שילוב Sub עם Polk LSi9
-
אילון
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- שם מלא: אילון
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני בדרך לרכוש רמקולים שישמשו בעיקר למוסיקה (רוק, אקוסטי והופעות חיות) אבל גם ק"ב. ככל הנראה יוגברו ע"י 3100 NAD שישמש כ POWER בשילוב רסיבר ק"ב.
מה אומרים על שילוב מדפיים + סאב? האם מעשה כפירה?
אני יודע ש ה LSi9 הם אחד הזוגות המדפיים עם הבאס הכי מלא בגזרה (האזנתי ל Focal 807, Triangle B&W 705, Paradigm S40 ועוד) יחד עם זאת, למרות הפרוט המדהים, הטוויטר הנעים והבמה "בפנים" - חסר לי הבס ההדוק "בבטן".
הוזהרתי ששילובם עם סאב (בראש יושבים לי Sunfire HRS 8/10) יהיה כרוך בכיוונון מתמיד של הסאב ובפגיעה בתמונת הסאונד המקורית שלהם.
אני יודע שרמקולים רצפתיים יכולים לתת מענה לטעם ולצורך שלי - אבל הם לא מסתדרים לי עם העיצוב.
האם למישהו ניסיון עם סיטואציה דומה?
האם אכן לא ניתן ליהנות מבאס עמוק והדוק מבלי שסאב יפגע בביצועים של זוג מדפי?
מה אומרים על שילוב מדפיים + סאב? האם מעשה כפירה?
אני יודע ש ה LSi9 הם אחד הזוגות המדפיים עם הבאס הכי מלא בגזרה (האזנתי ל Focal 807, Triangle B&W 705, Paradigm S40 ועוד) יחד עם זאת, למרות הפרוט המדהים, הטוויטר הנעים והבמה "בפנים" - חסר לי הבס ההדוק "בבטן".
הוזהרתי ששילובם עם סאב (בראש יושבים לי Sunfire HRS 8/10) יהיה כרוך בכיוונון מתמיד של הסאב ובפגיעה בתמונת הסאונד המקורית שלהם.
אני יודע שרמקולים רצפתיים יכולים לתת מענה לטעם ולצורך שלי - אבל הם לא מסתדרים לי עם העיצוב.
האם למישהו ניסיון עם סיטואציה דומה?
האם אכן לא ניתן ליהנות מבאס עמוק והדוק מבלי שסאב יפגע בביצועים של זוג מדפי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
אילון
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- שם מלא: אילון
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
"המחיר" במונחי סאונד
הי מרטין,MartinHSabag כתב:שום מעשה הוא לא מעשה כפירה אם אתה נהנה מהתוצאה.
השאלה היא מה המחיר כדי להגיע לזה....
אפשר להגיע לתוצאה טובה עם מדפיים וסאב, השאלה היא באיזה מחיר (כסף, מיקום, מדידות וכו')....
השאלה הי מהו המחיר שאני עלול לשלם בגזרת הסאונד? אין לי בעיה למדוד ולכוונן כמו שצריך - אבל פעם אחת בלבד ולא פר כותר מוסיקה. המיקום יכול להיות גמיש ותקציב לסאב עומד על K5)
כל הנ"ל הנם מחירים שאוכל לחיות איתם. מאידך אם תפעול המערכת ידרוש כוונן מתמיד או יגרום ל LSI9 להשמע פחות טוב מאשר ללא סאב אז.... בעיה.
כמעט כמו בכל דבר שקשור באודיו - גם זה עניין לטעם אישי.
הטוב ביותר מבחינתך זה להשאיל סאב לניסיון בבית (יש דברים כאלה ובדרך כלל זה גם לא כרוך בתשלום מיוחד כי אם זהימצא חן בעיניך אז תרכוש אותם....).
אגב,
אם אתה מחפש רמקול מדף עם באס חזק אני יכול להמליץ לך על JAMO (נדמה לי שזה היה דגם 803 או דגם 430) שהבאס שלו פשוט העיף אותי אחורה...ברמת המחיר שלו (זול יותר מהפולק LSI9 ) לא שמעתי מדפי עם באס כזה.
ארז
הטוב ביותר מבחינתך זה להשאיל סאב לניסיון בבית (יש דברים כאלה ובדרך כלל זה גם לא כרוך בתשלום מיוחד כי אם זהימצא חן בעיניך אז תרכוש אותם....).
אגב,
אם אתה מחפש רמקול מדף עם באס חזק אני יכול להמליץ לך על JAMO (נדמה לי שזה היה דגם 803 או דגם 430) שהבאס שלו פשוט העיף אותי אחורה...ברמת המחיר שלו (זול יותר מהפולק LSI9 ) לא שמעתי מדפי עם באס כזה.
ארז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לי יש בסלון LSI9+ DENO PMA 1500AE + סטנדים של מישן סטנדרט (הגדולים ביותר) שהן שידוך נהדר ולא חסרים לי באסים והסלון שלי 35 מטר.... מלא ברהיטים.
הכל שאלה של סטנדים והתאמה בן הרמקול למגבר...
הכל שאלה של סטנדים והתאמה בן הרמקול למגבר...
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46371
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אין ממש קשר לסטנדים, סאב יתן באסים טובים יותר מכל שילוב של סטנד\הגברה.
לדעתי ודעת אוזני יש הבדל גדול, סטנד נכון עים ספייקים לא בולע את הבאסים ולרמקול הזה לא חסרים באסים.
רב סרן-רועי קליין.