מפרט לניגון 1080p.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מתכנן HTPC שינגן סרטי DVD וקבצי HDTV מהאינטרנט כרגע ובקרוב סרטי Blu-ray. המפרט כרגע נראה כך:

מארז:
Antec Fusion EC, 800 ש"ח כולל ספק.
נראה טוב, לא נורא יקר, שקט. הייתי מעדיף משהו קטן יותר, במיוחד במימד העומק.

מעבד:
AMD Athlon 5050e, 350 ש"ח.
קריר (TDP 45W), לא יקר, יחזיק 1080p עם האצת חומרה.

קירור למעבד:
Arctic-Cooling Freezer 64 Pro, 100 ש"ח.
שקט. כנראה מוגזם למעבד, יש הצעות למשהו זול יותר?

לוח אם:
ASUS M3N78-EM, 485 ש"ח.
מבוסס nVidia 8300 שלמיטב הבנתי הוא ה- chipset העדיף כרגע ל- hdtv.

זיכרון:
2GB, לא החלטתי איזה ולא נראה לי שזה כ"כ קריטי.

דיסק:
500GB, כנראה 7200.12 או אחד מדגמי ה- green של סמסונג או WD. לא צריך יותר כיוון שיהיה שרת איכסון אליו הוא יחובר.

כונן אופטי:
SAMSUNG DVR-S223F, 130 ש"ח.
המלצתם, לקחתי 8) .

שליטה מרחוק:
כנראה מקלדת X-Gene ב- 350 ש"ח. אני מעדיף את ה- diNovo הקטנה, אבל המחיר שלה יותר כפול.

שיפורים והערות יתקבלו בברכה.

בתחום התוכנה אני עוד מתלבט. אני מעדיף ללכת לכיוון הלינוקס, במיוחד כדי לחסוך את עלות הרישיון של Windows (אין לי אף תוכנה ללא רישיון חוקי בבית ואני לא מתכוון להתחיל עכשיו), אבל האצת וידאו בחומרה עדיין בעייתית שם, בלשון המעטה. וגם אחרי שאבחר מערכת הפעלה צריך לבחור את תוכנת המדיה: אפשר Boxee, בגרסת אלפא שחלק גדול מהפיצ'רים שלה לא רלוונטיים עבורי (למשל Hulu), אפשר Xbmc שעליו boxee מבוססת (עם תמיכה בהאצת חומרה בגרסאות הפיתוח), אפשר mediapoetal או mythtv (שיכול להיות קצת כבד עלי כיוון שאני לא מתכנן להקליט) - ואפשר להסתפק ב- mplayer או כל נגן אחר. יותר מידי אפשרווית.

עצות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

- המעבד חלש מאוד. עדיף לך ללכת על ה-AMD 5400 בהספק 65 וואט (זה עדיין קריר...), שיפענח לך את רוב תכני ה-HD בתוכנה.
- ל-nVidia 8300 אין פענוח חומרה של H.264. לך על לוח מבוסס 780G של ATI/AMD, שלו יש פענוח חומרה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

לפי nVidia ל- 8300 יש האצת חומרה ל- h.264. זה נתמך גם בביקורות שקראתי בלא מעט אתרים אמינים, כולל השוואת העומס על המעבד עם האצה בלינוקס דרך VDPAU, שהראתה ירידה דרסטית בעומס בזמן ניגון קובץ דחוס ב- h.264.

ל- 780G, שהיה המועמד הראשון שלי, כנראה שיש בעיות עם מימוש העברת LPCM דרך ה- HDMI.

בנוגע למעבד - רעיון מעניין. אני מעדיף לקנות בזיגזאג ואין להם את ה- 5400, אבל אני רואה שם את ה- 5600 ב- 410 ש"ח - לא הבדל גדול. מאחר שה- HTPC לא דולק 24/7, ההפרש בהספק די זניח. תודה.
נערך לאחרונה על ידי AmirGol ב 28/03/2009 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

אני מציע שלא לסמוך על האצת חומרה. פורמטים משתנים ומשתפרים כל הזמן. אף אחד לא מבטיח לך שהחומרה תפענח את כל הפורמטים שקיימים בשוק כרגע או את אלה של עוד חודש.

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ולכן השתכנעתי ללכת על מעבד חזק יותר 8) .

יש המלצות למארז במחיר באותו סדר גודל של ה- Fusion? הוא פשוט גדול מידי, במיוחד העומק שלו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

ה-5600 מעולה. לך עליו (תוודא כמובן שזוהי גירסת ה-65 וואט).
לגבי ה-8300, עד כמה שידוע לי, זוהי האצה חלקית ולא פענוח מלא בחומרה. בדוק את העניין היטב. אתה בטוח שאתה לא מתבלבל עם ה-9300, שיש רק עבור מעבדי אינטל?

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

כתוב במפורש שזה דגם ה- 65W.

בנוגע ל- 8300, ראה למשל כאן:
http://techreport.com/articles.x/14993/8

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

צודק. טעות שלי. משום מה חשבתי שרק ל-8600/8800 ומעלה יש פענוח חומרה. (Y)

nema
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

לגבי כרטיס מסך, אני לא הייתי הולך על כרטיס מסך שהוא בילד אין בתוך הלוח,
כרטיס מסך Gigabyte geForce 8400 gs 512Mb עולה 228 שקל, לך על זה, הוא עובד מעולה עם לינוקס (באחריות, לי יש כזה), כולל דרייבר של nvidia ללינוקס בקיצור לך על זה

לגבי זיכרון, mythtv שותה ג'יגה זיכרון כלומר שאם אתה תשמש בכרטיס מסך בילד אין - הזכרון הפנוי שיהיה לך הוא ג'יגה פחות מה שיוקצה לכרטיס המסך און בורד.
2 ג'יגה זה מספיק בהחלט בכל מקרה, אבל אני אישית מעדיף שלכרטיס המסך יהיה הזכרון שלו.

דיסקים קשיחים הסמסונג הם הכי שקטים וקרירים, אם זה מעניין אותך (מישהו אצלי בעבודה עשה מחקר בשביל ה HDX שלו), אם אתה רוצה לתכנן את המערכת כך, שהסרט יוקלט לדיסק מהקומי לצורך הניגון, אפשר לנסות קונפיגורציה של 2 הארד דיסקים 250 ג'יגה כל אחד בקופיגורציית רייד, לצורך האצת הקריאה מהדיסק - לא הכרחי

שליטה מרחוק, אפםשר כמובן לקנות שלט רחוק :) mce וזה נתמך בלינוקס, לקנפג את זה, זה כבר טיפה כאב ראש

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”