 האינץ של סמסונג 37A450 - התמונה לא נראתה לי מי יודע מה וגנזתי את הרעין לרכוש אותה .
הטלויזיה ה37 אינץ שהכי צדה את עיני ולדעתי רואים בה הכי יפה טלויזיה וסרטים בכלל זו הפיליפס 5603 - החדות גם בסרטים וגם בטלויזיה
ששאלתי את הנציג כמה היא עולה הוא התפלא איך אני לא מעדיף את היטאצי על פניה
אמרתי לו טוב שווה לנסות ביקשתי ממנו באדיבות להעביר לערוץ הספורט 55 ולראות את התמונה לצערי באותו זמן שהוא העביר היתה תוכנית ריאונות ככה שלא זכיתי לראות אותה בפעולה ממש - הבחור ממש ניסה לשכנע אותי לרכוש אותה אמר שכבר 10 אנשים רכשו אותה בשבוע האחרון .
בקיצור הסיכום שלי לגבי החנות - בסט ביי - מוכרים אדיבים ביותר אבל מה מנסים לדחוף לך היטאצי בכל הזדמנות.
החנות השנייה היתה שקם אלקטריק במתחם שפיים - כאשר נכנסתי לחנות ישר ניגשו אלי ושאלו אם יש לי כרטיס חבר כי יש להם מחירים מדהימים .
בקיצור בגלל שבשקם אלקטריק מנסים לדחוף לך פיליפס כל הזמן החלטתי שבחנות זו אני אתמקד בכל הטלויזיות שהם לא פיליפס - החלטתי להתמקד בסמונג A450 - פשוט לא יאמן איזה הבדל בין איכות התמונה בבסט ביי לשקם לאלקטריק הסמוסנג בבסט ביי פשוט היתה בצבעים של פעם ואילו בשקם אלקטריק הסמסונג פשוט קרצה לי לקנות אותה [ זה מסביר את האימרה פה של הרבה אנשים שטלויזיה שרוצים לקנות עדיף לראות את הטלויזיה בכמה חנויות. ששאלתי את הנציג כמה היא עולה הוא אמר לי למה לא פיליפס ישר הבנתי עם מי יש לי עסק ואמרתי טוב נעזוב. גם פה הטלויזיה שהתמונה בה היתה הכי יפה היתה של ה5603 של פיליפס גם ב42 וגם ב37 מה שחידד את קו המחשבה שלי שאולי אותה אני צריך לרכוש.
בקיצור הייתי מוכן לסגור כבר אבל אז הנציג של החנות סיפר לי שבימים הקרובים יכנס הדגם 7403 37 אינץ עם 100 הרץ וכל התכונות החזקות [ יפה מצידו כי הייתי כבר מוכן לסגור את ה5603]
בקיצור בקיצור בקיצור לכל המתלבטים - כל מי שלחוץ על 37 אינץ lcd ממליץ בחום על ה5603 של פיליפס
כמו כן אני רוצה להוסיף לכל המתלבטים 3 אתרים טובים מאוד של סיקורי טלויזות ברשת
שיעזרו לכל המתלבטים:
האתר הראשון
http://www.hdtvorg.co.uk/
האתר השני http://www.hdtvtest.co.uk/selector.php
האתר השלישי הוא אתר שבו יש סיקורים של מגוון דברים מצלמות טלויזיות ועוד דברים אתר מומלץ בחום
http://alatest.com/
טוב אני מקווה מאוד שמה שרשמתי יעזור לכל המתלבטים.