בעיה- אין סאונד בחיבור מחשב לטלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yossihaz1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב
חיברתי את המחשב לטלוויזיה באמצעות כבל dvi to hdmi
כרטיס מסך- 9800gtx+ טלוויזיה- samaung la37a450
בנסף, חיברתי כבל סאונד מיציאת הרמקול במחשב לכניסת hdmi2 בטלוויזיה ( במקביל לחיבור הכבל וידאו כמו שצריך )
הבעיה שאין לי סאונד
קראתי קצת בפורומים והבנתי שבכרטיס מסך כזה שקיבלתי איתו כבל מיוחד צריך לחבר את הכבל בין הכרטיס מסך לבין הכרטיס קול
יש לי לוח אם של אינטל: dg33tl
רצ"ב תרשים של הלוח אם http://download.intel.com/support/mothe ... 103_en.pdf
הבנתי שאני צריך להכניס את הכבל בצד של הלוח אם לחיבור שמסומן ee (עמ' 11-12,49)
יש לי שתי בעיות- בחיבור שמסומן ee יש לפי התרשים 16 כניסות- איך אני אדע לאן להכניס. דבר שני- מהכבל שאמור להתחבר ללוח אם מתפצלים שני פלגים שחורים קטנים: spdif +gnd האם צריך לחבר את שניהם או רק אחד מהם?
האם זה הפתרון לבעיה שלי?אגב, בדקתי את יציאת הרמקול והיא עובדת וגם הסאונד לא על השתק, כך שלעניות דעתי, הפתרון מצוי בכבל הזה אבל פניתי לקבלת תשובה מקצועית
אשמח לקבל תשובה- אני כבר יומיים שובר את הראש כדי לקבל סאונד
רצ"ב קישור לנתוני כרטיס מסך- עם תמונה של הכבל http://www.zotac.com/index.php?option=c ... Itemid=315

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

בחיבור SPDIF יש 2 מגעים - באחד עובר הסיגנל עצמו ובשני עוברת האדמה - ה-Ground/GND, לכן התשובה היא שאתה צריך להעביר את שני המגעים.
אבל כמו שזה נראה, אין חיבור מתאים על לוח האם שלך, והחיבור הזה של 16 פינים מיועד כנראה לכרטיס הרחבה מיוחד של אינטל.

אבל בוא ננסה לחזור לבעייה המקורית שלך. באמת חבל לשבור את הראש בשביל להעביר סאונד ב-HDMI בשביל 2 הרמקולים המסכנים של המסך. הכי פשוט זה אכן לחבר במקביל כבל אודיו אנלוגי. תנסה לבדוק בהגדרות של כרטיס המסך שלך (או אולי ג'מפר על הכרטיס עצמו) לנטרל כל פעולה של סאונד על ה-HDMI. במקביל, בדוק את תפריטי המסך עצמו, ונסה לראות אם יש אפשרות לקבוע מאיפה יגיע הסאונד ב-HDMI 2. כמו כן, שים לב שבמסך הזה יש 2 כניסות אודיו, אחת בשביל כניסת ה-VGA ואחת בשביל ה-HDMI. וודא שלא התבלבלת ביניהן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yossihaz1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

לא בדיוק הבנתי אותך,
אני רוצה לשמוע סאונד דרך הטלוויזיה ולא דרך הרמקולים של המחשב
העברתי כבל אודיו מהמחשב ליציאת האודיו של hdmi2 - שנמצאת באותה שורה איפה שנכנס הכבל hdmi2 . אתה אומר שהייתי צריך לחבר את כבל הסאונד במקום אחר?
כמו כן, בהגדרת מסך של הטלוויזיה לא מצאתי שום דבר באשר למקור hdmi . בבדיקה עם שירות samsung אמרו לי שככל הנראה אני צריך לחבר את החוט הדק מהכרטיס מסך לכרטיס קול
אז מה עשות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

ברור, ידוע לי שאתה רוצה לשמוע סאונד בטלוויזיה ולא ברמקולים של המחשב.
נראה שחיברת את הכל נכון.
הפתרון של כבל פנימי לא טוב בשבילך כי פשוט נראה שאין לך יציאת SPDIF לא אופטית - יש לך רק יציאת SPDIF אופטית בפאנל החיצוני של לוח האם.
אז נשארנו רק עם ההגדרות - שזה אומר או בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך לבטל סאונד ביציאות ה-DVI כך שהן אכן יהיו DVI בלבד ללא פונקציית סאונד HDMI, או אולי בתפריטים של מסך הטלוויזיה שלך, לקבוע ש-HDMI 2 ייקח את הסאונד מהכניסה האנלוגית שלידו. אם לא הולך לך עדיין, נסה להתקשר ולשאול שוב בשירות של סמסונג איך גורמים ל-HDMI 2 להשמיע את הסאונד בכניסה האנלוגית שלידו במקום לנסות לפענח אודיו דיגיטלי מה-HDMI.
כמו כן, נסה את יציאת ה-DVI השנייה בכרטיס המסך שלך. אולי אחת מהיציאות היא בכל מקרה ללא סאונד עליה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yossihaz1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך אני לא רואה שום איזכור לסאונד
כמו כן, ניסיתי לחבר ליצאת dvi השנייה ואז לא הופיע לי מסך המחשב משום מה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”