שילוב ג'קוזי בבית חכם + המלצה למסך קיר

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי

איך אני משלב את הג'קוזי בבית חכן, הכוונה איזה כלים אני צריך לרכוש, השליטה דרך ה- OMNI?
חיפשתי ברשת מערכת השקייה לג'קוזי חשמלית ולא מצאתי, אשמח אם מישהו יצרף לינק.

----

יש לי כרגע מסך קיר של HAI , אני מעוניין להוסיף עוד אחד שלפחות 8" . איזה מסך אתם ממליצים שהתפריט ( תוכנה ) שלו בעברית. וכמה עולה בשוק

ohad522
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

צרות של עשירים :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

התוכנה לא קשורה למסך....
אני לא ממש מבין מה אתה מחפש...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

אולי אני אכתוב יסודי יותר:

1. אני מעוניין שהג'קוזי תתמלא לבד ע"י אופציות השליטה של בית חכם, איך עושים את זה ומה צריך לרכוש ?

2. איזה מסך קיר מומלץ? מה שמעניין אותי הוא שהיה גדול.

לגבי תוכנה הבנתי שמסכי סופרנה הגדולים לא תומכים עברית !!!

אני מקווה שתענו לי הפעם

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

אם יש לך מערכת של OMNI

שליחה #5 

אני מניח שמי שהתקין לך אותה היה קשור ליבואן (איי-פיל). אותו דבר לגבי התוכנה של HAI שבד"כ מצורפת למערכת.

לכן נראה לי נכון קודם כל לפנות לחברה שהתקינה לך את המערכת.

דבר נוסף- התוכנה של סופרנה נוחה גם למסכים גדולים וגם למסכים קטנים (כמו שמרטין כתב), העניין הוא שאני לא בטוח שיש כרגע מישהו בארץ שיכול למכור לך את המערכת של סופרנה, מאחר ולמיטב הבנתי החברה נמצאת כעת בקשיים.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #6 

ישראל מתייבשת :roll:
אור שפע ואהבה

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

תודה על התגובה המהירה. אז לגבי המסך לחפש משהו אחר. יש באפשרותי לייבא מחו"ל לא חייב מהארץ, העניין הוא איך לקבל תמיכה והתקנה של התוכנה מאחר ואני נטול ידע בנושא.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

זו בעיה מוכרת

שליחה #8 

לא תמיד ניתן לקבל תמיכה בארץ מהיבואן הרשמי במקרים בהם אתה עוקף אותו ורוכש בחו"ל. בחלק מהמקרים אני גם מסכים עם התפיסה לפיה הוא לא יכול לתת אחריות למוצר שלא עבר דרכו.
יכול להיות שהיבואן יחליט לתת לך שירות התקנה בתשלום, אבל הוא עדיין לא יהיה אחראי על המוצר.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לבדוק שהמוצר שאתה מביא תואם למערכת החשמל בארץ (מתח, תדר וכו').

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

nadershado כתב:הי
איך אני משלב את הג'קוזי בבית חכן, הכוונה איזה כלים אני צריך לרכוש, השליטה דרך ה- OMNI?
חיפשתי ברשת מערכת השקייה לג'קוזי חשמלית ולא מצאתי, אשמח אם מישהו יצרף לינק.
----
יש לי כרגע מסך קיר של HAI , אני מעוניין להוסיף עוד אחד שלפחות 8" . איזה מסך אתם ממליצים שהתפריט ( תוכנה ) שלו בעברית. וכמה עולה בשוק
...
בדרך כלל פרוייקטים כאלה לא שווים מבחינה כספית ולפעמים עדיף לפתוח לבד את הברז ובסיום להדליק את הבועות...
אך אנסה להסביר קצת על נושא של חיבור חשמל חכם למערכת.
כמו שמערכת השקייה ישנו מחשב שמכוון לזמן מתי לפתוח את המים ואת הכמות המים הרצוייה ומתי לסגור.
אותו דבר צריך לעשות בג'קוזי.
קונים ברז מים חשמלי (כמו למשל במדיח כלים) מחברים אליו בקר (טיימר פשוט או ממוחשב), מפעילים את המים, סופרים כמה זמן עבר עד למילוי הג'קוזי, נותנים פולס סגירה.
את הבקר מחברים למסך (בדרך כלל איך חיבור ישיר אלא דרך מערכת מולטירום אחרת) מגע שתשים על הקיר או שלט ויש לך מערכת ג'קוזי ממוחשבת.

קל לרשום, קשה לבצע... יותר נכון לבצע זאת לא הבעיה אבל למצוא חומרים ומערכות מתאימות זאת בעיה וכמובן גם העלות הכספית של כל העסק הזה...

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

כל הכבוד על התשובה המקצועית, תודה

את האמת אתה צודק, המחירים של חלקים אלו + התקנה מבעל מקצוע זהים כמעט למחיר של הג'קוזי.

tagartal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

שלום רב

לאחרונה ביצענו נסיון לחבר ג'קוזי של חברת HotSpring לבית חכם של אדון שכסף זאת לא הבעיה אצלו
ובכן מכיוון שחברות של בריכות ספא אינן אוהבות את הרעיון לא הצלחנו לקבל פרוטוקולים בכדי להתחבר
אך לאחר בדיקה מול hotspring התברר שמערכות ספא אלו כל כך חכמות שאין צורך בכך אני אפרט:
המערכת שומרת על חום המים ואטומה לחלוטין לכן אין אידוי ואין צורך בהוספת מים לא אוטומטית ולא ידנית
בקרת המערכת חכמה ואין צורך בהתערבות של הטמפרטורה הטמפרטורה עצמה נשמרת ולא זזה ולו מעלה אחת
כל מה שנותר זה ללחוץ על כפתור שמפעיל את פיוניות המים כאשר רוצים להיכנס ובכך להפעיל את המערכת לכן אין סיבה לחבר אותו לבית החכם
זה מיותר לחלוטין ואין הצדקה לכך.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

אני מצטרף ל-tagartal לגבי הצורך לבחון כל מערכת בנפרד לפני שמחליטים לבצע שליטה חכמה "מיותרת".
אם כל השליטה שאתה מחפש מסתכמת בבקרת טמפרטורה והמוצר שאתה רוכש ממילא יודע לבצע את זה באופן עצמאי, אין טעם לערב בכך מערכת בית חכם.

אני נתקל בסוגיות דומות עם מגוון מערכות עצמאיות כגון מזגנים, מערכות אזעקה וכו' שרמת השליטה הנדרשת בהם מצד מערכת הבית החכם היא מינימלית.

עם זאת, נראה שאתה דווקא מחפש פתרונות שכנראה מערכת הג'קוזי ש- tagartal דיבר עליה אינה יודעת לספק (כמו עניין המילוי העצמאי).

אל תתייאש, nadershado, הכל בר יישום והשגה, תוך הבנה בסיסית שבסופו של דבר אופי הפתרון תלוי בתקציב שאתה מייעד לו.

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

הי חברה

מצאתי פתרון זול ואמין סליחה שלא עידכנתי בת'רד קודם :

שני מוצרים שעולים 800 שקל :
http://www.sagiv.co.il/hebrew/green_Hasmali.asp מפעיל חשמלי לברז כדורי
http://www.sagiv.co.il/hebrew/masgihom.asp משגיח חום ששומר על טמפרטורה 50C

כל העניין כולל התקנה עלה כ- 950 ש"ח

מהאינטרפוץ 4 דרך מוציאים שתי צנרות לג'קוזי אחת מהם מחברים אליה את המפעיל החשמלי.

הג'קוזי בקוטר 180" זמן המילוי שמדדנו היה כ - 4 דקות לעומת מילוי ידני שהיה כ- 3 דקות וחצי. . למרות שהמפעיל הוא מחובר לצנרת בקוטר 1 אינץ' אך עדיין הוא מגביל את עוצמת הזרם של המים.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אני לא רואה איך המוצרים האלה מספקים לך פתרון

שליחה #14 

זה טוב שמצאת כמה כלים טכניים שיכולים לסייע לך, אבל פתרונות לסגירה חשמלית של ברז לא חסר. העניין הוא שלפי מה שהבנתי ממך, אתה גם רוצה לשלוט על הפתרון הזה מרחוק, להגביל את כמות המים וכו'.

בנוסף, המשגיחום יכול לשלוט על כך שהג'קוזי לא יהיה חם מדי (זה נראה פתרון טוב מאד נגד כוויות של ילדים), אני לא רואה איך המשגיחום הזה יכול להוסיף לך מים חמים כאשר הטמפרטורה בג'קוזי יורדת אל מתחת לרצוי או למלא בדיוק את המים בטמפרטורה המבוקשת.

אגב, השבוע פגשתי חברה שיש לה פתרון מובנה (מדף) של ברז אלקטרוני + חיישן הצפה. כלומר, אם המים עולים לגובה מסויים, הוא אוטומטית סוגר את הברז.

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

חשוב לציין שהפתרון הוא חלקי, וכמובן חסרונות לא חסר :)

עניין תזמון סגירת הברז יבוצע ע"י הבקרים של קונטרול + OMNI, ב- 0/1. וכמובן נתזמן מראש את את זמן המילוי.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

מילוי מים באמצעות תזמון עשוי להיות לעתים בעייתי

שליחה #16 

כשאתה ממלא מים באמצעות תזמון אתה יוצא מתוך הנחה שבכל רגע נתון לחץ המים והזרימה בצנרת זהים לאלה שהיו כשמדדת לראשונה את משך המילוי. הנתונים האלה יכולים להשתנות לעתים קרובות עקב שינויים באספקת המים, הפסקות מים, הצטברות אבנית בצנרת או בברזים וכו' אני חושב שהכי פשוט זה להתקין חיישן הצפה במקום מוסתר בג'קוזי בגובה מסויים, לצורך סגירה אוטומטית של הברזים.

כשאתה משתמש בפתרון שמגביל את זרימת המים החמים לטמפרטורה מסויימת, הפתרון הזה מטפל רק בברז המים החמים ולא בברז של המים הקרים. איך אתה הולך לשלוט עליו? בנוסף, לפי מה שהבנתי, המכשיר הזה יודע למדוד את הטמפרטורה של המים שיוצאים מהצינור אבל לא את הטמפרטורה של המים בתוך הג'קוזי. איך אתה מתכוון לשמור על חום המים בג'קוזי?

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

אי אפשר לבקר על טמפ' יותר מזה, אלה אם יש מערכות יותר חכמות שעולות הרבה כסף כמו הגקזוי שדיברו עליה קודם.
הקונספט אצלי זה שיש לי ליד הגקוזי פאנל חכם שיכול לשלוט על מערכת קולנוע שנמצאת במקלחת (LCD + רמקול שקוע) . מהפאנל הזה אני גם שולט על פתיחת דלת ראשית + מצלמות מעגל סגור + DVD + מילוי גקוזי.

כל עניין המילוי הוא גימיק יותר מיעיל, כי בינינו כשאני לא ליד הג'קוזי אני לא אמלא מים מרחוק. אני מפחד שבאיזהו יום אגיע לבית ואמצא את חדר השינה שט לו בסלון.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

האם אתה מחפש במקרה מערכת להגבלת מהירות השיוט של המיטה בסלון?

שליחה #18 

:wink:

שיהיה בהצלחה

nadershado פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

תודה , בכל אופן שמחתי לקבל ייעוץ וביקורת ממך

שלח תגובה