היכן ניתן לקנות בארץ dune bd prime
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אחרי שיחות עם HDI הבנתי שהעולם הדיגיטלי הם המפיצים הבלעדיים שלהם בארץ עם כל הצער שבדבר
- michael123
- חבר מכור קשה

ברגע שהם אמרו לי ש"לנו זה עולה יותר" ניתקתי את ההתקשרות איתםsam22 כתב:למה צער?michael123 כתב:אחרי שיחות עם HDI הבנתי שהעולם הדיגיטלי הם המפיצים הבלעדיים שלהם בארץ עם כל הצער שבדבר......
אני לא אוהב את הקישקושים האלה (באירופה PRIME נמכר ב-450 אירו, והם מוכרים ב-3300 שקלים)
לכאורה, קניתי אחר כך את HTPC מבוסס ASUS XONAR
- michael123
- חבר מכור קשה

להתפרנס בכבוד!
(HDI מיוצר בישראל, יש איזה סיבה שהוא יעלה 40% ממה שהוא עולה בצרפת?)
ברגע שאומרים לי "לנו זה עולה יותר" - אני משנה כיוון 180 מעלות
מקווה שהם קוראים את זה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
כשאני רוכש בגדים בארה"ב (לא אוהב לקנות בארץ כ"כ) להפתעכם אני פעמים רבות מגלה שזה MADE IN ISRAEL.
זה לרוב במחיר בארה"ב שהוא בסביבות 30% מהמחיר בארץ.
למה?
כי החברות רוצות לייצא. השוק בישראל הוא קטן והמחיר של מכשיר הוא לא רק מחיר הייצור, אלא לרוב מחיר לאחריות, מעבדה, וכו'. את כל זה, המפיצים עושים. זו אחת הסיבות שכמעט כל דבר שרוכשים בארץ הוא יקר יותר, פשוט כי צריך מעבדה עם אותם עלויות גם אם מדובר באדם אחד בחודש שצריך עזרה וגם עם 3000.
אני לא מסנגר על אף אחד, אבל יש תחרות בישראל וזה לא המוצר היחידי בתחום. לא טוב, יש אלטרנטיבות...
כלכלת השוק אומרת שאם משהו יקר מדי, הלקוחות לא יקנו ואז המחיר ירד עד שיגיע למחיר איזון...
כל חברה צריכה לעשות את החשבון שלה מה הוא המחיר האידאלי.
היתרון של כלכלה חופשית הוא גם חופש הדיבור - ולכן אפשר להתלונן...
זה לרוב במחיר בארה"ב שהוא בסביבות 30% מהמחיר בארץ.
למה?
כי החברות רוצות לייצא. השוק בישראל הוא קטן והמחיר של מכשיר הוא לא רק מחיר הייצור, אלא לרוב מחיר לאחריות, מעבדה, וכו'. את כל זה, המפיצים עושים. זו אחת הסיבות שכמעט כל דבר שרוכשים בארץ הוא יקר יותר, פשוט כי צריך מעבדה עם אותם עלויות גם אם מדובר באדם אחד בחודש שצריך עזרה וגם עם 3000.
אני לא מסנגר על אף אחד, אבל יש תחרות בישראל וזה לא המוצר היחידי בתחום. לא טוב, יש אלטרנטיבות...
כלכלת השוק אומרת שאם משהו יקר מדי, הלקוחות לא יקנו ואז המחיר ירד עד שיגיע למחיר איזון...
כל חברה צריכה לעשות את החשבון שלה מה הוא המחיר האידאלי.
היתרון של כלכלה חופשית הוא גם חופש הדיבור - ולכן אפשר להתלונן...
- michael123
- חבר מכור קשה

ולכן לא קניתי, לא בגלל שלא יכולתי..
יש גבול מסוים לדעתי
(אגב, בחו"ל אין מעבדה, אין אחריות, מאיפה זה בא?)
יש גבול מסוים לדעתי
(אגב, בחו"ל אין מעבדה, אין אחריות, מאיפה זה בא?)
- oferlaor
- מנהל

michael123,
גם שם יש מעבדה, אבל העלויות אחרות כי עלות של מעבדה (זה רק דוגמא, זה רלוונטי באותה מידה) מתפזרת על יותר יחידות מאשר במדינות קטנות.
זו הסיבה שמכשירים אלקטרוניים בארה"ב זולים יותר. אחות שלי החזיקה למשל במחשב נייד DELL שנשבר לו המסך. היא דרה באיזור ניו יורק וביקשה להסיע את המחשב ל-SERVICE CENTER הקרוב לביתה (יש שניים כאלה). האנשים בטלפון (שסביר להניח מדברים אליה מניו דלהי או מומבאי) התבלבלו והודו בחצי פה שזה רק פרונט ושבעצם בכל ארה"ב יש רק SERVICE CENTER אחד. כל שאר המקומות זה רק מרכזי משלוח שמרכזים את כל הציוד, שולחים אותו למעבדה המרכזית (של כל ארה"ב!) ואז גם שולחת אותו מקומית. כך כולם חושבים שיש להם SERVICE CENTER שני מטר מהבית והחברה חוסכת הרבה כסף.
כל הדברים האלה עובדים בארה"ב בגלל הכמויות.
כלומר, החוק הוא שאם אתה רוצה 10,000$ אתה או צריך למכור 10,000 יחידות בדולר רווח, או יחידה אחת ב-10,000$ רווח...
זו הקצנה, אבל בארץ, בגלל הכמויות, הנטיה היא ללכת על כמויות קטנות יותר עם מתח רווחים גבוה יותר.
גם שם יש מעבדה, אבל העלויות אחרות כי עלות של מעבדה (זה רק דוגמא, זה רלוונטי באותה מידה) מתפזרת על יותר יחידות מאשר במדינות קטנות.
זו הסיבה שמכשירים אלקטרוניים בארה"ב זולים יותר. אחות שלי החזיקה למשל במחשב נייד DELL שנשבר לו המסך. היא דרה באיזור ניו יורק וביקשה להסיע את המחשב ל-SERVICE CENTER הקרוב לביתה (יש שניים כאלה). האנשים בטלפון (שסביר להניח מדברים אליה מניו דלהי או מומבאי) התבלבלו והודו בחצי פה שזה רק פרונט ושבעצם בכל ארה"ב יש רק SERVICE CENTER אחד. כל שאר המקומות זה רק מרכזי משלוח שמרכזים את כל הציוד, שולחים אותו למעבדה המרכזית (של כל ארה"ב!) ואז גם שולחת אותו מקומית. כך כולם חושבים שיש להם SERVICE CENTER שני מטר מהבית והחברה חוסכת הרבה כסף.
כל הדברים האלה עובדים בארה"ב בגלל הכמויות.
כלומר, החוק הוא שאם אתה רוצה 10,000$ אתה או צריך למכור 10,000 יחידות בדולר רווח, או יחידה אחת ב-10,000$ רווח...
זו הקצנה, אבל בארץ, בגלל הכמויות, הנטיה היא ללכת על כמויות קטנות יותר עם מתח רווחים גבוה יותר.
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
עופר,
כמובן שיש יתרון לגודל, אבל יש הרגשה שפה, לעיתים, התיאבון גדול הרבה יותר.
אני מניח שיבוא מסודר של פלאזמות, למשל, מצריך מעבדות רציניות כי גם לא ניתן על כל שטות לשלוח את המוצר לחו"ל.
אבל, האם היבואן של TVIX 6500, למשל, הקים מעבדות, טלפניות בשירות לקוחות, אתר מקומי עם תמיכה וכו' - ודאי שלא. האם העלויות שלו גדולות משמעותית ממדינות לא גדולות באירופה - ודאי שלא.
הוא פשוט לוקח מחיר מופרז.
כמובן שמי שלא רוצה לא חייב לקנות אצלו, אבל, כמו שאתה אומר: מותר להתלונן.
כמובן שיש יתרון לגודל, אבל יש הרגשה שפה, לעיתים, התיאבון גדול הרבה יותר.
אני מניח שיבוא מסודר של פלאזמות, למשל, מצריך מעבדות רציניות כי גם לא ניתן על כל שטות לשלוח את המוצר לחו"ל.
אבל, האם היבואן של TVIX 6500, למשל, הקים מעבדות, טלפניות בשירות לקוחות, אתר מקומי עם תמיכה וכו' - ודאי שלא. האם העלויות שלו גדולות משמעותית ממדינות לא גדולות באירופה - ודאי שלא.
הוא פשוט לוקח מחיר מופרז.
כמובן שמי שלא רוצה לא חייב לקנות אצלו, אבל, כמו שאתה אומר: מותר להתלונן.
- michael123
- חבר מכור קשה

במקרה זה בכלל לא מדובר על יבוא, הספקה ישירה מיצרן וכמובן גם שרות אצל HDI,
מכירה וזהו.
מכירה וזהו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- michael123
- חבר מכור קשה

אני יודע למה אתה מתכוון, HDI דורשים תשלום מיידי על הסחורה (יש כנראה בעית של תזרים מזומנים ל-HDI). בכל זאת, מחירים מקובלים בשוק הוא שיחס בין retail ל-dealer הוא לפחות 1:3..MartinHSabag כתב:מיכאל,
גם בארה"ב החנויות משלמות לספק בשוטף + 180 כמו פה?...
כמה מכשירים בהזמנה, 20? בעיה לחנות להוציא 20K שקלים?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: